חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
נגן Blu-Ray ו-DVD Philips EP200
299 - 197 ₪
נגן Blu-Ray ו-DVD Sony BDP-S3700
740 - 678 ₪
נגן Blu-Ray ו-DVD Sony UBP-X700
2,100 - 1,498 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור נגן DVD נייד

עודכן לאחרונה: 10/08/2022
נגני ה-DVD הניידים מאפשרים צפייה בסרטים ואף האזנה למוזיקה והצגת תמונות בכל מקום, ללא תלות במקור מתח חשמלי.
כיום יש פתרונות נוחים ויעילים יותר לצפייה בסרטים ולהאזנה למוזיקה, הלוא הם הטאבלטים והסמארפונים, אבל מי שמחפש מכשיר זול ולא רוצה להיות תלוי ברשת סלולרית או Wi-Fi - עשוי למצוא את ה-DVD הנייד כפתרון נוח.   מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את נגן ה-DVD הנייד המתאים, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור נגן DVD נייד
1
מבנה ומשקל

מבנה הנגן: ישנן שתי תצורות בסיסיות לנגני DVD ניידים: מבנה צדפה/מחברת – אותו מבנה המוכר ממחשבים ניידים; ומבנה אחיד שבו גם הכונן וגם המסך נמצאים על יחידה אחת שאותה אפשר לתלות על מושב הרכב או להעמיד על מעמד הנמצא בגב המכשיר. התצורה הראשונה היא הנפוצה יותר והנוחה יותר לנשיאה, מפני שסגירת המכשיר מגנה על המסך ועל המקשים. תוכלו למצוא נגנים בתצורת מחברת המאפשרים סיבוב של המסך על ציר של עד 180 מעלות, כדי לבחור את זווית הצפייה המועדפת עליכם.

 

תצורה נוספת היא של מכשיר DVD בלי מסך מובנה, שאליו ניתן לחבר מסכים נפרדים, בדרך כלל שניים. זאת תצורה נפוצה במערכות לרכב, אך חשוב לדעת שמטעמי בטיחות, הרכבה של מערכת כזאת חייבת להיות מקצועית.

 

משקל: משקל הנגן הוא פרמטר חשוב; מן הסתם תעדיפו להיטלטל עם מכשיר קל משקל ככל האפשר. תוכלו למשל למצוא נגנים עם מסך בגודל 7 אינטש החל במשקל של 700 גרם ועד 2.2 קילוגרם. מובן שהממדים והמשקל מושפעים מגודל המסך, אך יש מכשירים דומים בגודלם בעלי משקל שונה.

 

כיוון שנגני ה-DVD הניידים נועדו לפעול בתנאי שטח, נסיעות, טיולים וכדומה, כדאי לשקול רכישת נגן עם תכונת בולם זעזועים (מסומן לעיתים בכינוי ESP – בקרת יציבות אלקטרונית) המגן על הרכיבים האופטיים של הנגן ומאפשר לו להמשיך ולפעול גם בטלטלות הדרך.

סיבוב המסך על ציר מאפשר לבחור את זווית הצפייה המועדפת
סיבוב המסך על ציר מאפשר לבחור את זווית הצפייה המועדפת
נגן במבנה אחיד אפשר להתקין על מושב הרכב או להציב על המעמד שבגבו
נגן במבנה אחיד אפשר להתקין על מושב הרכב או להציב על המעמד שבגבו
2
גודל המסך ואיכותו

השיקולים העיקריים בבחירת מכשיר DVD נייד הוא גודל המסך הרצוי ואיכות התצוגה.

 

גודל המסך: המסכים בנגני DVD נעים בטווח שבין 5 ל-12 אינטש, כשהנפוצים ביותר הם מסכי 7 אינטש. כמובן, מסך גדול יעניק חוויית צפייה טובה ומהנה יותר, אך יש לקחת בחשבון שמסך גדול משמעותו מכשיר גדול וכבד יותר, אם כי מומלץ לא לרדת מ-7 אינטש.

 

איכות המסך: הפרמטר המרכזי המשפיע על איכות התצוגה הוא הרזולוציה של המסך. הרזולוציה קובעת את חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, וככל שהמסך גדול יותר הרזולוציה צריכה להיות גבוהה יותר על מנת לספק תצוגה חדה ומופרטת. הרזולוציות המומלצות הן לפחות 480X234 למסכי 7 אינטש, ולפחות 640x480 למסכים גדולים יותר.

 

נתונים נוספים המשפיעים על איכות התצוגה הם יחס ניגודיות, בהירות ומהירות תגובה, אך נדיר למצוא פרטים אלו במפרטי הנגנים המוצעים כיום למכירה בישראל. לפיכך מומלץ לבדוק בעצמכם את המכשיר לפני הרכישה, ולהתרשם מאיכות התמונה ומבהירות המסך. חשיבותה של בהירות המסך היא ביכולתו להציג תמונה ברורה גם באור יום –  פרמטר חשוב במיוחד בשימוש במכשיר ביום, מפני שמסכים עם בהירות נמוכה עלולים להתכהות בשמש ולהקשות מאוד על הצפייה בהם.

 

תכונות צפייה: כדי ליהנות מחוויית הצפייה באופן אופטימאלי והמתאים לכם, קיימים ברוב הנגנים אופציות לשיפורי התמונה. רוב הדגמים מאפשרים שליטה על ערכי הבהירות, יחס הניגודיות וכיוון צבע בסיסי, וכן בקביעת יחס התצוגה (Aspect Ratio), כך שאם יש לכם סרט בפורמט 4:3 תוכלו להתאים אותו לפורמט הרחב של המסך, וההיפך.

 

חלק מהדגמים תומכים בתכונת זום, המאפשרת התקרבות מלאכותית אל התמונה, כך שניתן להתגבר על תופעת הפסים השחורים בשולי המסך (במחיר של איבוד מידע בצדדים). בדגמים אחרים תוכלו למצוא הילוך אטי או מהיר ותכונות נוספות.

היחס בין הלבן הבהיר ביותר לבין השחור הכהה ביותר שהמסך מפיק. ככל שיחס הניגודיות גבוה יותר, הגוונים הכהים בתמונה יהיו מפורטים וברורים יותר והצבעים נאמנים יותר למקור.
הזמן שלוקח לתמונת וידיאו במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות. ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 480X234 משמעותה שיש 480 פיקסלים אופקיים ו-234 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להפיק תמונה איכותית. הרזולוציה המינימלית המומלצת לנגני DVD ניידים נפוצים, עם מסך 7 אינטש, היא 480X234.
מסך גדול משמעותו מכשיר גדול וכבד, אך  מומלץ לא לרדת מ-7 אינטש
מסך גדול משמעותו מכשיר גדול וכבד, אך מומלץ לא לרדת מ-7 אינטש
הרזולוציה המומלצת היא לפחות 234x480 למסך 7 אינטש
הרזולוציה המומלצת היא לפחות 234x480 למסך 7 אינטש
3
שמע ורמקולים

נגני ה-DVD הניידים מגיעים רובם ככולם עם זוג רמקולים מובנה ועם יציאת אוזניות אחת או יותר. הרמקולים עשויים להיות לצדי המסך או בחלק התחתון, היכן שנמצא כונן ה-DVD והמקשים. גם כאן, הדרך הטובה ביותר להתרשם מאיכות הרמקולים היא להאזין להם לפני הרכישה ולהתרשם מהעוצמה ומאיכות הצליל. על פי רוב מדובר ברמקולים בסיסיים למדי, כך שכדאי להנמיך ציפיות בעניין זה, או להסתמך על האוזניות.

 

בדרך כלל תעדיפו לצפות בסרט עם זוג אוזניות, גם כי הרמקולים קטנים ולא מסוגלים להעביר את חוויית הצפייה המלאה (כולל באסים נמוכים, צליל תלת ממדי משכנע וכו'), וגם כדי לא להפריע לאנשים סביבכם. במקרה כזה, תוכלו ליהנות מאיכות צליל טובה מאוד: חלק מהדגמים כוללים מפענחי קול מסוג Dolby Digital או DTS, המספקים צליל היקפי עשיר ואיכותי. אם בכוונתכם להשתמש בנגן ה-DVD הנייד גם כנגן בבית ולחבר אותו למערכת רמקולים או לטלוויזיה, מומלץ מאוד לוודא שאכן קיימת תמיכה בפורמטים אלו, כמו גם בחיבורים המתאימים (ראו בהמשך).

שיטה לפענוח צליל היקפי שפותחה במעבדות Dolby. הפורמטים הראשוניים של שיטה זו פענחו את הצליל לרמקולים הנוספים מתוך המקור הסטריאופוני; כיום, בשיטה הדיגיטלית, מוקלט מקור האודיו מראש בחמישה ערוצים (בסרטי DVD ומשחקים שונים(.
שיטה המתחרה ב-Dolby Digital, שנועדה גם היא לפענוח צליל היקפי לארבעה רמקולים ומעלה.
אוזניות יכולות לשפר את איכות השמע ולחסוך הפרעות לאנשים בסביבה
אוזניות יכולות לשפר את איכות השמע ולחסוך הפרעות לאנשים בסביבה
4
תמיכה בפורמטים ובכתוביות

תמיכה בפורמטים: יש כיום מגוון רחב מאוד של פורמטים לקובצי וידיאו, שמע ותמונות. כל המכשירים תומכים במגוון סביר של פורמטים שיספקו את רוב המשתמשים. במידה שמדובר בפורמטים פחות נפוצים, חשוב לוודא שאתם בוחרים במכשיר שאכן כולל את הפורמטים שבהם אתם מעוניינים.

 

בנגנים רבים כיום יש אף אפשרות לעדכון גרסת התוכנה דרך אתר היצרן או היבואן, המוסיפה לו תמיכה בפורמטים עדכניים וחדשים. להלן רשימה של פורמטים נפוצים:

 

   פורמטים לנגינת וידיאו: בכל נגן תמצאו את הפורמטים הנפוצים, אך אם אתם רוצים להציג בו תכנים צרובים ודאו שהנגן תומך לפחות בפורמט DivX.

 

   פורמטים לנגינת מוזיקה: נגני DVD יכולים לשמש גם כנגני מוזיקה לכל דבר ולכן כל נגן כזה תומך בפורמט אחד לפחות של מוזיקה, לרוב MP3. אם אתם מרבים להוריד שירים ברשת כדאי שתהיה תמיכה גם בפורמט WMA ורצוי בפורמטים נוספים כדי שלא תצטרכו לטרוח בהמרת פורמטים שבהם הנגן אינו תומך.

 

כתוביות: בתקליטורי DVD הכתוביות מוצמדות לסרט ללא בעיה, וכל נגן ממוצע יצליח לקרוא אותם. אולם אם אתם מתכוונים לצפות בסרטים שאינם DVD, לעיתים קרובות הכתוביות יהיו בקובץ נפרד, וכדאי שהמכשיר יתמוך בהצגת קבצים כאלו. שני הפורמטים הנפוצים לכתוביות הם SUB ו-STR, ודאו שמוזכרת במפרט המכשיר תמיכה בפורמטים אלו. כמובן, בדקו שישנה תמיכה בסיסית בשפה העברית, וכן כדאי לוודא שהתמיכה היא בעברית תקנית ולא הפוכה, המצריכה להפוך את קובצי הכתוביות בתוכנה מיוחדת לפני העברתם למכשיר.

אם אתם רוצים להציג תכנים צרובים ודאו שהנגן תומך בפורמט divx
אם אתם רוצים להציג תכנים צרובים ודאו שהנגן תומך בפורמט divx
5
תכונות מולטימדיה

מלבד הצפייה בתקליטורי DVD, יודעים רוב הנגנים הניידים לעשות עוד כמה דברים, כמו להציג תמונות, להריץ משחקים ואפילו לשדר שידורי טלוויזיה.

 

תמונות: נגן שתומך בהצגת תמונות יכול לספק פתרון מצוין להצגת התמונות שצילמתם. אם אתם לוקחים אתכם את נגן ה-DVD הנייד לנסיעה או לטיול ואפילו בבית תוכלו לראות את התמונות שלכם. על פי רוב תהיה תמיכה בפורמט הנפוץ ביותר, JPG. אם תכונה זו חשובה לכם רצוי שהנגן יכלול גם כניסת USB או קורא כרטיסים.

 

משחקים: חלק מהנגנים תומכים גם במשחקי מחשב בפורמט תואם, ואף בחיבור של ג'ויסטיק לחוויית משחק טובה יותר. לא כדאי לצפות לרמת משחק של קונסולת משחקים ניידת דוגמת PSP, אך עדיין מדובר בפתרון חביב להעברת הזמן.

 

טלוויזיה: דגמים מתקדמים ויקרים יחסית של נגני DVD ניידים כוללים טיונר טלוויזיה מובנה, המאפשר לצפות בשידורי טלוויזיה (בשידורים האנלוגיים בלבד) מכל מקום בעולם. לעתים כלולה בדגמים אלה כניסה לאנטנה חיצונית לשיפור הקליטה.

חלק מהנגנים תומכים במשחקי מחשב ואף בחיבור של ג'ויסטיק
חלק מהנגנים תומכים במשחקי מחשב ואף בחיבור של ג'ויסטיק
6
סוללה

הסוללה היא מרכיב חשוב בנגני ה-DVD הניידים. כדי שאפשר יהיה לנצל את יכולות המכשיר בשטח, בנסיעה ובמקומות ללא חיבור נגיש לחשמל, יש צורך בסוללה טובה וחזקה שתוכל לספק משך פעולה ארוך ככל האפשר.

 

קיבולת הסוללה מסומנת ב-mAh (מיליאמפר לשעה), ככל שהנתון המספרי הקודם לסימון זה גבוה יותר, הספק הסוללה אמור להיות גדול יותר. אך מאחר שברוב המפרטים לא מופיעים נתונים לגבי הסוללה עצמה, תיאלצו להסתפק בהצהרות היצרן לגבי שעות פעולה מוערכות בנגינת וידאו ומוזיקה. מן הסתם תרצו שהסוללה תספיק לפחות לשעה וחצי-שעתיים של צפייה – אורכו של סרט ממוצע. זכרו לקחת את הצהרות היצרן בעירבון מוגבל, אך הנתון יעזור לכם להשוות בין דגמים שונים.

7
חיבורים ואביזרים נלווים

באופן בסיסי, נגן ה-DVD הנייד אמור לספק את חוויית הצפייה באופן עצמאי – באמצעות כונן ה-DVD, המסך וזוג הרמקולים. אולם הנגנים היום משוכללים וורסטיליים ביותר, וכוללים בדרך כלל חיבורים שונים המעשירים את אפשרויות השימוש במכשיר.

 

   שקע אוזניות: בכל נגן תמצאו שקע אוזניות, ובחלקם – 2 שקעים, כדי שתוכלו לצפות בסרט או להאזין למוזיקה ביחד עם אדם נוסף.

 

   USB: כניסת USB (Host) מאפשרת חיבור של התקן זיכרון נייד (DOK) ישירות למכשיר, וצפייה בחומר המאוחסן עליו.

 

   חריץ לכרטיסי זיכרון: חריץ שאליו ניתן להכניס כרטיס זיכרון שבו מאוחסנים תמונות, וידיאו או מוזיקה. ברכישת מכשיר בעל חריץ זיכרון שימו לב לסוגי הכרטיסים בהם הוא תומך.

 

   כניסות ויציאות וידיאו: מאפשרות צפייה בשידורים מטלוויזיה חיצונית – על מסך הנגן הנייד, או הקרנת החומר מהנגן הנייד על טלוויזיה חיצונית. קיימים סוגים שונים של חיבורים כאלה, הנבדלים זה מזה בממשק החיבור כמו גם באיכות השידור: Composite (AV in/out), Component, S-Video.

 

אביזרים נלווים: עם רכישת נגן ה-DVD הנייד תקבלו בדרך כלל כמה אביזרים נלווים ואת שאר האביזרים תוכלו לרכוש בנפרד. על פי רוב תמצאו בערכה ספק כוח לחשמל ביתי וזוג אוזניות. בחלק מהמקרים תקבלו גם מטען לרכב, תיק נשיאה לנגן, כבלים לחיבור המכשיר לטלוויזיה (בהנחה ויש במכשיר יציאות או כניסות וידיאו) ואף שלט רחוק.

חיבור באיכות גבוהה בין מסך הטלוויזיה לנגן ה- DVDהנייד. החיבור של כבל הקומפוננט מחלק את אות הוידיאו לשלושה חלקים (אחד לבהירות ושניים לצבע) ולכן מייצר תמונה טובה ומדויקת יותר ביחס לחיבור קומפוזיט.
חיבור להעברת אות וידיאו בלבד המפיק תמונה איכותית, הודות להפרדה בין הבהירות לצבע. חיבור זה איכות מcomposite- ופחות איכותי מ.component-
חיבורי וידיאו מאפשרים צפייה בשידורים מטלוויזיה חיצונית, או הקרנת החומר מהנגן בטלוויזיה חיצונית
חיבורי וידיאו מאפשרים צפייה בשידורים מטלוויזיה חיצונית, או הקרנת החומר מהנגן בטלוויזיה חיצונית
8
מחיר ואחריות

מחירי נגני DVD ניידים נעים בין 350 שקלים ל-,500 שקלים, ותקופת האחריות עליהם היא בדרך כלל ל-12 חודשים, כאשר יש דגמים שנהנים מתקופת אחריות ממושכת יותר.


מצאתם את המדריך מועיל? שלחו אותו לחבר

המוצרים המבוקשים בקטגוריית נגני Blu-Ray ו-DVD

החל מ- 197 ₪
מתוך 17 חנויות
החל מ- 678 ₪
מתוך 5 חנויות
החל מ- 1,498 ₪
מתוך 7 חנויות
החל מ- 271 ₪
ב-GoZohar
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי נגני DVD
לכל המונחים>>