|
בראשית דרכם היו כרטיסי הזיכרון מזוהים בעיקר עם מצלמות דיגיטליות, שאת חלקם פיתחו יצרניות המצלמות עצמן, ולכן עד היום ניתן לראות כרטיסים שמותאמים למותגים ספציפיים של מצלמות.
אבל כיום כרטיסי זיכרון משמשים במגוון רחב של מכשירים, ובשוק קיימים מספר סוגים של כרטיסי זיכרון. עד שיהיה תקן אחיד תיאלצו לעתים להשתמש ביותר מסוג אחד, בהתאם לסוג המכשירים שברשותכם.
להלן סוגי הכרטיסים, מאפייניהם העיקריים והיתרונות והחסרונות של כל אחד מהם:
Secure Digital (SD) ו- Multimedia Card (MMC): כרטיס SD הוא הדור השני של MMC והוא כיום הכרטיס הנפוץ והפופולרי ביותר בזכות מחירו הנמוך וגודלו הנוח. מצלמות סטילס ווידיאו שתומכות בכרטיס SD בדרך כלל תומכות ב-MMC.
ל-SD גרסאות נוספות– mini-SD ו-micro-SD, וכןSDHC . mini-SD ו-micro-SD הם כרטיסים קטנים בממדיהם ומיועדים לטלפונים סלולריים ולנגני מוזיקה ווידיאו. SDHC זהה בגודלו הפיזי ל-SD אבל בעל נפח זיכרון גדול במיוחד. כרטיסי Micro SD מכונים גם TransFlash.
הכרטיסים מהסוגים האלה משמשים במצלמות סטילס ווידיאו, מחשבי כף יד, נגני מולטימדיה, טלפונים סלולריים ומסגרות דיגיטליות.
· יתרונות – כרטיסי SD נפוצים במגוון רחב של מכשירים, הם אמינים, מהירים ובעלי טווח רחב של נפחי זיכרון.
· חסרונות – לא הקטנים ביותר.
Memory Sticks Pro Duo ו-M2: כרטיס בלעדי למוצרי סוני (Sony), כאשר M2 או Memory Stick Micro הוא הגרסה הקטנה יותר שמיועדת לטלפונים סלולריים של סוני-אריקסון.
· יתרונות – בעלי טווח רחב של נפחי זיכרון.
· חסרונות – נתמכים על ידי מוצרי סוני בלבד.
xD: כרטיסי xD משמשים במצלמות של פוג'י ואולימפוס.
· יתרונות – קטנים מאוד.
· חסרונות – נתמכים על ידי מצלמות פוג'י ואולימפוס בלבד, יקרים ופחות מהירים מכרטיסי SD.
Compact Flash (CF) סוג I וסוג II: הכרטיס ותיק שנמצא בעיקר במצלמות סטילס מקצועיות. ההבדל בין שני הסוגים הוא שסוג II עבה יותר מסוג I.
· יתרונות – קיים בנפח גדול במיוחד של 32GB, מהיר
· חסרונות – פחות עמיד משאר סוגי הכרטיסים, לא כולל נעילה וגדול יחסית.
|