חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור מושב בטיחות לרכב

עודכן לאחרונה: 10/08/2022
מושב בטיחות הוא פריט חובה לכל מי שמתכוון להסיע תינוקות ופעוטות ברכב - לא משנה באיזו נסיעה ולמשך כמה זמן. נוסף על תקנות הבטיחות המחייבות, יש עוד כמה שיקולים חשובים בבחירת מושב הבטיחות המתאים. המדריך של WiseBuy יסייע לכם לבחור את מושב הבטיחות המתאים, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור מושב בטיחות לרכב
1
התאמת המושב לגיל הילד ולמשקלו

מושבי הבטיחות נחלקים לפי שני טווחי גיל/משקל:


תינוקות עד גיל שנה ובמשקל של עד 9 ק"ג: מושב בטיחות לתינוקות בטווח הגילים הזה מותקן כך שפני התינוק הם נגד כיוון הנסיעה. חשוב לזכור שאסור להושיב תינוק במושב עם כרית אוויר.


איך לבחור מושב בטיחות לרכב


פעוטות מגיל שנה ומשקל של 9 ק"ג ועד ל-18 ק"ג (בסביבות גיל 4): בשלב זה הפעוט יושב במושב בטיחות עם כיוון הנסיעה. המושב כולל חגורת בטיחות מובנית. גם כאן יש להקפיד לא למקם את מושב הבטיחות מול כרית אוויר.


איך לבחור מושב בטיחות לרכב


 כיום נמכרים גם דגמים של כסאות בטיחות משולבים בבוסטר. ילדים ממשקל 18 ק"ג ועד לגובה של 145 ס"מ עוברים למושב מגביה (בוסטר), אך המדריך הנוכחי אינו עוסק בנושא זה. 

2
נוחות השימוש

על מנת שמושב הבטיחות ישמש אתכם ואת ילדכם בנוחות, בדקו אותו פיזית ואפילו נסו אותו ברכב עצמו. יש חנויות שיאפשרו לכם לקחת מושב בטיחות מהתצוגה לבדיקה קצרה.


אופן ההתקנה - ההתקנה הסטנדרטית של מושב הבטיחות ברכב נעשית באמצעות חגורות הבטיחות הרגילות של הרכב. אבל כדאי לדעת שישנה שיטה נוספת ונוחה יותר בשם Isofix (בתקן האירופאי) או Latch (בתקן האמריקני). בשיטה זו, התקנת המושב מתבצעת באמצעות התקני עגינה שקיימים ברכב עצמו. רבים אינם מודעים לכך, אבל רכבים רבים משנות הייצור האחרונות מצוידים בהתקנים האלה. תוכלו למצוא אותם באזור שבין מושב הרכב למשענת שלו.


שיטה זו אמנם אינה נחשבת בטוחה יותר מהשיטה הרגילה, אבל היא נוחה יותר לביצוע. בנוסף, מאחר שהתקנה בשיטה הרגילה מורכבת יחסית – היא חשופה יותר לטעויות או לביצוע לא מושלם.


Isofix ו-Latch נבדלים זה מזה בצורת העיגון של מושב הבטיחות לרכב. ב-Isofix מושב הבטיחות מתחבר באמצעות אבזמי מתכת מאורכים בחלקו האחורי של המושב, בשיטה דומה לזו של חגורת בטיחות רגילה (שימו לב: אין לחבר את האבזם למחבר של חגורות הבטיחות הרגילות ברכב) בשילוב מוט טלסקופי בחלק הקדמי שלו, שמתקבע לרצפת הרכב. ב-Latch תמצאו במושב הרכב טבעות עגינה שלתוכן משחילים רצועות מתחתית מושב הבטיחות ומחלקו העליון ומהדקים היטב.


איך לבחור מושב בטיחות לרכב


בכל מקרה, ודאו שמושב הבטיחות שתרכשו מותאם לתקן הרלוונטי (האירופאי או האמריקני). דגמים מסוימים של מושבי בטיחות מותאמים לשני התקנים.


סלקל נשלף: חלק מדגמי הסלקלים מחולקים לשתי יחידות – יחידת בסיס שנשארת ברכב באופן קבוע, ויחידה ניידת שאותה ניתן לשלוף ולהתקין בקלות. סלקל כזה מתאים להורים שמרבים לנייד את התינוק באמצעותו.


איך לבחור מושב בטיחות לרכב


שימוש ברצועות הבטיחות: בדקו שהידוק ושחרור רצועות הבטיחות נעשה בצורה פשוטה ונוחה, וכן ודאו שהנעילה והפתיחה של רצועות הבטיחות קלות לביצוע, ושאת הפתיחה ניתן לבצע ביד אחת.


שינוי גובה הרצועות: בכל מושבי הבטיחות ניתן לשנות את גובה הרצועות כדי להתאימו לגובהו של הילד המתפתח. רצוי לבחור במושב בטיחות שבו השינוי מתבצע בקלות.


הטיית המושב: מומלץ לבחור מושב בטיחות שניתן להטיה ממצב ישיבה למצב שכיבה. וכך, במקרה שהפעוט נרדם ראשו לא יישמט ותנוחת גופו תהיה טבעית ונינוחה יותר.


ריפוד: כדאי לבחור מושב בטיחות בעל  ריפוד רחיץ, ורצוי שיהיה פשוט להסרה ולהרכבה.

3
תקנות בטיחות

בדקו שמושב הבטיחות הוא בעל תו תקן אמריקאי (FMVSS213) או אירופאי (ECER44-04), ושהוא מאושר על ידי משרד התחבורה. כמו כן, יש לבחור ושב בטיחות שתאריך ייצורו קרוב לתאריך הרכישה. תאריך הייצור מופיע בתחתית המושב או בגבו ויש לוודא זאת כחלק מתהליך הרכישה. נוסף על כך, מומלץ בהחלט להתקין את מושב הבטיחות ברכב לפני רכישתו וכחלק מהתהליך, זאת על מנת לוודא כי הוא מסוגל להתקבע כמו שצריך לרכב, לוודא כי אינו מפריע וכן שהוא לא בולט יתר על המידה ממושב הרכב עצמו. 

המוצרים המבוקשים בקטגוריית כסאות בטיחות לרכב

יצרן:Baby Safe,
סוג:מושב בטיחות,
החל מ- 539 ₪
מתוך 5 חנויות
החל מ- 1,899 ₪
מתוך 5 חנויות
החל מ- 1,289 ₪
מתוך 5 חנויות
החל מ- 1,199 ₪
מתוך 4 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי מושבי בטיחות לרכב
לכל המונחים>>