חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
כיריים Electrolux EIV644
2,954 - 1,957 ₪
כיריים Fujicom FJGHG640BK
779 - 549 ₪
כיריים Midea 60SJ401
690 - 394 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור כיריים גז

עודכן לאחרונה: 10/08/2022
כיריים גז היו ונשארו אמצעי הבישול המרכזי במטבח. כמעט בכל בית יש חיבור לגז, הן פחות יקרות מכיריים חשמליות, הן מאפשרות שליטה אופטימלית על הטמפרטורה ועל תהליך הבישול והן עושות את עבודתן ביעילות רבה. אפשר למצוא כיריים עם מבערים במגוון גדלים, סוגים ושילובים שיספקו היטב את צורכי הבישול שלכם.

מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את כיריים הגז המתאימות, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור כיריים גז
1
התאמת הכיריים למקומן במטבח

לפני שאתם יוצאים לרכוש את הכיריים החדשות שלכם, קחו את מידות החיתוך בשיש ואת מידות שטח הפנוי שמסביבו.

 

מידות: ודאו שהמידות הפנימיות של הכיריים תואמות את החיתוך בשיש, ושהמידות החיצוניות, אותם שוליים שמונחים על גבי השיש, אינן חורגות מן המרווח הפנוי מסביב. מידות החיתוך בשיש מוגדרות לפי רוחב (המרחק בין צד ימין לשמאל), עומק (המרחק בין חזית הכיריים לקצה האחורי) ובמידות החיצוניות מצטרף גם הגובה. המידות הפנימיות של כיריים סטנדרטיות בנות 4 ו-5 להבות הן 49 ס"מ עומק ו-56 רוחב. הרוחב החיצוני של כיריים סטנדרטיות בנות 5 להבות הוא 70 ס"מ, אך עשוי להיות רחב או צר יותר.  


  איך לבחור כיריים גז

2
התאמת המבערים לצורכי הבישול

כדי להבטיח שהכיריים החדשות יתאימו לסגנון הבישול שלכם, לסוגי התבשילים ולכמויות שאתם נוהגים להכין, בחנו אותן על פי מספר המבערים הקיימים בהן, תפוקתם וסוגיהם השונים. שימו לב גם למרחקים בין המבערים ובדקו כמה סירים ובאילו גדלים יכול המשטח להכיל בו-זמנית.


מספר המבערים: הכיריים הסטנדרטיות כוללות 4 מבערים ומתאימות לרוב המשתמשים. קיימות כיריים בנות 5 ו-6 מבערים שיכולות להתאים למי שמשתמש במספר גדול יותר של סירים במקביל. אולם, כדי שיתאימו לגודל הסירים שלכם ויכילו אותם בנוחות חשוב לשים לב למידות הכיריים ולמרחק בין המבערים. זאת מאחר שכיריים במידות זהות עשויות להכיל מספר שונה של מבערים. 


איך לבחור כיריים גז
 

תפוקת המבערים: הכיריים הסטנדרטיות בעלות ארבעה מבערים כוללות בדרך כלל מבער אחד גדול, אחד בינוני ושניים קטנים. אבל אל תסתפקו במראה עיניים ובררו מה התפוקה שלהם. מבערים זהים בגודלם עשויים לספק עוצמות שונות. בישראל מדרגים את תפוקת המבער בוואטים. הספק טוב למבער קטן הוא 1,000 וואט, למבער בינוני 1,500 וואט, מבער גדול 2,250 וואט ומבער קטן במיוחד לבישול איטי 850 וואט.

 

מבערים מיוחדים: בנוסף קיימים מבערים מיוחדים המאפשרים שיטות בישול נוספות, החל במבער טורבו רב עוצמה להרתחה מהירה ולטיגון והקפצה, ועד למבער זום לבישול איטי וממושך בחום נמוך.

 

  מבער טורבו או ווקמבער בעל שתיים-שלוש טבעות בעירה המספק להבה בעוצמה גבוהה (3800-3200 וואט) ופיזור חום משופר. מבער טורבו אידיאלי להרתחה מהירה של נוזל בכמות גדולה, לאטימה טובה של נתחי בשר גדולים, וכן לבישול בשיטת טיגון-ערבוב (הקפצה) בסגנון סיני.


איך לבחור כיריים גז

   מבער זום מספק חום נמוך במיוחד ללא מגע ישיר של הלהבה עם הסיר. מתאים לבישול איטי של רטבים, חמין, מרק ואורז. 

    מבער אובאלי (סגלגל) מיועד לסירים אובליים או למחבתות אובליות המשמשות להכנת דגים (לכן מכונה גם להבת דג).  


איך לבחור כיריים גז

מספק חום נמוך במיוחד ללא מגע ישיר של הלהבה עם הסיר. מתאים לבישול איטי של רטבים, חמין, מרק ואורז.
3
נוחות התפעול והניקוי

כיריים גז הן מתקן פשוט לתפעול ומבחינה זו כמעט שאין הבדל בין הדגמים השונים, אבל יש דגמים נוחים וידידותיים מאחרים וקלים לניקוי מהם. כדי למצוא אותם, נסו את הכפתורים, בחנו את המבערים ואת מערכת ההצתה, שימו לב לרשת הברזל והשוו בין סוגי המשטחים השונים.


איך לבחור כיריים גז

 

לוח הפיקוד: כפתורי ההפעלה בכיריים יכולים להיות בצד ימין או בחזית. בחרו את מיקומם בהתייחס למבנה המטבח ולסביבת העבודה, באופן שיאפשר לכם גישה נוחה וקלה. לוח הפיקוד כולל מספר כפתורי בקרה מכאניים כמספר המבערים, ולעתים גם לחצן הצתה נפרד. בהיותם חשופים לרטיבות ולשומן חשוב מאוד שהכפתורים יהיו נוחים לאחיזה ולתפעול ובאותה מידה קלים לפירוק ולניקוי. חפשו כפתורים בעלי סימון ברור ובולט שיאפשר לכם לראות במבט חטוף וממרחק סביר את מצבם הנתון. בנוסף בדקו את זווית סיבוב הכפתורים. רצוי לבחור כאלה בעלי זווית סיבוב של 180 מעלות ויותר כדי לאפשר שליטה טובה ומדויקת יותר בטמפרטורה. תנו מבט בכפתורים, וראו אם אתם מצליחים לפענח בקלות את סדר התאמתם למבערים שלהם.


איך לבחור כיריים גז

 

מבערים: למיקום המבערים השונים עשויה להיות השפעה גדולה על הנוחות בשימוש. אם, למשל, אתם מרבים להכין רטבים או בישולים הדורשים התערבות תכופה ומתמשכת, מוטב שהמבער המיועד לכך יהיה בחזית כדי שתהיה לכם גישה נוחה אליו.

 

מבער הבנוי משני חלקים קל לניקוי ממבער בעל שלושה חלקים. בנוסף, רצוי לבחור מבער עם כמה שפחות בליטת ומגרעות. מבער כזה נוטה לצבור לכלוך וקשה יותר לניקוי. ברוב הדגמים כוסית המבער (תושבת המבער) מותקנת בצמידות למשטח ללא רווח ביניהם למניעת חדירת לכלוך, והיא מכונה כוסית מבער העשויה מקשה אחת.


מערכת הצתה: כיום כמעט בכל הכיריים קיימת מערכת הצתה אלקטרונית. השליטה על המצת יכולה להיות מובנית בכפתור ההפעלה או באמצעות לחצן נפרד. הצתה מובנית, שבה המצת פועל עם סיבוב הכפתור תוך כדי לחיצה עליו, נוחה יותר, נעשית ביד אחת וגם חוסכת פריט נוסף על הכיריים. המצת עצמו, אותה אלקטרודה במעטפת חרסינה הצמודה למבער, יכול להיות גלוי או סמוי. מצת סמוי שמותקן מתחת לכיפת המבער עדיף על גלוי. האחרון חשוף לפגיעות, גורם להצטברות לכלוך סביבו ומקשה על הניקיון.


רשת ברזל: מכל חלקי הכיריים זכתה רשת הברזל למגוון הגדול ביותר של פרשנויות אסתטיות ופונקציונליות, והמבחר הגדול יכול לבלבל, לכן שימו לב לפרטים הבאים: רשת גבוהה מדי שיוצרת פער גדול בינה ובין מפלס השיש, עשויה להקשות על העברת סירים כבדים וחמים. בעיה דומה קיימת ברשתות נפרדות עם רווח גדול ביניהן, כשרוצים להחליק סיר כבד על פני המשטח. דגמים מסוימים מצוידים ברשתות מאסיביות בעלות כושר נשיאה ועמידות גבוהים, אבל אלה כבדות ולעתים פחות נוחות לניקוי מרשת ברזל רגילה. רשת העשויה יחידה אחת ניתן להרים בהינף יד כדי לאפשר גישה לניקוי המשטח, מצד שני, בשל גודלה היא מסורבלת יותר לניקוי בנפרד, בהשוואה לרשת מחולקת.

 

משטח הכיריים: שני סוגי המשטחים הנפוצים הם אמאייל ונירוסטה. סוגי משטחים נוספים הם זכוכית מחוסמת (קריסטלית) וזכוכית קרמית (ויטרוקרמית) האופייניים לכיריים חשמליות. משטח אמאייל הוא הקל ביותר לניקוי, זאת לעומת משטח נירוסטה, שכדי לשמור על הברק שלו, מחייב ניקוי מתמיד ולעתים שימוש בחומרי ניקוי ייעודיים. משטחי הזכוכית נוחים לניקוי, אך בדומה לנירוסטה, מחייבים שימוש בחומרי ניקוי ייעודיים ופחות עמידים ממשטחי מתכת.

 

במשטחי אמאייל ונירוסטה חשוב לבחור כיריים שבהן המשטח עשוי מקשה אחת ללא פתחים, חריצים ופינות חדות, ושהדפנות יהיו מוגבהות כדי למנוע גלישת נוזלים. לעתים קיימת חלוקה של המשטח ובמקרה של גלישת נוזלים הם אינם מתפזרים על כל המשטח. החיסרון במשטחי זכוכית הוא שאין בהן דפנות מוגבהות ובוודאי אין חלוקה של המשטח. 


איך לבחור כיריים גז

4
בטיחות

גורם הסיכון העיקרי בכיריים הוא דליפת גז כתוצאה מכיבוי לא מבוקר של הלהבה. כיום התקן הישראלי מחייב קיומו של חיישן בטיחות שמפסיק את זרימת הגז במקרה שהלהבה כבית. למרות זאת חשוב לדעת כי בשוק עדיין קיימים דגמים מיושנים בלי חיישן כזה, לכן רצוי לבדוק זאת. סוג אחר של אמצעי בטיחות למקרה כזה הוא מנגנון אוטומטי להצתה מחדש של הלהבה.

 

בנוסף ודאו שהרשתות יהיו יציבות על המשטח ולא יזוזו, ובדקו שהגימורים שלהן יהיו מעוגלים, ללא פינות חדות שעלולות לפצוע. ברשתות מסוימת הבסיס מצופה גומי המשפר את היציבות שלהן ומונע שריטות של המשטח.


איך לבחור כיריים גז

 

משטחים: משטחי האמאייל והנירוסטה הם החזקים והעמידים מבין ארבעת סוגי המשטחים הקיימים. בקצה הנגדי נמצאת הזכוכית המחוסמת, שעלולה להיסדק ולהישבר במקרה של פגיעה קשה, לעומת משטח קרמי העמיד יותר בפני שבר. ברכישת כיריים עם משטח זכוכית, רצוי לבחור כאלה עם מסגרת מגן סביבה.

5
אחריות

אחריות על כיריים גז היא בדרך כלל לשנה. ניתן להרחיבה לתקופה ממושכת יותר בתוספת תשלום. חשוב לבדוק מה כוללת האחריות לאחר תקופת האחריות הרגילה – מהם סוגי התיקונים הכלולים ואילו חלקים ניתנים להחלפה.


לפרטים מלאים אודות תקנות הגנת הצרכן לשירות ואחריות לאחר המכירה של כיריים לבישול ומוצרי חשמל, לחצו כאן.

6
מחיר

טווח מחירים לכיריים בעלות ארבעה מבערים נע בין 600 ל-2,500 שקל. הפרשי המחיר נובעים בעיקר מהחומר ממנו עשוי המשטח ומסוג הרשת הקיים בה.


כדאי לבצע השוואת מחירים לפני קניית כיריים גז

המדריכים הבאים עשויים לעניין אתכם:
מילון מונחי כיריים גז
כיריים גז או כיריים חשמליות
איך לבחור כיריים חשמליות
איך לבחור קולט אדים
איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי
איך לבחור טוסטר אובן
איך לבחור תנור בישול ואפייה משולב חלק א' - תא האפייה
איך לבחור תנור בישול ואפייה משולב חלק ב' - הכיריים

המוצרים המבוקשים בקטגוריית כיריים

מותג:Electrolux,
סוג:כיריים אינדוקציה,
גופי חימום:4...,
החל מ- 1,957 ₪
מתוך 33 חנויות
מותג:Fujicom, Fujicom,
סוג:כיריים גז, כיריים גז,
גופי חימום:4...,
החל מ- 549 ₪
מתוך 8 חנויות
מותג:Midea,
סוג:כיריים גז,
גופי חימום:4 גופי חי...,
החל מ- 394 ₪
מתוך 20 חנויות
מותג:Bosch,
סוג:כיריים אינדוקציה,
גופי חימום:4 גופי...,
החל מ- 1,578 ₪
מתוך 29 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי כיריים גז
לכל המונחים>>