ערב טוב, אורח  | תיק המידע שלך | התחבר     הוסף למועדפים
אלקטרוניקה
 
 
 
 
 
תקשורת ומחשבים
 
 
 
 
 
על מה אתה רוצה לדעת?
מדריכי קנייה
מילוני מונחים
מוצרים ומחירים
תנורים בנויים  
   
 
 
איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי
עודכן לאחרונה: 28.05.14


התנור הבנוי משתלב היטב בין ארונות המטבח ומאפשר גישה נוחה למשתמש. הודות להיצע הגדול של התנורים כל אחד יכול למצוא את התנור שיהלום כראוי את הרגלי הבישול והאפייה שלו, את טעמו האישי בעיצוב ואת דרישות הבטיחות והניקיון שלו. 

הדגמים השונים מציעים מגוון רחב של תכונות, שמתבטא בין היתר בפער מחירים גבוה. לכן כדי למצות את התקציב בצורה היעילה ביותר, מוטב להתמקד בתכונות החשובות באמת, וליהנות מתנור יעיל ושימושי שלא יאכזב אתכם בהמשך הדרך.

מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את תנור הבישול והאפייה המתאים, לפי השיקולים הבאים:

   
  התאמת התנור למקומו במטבח
  התאמת התנור לצורכי הבישול והאפייה
  נוחות התפעול והבקרה 
  נוחות הניקוי
  בטיחות
  אחריות
  מחיר
 
 חזור לתנורים בנויים ראשי  
  תנורים בנויים השוואת מחירים 
התאמת התנור למקומו במטבח

כדי להתאים את התנור למקומו חשוב כמובן לקחת את המידות המדויקות של הגומחה, ובנוסף יש לדאוג לאוורור הולם.

 

מידות: בדקו את מידות הגובה, הרוחב והעומק של הגומחה המיועדת לתנור האפייה, וכן הקצו מרווח לצורך חיבור לחשמל. המידות הפנימיות הרווחות הן עומק של 55 ס"מ, גובה בין 55 ל-60 ס"מ ורוחב 55 -59 ס"מ.

 

בנוסף יש לקחת בחשבון את מידות המסגרת החיצונית של התנור, כך שתשתלב בסביבתה ללא הפרעה ותכסה פתח קיים במידת הצורך. שלוש מידות הרוחב העיקריות הן 60 ס"מ לתנור סטנדרטי, 50- 55 ס"מ לתנור צר  ו-90-70 ס"מ לתנור רחב.

 

אוורור חזיתי/קדמי: מערכת אוורור קדמית המנקזת את האוויר החם שנוצר בעורף התנור (נקראת גם אוורור טנגנציאלי), הכרחית בשני מקרים: בהתקנה מתחת לשיש, ובמקרה שלא ניתן להקצות מרווח אוורור הולם סביב תנור המותקן בארון. בשני המקרים מצטבר חום גבוה שנכלא בחלל אטום והתוצאה היא נזק לארונות המטבח ולתנור עצמו. את הבעיה פותר מפוח שיונק אוויר קר מהחזית התחתונה של התנור ופולט אותו בחזיתו העליונה. בהתקנת תנור בארון אפשר לוותר על מערכת כזו, כל עוד קיים מרווח אוורור מינימלי של 3-2 ס"מ בין התנור לבין הקיר שמאחוריו והארון שמעליו.

"בהתקנה מתחת לשיש התנור חייב להיות מצויד במערכת אוורור חזיתי "
בהתקנה מתחת לשיש התנור חייב להיות מצויד במערכת אוורור חזיתי
 למעלה


התאמת התנור לצורכי הבישול והאפייה

פעם הבחירה הייתה הרבה יותר קלה. כל התנורים פעלו על פי אותו העיקרון וכללו צמד גופי חימום פשוטים שסיפקו את כל צורכי הבישול והאפייה. כיום הצרכן נדרש לבחור מתוך היצע הולך וגדל של תוכניות הפעלה ולהתמודד עם מונחים כמו טורבו או טורבו אקטיבי, מולטי סיסטם ודומיהם. אבל זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה. אחרי הכול, עיקרון הפעולה לא השתנה, רק נוספו כמה אלמנטים שנועדו לשפר את ביצועי התנור. הנה כל מה שצריך לדעת כדי לבחור את התנור שיתאים לצורכי הבישול והאפייה שלכם.

 

תכניות ההפעלה: תכניות ההפעלה קובעות את אופן פעולתה של מערכת החימום בתנור בהתאם לסוגי הבישול והאפייה הרצויים. בורר התכניות יוצר למעשה צירופים שונים בין האלמנטים של מערכת החימום, וכל צירוף כזה מוגדר כתכנית הפעלה. את פעולת הבורר משלים וסת הטמפרטורה שקובע את עוצמת החום המתאימה. התנור הבסיסי ביותר (נקרא גם תנור סטטי או תנור מסורתי) כולל שני גופי חימום – עליון ותחתון, והוא מאפשר מגוון סביר למדי של סוגי בישול ואפייה. התנורים המתקדמים יותר הם תנורי המולטיסיסטם הכוללים טורבו או טורבו אקטיבי ומאפשרים מגוון רחב יותר של סוגי בישול ואפייה, כמו גם בישול של מספר תבניות וסוגי מזון שונים בו זמנית.

 

בחרו תנור עם מספר תוכניות הפעלה הנחוץ לכם ואל תשקיעו בתנור יקר רק בגלל ריבוי התוכניות שבו. מידע מפורט שיסייע לכם להחליט אלו תוכניות מתאימות לכם ועל אלו אפשר לוותר תמצאו במדריך השלם לתוכניות בישול ואפייה.  

 

תוכניות ההפעלה בתנור מבוססות על ארבע תכונות או אפשרויות עיקריות:

 

·          אפייה רגילה נקרא גם פיזור חום רגיל או חום סטטי. בתכנית זו פועלים שני גופי החימום שפולטים חום בזרימה טבעית לחלל התנור. התוכנית מתאימה להכנת עוגות, לחמים, פשטידות, סוגי מאפים מסוימים, בישול, צלייה, השחמה, תבשילי קדירה ותבשילים איטיים וממושכים. בחלק מהתנורים גוף החימום העליון גלוי והוא משמש גם לגריל ולהקרמה. חסרונה של השיטה היא בפיזור החום הלא אחיד שלה והיא פחות מתאימה להכנת נתחים גדולים, לכמויות גדולות של מזון וכן לבישול של יותר מתבנית אחת.

 

·         טורבו נקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. כדאי לדעת שכל תנור עם טורבו מוגדר כמולטיסיסטם. הטורבו הוא  מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור המפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. הטורבו")'>טורבו בגרסתו הישראלית הוא למעשה גרסה מוחלשת של הטורבו")'>טורבו האמיתי, (ראו להלן, טורבו אקטיבי")'>אקטיבי) והוא הרבה פחות יעיל ושימושי ממנו.  
                                  

·          טורבו אקטיבי – נקרא גם חום מאולץ או אוורור מאולץ. זהו גוף חימום עגול המותקן מאחורי המאוורר ומאפשר בישול ואפייה ללא הפעלה של אלמנטים נוספים, וכן לבישול במקביל של שתיים-שלוש תבניות עם סוגי מזון שונים ללא ערבוב ריחות וטעמים.

הטורבו האקטיבי גם מעניק תוצאות טובות יותר בהכנת נתחים גדולים וכמויות גדולות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר. החיסרון בטורבו בכך שהוא עלול לייבש סוגי מזון מסוימים, כמו דגים, ירקות עדינים, חלקי עוף קטנים ונתחי בשר דקים.  

 

·          גריל  – הגריל הוא גוף חימום נוסף בעל הספק גבוה המותקן בתקרת התנור ומקרין ישירות על המזון. הוא מיועד בין היתר לצלייה של נתחי בשר קטנים, להשחמה, להקרמה ולקלייה, והוא גם יכול לעבוד בשילוב אלמנטים אחרים (גופי חימום או מאוורר) ולשמש לסוגי בישול נוספים.

 

טמפרטורה: תנורים סטנדרטים מספקים בדרך כלל טמפרטורה מקסימלית של 250 מעלות. בשלנים עם שאיפות גדולות יותר שרוצים להגיע לתוצאה מושלמת בהכנת מאכלים מסוימים, כמו פיצה או רוסטביף, אולי יעדיפו תנור שמציע טמפרטורה גבוהה יותר.

 

חימום מהיר: מקצר את משך החימום המוקדם של התנור, במקרים שבהם התנור צריך להגיע לטמפרטורה המתאימה לפי שמכניסים את המזון המיועד לבישול.

 

נפח פנימי (קיבולת): הנפח הפנימי שונה בין תנור למשנהו, גם בין תנורים שמידותיהם החיצוניות זהות, לכן שימו לב שאתם בוחרים תנור בנפח פנימי שמתאים לכם. בדקו גם את מספר התבניות האפשריות לשימוש בו-זמני. אם אתם מבשלים בכמויות גדולות וביותר מתבנית אחת, ודאי תעדיפו חלל גדול יותר.

 

תנור בעל שני תאים: תנור כזה מתאים למי שנוהג לבשל במקביל סוגי מזון שונים בטמפרטורות שונות וכן עבור שומרי כשרות. תנורים כאלה הם פחות שכיחים.  

"מאוורר טורבו מפזר את החום באופן אחיד בחלל התנור"
מאוורר טורבו מפזר את החום באופן אחיד בחלל התנור
"טורבו אקטיבי לבישול במקביל של שתיים-שלוש תבניות עם סוגי מזון שונים"
טורבו אקטיבי לבישול במקביל של שתיים-שלוש תבניות עם סוגי מזון שונים
"שימו לב שאתם בוחרים תנור בנפח פנימי שמתאים לכם"
שימו לב שאתם בוחרים תנור בנפח פנימי שמתאים לכם
 למעלה


נוחות התפעול והבקרה 

אפשרויות התפעול והבקרה של התנור נעות מלוח פיקוד הכולל מספר כפתורים מכאניים פשוטים, ועד ללוח פיקוד דיגיטלי, עם תצוגה דיגיטלית וכפתורי מגע עמידים במים. יש דגמים ממוחשבים לבישול אוטומטי, שבו המשתמש מגדיר את סוג המוצר, והתנור עושה את השאר בעצמו. יש מי שימצא את הלוח הדיגיטלי מאיים ומנוכר ויהיו כאלה שיאהבו את הטאץ' המתוחכם שלו. אבל מעבר לשיקולי נוחות והעדפה אישיים, להבדלים בין אפשרויות ההפעלה השונות יכולה להיות השפעה על איכות התוצאה.

 

בנוסף, כדי לבחון את הנוחות בשימוש, בדקו את סוג המסילות, את מידת הראות ואת איכות התאורה. כמו כן, ניתן לבחור תנור עם מגירה תחתונה המשמשת לאחסון תבניות.

 

וסת טמפרטורה: וסת אלקטרוני (מכונה גם דיגיטלי) עדיף על מכאני מאחר שהוא מדויק יותר ומאפשר שליטה טובה יותר על הטמפרטורה. מי שממש שואף לשלמות יכול לבחור תנור עם חיישן טמפרטורה הננעץ במזון ומעניק את רמת הדיוק האופטימלית. בבחירת וסת מכאני עדיף כזה המסומן במעלות ולא בדרגות מספרים (5-1) שבו קביעת הטמפרטורה היא הכי פחות מדויקת.

 

טיימר (שעון): טיימר אלקטרוני (מכונה גם דיגיטלי) מדויק ממכאני ומאפשר הפעלה ממושכת יותר. כל הטיימרים מתריעים בסיום הזמן ויש כאלה שגם מפסיקים את פעולת התנור. טיימר מכאני פשוט מוגבל ל- 120 דקות או לפעולה רצופה בלבד (הפעלת התנור ללא הפסקה, למשל לבישול חמין). שעון דיגיטלי מאפשר הפעלה עתידית בנוסף על הכיבוי האוטומטי בטווח של עד 24 שעות. שעון כזה מדויק יותר, אך חשוף להפסקות חשמל.

 

שעון שבת: מיועד לשומרי שבת. רקע: פתיחת דלת התנור גורמת לירידת הטמפרטורה וכתוצאה מכך להפעלת גופי החימום על ידי הטרמוסטט    פעולה הנחשבת לחילול שבת. פותר את הבעיה שעון שבת המפעיל את התנור בפרקי זמן קבועים ולמעשה עוקף את וסת הטמפרטורה, כך שירידת חום כתוצאה מפתיחת הדלת אינה גורמת להפעלתו. שימו לב: במקומות רבים מצוין בטעות כי התנור כולל שעון שבת, בעוד הכוונה היא לטיימר.

 

מסילות: בתנורים השונים מותקנות מסילות מסוגים שונים: מסילות נעות מאפשרות שליפה נוחה ובטוחה יותר של התבנית ומונעות שחיקה של הציפוי. קיימות מסילות מתקדמות ונוחות יותר בעלות מנגנון טלסקופי ומעצורים למניעת החלקת התבנית בעת הוצאתה מהתנור. מסילות פשוטות יותר הן אלה המותקנות בדופן התנור אך אינן נעות. בתנורים שבהם התבנית מונחת ישירות על גבי בליטות המכוירות בדופן התנור, קיימת סכנה של פגיעה בציפוי הפנימי כתוצאה מחיכוך, והשימוש בהן פחות נוח ופחות בטוח.

 

ראות: חלון צפייה שקוף וגדול מאפשר לעקוב אחר התקדמות הבישול מבלי לפתוח את הדלת. זה לא רק עניין של נוחות או בעיה של איבוד חום, בחלק מהמקרים פתיחה של דלת התנור במהלך האפייה עלולה לפגום בתהליך ולהשפיע על התוצאה.

 

תאורה: נסו לבדוק את התאורה בתא האפייה ולהתרשם מרמת הבהירות וההפצה שלה. אם אתם נוהגים להשתמש ביותר מתבנית אחת במקביל, עדיף שהתאורה תהיה ממוקמת בצדי התא ולא בחלקו העליון.

 

דלת: בחלק קטן מהדגמים פתיחת הדלת היא צדית ובכך מאפשרת גישה נוחה יותר לתא האפייה.

"לוח פיקוד מכאני"
לוח פיקוד מכאני
"לוח פיקוד דיגיטלי. מדויק יותר אך חשוף לתקלות"
לוח פיקוד דיגיטלי. מדויק יותר אך חשוף לתקלות
 למעלה


נוחות הניקוי

נושא הניקיון עשוי להיות שיקול חשוב בבחירת התנור, בשל נטייתו להתלכלך בקלות והקושי שבניקויו. כאן צריך לתת את הדעת לשלושה תחומים עיקריים:

 

מבנה וציפוי: תנור הבנוי כאמבטיה, ללא תפרים וחיבורים, קל יותר לניקוי ומונע הצטברות לכלוך, קורוזיה ובלאי. נתון נוסף שחשוב לבדוק הוא ציפוי האמאייל שבתא האפייה. סוגי הציפויים נבדלים זה מזה באיכותם ובתכונותיהם. ככל שהאמאייל באיכות גבוהה יותר כך הוא עמיד יותר וקל יותר לניקוי. ציפוי סופר אמאייל חזק מהציפוי הרגיל וניתן לזהותו לפי נקודות האבץ הלבנות במרקם לעומת המרקם החלק של אמאייל רגיל. סוג נוסף של ציפוי איכותי נקרא אמאייל נקי.

 

דלת ומסילות: דלת מתפרקת שצדה הפנימי עשוי מקשה אחת, בלי ברגים, תפרים וחריצים, היא קלה יותר לניקוי וצוברת פחות לכלוך. יש דלתות שבהן ניתן לפרק את הזכוכית לניקוי קל ויסודי יותר. בדגמים מסוימים המסילות מתפרקות כדי לאפשר ניקוי קל ויסודי יותר של דפנות התנור ושל המסילות עצמן.

 

ניקוי עצמי: ישנן שתי שיטות לניקוי עצמי – פירוליטי וקטליטי, והשיקול בבחירת אחת מהן, אם בכלל, תלוי גם באופן השימוש בתנור ובתדירות השימוש בו. מי שמשתמש בתנור לעתים רחוקות או בעיקר לאפייה, יכול לחסוך את התוספת הכספית הכרוכה באופציה כזו, לעומת מי שמרבה לבשל מאכלים שמתיזים שומנים ולכלוך ומעדיף להימנע מהטרחה שבניקוי ידני.

 

·          פירוליטי – בשיטה זו התנור מתחמם לטמפרטורה של כ-500 מעלות צלזיוס למשך שעתיים-שלוש, ושורף את השומנים לאפר. דלת התנור ננעלת בתהליך הניקוי ובסיומו מנגבים את האפר שהצטבר בתחתית התנור. בשיטה זו יש יתרון נוסף – הבידוד בתנור כזה הוא טוב יותר, מונע בריחת חום וחוסך בחשמל. ניקוי עצמי בשיטה זו מייקר את התנור ב-30% ויותר. מומלץ לבחור תנור עם קטליזטור מיוחד המסנן את העשן הרב והריחות שנוצרים במהלך הניקוי העצמי.

·          קטליטי – שיטה שבה שתי דפנות או יותר בתנור מצופות טפלון במרקם מיוחד, כך שהשומן שניתז במהלך הבישול נשרף מיד ולא נדבק. שיטה זו פחות יעילה לניקוי נתזים שמקורם בחלב, גבינות ומוצרי סוכר. בחלק מהתנורים דפנות הטפלון ניתנות להסרה לניקוי קל יותר. ניקוי קטליטי אינו כולל את רצפת תא האפייה.

"דלת שצדה הפנימי עשוי מקשה אחת קלה יותר לניקוי וצוברת פחות לכלוך"
דלת שצדה הפנימי עשוי מקשה אחת קלה יותר לניקוי וצוברת פחות לכלוך
 למעלה


בטיחות

כדי להעריך את רמת הבטיחות שמציע התנור בדקו את הדלת, את המסילות, את גופי החימום ובמידת הצורך בררו אם קיים מנגנון נעילה.

 

דלת: דלת בעלת זכוכית כפולה או יותר מעניקה בידוד משופר, חוסכת באנרגיה והיא פחות חמה למגע. דלת עם טמפרטורה חיצונית מרבית של 60 מעלות מוגדרת דלת קרה.

 

מסילות נשלפות: מאפשרות שליפה נוחה ובטוחה יותר של התבנית, בחלקן קיימים מעצורים למניעת החלקת התבנית בעת הוצאתה מהתנור.

 

גוף חימום מוגן: בתנורים שבהם מותקן גוף חימום גלוי ובולט (בדרך כלל גריל), וודאו כי הוא מותקן גבוה ככל האפשר וכי קיימת חציצה בחלקו הקדמי המונעת מגע יד ישיר ומפחיתה את הסיכון לכווייה.

מנגנון נעילה: בחלק מהדגמים קיים מנגנון הנועל את הדלת בפני ילדים ואינו מאפשר פתיחה מקרית שלה.

"דלת עם טמפרטורה חיצונית מרבית של 60 מעלות מוגדרת דלת קרה"
דלת עם טמפרטורה חיצונית מרבית של 60 מעלות מוגדרת דלת קרה
 למעלה


אחריות
 אחריות על תנור אפייה היא בדרך כלל לשנה, כאשר ניתן להרחיבה לתקופה נוספת בתוספת תשלום. חשוב לבדוק מה כוללת האחריות לאחר תקופת האחריות המלאה. האם חלפים בלבד או גם תיקונים, וכן אילו חלפים וסוגי תיקונים כלולים באחריות.

 

לפרטים מלאים אודות תקנות הגנת הצרכן לשירות ואחריות לאחר המכירה של מוצרי חשמל, לחצו כאן

 למעלה


מחיר

טווח המחירים לתנור בנוי בעל תא אפייה אחד נע בין 1,300 ל-6,000 שקל.

כדאי לבצע השוואת מחירים לפני קניית תנור אפייה בנוי


המדריכים הבאים עשויים לעניין אתכם:
מילון מונחי תנורים בנויים
איך להתאים את תוכניות ההפעלה לצורכי הבישול והאפייה
איך לבחור תנור בישול ואפייה משולב חלק א' - תא האפייה
איך לבחור תנור בישול ואפייה משולב חלק ב' - הכיריים
איך לבחור כיריים גז
איך לבחור כיריים חשמליות
איך לבחור מיקרוגל
איך לבחור טוסטר אובן

 למעלה
מדריך הקנייה עזר לך?
  תנורים בנויים השוואת מחירים 
 הדפסה ידידותית     העבר הלאה     הוסף לתיק המידע     פנייה לעורך   
 
מערכת WiseBuy מחויבת לתוכן מהימן ובלתי תלוי

     
 
 
המדריך לקנייה חכמה  |  אודות WiseBuy  |  מחויבות WiseBuy  |  תנאי שימוש  |  מפת האתר  |  השוואת מחירים  |  דרושים  |  צור קשר  |  קישורים  |  הוסף למועדפים
 
© כל הזכויות שמורות ל-.WiseBuy Ltd
אלק' ומחשבים:  טלוויזיות LCD |   טלוויזיות פלזמה | מקרנים | DVD | MP3 | טלפונים סלולריים | מחשבים ניידים | מסכי מחשב | מדפסות | מצלמות סטילס | מצלמות וידיאו | GPS
מוצרי חשמל : מקררים | מקפיאים | מכונות כביסה | מייבשי כביסה | מזגנים | תנורים בנויים | תנורים משולבים | כיריים גז | כיריים חשמליות | מעבדי מזון | מכונות קפה | מיקרוגל
מותגים:  טושיבה | Haier | מרנץ | גרונדיג | נאובו | Nokia | מוטורולה | Samsung | Dell | Lenovo | Hp | Sony | LG | Hitachi | Olympus | Electrolux | Portofino | כל המותגים
פנסוניק
אחרים :
ב-WiseBuy (ווייזביי) תוכלו ללמוד בעזרת: מדריך לקניית טלויזיות פלזמה ו- LCD , מדריך לקניית טלויזיה רגילה, מדריך לקניה של מקרן קידמי, מדריך לקניית טלפון סלולרי, מדריך לקניית מחשב נייד, מחשב אישי, מסך מחשב, מדריך לקניית מצלמת וידאו ו- מצלמת סטילס, מדריך לקניית כיריים לבישול, תנור אפיה, מדריך לקניית מקרר, מקפיא, מדריך לקנית מכונת כביסה, מיבש כביסה, מדיח כלים ומדריך לקניית מזגן. כמו כן השוואת מחירים ו- השוואת דגמים של פלזמות, טלויזיות, מקרנים קידמיים, טלפונים סלולריים, מחשבים ניידים, מחשבים אישיים, מסכי מחשב, מסכים למחשב, מצלמות וידאו, מצלמות סטילס, כיריים לבישול, תנורי אפיה, מקררים, מקפיאים, מכונות כביסה, מיבשי כביסה, מדיחי כלים, מזגנים.