חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סטרימר Xtreamer Wonder
רזולוציה: 1080p
מעבד: Cortex A9
זיכרון RAM: 2 GB
אחסון פנימי: 16GB
כרטיס זיכרון: MicroSD
מקלט DVB-T: ללא
חיבורי וידאו ואודיו: HDMI, S/PDIF
חיבורים נוספים: Bluetooth
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
נדב 06.12.16
דורי 07.05.16
michael 21.08.15
Leila 20.07.15
Liran 01.05.15
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - סטרימר Xtreamer Wonder

הטוב
  • Kodi ומגוון עשיר של תכני רשת
  • אנדרואיד, ניתן להתקין שלל יישומים
  • ממשק מרשים ונוח
  • יציבות הפעלה גבוהה
  • סט חיבורים מספק
הרע
  • חוסר יציבות בנגינת תכנים מהרשת הביתית
  • רמת קליטת Wi-Fi בינונית
  • שלט מתסכל במיוחד
בשורה התחתונה

אם חיפשתם Android Box שמריץ את Kodi עבור צפייה בתכנים מהאינטרנט, Xtreamer Wonder מהווה בחירה טובה. הוא אמנם לא זול, אך מצטיין ביציבות גבוהה, ממשק נוח וביצועים טובים. זאת בהנחה שתוותרו מראש על השלט המצורף ותצטיידו בשלט חלופי או בסט של מקלדת ועכבר, שאותו ניתן לצרף בקלות לאחר מחיבורי ה-USB. לעומת זאת, כסטרימר קלאסי להזרמת תכנים מהרשת הביתי ה- Wonder הרבה פחות מתאים בשל ביצועי רשת ירודים וגמגומים כבדים בנגינת קבצים תובעניים.

הקדמה

שוק הסטרימרים גוסס לאיטו בשנים האחרונות. מרבית הטלוויזיות הפכו כבר לחכמות במידה כזו או אחרת ומסוגלות להזרים מדיה באופן עצמאי מהרשת הביתית, מה שמספק משתמשים סטנדרטיים, בעוד המתוחכמים מחפשים פתרונות גמישים יותר, כגון מחשב מדיה סלוני או "קופסת אנדרואיד" שמסוגלים להריץ את תוכנת Kodi הפופולארית (לשעבר XBMC).

אקסטרימר, אחת החברות הבולטות בשוק הסטרימרים עד לא מכבר, מנסה להישאר רלוונטית בתחום עם ה-
Wonder, שהושק לאחרונה בישראל. מדובר בסטרימר מבוסס מערכת ההפעלה אנדרואיד, שלצד יכולות הזרמה סטנדרטיות מהרשת הביתית מסוגלת גם להזרים וידיאו, מוזיקה ותכנים נוספים ממגוון מקורות רשת. אנדרואיד מאפשרת יכולות מורחבות, החל ממשחקים ועד גלישה באינטרנט.

מפרט המכשיר כולל מעבד
Amlogic s812-H מרובע ליבות, זיכרון RAM בנפח 2GB, אחסון פנימי בנפח 16GB, קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth וכן שלט המשמש גם כעכבר-אוויר. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 4.4.4.

את ה-
Xtreamer Wonder קיבלנו לבדיקה מהיבואנית בישראל, Bug.

רמת הביצועים

(60% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

את ה-וונדר בדקנו במשך כחודש וחצי של שימוש יומיומי. לקח לנו לא מעט זמן לגבש דעה עליו, משום שחווינו איתו התנהגות כמעט דו-קוטבית: בחלק מהשימושים הוא נפלא, ובחלק – הרבה פחות מוצלח.

נתחיל בטוב. בכל הקשור להזרמת תכנים מהאינטרנט,
Xtreamer Wonder עושה עבודה נהדרת. להבדיל מחברות אחרות שניסו לעשות מוצר דומה והסתפקו במגוון דל ומביך של תכנים (Take, אנחנו מסתכלים עליכם), החבר'ה באקסטרימר מבינים היטב את הקהל שלהם, ואולי גם התייעצו עם גולשים או הסתמכו על דיונים רלוונטיים בפורומים השונים. קודם כל יש כאן את תוכנת Kodi, שעם קצת קונפיגורציה מסוגלת להזרים תוכן ממגוון אינסופי של מקורות בממשק אחיד ויעיל. לצד תוכנה זו יש כאן כמה של תוכנות הזרמת תוכן נוספות, ברמת איכות משתנה, כולל Popcorn-Time השנויה במחלוקת.

ביצועי ההזרמה מהאינטרנט היו מצוינים, ואולי ניתן לזקוף זאת לזכות העובדה שרוב התכנים מהרשת אינם מתאפיינים בביט-רייט גבוה במיוחד (גם אלה שמוגדרים
Full HD) ואינם מעמיסים במיוחד על המעבד. המכשיר היה דלוק אצלנו כמעט ללא הפסקה, ולא חווינו האטה, תקיעות וקריסות בעת הזרמת וידיאו ממגוון מקורות מהאינטרנט.

Xtreamer Wonder

מצד שני, כסטרימר להזרמת וידיאו מהרשת הביתית Xtreamer Wonder לא מסוגל לספק את הסחורה, ובכך הוא דומה להרבה מאוד סטרימרים מבוססי אנדרואיד. ראשית, חיבור ה-Wi-Fi שלו חלש משמעותית מהמחשב הנייד שבו אנו משתמשים בדרך קבע להרצת Kodi ולהזרמת תכנים מהרשת הביתית. בכל וידיאו ברזולוציה של מעל 720p  חווינו Buffering מתסכל באופן תכוף, שלא אפשר צפייה רצופה. גרוע מכך, תכנים רבים גמגמו קשות כאשר קצב הנתונים של הקובץ היה גבוה, או כאשר היה פס-קול מרובה ערוצים (כמו DTS). בחלק מהזמן זה עבד, אבל הרבה יותר מדי פעמים ישבנו מתוסכלים מול הטלוויזיה וניסינו לפענח למה הפעם זה לא עובד כמו שצריך. את רוב הבדיקות ביצענו עם Kodi, שהיא ללא ספק התוכנה הנוחה ביותר לשם כך, אם כי ניסינו גם את תוכנת המדיה השנייה (של Archos) שלא הציגה ביצועים טובים יותר.

פונקציה נוספת שאינה מקימת את ההבטחה היא ה-
Screen Mirroring, כלומר הקרנת המסך מהטלפון הסלולרי על הטלוויזיה. בדקנו זאת הם מכשיר אנדרואיד בפרוטוקול Miracast, והתמונה אכן הופיעה – אבל הייתה באיכות גרועה ביותר. ליתר ביטחון ניסינו לבצע את אותה פעולה מול הטלוויזיה עצמה, שתומכת בכך, וקיבלנו איכות טובה בהרבה מזו שנציג ה- Xtreamer Wonder.

לגבי המשחקים – ניסינו כמה מהם, ובסך הכל התרשמנו שהמעבד מסוגל להריץ אותם בקצב פריימים נאה בהחלט (בדקנו כמה משחקי מרוצים שונים, עתירי גרפיקה). את החוויה חירב השלט המעצבן, שנרחיב אודותיו בהמשך.

שיטה המתחרה ב-Dolby Digital, שנועדה גם היא לפענוח צליל היקפי לארבעה רמקולים ומעלה.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Xtreamer Wonder הוא סטרימר בגודל בינוני ובעיצוב נאה, שמשתלב היטב בסלון. הוא מגיע בתצורה קופסה מרובעת ונמוכה בגימור שחור מבריק, כאשר מקדימה יש נורית חיווי כחולה (ולא בוהקת מדי, תודה לאל), בצד – 3 כניסות USB ומאחור מתרכזים החיבורים האחרים: LAN לרשת הביתית, HDMI, חיבור USB Slave לחיבור למחשב, S/PDIF, AV Out וחריץ לכרטיסי Micro SD.

Xtreamer Wonder

אקסטרימר השקיעה בבנייה ועיצוב של הממשק (שמהווה בעצם Launcher ייעודי מעל לממשק הרגיל של אנדרואיד). מדובר בממשק מרשים מאוד ויזואלית, וגם נוח לתפעול. הוא מזכיר מעט את תפריט ה"התחל" של Windows 8, ומציג אריחים בגדלים שונים המייצגים את התוכנות המובנות. הממשק מחולק ללשוניות לפי תוכן – וידיאו, מוזיקה, משחקים וכן הלאה, וקל מאוד להתמצא בו.

באופן חכם, אקסטרימר לא התקינה מראש את כל התוכנות שמופיעות באריחים, מתוך הבנה שבחלקן לא תשתמשו וחבל ושיתפסו מקום מיותר. במקום זאת, תוכלו ללחוץ על התוכנה ולהוריד אותה בלחיצת כפתור. מה שטוב יותר, הורדה היא ממקור חיצוני ולא מחנות האפליקציות, כך שתוכלו להשתמש בכל התוכנות שמופיעות באריחים גם מבלי להזדקק להתחבר לחשבון הגוגל שלכם.

הניווט בתפריטים, הן בממשק הראשי והן בתוכנת
Kodi (שנחשבת לכבדה) טובים. הדפדוף נעשה במהירות טובה וללא השהיות. נציין לטובה גם את יציבות המכשיר; אין צורך לכבות אותו כלל, והוא יכול להישאר ימים שלמים דלוק ומחובר לטלוויזיה, ללא סימן להאטה בביצועים.

מעבר לתוכנות המיועדות להזרמת מוזיקה ווידיאו, מדובר כאמור במכשיר אנדרואיד לכל דבר. הוא כולל את חנות האפליקציות של גוגל כך שתוכלו להתקין עליו כל יישום שתרצו, יתרון אדיר על פני כל טלוויזיה חכמה שלרוב מבוססת על מערכת הפעלה סגורה עם היצע תוכנות מוגבל. אסקטרימר התקינו עבורכם כבר דפדפן, פייסבוק ועוד כמה תוכנות, ומשם השמיים הם הגבול.

Xtreamer Wonder

הממשק העיקרי עם הסטרימר הוא השלט המצורף. מדובר בשלט קטן ונוח לאחיזה, עם כמות לחצנים מועטה יחסית ובפריסה נוחה. הבעיה של השלט הזה הוא תכונת "עכבר האוויר" שלו. כמו בטלוויזיות החדשות של
LG וסמסונג, השלט מציג סמן עכבר על המסך שניתן להזיז אותו באוויר, וכך להגיע לפקדים השונים על המסך. הבעיה – זה לא עובד. העכבר נע באופן גמלוני מאוד, לא תואם לתנועת היד, אטי ובלתי נסבל באופן כללי. החברה חשבה שאולי תתעבו את העכבר הזה ולכן שמה כפתור לנעילת העכבר, שהופך את השימוש למבוסס מקשי הניווט שבשלט בלבד. אחרי נאנחנו לרווחה, גילינו שתי עובדות מצערות: אחרי כדקה, עכבר האוויר ישוב לפעילות באופן אוטומטי, כלומר אין דרך לבטל אותו באופן סופי; ושנית, בתוכנות רבות אי אפשר לשלוט ללא העכבר (ב-Kodi למשל לא הצלחנו להריץ את נעימת הפתיחה הארוכה להחריד מבלי להפעיל את העכבר).

עם זאת, אחרי שתחליטו כמונו שהשלט המצורף הופך את חווית התפעול של ה-וונדר למרגיזה ביותר, תוכלו לחבר סט של מקלדת ועכבר כלשהם לחיבור ה-
USB ולהשתמש בהם במקום השלט.


המוצר נמסר לבדיקה באדיבות
Bug.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply