חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Xperia M4 Aqua 8GB סוני
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 8GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2015
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מעבד: Cortex-A53 Cortex-A53...
מספר ליבות: 4 + 4 ליבות
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
חגי 01.03.17
מנשה משה 29.10.16
idan 19.06.16
נתנאל 28.05.16
ilan 29.12.15
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Xperia M4 Aqua 8GB סוני

לירן עבדי | 20.07.2015
הטוב
  • מעבד מפתיע
  • חיי סוללה נדיבים
  • חסין מים
הרע
  • מצלמה סבירה
  • זיכרון מובנה מינימלי
בשורה התחתונה

ה-Xperia M4 Aqua הוא סמארטפון מעולה ומחליק בקלות לסוגת מכשירי ה-Value for Money. יתרה מכך, לא פעם הרגשנו במהלך הסקירה שקיבלנו הרבה יותר מדרישת תג המחיר. ניסינו לחשוב על סמארטפונים דומים בתמחור קרוב ובמפרט מקביל ואפילו עלה במוחנו מכשיר או שניים, אבל לא מצאנו סיבה אמיתית להעדיף אותם על פניו.

ה-
Xperia M4 Aquaהוא כנראה המכשיר האיכותי והמשתלם ביותר שסוני השיקה בגזרת הביניים, וסמארטפון נהדר בפני עצמו.

הקדמה

בשנים האחרונות הסמארטפונים הבינוניים הפכו לסדרה העומדת בזכות עצמה. ככל שעלה הביקוש למכשירים שמרגישים ונראים כמו פרימיום אבל מציעים קצת פחות, כך יותר ויותר יצרניות מחזרות אחר המשתמש עם הדרישות הקלאסיות. מדובר באותו לקוח ממוצע שמעדיף את המכשיר שלו משוכלל דיו כדי לעמוד בקצב של השנה הקודמת לפחות, אבל מוכן להתפשר על נראות "פלסטיקית" יותר, לטובת תמחור נוח. כיום קשה למצוא יצרנית מכובדת שאינה מציעה גרסה קלילה של מכשירי הדגל שלה.

נראה שזהו המקרה של ה-
Xperia M4 Aqua. סוני השיקה בחודש שעבר את המכשיר המדובר, נצר נוסף למשפחת Xperia המפוארת, הכוללת בתוכה את סדרת מכשירי הדגל, ביניהם דגמי  Xperia Z3, Xperia Z4 (מוכר גם כ- 3 Xperia Z) ובקרוב גם ה- Xperia Z5 העתיד לצאת השנה. דומה בצורתו ל-Z3, ה- M4 Aqua מתיישב על משבצת המכשיר הבינוני שמציע חומרה סבירה, לצד נראות פרימיום – ובמחיר נגיש יותר.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

אין הפתעות באזור האפרכסת: איכות השיחה צלולה וברורה מאוד, אבל גם לא משהו שטרם שמענו. הספיקר לעומתו הרשים אותנו מאוד כשהפגין יכולות מרעישות למדי. גם מיקומו של הגריל בצדו התחתון של המכשיר לא גורם לחסימתו או לצמצום נוכחותו בכל צורה שהיא בהעמדת המכשיר.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

חריץ ה-SIM נמצא בצדו הימני-עליון של המכשיר ומוגן במכסה פלסטיק נשלף. בהמשך מתחתיו נמצאים מקשי הכיבוי/הדלקה, הגברת/הנמכת הצלילים ולבסוף, מקש המצלמה. בצדו השני תמצאו את כניסת המטען וחריץ כרטיס זיכרון MicroSD, מוגן בכיסוי נשלף גם הוא.

Sony Xperia M4 Aqua

בעובי 7.3 מ"מ ובמשקל 136 גרם, זהו לא הסמארטפון הקומפקטי ביותר שקיים בשוק. אם לרגע היה ספק באשר לגודל המסך האידיאלי של סמארטפון, ה-M4 Aqua מוכיח זאת בצורה מעולה: מסך ה-5 אינץ' מחליק לכיס באלגנטיות, נוח לשימוש ביד אחת ומציג את מרבית האפליקציות והאתרים בצורה מושלמת שנראה כאילו הותאמו במיוחד למידותיו. תצוגת ה- IPSברזולוציה של 1280x720 בצפיפות פיקסלים של 294 ppi אמנם לא מרשימה על הנייר, אבל בשטח התפריטים מוצגים חדים וברורים, אם כי רמת הבהירות המקסימלית הייתה נמוכה מהרצוי.

מאובזר במעבד בעל שמונה ליבות בארכיטקטורת 64 ביט מדגם Snapdragon 615 הבינוני-יחסית מבית קוולאקום, ה-M4 אפשר לנו לבצע פעולות שגרתיות בצורה מהירה וללא קרטועים מביכים, גם כשהעמסנו עוד ועוד משימות. המכשיר הגיע לקצה גבול היכולת כשהתקנו מספר אפליקציות כבדות במקביל לשיטוט סדיר בסלולר או בזמן צפייה ממושכת בסרטונים. לא רק שאחוזי הסוללה צנחו בצורה מדאיגה, גם המערכת הראתה קשיים לחזור לשגרה חלקה. חשוב לציין כי התופעה הופיעה רק שם, כשבאמת ניסינו לתחום את יכולותיו של המעבד ולכן לא יהיה הוגן להשליך את הרגע הזה להרגשה הכללית שיצאה מניסוי הכלים: המעבד הוותיק ממשיך להראות שרירים מכובדים שהפתיעו אותנו לטובה.

בכל הנוגע לזיכרונות, ב- M4 Aquaהוטמעו 8GB לטובת נפח האחסון הפנימי, כמעט שטח אפסי בסטנדרטים של היום. כשמחטטים בקרביים מגלים תמונה מצב עגומה עוד יותר: מערכת ההפעלה מאכלסת יותר ממחצית (4.03GB) השטח הקיים ועוד שאר יישומים מותקנים מראש מנצלים כ- 1.77GBנוספים, כך שכל שנותר למשתמש הם פחות מ-1.7GB, שטח שגובל בזלזול מצד סוני. היצרנית היפנית תגמלה את המשתמשים בחריץ הרחבת זיכרון נדיב למדי: באמצעות כרטיס MicroSD ניתן להוסיף עד 128GB נוספים שהם יותר ממספיק למשתמשי סלולר חובבי המידע, כמה וכמה למשתמש הממוצע, קהל היעד הטבעי של המכשיר. רק חבל שמדובר בהוצאה נוספת מצד המשתמשים, שנאלצים לרכוש כרטיס זיכרון בהיעדר מקום מספק.

Sony Xperia M4 Aqua

Sony Xperia M4 Aqua

בעוד שיבואנים רשמיים אחרים מנסים למשוך את הלקוחות הרחק מהייבוא המקביל עם מתנות כמו כרטיס זיכרון של 16 גיגה, סוני מובייל בוחרת להתעלם מהעובדה שכמעט ולא נשאר דבר מנפח הזיכרון המובנה ושולחת את הלקוח להסתדר לבד. כיוון שהעלות של כרטיס שכזה לא עוברת את ה-40 שקלים, מוטב היה אם היו לפחות משווקים אותם ביחד, כדי לא להשאיר את הצרכנים לגלות לבד שבנפח הזה הם יכולים לקחת איתם מעט מאוד מוזיקה, תמונות וסרטונים.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בניגוד ליצרניות אחרות, מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסתLollipop v5.0  המגיעה היישר מהקופסה נראית נקיה, חלקה וכמעט שלא נשלטת על ידי שלל אפליקציות פרי יצירתה של החברה. שלא תטעו: סוני לא פסחה על המנהג המגונה בעולם הסלולר ודאגה להשאיר את חותמה בדמות אפליקציות מתוצרתה, אך לפחות במקרה זה הן מגיעות בצורה מצומצמת מהרגיל ויתרה מזאת, בכמה מהן אפילו מצאנו שימוש - הישג יוצא דופן.

Sony Xperia M4 Aqua

Sony Xperia M4 Aqua

Sony Xperia M4 Aqua

עוברים לעדשות: במצלמה האחורית הוטמעה מצלמה המסוגלת לצלם תמונות בגודל 13 מגה פיקסל ולהקליט וידאו ברזולוציה של 1920x1080 או 1080p ב-30 פריימים לשנייה. כמו כן ישנה תמיכה בתכונות הסטנדרטיות המוכרות ממכשירים אחרים כמו תיוג מיקום, פוקוס בנגיעה, זיהוי פנים וחיוך, צילום HDR, צילום פנורמי ועוד.

בעדשה הקדמית, "מצלמת הסלפי" אם תרצו, תוכלו לצלם תמונות בגודל 5 מגה פיקסל כולל וידאו ב-720p. ממשק המצלמה מציע מצבי צילום חביבים. מ"אפקט "AR (מציאות רבודה) המפגיש את המצולם עם טי-רקס מונפש ועד ל""Sound Photo המשלב צלילי רקע עם תצלומים. השימושים רבים ומגוונים אבל לא משהו שעוד לא ראינו. כן חשוב לציין מעבר איטי לעיתים בין צילום לצילום, כמה וכמה כאשר מצלמים באיכות מקסימלית. גם צילומי הלילה לא הרשימו מדי ובהיעדר אור טבעי תופעת מריחת הצבעים כבר הפכה לבלתי נמנעת. מלבד זאת, ניתן להכריז על המצלמה כסבירה למדי - איכותית ונוחה לצד מתחרותיה באותה ליגה, נמוכה מהסטנדרט.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

בעזרת סוללה בלתי-נשלפת בקיבולת 2,400 מיליאמפר, סוני מציינת על האריזה כי המכשיר מסוגל לעבוד יומיים רצופים ללא טעינה. איך לא, המציאות הוכיחה קצת אחרת אבל גם לא אכזבה מדי: אחרי יום עבודה מלא שהתחיל בבוקר וכלל ניווט, מיילים, שיטוטי אינטרנט, עריכת מסמכים ואפילו כמה משחקונים לנשמה, צלח המכשיר את הערב וסימן 20 אחוז סוללה. בהתחשב בעובדה שהמכשיר עבד כהוגן, מדובר בתוצאות סבירות למדי, כאשר שימוש רגוע יותר צפוי להבטיח צריכת סוללה מתונה בהרבה. עוד חשוב לציין כי לא נעשה שימוש כלל בפיצ'ר ה-Power Saver, שאמור לכבות קישוריות שאינן הכרחיות, לסגור אפליקציות שאינן פעילות ולבצע שאר פעולות האמורות להרחיב את אורך חיי הסוללה.

Sony Xperia M4 Aqua

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

במבט ראשון ה-Xperia M4 Aqua נראה כמו אחיו התאום של מי שהיה מכשיר הדגל של החברה היפנית ב-2014, ה- Xperia Z3. הנתונים הפיזיים יבלבלו עין בלתי מיומנת: פני וגב המכשיר מוגנים בזכוכית המוקפת מסגרת פלסטיק פשוטה, בדיוק כמו ב-Z3, ואפילו הכפתורים הקלאסיים של סוני כמעט ולא זזו ממקומם. גם כאן המכשיר מוקשח ברמת אטימות IP68, כך שהוא מסוגל לעבוד גם מתחת למים בעומק של עד 1.5 מטר, למשך 30 דקות. השנורקל והסטופר נשארו אמנם בארון אבל כן הצליח ה-M4 Aqua להוכיח את שמו ולהמשיך לעבוד גם כשביקר בתחתית קערת מים מאיימת. מסך המגע אינו פעיל בזמן מגע עם מים כך שיש לייבשו כדי לחזור לעבוד או לטעון את הסוללה בבטחה. בסופו של דבר, המיגון התגלה כפתרון יעיל למשתמשים שעד כה חששו לקחת את הסמארטפון לים, לבריכה ובעצם לכל מקום שכלל מים.

מאובטח בזכוכית חסינה בפני שריטות, המסך גם הראה סימני הישרדות נאים וצלח את מבחני השריטות שהעמדנו בפניו.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply