חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Mio Mobix 5 Plus מיו
מערכת הפעלה: Android
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
ממשק הפעלה: מסך מגע
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Mio Mobix 5 Plus מיו

יאיר זרצקי | 10.07.2016
הטוב
  • ממשק פשוט ונוח לבני הגיל השלישי
  • אפשרויות לשיחות והודעות מצוקה במקרי חירום
  • תפריטי עזרה ותהליך הגדרה ראשוני
  • ממשק פשוט ונוח לבני הגיל השלישי
  • אפשרויות לשיחות והודעות מצוקה במקרי חירום
  • תפריטי עזרה ותהליך הגדרה ראשוני
הרע
  • איכות שמע ורמקול לא טובים
  • ממשק לא אחיד
בשורה התחתונה

ה-Mobix M5+ של Mio הוא לא טלפון עבור חובבי הגאדג׳טים שנהנים לשחק עם הגדרות שונות של אנדרואיד ולהתאים את המראה של הטלפון למצב הרוח שלהם באותו היום. לעומת זאת ה-Mobix M5+ הוא בהחלט הטלפון הנכון עבור מי שמרגיש שטכנולוגיה מאתגרת אותו ובכל זאת רוצה לעשות קצת יותר משיחות טלפון והודעות ולגרד מעט את היכולות של טלפון חכם.

בשוק רווי יצרנים עם מעט מקום לחדשנות, Mio החליטו לתקוף פלח שוק של בני דור הגיל השלישי, שעד היום הגישה שלהם לטכנולוגיה מתקדמת בכלל וטלפונים חכמים בפרט הייתה מוגבלת מאוד. ה-Mobix M5+ של החברה מלביש ממשק פשוט ונוח על גבי אנדרואיד עם כפתורים ברורים וגדולים, חיווי קולי ואפשרויות מצוקה ויחד עם תמיכה מובנית ב-Ynet ו-Whatsapp, מערכת ניהול תרופות ועוד שורה של אפשרויות רלוונטיות במיוחד לבעלי גיל הדור השלישי, אפשר בהחלט להתחיל להתכונן ליום ההולדת הבא של סבא וסבתא.

יחד עם זאת, ראוי לציין שרמקול המכשיר, חלק מהותי וקריטי עבור אנשים מבוגרים, לוקה בחסר כמו גם איכות השמע במהלך שיחות טלפון.

הקדמה

סבא רוצה לקרוא חדשות ספורט בטלפון? סבתא רוצה להצטרף לקבוצה המשפחתית ב-Whatsapp? אבא לא מצליח להסתדר עם מסך מגע? ה-Mobix M5 של Mio הוא בדיוק הטלפון עבור כל אלו שפשוט לא יודעים. עם הממשק הכי פשוט ונוח שפגשנו בטלפון חכם, תמיכה מובנית בחלק מן האפליקציות הכי נפוצות בישראל, כפתור מצוקה וסוללה ארוכה, Mio הצליחו להביא את בני גיל הדור השלישי הכי קרוב לטכנולוגיה מתקדמת. עכשיו נשאר להם רק לשפר את הרמקול ואיכות השיחות.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ללא ספק החלק המאכזב ביותר ב-Mobix M5+ הוא איכות השמע בשיחות טלפון. הרמקול המובנה של המכשיר חלש יחסית ובכל סביבה אחרת מאשר חדר שקט, אנשים עם שמיעה נמוכה יתקשו לעשות שיחות טלפון עם הרמקול שלא יכללו שימוש מרובה בשאלה ״מה?״.

אם נוסיף לכך שגם בלי שימוש ברמקול, האיכות שבה נשמע הצד השני לא מדהימה ולעיתים נשמעת קצת עמומה. יחד עם הגודל של הטלפון והקושי לאוכלוסייה מבוגרת להחזיק אותו קרוב לאוזן למשך זמן, נראה שביצוע שיחות טלפון לא יהיה החוויה הנעימה ביותר עם ה-Mobix M5+. בהחלט נושא ש-Mio וחברות אחרות שיפנו לקהל היעד הרלוונטי יצטרכו לשים עליו דגש בעתיד.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לעומת נושא השמע, נוחות השימוש ב-Mobix M5+ עבור מי שלא השתמש בטלפון חכם בעבר היא נהדרת עבור אוכלוסייה מבוגרת שכנראה תתקשה להתמודד עם הממשקים הנוכחיים של אנדרואיד או iOS. Mio עשו עבודה מצויינת ביצירת חווית שימוש פשוטה, קלה ונוחה על ידי הלבשת ממשק גדול וברור שמעלים מעיני המשתמש את העובדה שהטלפון מריץ גרסה 4.4.2 של אנדרואיד, עד כדי כך שכפתור הבית מחזיר את המשתמש למסך הראשי של הממשק המותאם וכדי להגיע לממשק הרגיל של אנדרואיד יש לבחור באופציית יציאה מתוך אחד התפריטים של הממשק. Mio עשו עבודה טובה מאוד בסידור האפשרויות והכפתורים בממשק שלהם, כך שהאופציה לצאת לאנדרואיד נמצאת עמוק בתוך התפריטים השונים, ככל הנראה כדי שהמשתמש לא יפעיל אותה בטעות יותר מידי פעמים. לעומת זאת, אותו כפתור בית, בהתאם לחומרת המכשיר, הוא כפתור על גבי מסך המגע. אופציה טובה יותר הייתה כפתור פיזי בדומה למכשירי Galaxy S של סמסונג.

כבר מרגע הדלקת המכשיר בפעם הראשונה, הממשק המותאם לוקח בעלות ומעביר אותנו תהליך הגדרות ראשוניות של הטלפון, כולל הגדרת אנשי קשר למצבי חירום, יבוא אנשי קשר מתוך כרטיס הסים (רלוונטי מאוד למי שהשתמש בטלפונים פשוטים עד כה) והגדרות תצוגה שונות. לעומת זאת, אם מדלגים על השלב הזה, קצת קשה למצוא את המקום בו ניתן להגדיר ולבצע חלק מהפעולות שבתפריט.

MIO Mobix M5+

הממשק עצמו מכיל במסך הראשי כפתורים
עבור אפליקציות טלפון, הודעות, תמונות, כפתור חירום, גישה מהירה להגדרות קול ורטט וגישה לתפריטים עם הסברים על כל אפשרות במכשיר. בנוסף, המסך הראשי מכיל כפתור אשר מכניס את המשתמש לשלושה מסכים נוספים, דומים למסך הראשי, עם קישורים לאפליקציות ותכונות נוספות, כגון הדלקת פנס, Whatsapp, גלישה באינטרנט, מצלמה, מערכת ניהול תרופות עם אפשרות להגדיר התראות, יציאה לממשק הרגיל של אנדרואיד ועוד.

המסך הראשי של ה-Mobix M5+ מכיל כפתור חירום שיוזם בתוך 10 שניות (שבהן ניתן לבטל את הפעולה) שיחת חירום לאיש הקשר הראשי שהוגדר למקרי חירום ושולח הודעת טקסט לעד שני אנשי קשר נוספים עם המיקום שבו הופעל כפתור החירום כולל קישור ל-Google Maps. בנוסף, את כפתור החירום ניתן להפעיל גם על ידי לחיצה ארוכה על כפתור ההדלקה של ה-Mobix M5+ וניתן לקשר למכשיר צמיד חירום שמזהה נפילות. מדובר בתכונות חשובות ביותר לקהל היעד של ה-Mobix M5+ ובבדיקה שלנו הן עבדו בלי שום בעיות.

מסך המגע של ה-Mobix M5+ הותאם במיוחד לאוכלוסייה מבוגרת שמורגלת ללחיצות ארוכות וחזקות על כפתורים וכדי ללחוץ אל אופציה כלשהי במסך המגע יש צורך בלחיצה ארוכה יחסית והפסקה קצרה בין לחיצות, כאשר ה-Mobix M5+ נותן חיווי רטט ברור בכל לחיצה מוצלחת. חיוג מספר מתוך אפליקציית הטלפון גורר חזרה על כל ספרה בקול די גבוה של המכשיר וישנה אפילו אפשרות לחיוג קולי באמצעות Google Voice, אבל החוויה לא מוצלחת במיוחד כיוון שמשך האזנה לא ארוך מספיק בשביל מספר טלפון שלם ואין תמיכה בשמות של אנשי קשר.

אפליקציית ההודעות מרשימה ביותר בהתאמה שלה לאוכלוסייה מבוגרת והיא לוקחת את המשתמש שלב אחרי שלב ביצירת הודעה חדשה, החל מבחירת איש קשר ועד למספר רב של הודעות מובנות. מספר האפשרויות המובנות מרשים וכולל הודעות כגון ״אני בסדר״, ״נא התקשרו״, ״הגעתי למקום״ ועוד.

MIO Mobix M5+

MIO Mobix M5+

חשוב לציין שה-Mobix M5+ מרגיש קל מאוד ביד ושוקל בסך הכל 146.6 גרם. מבדיקה שערכנו עם קהל היעד הרלוונטי המכשיר לא מרגיש כבד או לא נוח לאחיזה למרות שמסך בגודל 5 אינטש הרגיש קצת גדול מידי.

יחד עם זאת, בעיה אחת הפריעה לנו לאורך כל הסקירה של ה-Mobix M5+. הממשק אינו אחיד ולעיתים יכול לבלבל. כך למשל, בחלק מהאפליקציות, כפתור Back מתפקד בדומה לטלפון אנדרואיד רגיל, אך באפליקציות אחרות הוא אינו עושה כלום והדרך היחידה לצאת מהאפליקציה או לחזור אחורה היא ע״י כפתור הבית וחזרה למקום בו היינו. בנוסף בחלק מהמקרים תפריטים ומסכים בתוך אפליקציה מובנית הכילו כפתור ״חזור״ אך ברובן לא היה כפתור כזה כמו גם הבדלים בין תפריטים בהם היה צורך להשתמש במסך המגע כדי לגלול את התוכן בעוד שלאורך מרבית השימוש בממשק ישנה חלוקה מראש של התוכן למספר מסכים וכפתורים ייעודים למעבר בין המסכים. אין ספק שלמשתמש שאינו רגיל לטלפון חכם, חוסר האחידות יכול לבלבל ואף לתסכל לעיתים.

בעיה נוספת בממשק נובעת מההחלטה של Mio להעביר את הממשק לפריסה לרוחב במקרים בהם יש צורך להשתמש במקלדת. ההחלטה ככל הנראה נולדה מהמחשבה שמקלדת רגילה תהייה קטנה וקשה מידי לאוכלוסייה בוגרת, אבל אנחנו לא משוכנעים שהמעבר מתפיסה רגילה של הטלפון לאורך לתפיסה של הטלפון לרוחב וחזרה הינה פעולה אינטואיטיבית למי שאינו מורגל לכך.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-Mobix M5+ מוגבל ביכולות הגלישה שלו והחיבוריות שלו לרשת. המכשיר מגיע עם תמיכה מובנת בחיפוש גוגל, חדשות בתחומים שונים ישירות מ-Ynet, אפליקציות Whatsapp ו-Waze מותקנות מראש ואפשרות לחבר פרופיל פייסבוק ודוא״ל. השימוש באפליקציות השונות הינו ישירות מהממשק המובנה של ה-Mobix M5+ וברוב המקרים הממשק של האפליקציות הותאם במיוחד לממשק המכשיר.

MIO Mobix M5+

בנוסף, ה-Mobix M5+ מגיע עם אפליקציות למצלמה ותמונות מובנות שתומכות במצלמה אחורית 8 מגהפיקסל ומצלמה קדמית 2 מגהפיקסל, לא נתונים מרשימים למדי ובהתאם לכך גם תוצאות הצילום לא הכי מרשימות. בתמונות מסויימות הצבעים לחלוטין לא מדוייקים, אין אפשרות להתפקס על אזור מסוים במצלמה ואין אפשרויות מתקדמות כגון HDR. ככל הנראה לא משהו שיטריד בצורה משמעותית את קהל היעד של ה-Mobix M5+.

MIO Mobix M5+

MIO Mobix M5+

MIO Mobix M5+

MIO Mobix M5+

MIO Mobix M5+

ה-Mobix M5+ מגיע עם תמיכה בכרטיס חיצוני מסוג Micro SD עד נפח של 32GB.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אחת התכונות הטובות ביותר של ה-Mobix M5+ היא ללא ספק חיי הסוללה שלו. כיוון שהמכשיר אינו מחזיק בחומרה מרשימה למדי, מעבד מרובע ליבות בסך הכל במהירות שעון 1.3GHz וזכרון פנימי בנפח 1GB בלבד, וכאשר אין בו שימוש הוא אינו מבצע הרבה פעולות רקע, הסוללה כמעט ואינה מתרוקנת אם לא נעשה שימוש במכשיר. גם תוך כדי עבודה עם ה-Mobix M5+, לדוגמא שליחת הודעות, ביצוע שיחות טלפון וקריאת חדשות, הסוללה מחזיקה מעמד יפה. עיקר התרומה לחיי הסוללה הטובים של ה-Mobix M5+ הינה מכיוון הממשק המותאם שאינו צורך כוח מיוחד מהמסך ובכך חוסך בצורה משמעותית בסוללה.

MIO Mobix M5+

בשימוש רגיל לחלוטין ה-Mobix M5+ החזיק מעל ל-24 שעות במחזור טעינה יחיד. הסוללה עצמה נמצאת מאחורי פאנל נשלף, יחסית בקלות, וניתן להחליף אותה בסוללה נוספת.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-Mobix M5+ מגיע עם פאנל אחורי עשוי פלסטיק עמיד לשריטות ומכות קלות, מסך IPS עבה ומסגרת מתכת מסביב למכשיר. המכשיר נראה עמיד ברמה טובה בפני נפילות ומכות.

בנוסף, Mio מספקים מגן מסך ביחד עם ה-Mobix M5+.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply