חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
קולט אדים Midea 60F49
599 - 498 ₪
קולט אדים Fujicom FJCHRT70CK
1,590 - 762 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור קולט אדים

עודכן לאחרונה: 10/08/2022
אין כמו ניחוחות הבישול כדי להשרות בבית אווירה נעימה וחמימה. אבל אין אש בלי עשן, ולעתים הבישול כרוך בעשן ובריחות חזקים, ובנוסף ארונות המטבח חשופים לנזק ולכתמים מאדי הבישול. כאן נכנס לתמונה קולט אדים שמונע הצטברות עשן, ריחות ולחות.

קולט האדים דורש תחזוקה וניקוי על מנת לשמור על יעילותו ועל מראה נקי. כמו כן, זכרו להוסיף לתקציב הקנייה גם את עלות ההתקנה, שנעה בין 250 ל-1,000 שקל ואף יותר.

מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את קולט האדים המתאים, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור קולט אדים
1
התאמת קולט האדים למטבח

על מנת להתאים את קולט האדים למטבח שלכם יש להתחשב במספר גורמים, בהם שיטת טיהור האוויר, סוג קולט האדים, גודלו ועוצמת השאיבה שלו.

 

שיטת טיהור האוויר: יש שתי שיטות לטיהור האוויר במטבח, האחת היא פליטת האוויר החוצה דרך חור בקיר חיצוני, והשיטה השנייה, שמתאימה למקומות שבהם אין אפשרות ליצור פתח חיצוני בקיר – היא מיחזור האוויר באמצעות סינונו ופליטתו חזרה לחלל. רוב הדגמים מאפשרים את שתי השיטות. כל עוד הדבר אפשרי, מומלץ לבחור באפשרות לפלוט את האוויר החוצה, כך טיהור האוויר יעיל יותר ועלות האחזקה נמוכה יותר.

 

מבנה קולט האדים: שני סוגי הקולטים הנפוצים הם קולט תחתון וקולט ארובה, ובנוסף להם יש קולט פינתי וקולט אי. מיקום הכיריים ומבנה ארון המטבח הם שיכתיבו את מבנה הקולט שבו תבחרו.

 

   קולט תחתון – זהו קולט המותקן בדרך כלל בחלקו התחתון של ארון המטבח. רוב הדגמים של קולט תחתון הם אינטגרלים (בילט אין), כלומר כאלה שרק היחידה החיצונית שלהם גלויה, ואילו המנוע והמפוח של הקולט מותקנים בארון המטבח.

 

יש דגמים שמכילים את המנוע ואת המפוח ביחידת הקולט עצמה, אך לרוב מדובר בקולטים בעלי עוצמת שאיבה חלשה יחסית. ניתן להשתמש בקולט כזה גם אם אין ארון מעל הכיריים, כשהוא פשוט מותקן על הקיר.

 

   קולט ארובה – קולט שמיועד להתקנה מעל כיריים שאין מעליהן ארון מטבח. בקולט כזה, יחידת המנוע והמפוח מוסתרים על ידי הארובה הצמודה לקיר. קולט ארובה יכול להיות פינתי או קולט אי, שמותקן בדרך כלל במרכז המטבח ויורד מעל הכיריים כשהוא תלוי מהתקרה


איך לבחור קולט אדים

 

מידות קולט האדים: הרוחב המינימלי של הקולט צריך לתאום את מידות הכיריים. אפשר לבחור בקולט הרחב מהכיריים אך לא להיפך. מידות הרוחב הנפוצות לקולטים הן 60 ס"מ ו-90 ס"מ, כמידות הרוחב הסטנדרטיות של כיריים לבישול. ניתן למצוא גם דגמים רחבים יותר של 120 עד 150 ס"מ המתאימים לתנורים הגדולים ולמשטחי בישול הממוקמים במרכז המטבח. בנוסף ודאו שיש לכם מספיק מקום פנוי מעל הכיריים.

 

מידות ההתקנה: הגובה המומלץ להתקנת קולט הוא בין 60 ל-80 ס"מ מעל לכיריים. ברוב הקולטים הארובה ניתן לשנות את גובה הארובה על מנת להתאימה לגובה ההתקנה הרצוי. במפרטי המוצרים מופיעים מידות המינימום והמקסימום של הארובה ויש להתחשב בהן.

 

בהתקנת קולט מתחת לארון – במידה שארון המטבח גבוה מדי, אפשר לשקול קולט טלסקופי. זהו קולט שהיחידה התחתונה שלו ניתנת להנמכה כדי לקרבה לכיריים, ובתום השימוש מחזירים אותה למקומה, בצמוד לארון.

 

עוצמת השאיבה: הבחירה בעוצמת השאיבה (הספק) של קולט האדים תלויה בנפח המטבח שלכם ובמספר הפעמים שתרצו שהאוויר יטוהר במשך שעה אחת. עוצמת השאיבה נמדדת במטרים מעוקבים לשעה (ממק"ש או מק"ש) ונעה בדגמים השונים בין 200 ל-1300 ממק"ש. רוב הדגמים בשוק מגיעים בהספק של  700-1000.


איך לבחור קולט אדים

 

לצורך חישוב העוצמה הדרושה כופלים את נפח המטבח (נפח = אורך x רוחב x גובה) ב-10 עד 15 (מספר הפעמים שבו תתבצע שאיבת האוויר בשעה). לדוגמה, אם נפח המטבח שלכם הוא 60 מ"ק, עוצמת השאיבה הדרושה תהיה בין 600 ל- 900 ממק"ש, כלומר הקולט ישאב את האוויר בחלל בין 10 ל-15 פעמים בשעה. אם אתם נוהגים לבשל תבשילים הכרוכים בעשן כבד וסמיך, כגון טיגון וצלייה, מומלץ לבחור בעוצמה הגבוהה יותר.

 

חשוב לדעת שיצרנים רבים נוטים להפריז בנתון עוצמת השאיבה, ולכן כדאי לבחור קולט אדים בעל עוצמה מוצהרת גבוהה מזו הדרושה לכם. עם זאת כדאי לזכור כי ככל שעולה עוצמת השאיבה, כך עולה עוצמת הרעש של הקולט.

 

כמעט בכל קולטי האוויר ניתן לווסת את עוצמת השאיבה. ברוב המקרים יש שלוש דרגות עוצמה. העוצמה המצוינת במפרט היא העוצמה המרבית.


איך לבחור קולט אדים

 

עוצמת הלחץ: העשן או האדים שנשאבים לקולט נפלטים החוצה בלחץ באמצעות המפוח. עוצמת הלחץ נמדדת בפסקל, וככל שהיא גבוהה יותר האוויר ייפלט בצורה מהירה יותר.

 

עוצמת הלחץ נעה בטווחים עיקריים שבין 240 ל-400 פסקל. לחץ של 340 פסקל יספיק בהתקנה רגילה, אך במידה שהצינור שמוליך את האדים החוצה ארוך ומפותל כדאי לבחור לחץ גדול יותר. זאת מאחר שככל שהמרחק בין המפוח למוצא הצינור ארוך יותר, הלחץ נופל בהתאם.

קולט אדים רועש עלול להיות מטרד רציני. לכן רצוי לבחור קולט אדים שקט ככל האפשר. עוצמת הרעש של קולט האדים נמדדת בדציבל (dB). עוצמה של 50 דציבל נחשבת שקטה.
2
נוחות השימוש ועוצמת הרעש

לוח פיקוד: ברוב הדגמים לוח הפיקוד מורכב מלחצן הפעלה וכיבוי, לחצנים לשינוי עוצמת השאיבה ולחצן לתאורה. לוח הפיקוד הנפוץ הוא מכני, ובדגמים יקרים יותר ניתן למצוא לוח פיקוד אלקטרוני בעל לחצנים רכים, או לוח פיקוד דיגיטלי בעל כפתורי מגע שטוחים. לוח פיקוד דיגיטלי קל יותר לניקוי ובדרך כלל גם נוח יותר לשימוש. בנוסף התייחסו למיקום לוח הפיקוד – חזיתי או תחתון, בדקו והחליטו איזה מהם נוח לכם יותר.

 

בדגמים יקרים יותר ניתן למצוא פונקציות נוספות, כגון נוריות חיווי שונות, טיימר לקביעת משך הפעולה של הקולט ועוד.

מסנן: בקולט אדים מהסוג שממחזר את האוויר מותקנים שני מסננים, מסנן ראשוני המצוי בתחתית הקולט שתפקידו לסנן אדים שומניים ועשן כבד, ומסנן נוסף מפחם שתפקידו לנטרל את ריחות העשן. בקולט אדים הפולט את העשן החוצה, מותקן מסנן ראשוני בלבד.

 

איך לבחור קולט אדים


מסנן ראשוני יכול להיות קבוע או חד-פעמי. מסנן קבוע עשוי רשת מתכת ויש לנקותו מדי פעם במים חמים או במדיח .מומלץ לשקול מסנן חד-פעמי, חרף העלות הכרוכה בהחלפתו. חוץ מזה שמסנן חד-פעמי נוח יותר לשימוש, מסנן חדש יהיה לרוב נקי יותר ממסנן קבוע, שנוטה לצבור לכלוך שלא סולק לגמרי בשטיפה, וכתוצאה מכך יעילותו יורדת.

סוג הגימור: המעטפת של קולט האדים עשויה בדרך כלל מנירוסטה, ובדגמים מסוימים יש תוספת של זכוכית דקורטיבית. גימור הנירוסטה יכול להיות מבריק, מאט או מוברש. הבחירה בגימור ובעיצוב היא כמובן עניין של טעם אישי, אבל כדאי לקחת בחשבון שכתמים נוטים לבלוט יותר על נירוסטה מבריקה ועל זכוכית. בנוסף, רצוי שתחתית הקולט תהיה כמה שיותר חלקה כדי שתהיה קלה יותר לניקוי.

 

תאורה: כמעט בכל קולט אדים יש תאורה מובנית, שלרוב מורכבת משתי נורות בהספק של 50-40 ואט כל אחת. שני סוגי הנורות הנפוצים הם נורת לד ונורת הלוגן.

 

עוצמת הרעש: קולט אדים רועש עלול להיות מטרד רציני. לכן רצוי לבחור קולט אדים שקט ככל האפשר. עוצמת הרעש של קולט האדים נמדדת בדציבל (dB). עוצמה של 50 דציבל ופחות נחשבת שקטה.

3
מחיר ועלות התקנה

מחיר הקולט מתייחס תמיד לעלות המכשיר עצמו ואינו כולל את עלות ההתקנה. ברוב המקרים התקנת הקולט מתבצעת בידי איש מקצוע, ומחיר ההתקנה נקבע בהתאם לסוג הקולט ולמורכבות ההתקנה.


איך לבחור קולט אדים

 

מחיר הקולט: הגורמים המשפיעים על מחיר הקולט הם סוג הקולט וממדיו, עוצמת השאיבה שלו, סוג הגימור והחומרים מהם הוא בנוי, סוג לוח הפיקוד ותכונות מיוחדות שקיימות בדגמים השונים.

 

טווח המחירים העיקרי לקולטי אדים נע בין 500 שקל לדגמים פשוטים ועד ל-8,000 שקל לדגמים באיכות וביצועים גבוהים, כאשר יש לא מעט דגמים שחוצים את ה-10,000 שקל ואף מגיעים ל-20 אלף שקלים ויותר.


כדאי לבצע השוואת מחירים לפני קניית קולט אדים


איך לבחור קולט אדים

 

עלות ההתקנה: עלות ההתקנה נעה בין 200 ל-1,000 שקל, בהתאם לסוג הקולט. עלות ההתקנה הנמוכה ביותר היא לקולט המותקן מתחת לארון, ואילו קולט אדים מסוג אי הוא היקר ביותר להתקנה. בהתקנת קולט מתחת לארון, רצוי שהנגר של המטבח יהיה שותף לתהליך ההתקנה.

 

הוצאות נוספות יכולות לכלול פתיחת פתח בקיר– 100 עד 300 שקלים ועלות של תריס המותקן בפתח החיצוני. 

4
אחריות

אחריות על קולט אדים היא בדרך כלל לשנה. לדגמים בודדים ניתנת אחריות ארוכה יותר. יש יבואנים שמעניקים תקופת אחריות חלקית לאחר השנה הראשונה, זאת במידה שההתקנה בוצעה על ידם. שימו לב מה כוללת ההתקנה החלקית. האם רק על חלקים או שהיא מכסה גם עבודת טכנאי, האם האחריות היא על כל חלקי החילוף או על חלקם בלבד.

 

למידע אודות תקנות הגנת הצרכן לגבי שירות ואחריות למוצרי חשמל לחצו כאן

המדריכים הבאים עשויים לעניין אתכם:
איך לבחור כיריים גז
איך לבחור כיריים חשמליות
כיריים גז או כיריים חשמליות

המוצרים המבוקשים בקטגוריית קולטי אדים

מותג:Midea, Midea,
סוג המוצר:צמוד קיר,
ארובה:קולט...,
החל מ- 1,082 ₪
מתוך 28 חנויות
מותג:Midea,
סוג המוצר:מתחת לארון,
ארובה:קולט ללא...,
החל מ- 498 ₪
מתוך 8 חנויות
מותג:Fujicom,
סוג המוצר:צמוד קיר,
הספק שאיבה:790...,
החל מ- 762 ₪
מתוך 8 חנויות
מותג:Ly Vent,
סוג המוצר:מתחת לארון,
ארובה:קולט ללא...,
החל מ- 575 ₪
מתוך 3 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי קולטי אדים
לכל המונחים>>