באופן כללי ניתן לחלק את שוק הרמקולים הניידים לשתי קבוצות: מערכות רמקולים המותאמות לנגני MP3 ורמקולים אלחוטיים.
רמקולים ניידים ואלחוטיים: ההבדל העיקרי בין סוגי הרמקולים הניידים הוא בצורת הטעינה שלהם. רוב הרמקולים הניידים בשוק הם אלחוטיים ומגיעים עם סוללה פנימית, שניתנת להטענה דרך חיבור USB. ישנם דגמים שמגיעים עם כבל חשמל וגם מעטים שפועלים על סוללות. אלו בעיקר רמקולים קטנים מאוד. מאפיינים נפוצים ברמקולים הניידים הם חיבור USB, חיבור אוזניות 3.5 מילימטר, התממשקות באמצעות בלוטות', וכפתורים לשליטה בעוצמת השמע. חלק מהדגמים מציעים עמידות במים, כניסת AUX, תמיכה בעוזרות קוליות, רדיו וקישוריות WIFI. לחלקם יש מסך.
מערכת רמקולים לנגני MP3: מוצר שהולך ונעלם מן העולם, עקב העובדה שהיום צורכים מוזיקה בעיקר דרך הסמארטפון. לחלק מהמערכות, בעיקר אלה המיועדות למוצרי אפל, יש תושבת בעלת ממשק ייעודי המתחבר לשקע בתחתיתו של הנגן, ובמקביל גם טוען אותו. הרמקולים לרוב יהיו מאוחדים באריזה אחת ללא צורך בכבלים, אך עם הפרדה סטריאופונית פחות טובה מזו המתקבלת באוזניות בשל סמיכותם של הרמקולים. בין התכונות שניתן למצוא בדגמים השונים נמנות מסך המציג את פרטי הקטע המנוגן, לחצנים לשליטה על העוצמה והפלייבק, לחצנים לשליטה מלאה בתפריטים, שלט רחוק, יציאת וידיאו לשידור תוכני וידיאו אל מסך טלוויזיה, חיבור לנגן נוסף, שעון ושעון מעורר, נגן תקליטורים מובנה ומקלט רדיו.
ההספק מבטא את עוצמת הקול שמפיק הרמקול והוא נמדד ב- Watt R.M.S, הספק ממוצע לכל אורך זמן ההאזנה. ניתן למצוא רמקולים במגוון רחב של הספקים, אך רוב הרמקולים כיום מגיעים בהספק של 5, 10, 20, או 30 וואט ואלה ההספקים המומלצים לרוב השימושים. למי שמעוניינים בעוצמת שמע גבוהה יותר, יש גם הרבה רמקולים בהספק 60 וואט ויותר.
בכל הנוגע לאיכות הצליל, הגודל אינו קובע. ישנם רמקולים קטנים עם סאונד מצוין, ולעומתם רמקולים גדולים עם סאונד גרוע. כאן הטעם האישי הוא מכריע, ומומלץ להאזין לרמקול לפני הקנייה, או לבחור ברמקול מחברה מוכרת, שעומד בתקציב.
גודל הרמקול: לרוב מושפע מהספק הוואט, ויש אפילו כאלה שאפשר להכניס לכיס המכנסיים, אך רוב הרמקולים הניידים הם בכל מקרה בגודל שנכנס לתיק גב סטנדרטי. לכן גם משקלם מגיע למקסימום של קילוגרמים בודדים.
רוב הרמקולים הניידים מגיעים עם סוללה נטענת, או חיבור חוטי לרשת החשמל. בודדים מהדגמים פועלים על סוללות. כאן יש לקחת בחשבון שברמקולים עם סוללה נטענת, ככל שהרמקול גדול יותר כך נפח הסוללה יהיה יותר גדול והיא תחזיק יותר זמן ללא טעינה. משך פעולת הסוללה של רמקול ממוצע הוא בין ארבע לעשר שעות.
מרבית היצרנים מציעים אחריות של שנה על הרמקול הנייד.
המחיר הממוצע של רמקול נייד מיצרן מוכר נע סביב ה-200 שקלים אך ניתן למצוא גם רמקולים במחיר 700 שקלים ויותר.