לחם הוא אולי מוצר המזון הבסיסי והזמין ביותר, אבל הוא יכול להיות תענוג קולינרי של ממש אם הוא לחם טרי וחם שהוכן זה עתה, רצוי בבית. אופה לחם טוב מאפשר להכין די בקלות מגוון סוגים של לחמים, כמו לחם מחיטה מלאה, לחם דגנים, לחם נטול גלוטן, לחם אורגני וסוגים נוספים של לחמים, ויש אופי לחם שגם יודעים לרקוח ריבה, או להכין את הבצק, שאותו תוכלו לעצב כרצונכם ולאפות בתנור האפייה.
המדריך של WiseBuy יסייע לכם לבחור את אופה הלחם המתאים, לפי השיקולים הבאים:
הקיבולת של אופה הלחם היא למעשה הגודל או המשקל המרבי של כיכר לחם שתוכלו להכין באמצעותו. מרבית המכשירים המשווקים בישראל הם בעלי קיבולת של
חלק מאופי הלחם מאפשרים להכין כיכרות לחם בכמה גדלים/משקלים הנמוכים מהמשקל המרבי, כגון 500 ו-
אופי הלחם נחלקים לשני סוגים עיקריים – אוטומטיים וחצי אוטומטיים (נקראים גם אוטומטיים לחלוטין ולא אוטומטיים לחלוטין). באופה לחם אוטומטי, כל המרכיבים מוכנסים למכשיר בפעם אחת, כולל תוספות מיוחדות כמו אגוזים, צימוקים ודגנים – ומרגע זה מבצע המכשיר את כל התהליך. החיסרון שבאופה לחם אוטומטי הוא המגבלה המסוימת בסוגי הלחם שתוכלו להכין וכן במרכיבים מיוחדים שתרצו להוסיף לבצק במהלך האפייה. עם זאת רוב המכשירים בשוק כיום הם אוטומטיים.
אם חשוב לכם להיות מעורבים בתהליך האפייה – להוסיף את המרכיבים בצורה הדרגתית, לשנות את הטמפרטורה במהלך האפייה וכדומה, ואם תרצו להיות יצירתיים יותר בסוגי הלחם ובמרכיביו – יתאים לכם אופה לחם חצי אוטומטי.
כל אופה לחם מציע מספר מספק של תכניות הפעלה להכנת סוגים שונים של לחמים, ובחלק מהדגמים תמצאו אפילו 30 תכניות, כולל תכנית לאפיית עוגות ותכנית לרקיחת ריבה.
דגמים מסוימים כוללים תכניות כמו אפייה מהירה (נקראת גם טורבו), דרגות שנות של השחמה (בהיר, בינוני, כהה), תכנית בשם פיצה, שזהו למעשה שם כולל להכנת הבצק בלבד, שממנו מכינים פיצה, פוקצ'ה, לחמניות וכדומה, בעוד האפייה עצמה מתבצעת בתנור הביתי הרגיל. בתכנית דומה שנקראת "בצק", אופה הלחם מעבד ולש את המרכיבים לבצק, שאותו תוכלו לעצב כרצונכם ולאפות בתנור האפייה.
הדרך הטובה ביותר לבחון את מידת הנוחות של אופה הלחם היא לבדוק אותו פיזית בחנות, גם אם תחליטו לרכוש אותו באמצעות האינטרנט. התרשמו מהגדול והמשקל שלו, מנוחות הפירוק, הניקוי וההרכבה של החלקים ומתפעול הכפתורים, וכן שימו לב למדדים הבאים:
לוח הפיקוד: לוח הפיקוד כולל את כפתורי התפעול השונים, וסת טמפרטורה, טיימר, קביעת משקל כיכר הלחם, סוג התכנית וכדומה. לוח הפיקוד יכול להיות מכאני או דיגיטלי, כאשר האחרון עדיף מאחר שהוא מדויק יותר.
טיימר להפעלה מאוחרת: באמצעות טיימר להפעלה מאוחרת, תוכלו לקבוע מראש מתי אופה הלחם יתחיל לפעול. וכך, לדוגמה, תוכלו לשים את המרכיבים באופה הלחם בערב ולהתעורר בבוקר לניחוח הלחם הטרי.
חלון הצצה: במרבית אופי הלחם יש חלון שקוף שדרכו ניתן לעקוב אחר תהליך ההכנה מבלי לפתוח את המכסה. מומלץ לבחור באופה לחם כזה, שכן פתיחת המכסה בתהליך האפייה עלולה לפגום באיכות התוצאה.
מחיריהם של אופי הלחם נעים בין החל מכ-300 שקלים לדגמים הפשוטים ביותר ועד ליותר מ-1,000 שקלים לדגמים היקרים ביותר. האחריות הניתנת לאופה לחם היא לשנה בדרך כלל.