התאימו את הקיבולת לצרכים: הקיבולת של המיחם נמדדת בליטרים או במספר כוסות. היחס ביניהם עומד על 5 כוסות לליטר, לדוגמה 10 ליטר הם 50 כוסות. התאימו את הקיבולת לפי הצרכים וההרגלים שלכם וזכרו שבחורף צריכת המים החמים בדרך כלל גבוהה יותר.
שימו לב להספק המיחם: ההספק של גוף החימום שבמיחם עומד בדרך כלל ביחס ישיר לקיבולת שלו~ ככל שהקיבולת גדולה יותר ההספק אמור להיות גבוה בהתאם. המשמעות המעשית של ההספק הוא במהירות ההרתחה של המים. אם המהירות חשובה ודאו שההספק גבוה דיו.
אל תוותרו על מפסק ביטחון: במרבית המיחמים יש מפסק ביטחון שמפסיק את פעולת גוף החימום במצב של חוסר במים. אל תוותרו עליו.
גוף חימום: בעבר מיחמים היו נמכרים עם גוף חימום גלוי. כיום מומלץ מאוד לקנות את הדגמים החדשים בהם גוף החימום מוסתר.
האם אתם צריכים טרמוסטט: השמירה על חום המים מתבצעת באחת משתי הדרכים הבאות: במיחמים רגילים יש צמד גופי חימום הנשלטים על יד שני מפסקים. עם ההרתחה מכבים את מפסק ההרתחה וגוף החימום הקטן נשאר לפעול ברציפות, אך אין בקרת טמפרטורה. אם חשוב לכם לשלוט בטמפרטורה, בחרו דגם המצויד בטרמוסטט שבאמצעותו ניתן לכוון את טמפרטורת המים לרמה הרצויה. בדגמים מסוימים יש בורר טמפרטורה שמספק מספר דרגות חום לבחירה.
כשרות לשימוש בשבת: דגמים מסוימים מקבלים תו כשרות המתיר בהם שימוש בשבת. ישנם שני סוגי כשרויות: 'תעודת כשרות טכנולוגית' (אישור רגיל) ו'תעודת כשרות למהדרין'. ההבדל העקרוני בין השניים הוא שבכשרות טכנולוגית קיים חשש מסוים שהוצאת מים מהמיחם תביא להפעלת גוף החימום; ואילו במיחמים בעלי כשרות למהדרין גוף החימום פועל ברציפות (בעוצמה נמוכה), ופעולתם של מנגנונים נלווים, אם ישנם כאלה, ניתנת לנטרול. כאן תמצאו רשימת מיחמים "למהדרין" של מכון צומת.
מחיר ואחריות
טווח המחירים העיקרי למיחמים חשמליים נע בין 200 ל-400 שקל, והאחריות הניתנת להם היא לרוב עד שנה.