חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור נגן MP3

עודכן לאחרונה: 10/08/2022
נגני המוזיקה הניידים מאפשרים ליהנות משעות של האזנה למוזיקה, ומספקים חוויה נוחה ונעימה באמצעות מגוון פונקציות ותכונות מיוחדות. עם זאת, מי שברשותו סמארטפון מתקדם יכול לוותר על שירותיו של נגן ייעודי, אלא אם כן מדובר בנגן המיועד לפעילות ספורטיבית או לצרכים מיוחדים.

הנגנים של החברות המובילות ניחנים באיכות שמע טובה עד מעולה. לכן, מי שמחשיב איכות ואמינות, מוטב שיקנה נגן של חברה ידועה ומוכרת בתחום, גם אם הוא עולה קצת יותר, ולא להסתפק בנגן זול של חברה אנונימית.

מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את נגן ה-MP3 המתאים, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור נגן MP3
1
איכות השמע

איכות השמע היא גורם מהותי בבחירת הנגן. הנגן יכול להיות מרהיב בעיצובו ומרשים בנפח האחסון ובפונקציות השונות שהוא כולל, אך הוא לא יהיה שווה הרבה אם לא יספק את איכות השמע הרצויה. מרבית החברות הגדולות והמוכרות מציעות מכשירים עם איכות צליל טובה, ולעיתים אף מצוינת. לכן מומלץ לבחור נגן של חברה ידועה בתחום ולהיעזר בפרמטרים הבאים בבחירת האיכות הרצויה.


איך לבחור נגן MP3

 

איכות הדגימה: אחד הגורמים המרכזיים המשפיעים על איכות השמע הוא קצב הביטים שבו נדגם הקובץ (bitrate). קצב הביטים נמדד ב-Kbps (יKilo bits per secondי), וככל שהנתון גדול יותר הקובץ יהיה נאמן יותר למקור ולכן איכותו תהיה גבוהה יותר. כמו כן, איכות הקובץ משפיעה על גודלו. ככל שהקובץ איכותי יותר הוא יתפוס יותר נפח אחסון.

 

חשוב לבחור בנגן שתומך בכמה קצבי דגימה (הנפוצים הם 128, 160, 192, 256, 320) ולפחות ב-128Kbps. כמו כן, רצוי שהנגן יתמוך בקצב דגימה משתנה (VBR), דבר התורם לחיסכון בנפח שתופס הקובץ. כך, בקטעים רועשים הקצב יהיה גבוה יותר ולכן יתפוס יותר נפח ובקטעים שקטים – נמוך יותר.

 

יחס אות לרעש (signal to noise ratio): נתון המעיד על צלילות הסאונד, והוא נמדד בדציבלים (dB). יחס טוב נע בין  80ל- 90 דציבלים, וככל שהיחס גבוה יותר הצליל יהיה איכותי ונקי יותר.

 

עיוות הצליל: לרוב, במצבים של ווליום גבוה או  שימוש לא נכון באיקולייזר יתעוות במעט הצליל. הנתון המצביע על מידת העיוות נקרא עיוות הרמוני (Harmonic distortion), והוא נמדד באחוזים. עיוות בטווח של מאיות או עשיריות האחוז נחשב לטוב, ולא כדאי להתפשר על נתון גבוה יותר.


איך לבחור נגן MP3

 

עוצמת השמע: עוצמת השמע בנגנים נמדדת במיליוואטים (mWATT). מומלץ לבחור בנגן בעל עוצמה של 15 מיליוואט לפחות. מי שמתכוון להאזין למוזיקה בסביבה רועשת כדאי שיבחר בנגן בעל עוצמה גבוהה יותר, כדי להתגבר על הרעש הסביבתי.

 

איקולייזר: מרבית המכשירים מציעים אופציה לשינוי ולשיפור הצליל בעזרת פונקצית האיקולייזר. האיקולייזר מציע מספר תבניות קול (presets), לדוגמה, מצב Rock בו תחום התדרים הנמוך והגבוה יודגש, או מצב Hall  שיוצר הדמיה של חלל שמיעה גדול, ויש נגנים שאף מציעים מצב של צליל היקפי (SRS WOW). איקולייזר טוב מציע מספר גדול של תבניות קול וכן מאפשר תכנות אישי על ידי המשתמש, ושמירתה של אותה תבנית בנגן. בנוסף, החברות השונות מציעות שיפורי שמע נוספים הייחודיים לנגניהן.

 

אוזניות: לרוב מצורפות לנגן אוזניות סטריאופוניות קטנות (binaural ear-buds, earphones). לנגנים היקרים מצורף בדרך כלל זוג אוזניות איכותי, לעומת נגנים זולים ופשוטים שיכללו זוג אוזניות פשוט עם ביצועי שמע לא מספקים. חשוב לדעת כי באמצעות החלפת האוזניות לדגם איכותי ומתקדם יותר, ניתן לשפר במידה ניכרת את ביצועי השמע של מכשיר זול ופשוט.

האיקולייזר משמש לתיקון גוון הצליל או להעשרתו על ידי הגברה או הנחתה של תדרי קול.
יחידת מידה חשמלית המבטאת  את העוצמה (הספק) שמסוגל לספק ולהעביר רכיב שמע. בנגנים ניידים יחידת המידה קטנה יותר וערכיה נמדדים במילי וואט ( mWATT). יש לשים לב לשני סוגי הספקים:   R.M.S: הספק ממוצע, שאליו צריך להתייחס בבחירת נגן   :PEAK הספק שיא נקודתי.  
יחידת מידה חשמלית המבטאת  את העוצמה (הספק) שמסוגל לספק ולהעביר רכיב שמע. בנגנים ניידים יחידת המידה קטנה יותר וערכיה נמדדים במילי וואט ( mWATT). יש לשים לב לשני סוגי הספקים:   R.M.S: הספק ממוצע, שאליו צריך להתייחס בבחירת נגן   :PEAK הספק שיא נקודתי.  
2
נפח האחסון

הנגנים כיום מגיעים בנפחי אחסון של כמה ג'יגה בייט (GB), ועד יותר מ-100 ג'יגה. לשם המחשה, דקת מוזיקה בפורמט MP3 תופסת כ- 1MBמנפח הזיכרון, בהנחה ששיר ממוצע נמשך 3 דקות, ניתן לאחסן 2,000-1,000 שירים בנגן בנפח של 5GB, תלוי כמובן באיזו איכות נשמרים השירים (או קובצי הוידיאו בנגן תומך). לרוב, ככל שנפח האחסון גדול יותר, כך גם המכשיר גדול יותר, כבד יותר ויקר יותר. חלק מנגנים  כוללים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון המאפשר להגדיל את הנפח הקיים.

הודות לכושר האחסון הגדול של הנגן ניתן להשתמש בו גם כזיכרון נייד לצורך אחסון קבצים שונים, בדומה לדיסק און קי. יש נגנים בעלי תקע USB מובנה, מה שהופך את ההתחברות למחשב למהירה ונוחה יותר.

3
תמיכה בפורמטים, עדכונים ושפה

בעולם הדיגיטלי קיימים פורמטים רבים לשמירת קובצי קול. בעוד שחלק מפורמטים נהפכו לסטנדרט בכלל הנגנים, אחרים יופיעו רק בנגנים של חברות מסוימות. ככל שהנגן תומך ביותר פורמטים כך תוכלו לרכוש מוזיקה במגוון גדול יותר של חנויות מקוונות ולא תצטרכו להמיר לפורמטים אחרים לפני טעינתם לנגן. בנוסף, הפורמטים נבדלים זה מזה באיכותם ובנפח שהם תופסים.


איך לבחור נגן MP3


ברבים מהנגנים ניתן לעדכן את הפורמטים באתר היצרן ובחלקם גם את שפת התפריט לעברית.כל הנגנים תומכים במגוון פורמטים נפוצים דוגמת MP3, MPEG4, WAV/WAVE, WMA ו-AIFF
 
פורמטים נוספים כוללים מאת הבאים:

 

   AAC  פורמט אודיו דחוס, בדומה ל-MP3, אך מציע נאמנות גבוהה יותר לקובץ המקורי. הפורמט נפוץ בעיקר ב-iTunes ובנגנים של אפל.

 

   OGG  פורמט אודיו דחוס, הדומה בנפחו לפורמט MP3, אך איכותו גבוהה יותר.

 

     FLAC  פורמט אודיו הדחוס לכדי מחצית מהגודל המקורי, כמעט ללא ירידה באיכות הקובץ המקורי. קיים בנגניiAudio  ו-Rio בלבד.

  


עדכון פורמטים ותמיכה בעברית: האפשרות לעדכן את הנגן היא בונוס נאה שמציעים היצרנים הגדולים. ניתן לעדכן ולשדרג את המכשיר דרך אתר היצרן (upgradeable firmware). אפשרויות העדכון כוללות גרסאות תוכנה חדשות כגון תמיכה בשפות נוספות, שיפור רגישות לחצנים, שיפור בצריכת אנרגיה, ועדכון הפורמטים הנתמכים בנגן. רוב העדכונים ניתנים בחינם.

 

כדאי לדעת שלא כל הנגנים תומכים בתצוגת תפריט בשפה העברית, אך בחלק מהמקרים ניתן להוריד עדכון שפה מאתר היצרן. בין הנגנים התומכים בעברית יש כאלה שרק התפריט ושמות השירים הם בעברית, וכאלה בעלי תמיכה מלאה בעברית, שגם מציגים את מילות השיר המנוגן.

4
נוחות השימוש

נוחות השימוש בנגן היא במידה רבה עניין סובייקטיבי, לכן מומלץ מאוד להתנסות במכשיר, אם בחנות או אצל אנשים שיש להם מכשיר דומה.

 

לחצנים וכפתורים: יש נגנים המצוידים בלחצני מגע שטוחים,  יש כאלה עם כפתורי גלילה מסוגים שונים, ויש נגנים עם ג'ויסטיק קטן במרכז המכשיר. התשובה לשאלה מה טוב יותר היא אינדיבידואלית, ובהתאם לנוחות המשתמש. כדאי לדעת שבחלק מהנגנים המתקדמים ניתן לווסת את מידת הרגישות של הלחצנים.

 

ניווט בתפריטים ורשימות השמעה: מכשירים טובים מציעים תפריטים רבים וניווט נוח יותר, בהם אופציות לאפיון התפריטים במכשיר, מחיקה של קבצים מהמכשיר עצמו (ולא רק דרך המחשב) ויצירת רשימות השמעה אישיות (playlists). בנוסף, יש נגנים שבהם ניתן לנווט בתפריט במהלך ניגון השיר, לעומת נגנים שיאלצו אתכם להיפרד מהשיר לצורך הניווט.


איך לבחור נגן MP3

 

קיימים נגנים המאפשרים דפדוף אלפבתי בתוך כל אחד מהתפריטים, ואף אפיון אישי של המכשיר. כלומר, המשתמש יכול להחליט מה יהיה סדר התפריטים בתצוגה ולאילו פונקציות יוכל להגיע בלחיצת כפתור אחת.

 

מסך: ברוב הנגנים המסך הוא מסוג LCD בגדלים שבין חצי אינטש ל-2.5 ואף יותר. המסך יכול להיות מואר או רגיל, בעל צבע יחיד (מונוכרום) או צבעוני. נגנים חדישים מצוידים במסךOLED . ככל שהמכשיר מתקדם יותר, ניתן לשנות בו את גווני תאורת המסך, את עוצמת התאורה ואת משך ההארה. אם אתם מתכוונים להצג וידיאו בחרו נגן בעל מסך גדול יחסית ובעל איכות גבוהה של תצוגה.



 

שלט רחוק חוטי: יש דגמים המציעים שליטה חלקית בנגן באמצעות שלט קטן המחובר לחוט האוזניות. שלט כזה נוח במיוחד אם הנגן נמצא בתיק או בכיס וחוסך את הצורך להוציאו משם כדי לבצע פעולות נפוצות כמו ניגון, הפסקה, מעבר בין קטעים ושליטה על עוצמת השמע.

 

טייפ מנהלים: באופציה זו חשוב לוודא את איכות המיקרופון המקליט. הדרך הקלה ביותר לבדיקה זו היא לבצע הקלטה קצרה טרם הרכישה. לרוב המיקרופון המובנה הוא רגיש מאוד ויש ללמוד מה המרחק האידיאלי לביצוע הקלטה נאותה. בנוסף כדאי לבדוק אם הנגן תומך במספר איכויות הקלטה וכך, כאשר לא נדרשת איכות גבוהה ניתן יהיה להקליט במשך זמן ארוך יותר, לדוגמה בהרצאות.

5
רדיו FM

מרבית הנגנים כוללים מקלט רדיו FM, כשברובם משמשות האוזניות כאנטנה. איכות הקליטה עלולה להיות נמוכה, גם בנגנים מתקדמים. לכן, אם הרדיו הוא פונקציה בעלת חשיבות גבוהה עבורכם, מומלץ לבדוק את איכותו טרם הרכישה. מי שמשתמש ברדיו בקביעות יכול לבחור בנגן שבו ניתן לשמור תחנות קבועות בזיכרון, ויש נגנים שגם מאפשרים להקליט את שידורי הרדיו.

6
סוללות וטעינה

נגנים הפועלים על סוללות AAA/ AA רגילות או נטענות מהווים אופציה טובה למשתמשים שמרבים להתנייד עם הנגן למקומות ללא רשת חשמל או מחשב זמין. זמן הפעולה של הסוללות הללו נע בין 5 ל-40 שעות.

 

נגנים הפועלים על סוללות מסוג ליתיום יון או ליתיום פולימר (סוללות שטוחות ודקות), נטענים באמצעות חיבור USB על ידי המחשב או רשת החשמל. לטעינה דרך רשת החשמל דרוש מטען מתאים. מי שלא רוצה להיות תלוי במחשב לצורך טעינה שיבדוק אם מצורף מטען המיועד לכך, או שיצטייד באחד כזה.

 

בנגנים מבוססי זיכרון Flash, סוללות נטענות מסוג ליתיום מאפשרות נגינת מוזיקה רצופה למשך 60-20 שעות, זאת לעומת נגני הדיסק הקשיח שבהם מתאפשרת נגינת מוזיקה רצופה למשך  25-12 שעות. כשמדובר בנגינת וידיאו, זמן פעולת הסוללה עשוי להתקצר במחצית, וככל שהמסך גדול יותר יתקצר משך פעולת הסוללות בהתאם.

"הסוללות נטענות באמצעות חיבור usb על ידי המחשב או רשת החשמל"
"הסוללות נטענות באמצעות חיבור usb על ידי המחשב או רשת החשמל"
7
חיבורים ואביזרים נלווים

כל הנגנים כוללים מספר חיבורים ואביזרים נלווים, שסוגיהם משתנים בין הדגמים השונים.

 

חיבורים: כל הנגנים כוללים חיבור USB להעברת מידע וחיבור אוזניות (3.5 מילימטר), ובחלק מהנגנים ניתן למצוא חיבורים נוספים וחיבורים מתקדמים יותר.

 

   USB – החיבור הנפוץ ביותר שקיים בכל הנגנים ומשמש לחיבור הנגן למחשב. נגנים חדישים תומכים גם בחיבור USB to go המאפשר העברת קבצים בין שני מכשירים דיגיטלים, ללא צורך בשימוש במחשב.

 

   FireWire – חיבור בעל קצב העברת נתונים גבוה מאוד. אפשר בהחלט להסתפק ב-USB, אבל מי שמעוניין להוריד קבצים רבים במהירות גבוהה במיוחד, יכול לבחור נגן בעל חיבור FireWire.

 

   audio line in – חלק מהנגנים כולל חיבור להקלטת אודיו ממקור חיצוני, וחלקם אף כולל חיבור audio line out להעברת אודיו מהנגן למגבר או לרמקולים.

 

   Wi-Fi – חיבור רשת להעברה אלחוטית של קבצים בין התקנים תומכים כגון מחשב, טלפון סלולרי וכדומה.. קיים בדגמים ספורים בלבד ובחדישים שבהם.

 

  Bluetooth – חיבור אלחוטי מתקדם להעברה של קבצים מהמחשב וממכשירים תומכים אחרים לנגן. לעת עתה קיים בדגמים בודדים בלבד.


אביזרים נלווים: רוב הנגנים מגיעים עם אבזור סטנדרטי הכולל אוזניות, שרוך תלייה וכבל USB. ישנם אביזרים נוספים, חלקם מצורפים לדגמים מסוימים וחלקם ניתנים לרכישה בנפרד. האביזרים הקיימים הם נרתיק, רצועת נשיאה לזרוע או למותן, כבל וידיאו ומתאם אלחוטי לאוזניות (bluetooth). בנוסף, קיימות תחנות עגינה שונות לחיבור הנגן להתקנים שונים כמו רמקולים, מסך מחשב, רסיבר ועוד. רוב תחנות העגינה כוללות גם טעינה חשמלית לסוללות הנגן.  

"רוב הנגנים מגיעים עם אבזור סטנדרטי הכולל אוזניות, שרוך תלייה וכבל usb"
"רוב הנגנים מגיעים עם אבזור סטנדרטי הכולל אוזניות, שרוך תלייה וכבל usb"
8
אחריות ומחיר

כיוון שהנגן הוא מוצר נייד שחשוף לטלטולים, מכות ונפילות, כדאי לבחור תקופת אחריות ארוכה ככל האפשר, במיוחד אם מדובר בנגן יקר. האחריות הניתנת לנגן היא לרוב לשנה ויש חברות המעניקות שנתיים ואף שלוש שנות אחריות. בנוסף יש לוודא כי האחריות ניתנת על ידי היבואן הרשמי ושניתן לבצע רישום של המכשיר באתר החברה Upgradable Firmware)), כדי לעדכן אותו בצורה מקוונת על ידי הורדת עדכוני תוכנה ברשת, לרוב בחינם.

 

למידע אודות תקנות הגנת הצרכן לגבי שירות ואחריות למוצרי חשמל לחצו כאן


מחיר: הגורמים העיקריים המשפיעים על מחיר הנגן הם סוג הנגן, נפח הזיכרון, גודל מסך ופונקציות מתקדמות הקיימות בנגנים השונים.

 

נגנים מבוססי זיכרון Flash: טווח המחירים העיקרי נע לנגנים מסוג זה נע בין 100 ל-600 שקל.

 

נגנים מבוססי דיסק קשיח: טווח המחירים העיקרי נע בין 600 ל-2,000 שקל ואף יותר, במידה שנפח האחסון גדול מאוד.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית נגני MP3 / MP4

יצרן:Sandisk, Sandisk,
עמידות במים:עמיד במים,
החל מ- 250 ₪
מתוך 4 חנויות
החל מ- 148 ₪
מתוך 10 חנויות
החל מ- 170 ₪
מתוך 3 חנויות
החל מ- 134 ₪
מתוך 6 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי נגני MP3/MP4
לכל המונחים>>