חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים

תצורת דוד המים

המים החמים שבדוד משמשים לחליטת הקפה וגם להפקת הקיטור הדרוש להקצפת החלב. במכונות הקפה ישנן שלוש תצורות לדוד המים – דוד בודד דו שימושי, דוד בודד עם מחליף חום (heat exchanger), ובמכונות מתקדמות ויקרות יותר מותקנים שני דוודים.   דוד בודד, דו שימושי: מכונות כאלה כוללות דוד מים אחד ושני טרמוסטטים. טרמוסטט אחד שולט על טמפרטורת המים לחליטת הקפה, והטרמוסטט השני מכויל לטמפרטורה גבוהה יותר, כדי להפיק את הקיטור לצורך הקצפת החלב. במכונות כאלה לא ניתן לבצע את פעולת החליטה והקצפת החלב במקביל, וצריך לחכות לאחר החליטה שהמים יגיעו לטמפרטורה הרצויה כדי להקציף את החלב (או קודם להקציף ואז לחכות שהטמפרטורה תרד לצורך חליטת הקפה). המשתמש הביתי שאינו מרבה להכין קפה, יכול בהחלט להסתפק במכונה כזאת ולא להשקיע במכונה יקרה יותר.   דוד בודד עם מחליף חום או מערכת כפולה: מבלי להיכנס לפרטים טכניים, במכונות עם מחליף חום או עם מערכת הידראולית כפולה ניתן לחלוט קפה ולהקציף חלב במקביל. אופציה זו חוסכת זמן בהכנת הקפה אך מייקרת את עלות המכונה. בשיטה זו תהליך הכנת הקפה מהיר יותר מאשר בדוד בודד דו שימושי, אך אטי יותר ממכונה בעלת שני דוודים.   שני דוודים: במכונות נבחרות ויקרות יותר יש שני דוודים נפרדים, באחד מים חמים לחליטה, ובשני מים בטמפרטורה גבוהה יותר להפקת הקיטור. כך המכונה תמיד מוכנה וניתן להקציף את החלב במקביל לחליטת הקפה. בשיטה זו תהליך הכנת הקפה הוא המהיר ביותר וניתן להכין מספר מנות קפה ברצף במינימום זמן המתנה בין מנה למנה.