חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים

בדקנו: מטען אלחוטי מהיר של Zens

חברת Zens מציעה מטען אלחוטי התומך בתקן Qi המתאים לאייפונים החדשים, וגם למכשירי האנדרואיד הרגילים. האם מדובר במוצר חובה למכשירי הדגל, או שזהו גימיק נחמד על שולחן העבודה?

תום רוזנשטרום |  24/04/2018

חברת Zens המתמחה בפיתוח וייצור ציוד להטענה כמו מטענים, סוללות גיבוי וגם מעמדים מיוחדים לטלפון, הצטרפה לגל המטענים האלחוטיים, שקיבל דחיפה משמעותית בספטמבר 2017 עם השקתם של האייפון 8 ו-X התומכים בתקן Qi לטעינה מהירה. ה- Single Fast Wireless Charger 10W Black נמכר באתרי האינטרנט במחיר של 30 יורו, ונמכר בארץ תמורת 250 שקל מחברת MANTA, (לא תחנת הדלק) שהיא גם היבואנית של חברת Zens בארץ. בתוך האריזה ניתן למצוא כבל מיקרו USB, ספרות באנגלית וכמובן את המטען האלחוטי בצבע שחור.


במהלך הסקירה השתמשנו בסמסונג נוט 8 וב-LG V30 התומכים בתקן טעינה אלחוטית מהירה.


בדקנו: מטען אלחוטי מהיר של Zens


עיצוב ונוחות השימוש | ציון: 7

המטען האלחוטי מגיע בצורת ריבוע, בגודל של קופסת סיגריות. עוביו שמנמן ובתחתית המטען ניתן למצוא חורים רבים לטובת איוורוור וקירור המטען בזמן הפעולה. בחזיתו ממוקמת נורת LED יחידה שפונה כלפי מטה, כך שקשה מאד לראות אותה בזמן השימוש, לבטח כאשר הטלפון מוצב בצורה אנכית ולא מאוזנת על המטען. בזמן הטעינה היא דולקת בצבע כחול ובסיום ההטענה היא נכבית.  


בדקנו: מטען אלחוטי מהיר של Zens


כבר בשימוש הראשון שמנו לב כי המטען אינו מטעין את המכשירים כלל. בדקנו את הכבל והוא יצא תקין. בדקנו את המטען (מטען מקורי של סמסונג התומך בטעינה מהירה) וכך גם הוא יצא תקין. רק לאחר כמה דקות, הסקנו כי המגנט אשר נמצא בין גב המכשיר לבין הכיסוי מפריע לטעינה. מגנט זה משמש אותנו להצמדת המכשיר למעמד המיוחד ברכב (תוצרת Scosche), וכדי להטעין את המכשיר בצורה אלחוטית, נדרשנו בכל פעם לפרק את הכיסוי ולהניח את המכשיר עירום. עם זאת, חשוב לציין כי גם עם כיסוי שקוף ועבה אך ללא מגנט הטעינה פעלה ללא בעיות. למי ממכם שיש מגנט דבוק לכיסוי או אפילו בין המכשיר לבין הכיסוי, חשוב לזכור כי הטעינה האלחוטית לא תעבוד כאשר המגנט נמצא בגב.


בדקנו: מטען אלחוטי מהיר של Zens


להבדיל מהמטען האלחוטי של סמסונג, המטען של Zens מאלץ את המשתמש להשכיב את המכשיר הנטען, כך שהשימוש במכשיר נפגע, וכל לחיצה על המסך מקפיצה את המכשיר וגורמת לניתוק קצרצר מהמטען. במטען של סמסונג המכשיר עומד בצורה אנכית על המעמד, ובכך השימוש נוח יותר – ניתן להשתמש כמעט כרגיל במכשיר. לזכותו של ה-Zens, נציין כי המטען עטוף גומי איכותי שמונע החלקה, גם כאשר המכשיר ללא כיסוי.


הנחת המכשיר על המטען דורשת תשומת לב. לא בכל פוזיציה או מיקום המטען יתחיל את עבודתו, אלא נדרשת עבודת מיקום והצבה לא קלה – צריך לכוון את המכשיר בדיוק לאמצע המטען (ב-V30), או לשים את אזור המצלמה על המטען (במקרה של הנוט 8). בכל מקרה, לוקחות כמה שניות עד שהטלפון מקבל את זרם הטעינה, ולעיתים נדרשנו להרים את הטלפון ולהניחו מחדש. בכך קיבלנו מטען שאמור לעשות לנו חיים קלים, אך בפועל אנחנו נדרשים לעבוד לא מעט כדי להשתמש בו.


בדקנו: מטען אלחוטי מהיר של Zens


חיבור המטען לחשמל נעשה דרך חיבור מיקרו USB שעם הזמן הופך לנדיר יותר ויותר. למזלנו, החברה צירפה כבל יחסית קצר כזה, אך הדבר אומר שנוסף כבל לערכת ההטענה האישית שלכם: מלבד כבל לייטנינג או TYPE – C, עליכם לקחת גם כבל מיקרו USB (בעלי גלקסי 6 ו-7, הרווחתם!). כדי להנות מאופציית הטעינה המהירה, עליכם לחבר את הכבל המצורף למטען המקורי של המכשיר (9V במקרה של סמסונג ו-LG), ובעלי האייפון יצטרכו לקנות את המטען המהיר היקר להחריד של אפל.



משך טעינה  | ציון: 7

טעינה אלחוטית בד"כ דורשת זמן טעינה רב יותר מטעינה מסורתית עם כבל חוטי. לפי המבחנים שביצענו לשני המכשירים, שניהם האריכו את משך זמן הטעינה לפחות בחצי שעה לעומת טעינה דרך כבל. כאשר שניהם היו על 50%, הנוט 8 הראה כי עוד נדרשים לו שעה ו-20 דקות לסיום הטעינה בצורה אלחוטית, לעומת 54 דקות דרך כבל. ב-V30 המצב היה גרוע יותר – כאשר הסוללה עמדה על 50%, נדרשו לו לא פחות משעה ו-50 דקות עד גמר הטעינה, לעומת שעה וקצת דרך כבל. כאן המקום להזכיר כי לשני המכשירים קיבולת סוללה זהה של 3,300 מיליאמפר, שניהם תומכים ב-QC3 ולשניהם מטענים מהירים עם זרם V9.


לפי כך, ככל שירדו אחוזי הסוללה במשך היום, כך נדרש יותר זמן לטעינה אלחוטית. טעינה מלאה של 0 ל-100% בעזרת כבל לקחה בממוצע שעתיים, לעומת כמעט כפול בטעינה אלחוטית.


בדקנו: מטען אלחוטי מהיר של Zens

מטען אלחוטי התומך בטעינה מהירה של סמסונג


נבקש להדגיש – זמני הטעינה של מטען ה-Zens דומים לזמני הטעינה האלחוטית שקיבלנו במטען האלחוטי של סמסונג, עם סטיות קלות של כמה דקות לטובת הסמסונג. על אף היותם מטענים מהירים התומכים בזרמים גבוהים, למשתמשים המחפשים ליהנות מיתרונות הטעינה המהירה, בעיקר כשהיא מתבצעת באמצע היום לחיזוק הסוללה, נמליץ כמובן להשתמש בכבל ולא במטען האלחוטי.


בשורה התחתונה

המטען האלחוטי של Zens עושה את עבודתו נאמנה, למרות שהיא פשוטה – הנח את הטלפון על משטח ההטענה וזה יטעין את המכשיר ללא כבלים וחיבורים. עם זאת, לרוב הלקוחות המטען הזה יראה כגימיק חסר תועלת – לא ניתן להשתמש בנוחות במכשיר כאשר הוא מוטען, הוא מחמם מאד את הטלפון הנטען והוא מאריך את זמן הטעינה, למרות השימוש באופציית טעינה מהירה. הלקוחות הפוטנציאליים של מטען זה הם שוחרי סדר וניקיון, חובבי גימיקים או עצלנים שמעוניינים להטעין בפשטות ובקוליות את המכשיר שלהם.


בדקנו: מטען אלחוטי מהיר של Zens

המוצרים המבוקשים בקטגוריית מטענים

סוג:טלפונים,
מותג/התאמה למותג:Samsung,
טווח מחירים:100...,
החל מ- 149 ₪
מתוך 5 חנויות
סוג:סוללות,
מותג/התאמה למותג:Makita,
טווח מחירים:200...,
החל מ- 243 ₪
מתוך 22 חנויות
סוג:סוללות,
מותג/התאמה למותג:Dewalt,
טווח מחירים:150...,
החל מ- 172 ₪
מתוך 14 חנויות
סוג:טלפונים,
מותג/התאמה למותג:Apple,
טווח מחירים:50...,
החל מ- 92 ₪
מתוך 10 חנויות
תום רוזנשטרום

תום רוזנשטרום - כתב חדשות וסוקר מקצועי

מומחה תחום סלולר, מחשבי PC וציוד היקפי
תום רוזנשטרום נמנה על צוות הכתבים והסוקרים של WiseBuy מתחילת שנת 2017. בן 28, מתגורר בקריית אונו וסטודנט למדעי המדינה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה הפתוחה. משרתו העיקרית היא מנהל פרויקטים ותוכן בסוכנות דיגיטל למיתוג ברשת, ובעבר עבד בתעשייה האווירית לישראל.
לפניות: support@wisebuy.co.il
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image