חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Vivo V15 Pro 128GB
גודל מסך: 6.39 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2019
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
זיכרון RAM: 6GB
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Vivo V15 Pro 128GB

הטוב
  • מסך AMOLED מצוין
  • ביצועים מהירים וחלקים
  • חיי סוללה טובים
  • קורא אצבע מהיר מתחת המסך
  • מצלמה טובה, וידיאו 4K
הרע
  • הרמקול קצת צורמני
  • מקשי הווליום לא תמיד מגיבים כהלכה
  • חיבור Micro-USB מיושן
  • גב מפלסטיק, ללא זכוכית מחוסמת למסך
  • מצלמה בולטת מאחור
בשורה התחתונה
במחיר של כ-1450 שקלים בלבד, ה-V15 Pro מציע חבילה יפה של יתרונות. הוא מכשיר כיפי לשימוש שעושה את העבודה היטב בכל הפרמטרים החשובים: סוללה, תצוגה, ביצועים ומצלמה; הוא אמנם לא פורץ דרך באף אחד מהם, אבל מעניק חוויית שימוש טובה. אפילו קורא טביעות האצבע שמתחת למסך, שמהווה עקב אכילס במכשירי דרג ביניים, מפתיע עם תפקוד מהיר ואמין. אם לא אכפת לכם מחוסר העברית בממשק, ואתם מחפשים מכשיר מדליק עם מסך נטול מסגרת במחיר סביר - ה-V15 Pro הוא המכשיר עבורכם.
הקדמה

את חברת Vivo הסינית אתם כנראה לא מכירים, אבל את אחותה אתם מכירים היטב. מדובר במותג סלולר נוסף של חברת BBK, שתחתיה נמצאות Oppo, Vivo וגם OnePlus שפופולארית מאוד במערב, בעוד אחיותיה פונות בעיקר לשווקי המזרח ולמדינות מתפתחות.


V15 Pro הוא מכשיר הדגל העדכני של Vivo, והוא מציג מפרט מעניין שמשלב אלמנטים יקרתיים עם רכיבים עממיים. בצד העממי אפשר למנות את המעבד, Snapdragon 675, את גב הפלסטיק ואת חיבור ה-Micro-USB הוותיק לטעינה; מנגד, המכשיר מתפאר בזיכרון נדיב של 6GB RAM ו-128GB אחסון, מסך AMOLED, מערך צילום משולש עם עדשה רחבה וקורא טביעות אצבע מתחת למסך. גולת הכותרת היא המסך: Vivo לקחה את הרצון להציג מסך נקי וללא שוליים עד הקצה, ואכן למסך במכשיר הזה אין כמעט מסגרת או מגרעת כלשהי; מצלמת הסלפי הקדמית צצה באופן ממונע מתוך גוף המכשיר כאשר צריכים אותה - בדיוק כמו ב-OnePlus 7 Pro היקר פי כמה.


מערכת ההפעלה היא Android 9 עם ממשק FunTouch של החברה. בגרסה זו אין שפת תצוגה בעברית אך כן יש תמיכה בשפה העברית כך שהודעות וכדומה מופיעות בצורה תקינה. המכשיר זמין בשני צבעים, כחול-תכלת ואדום-כתום.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות GearBest 

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

Vivo V15 Pro מצויד בספיקר בודד הממוקם בחלקו התחתון מצד ימין. על אף שהווליום גבוה, איכות הצליל לא מרשימה כלל: הסאונד נעדר נפח ובאס, ונוטה להישמע צורמני. מעבר לכך, מקשי הווליום של המכשיר לא תמיד מגיבים כמצופה: לפעמים הם מגיבים באופן תזזיתי, כך ששתי לחיצות משנות את הווליום מ-0 ל-80 אחוזים, לפעמים הם מגיבים בנחת כרגיל ולפעים הם פשוט לא מגיבים כלל. מדובר בבירור בבעיית תוכנה ולא חומרה, אבל התקלה הזו לא תוקנה בשתי גרסאות העדכון שהגיעו למכשיר בתקופת הסקירה.


Vivo V15 Pro: מסך נטו


המכשיר מצויד בכניסת 3.5 מ"מ לאוזניות, וגם בקישורית Bluetooth 5.0 העדכנית שבזכותה הצלחנו לצפות בווידיאו באוזניות אלחוטיות ללא כל השהייה ובאיכות מצוינת. אגב, המכשיר מציע איקוולייזר משוכלל שעובד גם לאוזניות Bluetooth, אבל בחלק מיישומי המוזיקה הוא לא תמיד פעיל.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

למרות שהוא מאכלס מסך גדול ומנוע ייעודי למצלמת הסלפי, ה-V15 Pro מצליח לשמור על ממדים סבירים לגמרי, והיה לנו נוח לאחיזה ולתפעול שוטף. אפשר לזקוף זאת לזכות פורמט התצוגה הצר יחסית של המסך, והעובדה שלמעט סנטר דק - כמעט ואין שטח מבוזבז מצדדיו. במשקל 185 גרם הוא מרגיש מאוזן ולא כבד מדי. המסגרת סביב המסך מזכירה בעובייה את זו של ה-iPhone XR, כלומר לא זעירה אבל גם לא עבה במיוחד. חלקו האחורי של המכשיר יפהפה בעינינו, עם גימור של פסים אלכסוניים עדינים ומעבר צבע ורוד-כתום (או כחול-תכלת). מגב המכשיר בולט, תרתי משמע, מערך הצילום המשולש: הבליטה הזו כה בולטת ועבה שהמכשיר לא ממש מסוגל לעמוד ישר כשהוא מונח על גבו, וכל נגיעה במסך גורמת לו להתנדנד.


Vivo V15 Pro: מסך נטו


המסך, בגודל 6.39 אינץ' וברזולוציית 1080x2316, הצליח להרשים אותנו. מדובר במסך AMOLED שמצטיין בניגודיות גבוהה ובשחור מושלם; מעבר לכך הצבעים שלו עשירים מבלי להיות מוגזמים, ובהירותו המרבית מצוינת כך שהוא קריא לחלוטין גם בשמש הישראלית בחודש יוני. אי אפשר שלא להתפעל מהשלמות של המסך, דהיינו העדרה של מגרעת כלשהי בחלקו העליון, שגורמת לכך שאתם אוחזים למעשה כמעט אך ורק במסך - ללא מסגרות, חורים ושאר הסחות דעת. המסך תומך גם בפונקציית Always On, ויכול להציג את השעה, התאריך, מצב הסוללה והתראות מ-4 יישומים נבחרים גם כשהמכשיר נעול. בנוסף, המכשיר יודע להתעורר באמצעות מחוות כמו נקישה כפולה להדלקת המסך, החלקה למעלה כדי להדליק את המצלמה וכדומה.


מאחורי המסך עצמו חבוי קורא טביעות האצבע, שממוקם בדיוק היכן שהייתם מצפים למצוא אותו - קרוב לקצה התחתון. המוצרים הזולים האחרונים שיצא לנו לבדוק שיש בהם קורא טביעות אצבע כזה איכזבו אותנו מרות עם ביצועים ירודים ביותר (Galaxy A50, אנחנו מסתכלים עליך). לכן הופתענו לטובה מהרכיב ששולב ב-V15 Pro: מדובר בקורא ביומטרי אופטי מצוין, בהחלט מהטובים שיש כרגע בשוק, ולתחושתנו מהיר ואמין לפחות כמו זה שיש ב-Huawei P30 Pro. הוא לא דורש לחיצה חזקה ומזהה את האצבע תוך פחות משנייה.


Vivo V15 Pro: מסך נטו


אם אתם פחות מתחברים לקוראי אצבע, תשמחו לדעת שמצלמת הסלפי הממונעת מסוגלת לתפקד לא רע בכלל לשחרור הנעילה באמצעות זיהוי פנים. המצלמה מתרוממת במהירות וזיהוי הפנים מהיר ביותר גם הוא, כך שכל התהליך לוקח בערך שנייה, אולי טיפה יותר. זה לא הכי מהיר, אבל גם בהחלט לא איטי ומתסכל כמו שעלול היה להיות.


בצלע הימנית של המכשיר נמצאים מקש ההפעלה וזוג מקשי הווליום; ממול, בצלע השמאלית, נמצא מקש נוסף שמאפשר להזניק את העוזרת הקולית Google Assistant, או לגשת במהירות לחיפוש הרגיל בגוגל בלחיצה כפולה - תוספת נחמדה שלא מפריעה אך עדיין אינה זמינה בעברית. המקשים כולם רכים יחסית ללחיצה, ממוקמים נכון ונוחים לשימוש. עוד בצלע שמאל תמצאו את מגירת כרטיס הזיכרון, שקע האוזניות ממוקם בצלע העליונה משמאל, ובתחתית נמצאים מגירת ה-Dual SIM ושקע הטעינה. למרבה התמיהה והצער, Vivo בחרה לשלב במכשיר המתקדם הזה חיבור Micro-USB מיושן במקום USB-C, וחבל מאוד שכך.


Vivo V15 Pro: מסך נטו


פלטפורמת העיבוד ב-Vivo V15 Pro היא של מכשיר ביניים: Snapdragon 675 עם 2 ליבות במהירות 2.0GHz ועוד 6 ליבות במהירות 1.7GHz. ויוו לא חסכה בזיכרון, וציידה את המכשיר ב-6GB של זיכרון RAM (יש גם גרסה עם 8GB) ועוד 128GB אחסון.


במבחן המציאות, לרוב קשה להבחין שלא מדובר במכשיר דגל, משום שהביצועים של ה-V15 Pro מצוינים באופן עקבי. הוא נדלק מהר, כל יישום ואפליקציה שבדקנו נפתחו בזריזות ובלי השהיות מיותרות, האנימציות השונות חלקות כל הזמן ובאופן כללי התחושה היא של מכשיר רספונסיבי וכיפי לשימוש. פה ושם נתקלנו במקרים שבהם לקח למכשיר יותר זמן מהרצוי, אבל כאמור ב-95% מהזמן הביצועים של המכשיר נפלאים. במבחן של תוכנת הבנצ'מארק AnTuTu קיבל המכשיר ציון של 170,397 נקודות.


מערכת ההפעלה במכשיר היא FunTouch 9.0, שמבוססת על אנדרואיד 9. למרות השם האינפנטילי במקצת, הממשק של Vivo דווקא מצא חן בעינינו בסך הכל, בזכות כמות מרשימה של פיצ'רים שימושיים. הנה כמה מהם: הקלטת שיחות מובנית, צילום מסך נוח בהחלקת 3 אצבעות (כולל תמיכה בצילום מסך מתמשך ועריכה מהירה), מצב ייעודי למשחקים שמנטרל הפרעות, ניהול "העתק הדבק" מובנה ששומר את כל ההעתקות האחרונות שעשיתם לשימוש עתידי, שידור מסך נוח ויעיל, שמאפשר לשדר לא רק את המסך כפי שהוא לטלויזיה תומכת אלא גם שידור ממוקד של תמונה או וידיאו, הפעלת הפלאש לחיווי התראות, ואפילו מצב חושך (Dark mode) שהופך את כל צבעי המסכים במכשיר לכהים. 




Vivo V15 Pro: מסך נטו

Vivo V15 Pro: מסך נטו


הממשק עצמו מזכיר במידה רבה את זה של מכשירי האייפון, עם מסכי בית רציפים ללא מגירת יישומים נפרדת, החלקה למטה כדי לפתוח עמוד חיפוש גלובלי במכשיר ואפילו חלון מתגים וקיצורי דרך שנפתח לא מהחלק העליון של המסך, יחד עם וילון ההתראות, אלא מהחלק התחתון דווקא - בדיוק כמו באייפון. מערכת ההפעלה מגיעה עם כמות סבירה של אפליקציות מיותרות, שלפחות כולן באנגלית ולא בסינית. אפרופו שפות, כיוון שה-Vivo V15 Pro אינו מיועד רשמית לישראל (או למערב בכלל), השפה העברית לא זמינה כשפת מערכת ההפעלה. זה אומר שהתפריטים כולם יוצגו באנגלית, אך כמובן שהעברית נתמכת באופן מלא ביישומים, הקלדה, קבלת הודעות וכדומה.

טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מערך הצילום המשולש כולל מצלמה ראשית ברזולוציית 48 מגה פיקסל עם צמצם f/1.8 שמפיקה בפועל תמונות של 12 מגה פיקסל, מצלמת עדשה-רחבה ברזולוציית 8 מגה פיקסל ומצלמה נוספת לסיוע באפקט עומק השדה. המצלמה הקדמית הממונעת הוא ברזולוציית 32 מגה פיקסל.


Vivo V15 Pro: מסך נטו


בדרך כלל, המצלמה היא האלמנט הראשון שחוסכים בו במכשירי ביניים, ולכן הנמכנו מראש ציפיות - אבל ה-Vivo V15 Pro הפתיע לטובה. לא מדובר במצלמה של מכשיר דגל, אבל זו מצלמה בהחלט ראויה וטובה שמפיקה תמונות נאות, עם צבעים תוססים ופירוט טוב מאוד. הטווח הדינמי מעט מוגבל, ואפשר לזהות רעש דיגיטלי קל בעומק התמונה, אבל לא ברמה שפוגמת בתמונות. צילומים מחוץ לבית יצאו כמעט תמיד מוצלחים מאוד, כאשר בתוך הבית קיבלנו כמה תמונות מעולות וגם כמה פחות טובות, ככל שהתאורה יורדת. 


Vivo V15 Pro: מסך נטו

Vivo V15 Pro: מסך נטו

Vivo V15 Pro: מסך נטו

Vivo V15 Pro: מסך נטו

Vivo V15 Pro: מסך נטו

Vivo V15 Pro: מסך נטו


ומה פחות מוצלח? ובכן, העדשה הרחבה משמעותית פחות טובה מזו הראשית; התמונות רכות יותר, פחות מפורטות ועם טווח דינמי מוגבל יותר, כך שיש איזורים שרופים בתמונות רבות. בנוסף, צילום עם אפקט "בוקה" שאמור לייצר עומק והפרדה של האלמנט הראשי מהרקע, לא ממש מוצלח; הגזירה של הנושא מהרקע מרושלת ועם טעויות בולטות בזיהוי, כך שהתוצאה מאכזבת.


Vivo V15 Pro: מסך נטו

Vivo V15 Pro: מסך נטו

Vivo V15 Pro: מסך נטו


מצלמת הסלפי, האטרקציה הממונעת שנשלפת באלגנטיות מראש המכשיר, עושה את העובדה בצורה יחסית טובה. התמונות הן לא המדויקות והחדות ביותר שראינו, אבל בשביל צילומי סלפי לצפייה על המסך התוצאות משביעות רצון. מבחינתנו הבעיה של המצלמה הזו היא הזווית הצרה שלה: גם אם יש לכם יד ארוכה יחסית, כשאתם מחזיקים את המצלמה הכי רחוק שאתם יכולים, היא תופסת את הראש והכתפיים לכל היותר; היינו מצפים לזווית רחבה יותר שתתפוס יותר שטח גוף במצלמת סלפי. אגב, תוכנת המצלמה מעניקה לכם כמות מרשימה של אפשרויות לשיפור המראה שלכם בצילום סלפי, החל מהחלקת קמטים, העלמת נקודות וכדומה ועד הגזמה מוחלטת כמו הצרת הפנים, הגדלת העיניים ושאר אלמנטים קריפיים שחביבים משום מה על קהלים מסוימים במזרח, ככל הנראה.


בצילום הוידיאו המצלמה שבה ומצטיינת; היא מסוגלת לצלם סרטונים ברזולוציית 4K ב-30fps או ב-1080p בקצב של 60fps. איכות התוצאות מצוינת בשני המקרים; אמנם אין ייצוב תמונה ולכן כדאי לשמור על יד יציבה, אבל חומר הגלם עצמו חד, עתיר בפרטים ובעל צבעים עשירים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הסוללה ב-Vivo V15 Pro היא בקיבולת של 3700mAh, והיא עושה עבודה טובה, כנראה בזכות המעבד החסכוני יחסית ומערכת ההפעלה שמסייעת לה לחסוך במשאבים. בכל ימי הבדיקה לא קרה שהסוללה נגמרה לפני סוף יום העבודה שלנו, שמסתיים בסביבות 12 בלילה. ברוב המקרים הגענו לסוף היום עם יותר מ-30% סוללה רזרביים, כשמאחורינו לפחות 3.5 שעות מסך פעיל. ביום אחד לפחות הגענו לסוף היום עם 20% סוללה ו-5 שעות מסך.


Vivo מבטיחה טעינה מהירה בתקן שהיא מכנה Dual engine fast charge, עם הספק טעינה של 18W. אם נתעלם לרגע מהאכזבה שלנו משקע הטעינה המיושן, מהירות הטעינה סבירה, כאשר תוך חצי שעה המכשיר נטען לכ-38% מקיבולת הסוללה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ל-V15 Pro יש לא מעט נקודות תורפה. ראשית, המצלמה הממונעת: מדובר באלמנט נע עם מנוע מכני, וזה כבר מתכון לצרות עתידיות, שלא לדבר על כך שמדובר בפתח שיכול להזמין אבק ושאר מרעין בישין אל תוך גוף המכשיר. שנית, אותה מצלמה מונעת מהמכשיר להיות עמיד במים - לא שציפינו לעמידות במים במכשיר מסדר גודל כזה. גם ללא האלמנט הזה, גבו של המכשיר עשוי פלסטיק ולא זכוכית, מה שבא לידי ביטוי כבר לאחר שלושה שבועות של שימוש בשריטות זעירות (אם כי כמעט בלתי נראות, בשלב הזה לפחות). חושב לזכור שזכוכית אמנם עמידה יותר לשריטות אבל הרבה יותר מועדת לשברים במקרה של נפילה, כך שלבחירה בפלסטיק יש גם יתרון. ולבסוף, המסך אינו מוגן בזכוכית מחוסמת כלשהי, לפחות לא ש-Vivo מדווחת עליו.


ובכל זאת, בשימוש השוטף שלנו היתה לנו תחושה של מכשיר שבנוי מצוין ולא משדר תחושה של מכשיר זול או נחות בשום אופן. המקשים שלו יציבים, החיבורים השונים מדויקים ומנוע המצלמה נראה ונשמע איכותי וחלק. להערכתנו, כל עוד תשמרו עליו המכשיר הזה ישרוד היטב, לא בהכרח פחות ממכשיר מקביל של מותג מוכר יותר.




המוצר נמסר לבדיקה באדיבות GearBest 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply