חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מדפסת Epson EcoTank L3150
מותג: Epson, Epson
סוג המדפסת: משולבת
טכנולוגיית הדפסה: הזרקת דיו, הזרקת דיו...
סוג הפלט: צבעוני
מאפייני רשת: WiFi, LAN
רזולוציה מקסימלית: 5760x1440 DPI
גודל נייר מרבי: A4
תאריך כניסה לאתר: 2/2020, 2/2020
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
שיר 09.02.24
Saar 26.01.24
natalie961967 24.01.24
ab 17.04.23
גיל 01.11.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מדפסת Epson EcoTank L3150

לירן עבדי | 19.08.2021
הטוב
  • אפליקציה ייעודית
  • הדפסה אלחוטית
  • חסכונית בדיו
  • גוף קומפקטי
הרע
  • התקנה ראשונית מתישה
  • ללא תצוגה כלשהי
  • ללא מזין אוטומטי
  • סורק איטי
בשורה התחתונה
היא קומפקטית, אלחוטית ואולי הכי חשוב, חסכונית מאוד. לא הכל מושלם כמובן ויש למדפסת EcoTank L3150 הרבה חסרונות שצריך לקחת בחשבון: תהליך ההתקנה הראשוני עלול לתסכל והיעדרו של מזין אוטומטי (פידר) יגרום לכם להרבה עבודה ידנית, בין אם זה בהעתקה או סריקת מסמכים. אם היקף העבודה הצפוי מול המדפסת שאתם מתכננים לרכוש לא רחב מדי, המדפסת של Epson אמורה להספיק.
EcoTank L3150
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 694 ₪
מחיר סופי: 798 ₪
מחיר סופי: 799 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-6 חנויות>>
הקדמה

המדפסת EcoTank L3150 מבית Epson מציעה גוף קומפקטי הכולל מדפסת, סורק וצילום, יכולת הדפסה אלחוטית דרך Wi-Fi ו-Wi-Fi Direct, מהירות הדפסה בצבע שחור עד 33 עמודים בדקה ובצבעוני עד 15 עמודים בדקה, עם הבטחה לעלויות דיו נמוכות וחיסכון משמעותי בצריכת הדיו בשוטף.

מספר העמודים שהמדפסת מסוגלת להדפיס בדקה (Pages Per Minute –PPM ). הנתון משתנה בהתאם לאיכות ההדפסה (טיוטה, רגיל, מיטבי), צבע ההדפסה (שחור או צבעוני) וסוג המידע המודפס (טקסט או תמונה). במדפסות דיו הנתון שמופיע במפרט הוא תיאורטי ומתייחס לכיסוי חלקי של הדף – 5 אחוז בשחור ו-15 אחוז בצבע. במדפסת לייזר הנתון שמופיע במפרט קרוב לביצועיה בפועל.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

גוף המדפסת סולידי למדי, ה-L3150 לא מנסה להתייפייף ומראהו טכני מאוד; קובייה שחורה עם מידות די קטנות וסימטריות (רוחב 37 ס"מ, אורך 34 ס"מ, עובי 18 ס"מ) כך שניתן להכניס אותה לפינה קטנה ונוכחותה לא מורגשת, אם כי תצטרכו לדאוג לגובה מסוים כדי להצליח להרים את המכסה ולהשתמש בסורק או ביכולות ההעתקה של המדפסת. משקלה צנוע למדי, כ-3.9 ק"ג. הדפים הנתמכים במדפסת כוללים את המידות הפופולריות, ביניהן A4, A5, A6, B5, מספר 10 (מעטפה) וגם 10X15 ס"מ. המדפסת תומכת בהדפסה דו-צדדית אבל דורשת להפוך את הדף ידנית – פתרון מסרבל למדי. נוכח מגש ניירות בודד, עם קיבולת של עד 100 דפים או עד 20 דפי פוטו.


Epson EcoTank L3150: ביתית וחסכונית


אין למדפסת מסך, חיסרון לא מבוטל למשתמש שהתרגל לחוויית משתמש יותר נוחה מאשר הקשה עיוורת והיעדר חיווי ברור; היותה נטולת צג ואי-היכולת של המדפסת "לדבר" עם המשתמש גורמת להרבה ניסוי וטעיה. למרות שקיימים כמה חיוויי תאורה שמסמנים איפה הבעיה, רובם דורשים הצצה בחוברת ההדרכה או קריאת מאמרים משמימים באינטרנט - ואנחנו מכירים מספיק אנשים שיעדיפו להמתין בטלפון לתמיכה הטכנית קודם מאשר לאתר את הבעיה בעצמם, אם בכלל יצליחו. עוד עניין שחשוב לתת עליו דגש: ה-EcoTank L3150 נטולת פקס. לא היינו מתעכבים על העניין אילולא היו יותר מדי גופים רשמיים בישראל שעדיין מתעקשים לתקשר רק דרך הטכנולוגיה העתיקה.

Epson EcoTank L3150: ביתית וחסכונית

ההתקנה הראשונית הייתה רחוקה מלהיות נוחה וזו לא פעם ראשונה שנתקלנו במוצר של Epson עם חבלי לידה מתסכלים. תחילה המדפסת דרשה הרבה יותר זמן מהמקובל לקלוט את הדיו שהוזן בתוכנה, אח"כ המחשב לא זיהה את המדפסת למרות החיבור הקווי אל כונן המחשב ובסוף גם החיבור האלחוטי הקשה עלינו לאתר את הרשת הסמוכה, כאשר משך רוב ההתקנה נעשתה על ידי נציג תמיכה טכנית. החדשות הטובות הן שאחר כך התקלות היו אפסיות; מסמכים נשלחים להדפסה במהירות ופי כמה כשהיה מדובר בחיבור קווי, סריקות תמונות עבדו כנדרש והעתקת מסמכים זריזה הייתה חפה מבעיות. העדפנו להדפיס ברוב הזמן בצורה אלחוטית דרך Wi-Fi Direct , פעולה שלא דורשת ראוטר סמוך – רק צריך להתחבר לרשת של המדפסת ולשגר דרכה מסמכים להדפסה ישירות מהסמארטפון.

Epson EcoTank L3150: ביתית וחסכונית

עוברים לסורק, נתחיל מהנתונים הבסיסיים: רזולוציית סריקה של 1,200X2,400 DPI , מהירות סריקה צד בודד בשחור של 11 שניות ב-200DPI ו-28 שניות דף בצבע ב-200DPI. תבניות הפלט הן BMP, JPEG, TIFF, PDF, כמקובל. רזולוציית הסריקה מספקת עבור צורכי משרד בסיסיים וניתן לתעד איתה בקלות קבלות, הפניות או סתם מסמכים רשמיים. על סריקת כמות תמונות גדולה שגם כוללת פירוט רב היינו ממליצים מן הסתם לבצע עם סורק ייעודי, בעיקר בגלל חיסרון ענק: ב-L3150 סריקה איטית במיוחד שדורשת מהמשתמש שליטה ידנית מלאה בעת מלאכת הסקירה, בהיעדר מזין אוטומטי. כשנאלצנו לסרוק 15-20 מסמכי טקסט, הבנו מיד את המצוקה.

עוברים להדפסה מהנייד: הורדנו לסמארטפון שלנו את אפליקציית Epson iPrint והתחברנו למדפסת בצורת Wi-Fi Direct. אחרי התממשקות די ארוכה (5-10 דקות) ואשף התקנה שהכיר לנו את כל הבעיות האפשריות, הצלחנו סוף סוף לחבר בין הנייד למדפסת. בין האופציות: הדפסה משירותי הענן של דרופבוקס, Drive של גוגל ו-OneDrive של מיקרוסופט, הדפסת מסמכים ותמונות הממוקמים בזיכרון הטלפון והדפסה של צילום שהרגע נלקח דרך עדשת הסלולרי. בתתי התפריטים יש כמה אפשרויות הדפסה נחמדות כמו בחירת סוג הדף, כמות העותקים, הדפסה בשחור או בצבע וגם העדפת ה-Layout באופן השארת רווח השוליים. למרות שהיא דורשת זמן רב לתפקד מפעולה לפעולה וגם על הנראות העתיקה שלה היו לנו כמה הערות, בסך הכל היא עבדה היטב והציעה את סטנדרט המשימות המקובל ממדפסת Wi-Fi.

רכיב במדפסת שמאפשר לשמור את תוכן המסמכים שנשלחו להדפסה. ככל שהזיכרון גדול יותר ניתן לשמור כמות גדולה יותר של מסמכים ולהדפיס מסמכים מורכבים במהירות גבוהה יותר. יש יצרנים שמציינים את כמות המסמכים המרבית שאפשר לשלוח להדפסה בבת אחת. הזיכרון נמדד במגה בייטים (MB) למשתמש הביתי יספיק בדרך כלל  זיכרון של 8MB.
הדפסה דו צדדית: בהדפסה דו-צדדית (דופלקס) היפוך הדף מתבצע באחד משני אופנים –  על ידי תוכנה שבה צריך להפוך את הדף ידנית, או באופן אוטומטי במדפסות יקרות וגדולות יותר. הדפסה ללא שוליים: הדפסה על פני כל הדף המיועדת בעיקר לתמונות.

איכות ההדפסה

(45% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

רזולוציית ההדפסה עומדת על 5,760x1,440 DPI, שאמורה לספק את הצורך של בית פרטי ממוצע. הדפסת טקסטים בשחור מציעה דפים קריאים למדי, עם דיו מלא ושחור שלא מפספס בתווים קטנים. בבדיקת איכות ההדפסה בגדלי פונטים שונים נצפו כמה מדרגות מלאכותית בתוצר הסופי, מעין מילימטר של קפיצת דיו בין האותיות, בעיקר כשמדפיסים משפטים בגודל 6-8 במסמך וורד. מאחר ורוב הטקסטים שלכם כנראה יודפסו בגודל מינימום 10-12, התופעה לא תורגש מדי בקרב רוב המשתמשים.


Epson EcoTank L3150: ביתית וחסכונית

Epson EcoTank L3150: ביתית וחסכונית
Epson EcoTank L3150: ביתית וחסכונית
Epson EcoTank L3150: ביתית וחסכונית


איכות ההדפסה בצבע של ה-L3150 בינונית ומטה ובהתאם לשימוש הביתי כנראה שתסתפקו בה בלית ברירה. לא מדובר במדפסת פוטו כמובן ויכולותיה הסבירות בקושי באות לידי ביטוי בצבעים דהויים, מעין גרסה אנמית של מקור התמונה. עוד בעיות נראות לעין: מעברי צבע גסים מדי ולא מפורטים כמו שבתמונה המקורית, ירוקים בנאליים במקום העזים שבמקור והרבה חלקי צל בתמונה הדיגיטלית הפכו לגווני אפור עייפים וחד ממדיים. כאמור, לשימושים בסיסיים היא תספיק אבל תשכחו מהדפסת תמונות שכיף לצפות בהן.

מדפסת פוטו פועלת בטכנולוגיית אידוי צבע ( Dye SublimationאוThermal Dye ). בטכנולוגיה זו הצבע מהמדפסת עובר לנייר דרך רצועה מיוחדת ויוצר ציפוי מיוחד שמקנה לתמונה מראה מבריק ועמידות גבוהה וממושכת. המדפסת מתאימה להדפסת תמונות, בין היתר הודות ליכולתה להדפיס את כל אחד מצבעי הבסיס ב-256 גוונים שונים. כתוצאה מכך, ברזולוציה של 300dpi בלבד היא מפיקה תמונה באיכות הדומה לרזולוציה של 4800x1200dpi של מדפסת הזרקת דיו רגילה. בנוסף, בטכנולוגיה זו המעבר בין הצבעים חלק יותר והתוצאה היא תמונה איכותית ונקייה בדומה לאיכות מעבדה.   מדפסות פוטו בדרך כלל קומפקטיות וקלות משקל וחלקן ניידות ומצוידות בסוללות ובחיבורים אלחוטיים. בנוסף, מדפסות פוטו כוללות חלק או את כל התכונות הבאות: חיבור PictBridge ישיר למצלמה, חריצים לכרטיסי זיכרון, מסך LCD לצפייה בתמונות ופונקציות לעיבוד תמונה.

מהירות ההדפסה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
היצרנית מצהירה על מהירות הדפסה של כ-33 דפי שחור בדקה ועד כ-15 דפי צבע בדקה. ההבטחה לא רחוקה מהמציאות: בכיסוי טקסט של 5% השגנו כ-25 עמודי טקסט בהדפסה דרך חיבור קווי, בערך 2.5 שניות לדף עם פלט ראשון בתוך 3 שניות מרגע שליחת הפקודה – בחיבור קווי. הדפסת דפי צבע, שכללו בעיקר דיאגרמות וכמה תמונות קטנות בצבע מלא ארכו יותר זמן ובתוך דקה הופקו כ-12 עמודים. בהתחשב בייעוד המדפסת, מדובר בתוצאות טובות למדי; הצורך שלנו בלהדפיס כמות כה גדולה של דפים היה נדיר ורק לשם הבדיקה הספציפית נדרשה המדפסת לעבוד בתובעניות כה רבה.
מספר העמודים שהמדפסת מסוגלת להדפיס בדקה (Pages Per Minute –PPM ). הנתון משתנה בהתאם לאיכות ההדפסה (טיוטה, רגיל, מיטבי), צבע ההדפסה (שחור או צבעוני) וסוג המידע המודפס (טקסט או תמונה). במדפסות דיו הנתון שמופיע במפרט הוא תיאורטי ומתייחס לכיסוי חלקי של הדף – 5 אחוז בשחור ו-15 אחוז בצבע. במדפסת לייזר הנתון שמופיע במפרט קרוב לביצועיה בפועל.

יעילות וצריכת מתכלים

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ב-Epson מנופפים במונח "הדפסה ללא מחסניות דיו" ו"עלויות אולטרה נמוכות". במקום מחסניות דיו, כאן משתמשים בבקבוקוני דיו למילוי ידני, שלפי היצרנית אמורים להספיק עד 3 שנים, עד 8,100 דפים בשחור ועד 6,500 דפים בצבע. מילוי באמצעות ארבעת בקבוקוני 70 מ"ל שקיבלנו בקופסה נעשה די בקלות: בשליפת מכסה תא האחסון הייעודי נחשפות ארבעה פיות. את הבקבוקים דוחפים מהראש אל תוך הפיה הייעודית לפי הצבע ותהליך המילוי מסתיים בתוך דקה-שתיים לכל בקבוק. החשש הגדול שלנו להתלכלך מהדיו התבדה, כשבפועל אין כמעט מגע חשוף לדיו עצמו - מעין שסתום מונע ממנו לגלוש החוצה במשך כל תהליך ההזנה.

Epson EcoTank L3150: ביתית וחסכונית

עוברים לעלויות: ארבעה סט בקבוקי EPSON 103 מבטיחים להציע עד 7,500 עמודי צבע ועד 4,500 דפי שחור, בכיסוי 5% שאמור לייצג דף סטנדרטי במציאות. עלות ממוצעת של כל הסט, כלומר ארבעת הבקבוקים, עומדת על 300 ₪. במבחן התוצאה יצאנו מאוד מרוצים: המדפסת התארחה במשרד שכלל 10 עובדים למשך חודש עבודה מלא שכלל הרבה הדפסות, חלק בצבע והרוב בגווני שחור. הדפסנו כ-150 דפים עד תום הסקירה ומפלסי הדיו הציגו תמונה מרשימה: בערך 85-90% דיו נותרו במדפסת.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply