חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Samsung Galaxy Buds Plus SM-R175 סמסונג
יצרן: Samsung
טווח מחירים: 200 - 500, 500 - 1000...
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
מצב שקיפות לסביבה: ללא
תאריך כניסה לאתר: 2/2020
מולטיפוינט: ללא
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 500 ₪
חוות דעת גולשים
דניאל 05.03.24
משה 25.08.23
tza nb 21.11.22
Hodaya 07.03.22
Joseph 01.02.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Samsung Galaxy Buds Plus SM-R175 סמסונג

אלי כהן | 01.03.2020
הטוב
  • עוצמה ואיכות סאונד יותר ממספקות
  • עיצוב קומפקטי ונוח לענידה שעות ארוכות
  • אפליקציה מצוינת הכוללת אקולייזר להתאמת הסאונד
הרע
  • מחוות המגע מפספסות באופן די עקבי
  • יכולות ניהול השיחה בסביבה רועשת יכולות להשתפר
בשורה התחתונה
עם הדור האחרון לאוזניות ה-TWS שלה, אלו הן ה-Galaxy Buds Plus, לקחה סמסונג את הדור הקודם ושיפרה את מרבית הדברים שהיו בעיתיים עימו. הדגם המשודרג כולל תושבת מגנטית בתוך מארז הטעינה מונעת מהאוזניות ליפול מהקופסה, מערך מיקרופונים חדש מצליח לשפר את איכות ניהול השיחות בסביבות רועשות, וחיי סוללה כמעט כפולים מהדור הקודם.

שיפורים אלו, בצירוף לאיכות ועוצמת אודיו שהיו טובות גם בדור הקודם, נוחות ענידה לאורך זמן, משטח מגע שמתפקד מעולה ואפליקציה שמצליחה להפוך את ההתממשקות לנוחה כמעט כמו באנדרואיד, הופכים את ה-Galaxy Buds Plus לאוזניות נטולות חוטים מן הטובות שזמינות בישראל כיום, ואולי אף לדגם הטוב ביותר שזמין למשתמשי אנדרואיד, למרות היעדר סינון הרעשים האקטיבי.
הקדמה
לצד מכשירי הדגל בסדרות Galaxy S20 ו-Galaxy Z Flip, חשפה סמסונג באירוע הכרזה חגיגי את הדור החדש לאוזניות נטולות החוטים שלה, אלו הן ה-Samsung Galaxy Buds Plus. העיצוב נותר זהה לחלוטין והחברה וויתרה על שילובו של סינון רעשים אקטיבי, אך בסמסונג כנראה הפנימו את הביקורת שספגו הגלקסי באדס המקוריות וניסו לשפר כמעט את כל מה שהיה בעייתי בהן. אז האם החברה הצליחה וה-Galaxy Buds Plus החדשות שלה עושות את העבודה כמצופה? 

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-Samsung Galaxy Buds Plus לא רק נראות זהות לגלקסי באדס המקוריות, הן גם נשמעות כך. בסמסונג החליטו השנה להתמקד בשדרוגים מתחת למכסה המנוע, שמתייחסים בעיקר לחיי סוללה, נוחות שימוש וניהול שיחות טלפון, כאשר בזירת האודיו המצב נותר כמעט זהה לדור הקודם, זאת למרות שילובם של שני רמקולים נפרדים בכל אחת מהאוזניות.


Galaxy Buds Plus: מגמת שיפור


ה-Buds Plus של סמסונג מציעות חווית שמע טובה מאוד והצלחנו להינות מהן מאוד לאורך השימוש. הסאונד צלול, נקי, עמוק וחד מאוד. לאחר התאמה ושינוי של האקולייזר המקורי של האוזניות ישירות דרך אפליקציית Galaxy Buds Plus, הן הצליחו להפיק גם באסים עמוקים למדי. חשוב להדגיש כי האפליקציה, עליה נפרט בהמשך הסקירה, זמינה גם לאנדרואיד וגם למכשירי אייפון, כך שכל משתמשי האוזניות יוכלו לבצע את התאמת האקולייזר לפי הטעם האישי.


האוזניות מגיעות באותה תצורת In Ear שראינו בדור הקודם, וגם הפעם הן יושבות באוזן בצורה נוחה מאוד ועם איטום פסיבי ברמה גבוהה מאוד. האיטום הפסיבי מצוין ואפשר להינות מחווית הסאונד המעולה, כאשר ה-Buds Plus גם אינן נופלות או יוצאות מהאוזן בהליכה מהירה, ריצה או בפעילות ספורטיבית אחרת. 


Galaxy Buds Plus: מגמת שיפור


בשלב זה סמסונג בחרה שלא להביא את פיצ'ר סינון הרעשים האקטיבי, אותו אנו רואים ביותר ויותר אוזניות TWS בשנה האחרונה, לאוזניות נטולות החוטים החדשות שלה. עם זאת, גם כמשתמשי AirPods Pro, כלל לא הרגשנו בחסרונו, כאשר איטום הסאונד הפאסיבי היה בהחלט מספק עבורנו. 


על מנת להאזין לסביבה מבלי להסיר אותן מהאוזן, מציעות ה-Galaxy Buds Plus מצב ייעודי בשם Ambient Sound, שמאפשר להכניס את הנקלט במיקרופונים של האוזניות. הפיצ'ר אמנם עובד בצורה סבירה, אך הוא רחוק מלהרגיש מציאותי וכלל לא מצליח בעבודתו כמו מצב השקיפות באיירפודס פרו של אפל. 

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אוזניות ה-Galaxy Buds Plus של סמסונג מגיעות באותו מבנה ומימדים שראינו בדור הקודם, מלבד המשקל שעלה במעט ל-6.3 גרם (מ-6 גרם בדור הקודם) עבור כל אחת מהאוזניות, ו-39.6 גרם למארז הטעינה. האוזניות די קטנות וקלילות, והן מרגישות טוב מאוד לענידה באוזן. באריזה ישנם מספר מתאמים, אך עבורנו המתאם שמגיע עם האוזניות ישירות מהאריזה הצליח לעשות עבודה טובה.


ה-Buds Plus מגיעות בתצורת In Ear, ועם בחירה נכונה של מתאם סיליקון, הם הצליחו ליצור רמת איטום רעשים פסיבית טובה מאוד מהסביבה, וגם אחיזה לא רעה בכלל. השליטה עליהן מתבצעת באמצעות מחוות מגע על חלקן החיצוני - הקשה אחת מאפשרת להשהות/להפעיל את המוסיקה, לחיצה כפולה תעביר לשיר הבא, לחיצה משולשת תעביר בחזרה לשיר הקודם וסוף כל סוף ולחיצה ארוכה מאפשרת הגברה או הנמכה של עוצמת האודיו.


Galaxy Buds Plus: מגמת שיפור


משטח המגע עובד בצורה די טובה, אך הוא לא חף מפספוסים. כשניסינו להעביר שיר קדימה או אחורה האוזניות לא תמיד זיהו זאת, וכשזה קורה מספר פעמים ברצף זה בהחלט יכול להעיק. את התפקוד של משטח המגע מאפשרת סמסונג לשנות ולהתאים בהתאם להעדפות המשתמש (באמצעות אפליקציה ייעודית עליה נפרט בהמשך). 


מאז נחתו ה-AirPods של אפל על מדפי החנויות מסביב לעולם, נוחות וקלות השימוש השוטף בהן (בחיבור למכשירי אייפון או אייפד) הייתה לאחד מן היתרונות הבולטים ביותר שלהן. עם גדילתו של השוק והנחיתה של יותר ויותר מתחרים בחנויות, באופן כמעט קבוע התקשו היצרניות להגיע לרמת נוחות שימוש כה טובה כמו של האיירפודס של אפל. גם היום, כמה שנים אחרי, קשה למצוא אוזניות עם נוחות שימוש דומה, אך בסמסונג ניסו לשנות זאת - והצליחו.


ה-Galaxy Buds Plus של סמסונג הן מהאוזניות הנוחות ביותר לשימוש שניסיתי, הן למשתמשי האייפון והן למשתמשי אנדרואיד. עבור בעלי מכשירים מסדרות Galaxy של סמסונג, בדיוק כמו בשנה שעברה, צירפה היצרנית פיצ'ר דומה להתממשקות האיירפודס לאייפון: פתיחה של המארז מקפיצה באופן מיידי התראה על זיהוי של אוזניות Buds Plus, כשלחיצה על כפתור האישור מאפשרת לקשר את האוזניות למכשיר באופן מיידי. 


Galaxy Buds Plus: מגמת שיפור


גם אם יש בבעלותכם מכשיר אנדרואיד אחר, תהליך ההתתמשקות הראשונית לא יהיה נורא במיוחד. פתיחת מכסה האוזניות תכניס אותן אוטומטית למצב החיפוש, וזמן קצר לאחר מכן ניתן יהיה לראות אותן בתפריט הבלוטות' בסמארטפון. 


מרגע הקישור הראשוני לסמארטפון, בכל פתיחה של מארז האוזניות (ובתנאי שתשימו אותן על האוזן) הן יתחברו למכשיר באופן אוטומטי. חיישן ייעודי שמצא על ה-Buds Plus מאפשר להן לזהות מתי הן על האוזן ומתי אתם מוציאים אותן, כך שהמוסיקה תפסיק באופן אוטומטי ברגע ההסרה. בפועל, הפיצ'ר עבד כמעט תמיד, אך במקרים רבים המוסיקה המשיכה להתנגן גם אחרי שהוצאנו את האוזניות. 


ה-Galaxy Buds Plus מגיעות לשוק עם אפליקציה חדשה וייעודית לתפעולן, כשבאופן מפתיע - זו מגיעה הן בגרסה למכשירי אנדרואיד הזמינה דרך Google Play, והן בגרסה ייעודית למכשירי iOS הזמינה ב-App Store של אפל. דרך האפליקציה ניתן לקבל תמונה רחבה על מצב הסוללה של כל אחת מהאוזניות ושל מארז הטעינה, וכן להתאים את ההגדרות השונות בהתאם להעדפות שלכם.


בין ההגדרות השונות שמאפשרת האפליקציה להתאים ישנה אפשרות להתאמת האקולייזר מבין 5 מצבים מובנים; אפשרות לשינוי כל אחת מהפעולות שמבצעות מחוות המגע השונות; להגדיר את מצב Ambient שמאפשר לשמוע את המתרחש מחוץ לאוזניות ללא צורך בהסרתן; לגשת למדריך המשתמש של האוזניות; וגם לבדוק אם ישנם עדכונים זמינים. 


Galaxy Buds Plus: מגמת שיפור


באופן מפתיע, כל הפיצ'רים המצוינים מעלה זמינים גם למכשירי אנדרואיד וגם למכשירי אייפון, עם מספר בודד של פונקציות שלא זמין לבעלי האייפונים. וחיבור האוזניות הראשוני גם עבור מכשירי האייפון הייתה טובה מאוד, ולאחר ההתממשקות הראשונית הן התחברות באופן קבוע למכשיר לאחר פתיחת האריזה, וזיהוי הענידה על האוזן הצליח לעבוד גם כאן ללא בעיה. 


חשוב לציין כי זה לא דבר מובן מאליו - לא מעט אוזניות שבחנו הציגו חווית שימוש שונה ופחות טובה עם מכשירי האייפון בהשוואה לזו שהציגו עם מכשירי אנדרואיד, אך במקרה של ה-Galaxy Buds Plus לא היו הבדלים משמעותיים וחווית השימוש הייתה טובה, והרגישה שלמה מאוד.


האוזניות תומכות בבלוטות' 5.0 ולא ראינו כל בעיה בכל הנוגע לקישוריות. הן התחברו לכל מכשיר שעבדנו עימו במהירות וברגע ששמנו אותן באוזן הסאונד עבר במהרה לאוזניות. לא היו ניתוקים בין האוזניות למכשירים וגם לא תקלות או נפילות בין האוזניה הימנית לשמאלית (שעם כל אחת מהן ניתן גם לעבוד בנפרד כמובן). בחנו לא מעט אוזניות TWS לאחרונה, ואנו בהחלט יכולים להגיד כי בכל הנוגע לחווית שימוש שנשארת דומה במעבר בין אנדרואיד ל-iOS, ה-Galaxy Buds Plus היו בין הבודדות שהצליחו לספק זאת בצורה טובה. 


Galaxy Buds Plus: מגמת שיפור


אחד האלמנטים המשמעותיים שניסה סמסונג לשפר היה חווית ניהול שיחות הטלפון בסביבות רועשות, פיצ'ר שבהחלט היה בעייתי בדור הקודם. לשם כך, מכילות האוזניות 2 מיקרופונים חיצוניים ומיקרופון פנימי יחיד, שמטרתם להפחית את רעשי הרקע. בפועל, האוזניות בהחלט מאפשרות לנהל שיחות טלפון ברמה טובה יותר מזו של הדור הקודם, אך רעשי רוח חזקים וסביבות רועשות עדיין יקשו על ניהול שיחה תקינה.  


ה-Buds Plus מגיעות במארז טעינה קטנטן הזהה לדור הקודם, אך הפעם בסמסונג החליטו סוף כל סוף לצייד את המארז במגנטים שיאפשרו להחזיק את האוזניות במקומן, בדומה לדגמים אחרים בשוק. עם שינוי זה, ניתן יהיה להניח את האוזניות בקופסת הטעינה מבלי לחוש כי הן עלולות ליפול בכל רגע, וגם כשהפכנו את המארז בעת שהן ישבו בו - הן לא נפלו. 

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

שוק אוזניות ה-TWS של לפני שנה או יותר וזה של 2020 מעט שונה. אם בעבר הסתפקנו בחיי סוללה של כ-15 שעות עבור אוזניות נטולות חוטים (וכולל מארז הטעינה), הרי שהיום זהו כבר לא המצב בשוק: יותר ויותר אוזניות מסוגלות להציע 24 שעות האזנה כוללות ויותר, כשחלקן אף מאפשרות זאת לצד הפעלתו של סינון רעשים אקטיבי. עם ה-Galaxy Buds Plus סמסונג הפנימה זאת, והדבר מורגש בהחלט.


ה-Buds Plus של סמסונג מתחייבות לכ-11 שעות האזנה רצופות למוסיקה, כמעט פי 2 בהשוואה ל-6 שעות שהציע הדור הקודם. בפועל, הצלחנו להגיע לכ-9.5-10 שעות האזנה בחיבור לסמארטפון - נתון לא רחוק מזה שהבטיחה סמסונג, וכזה שמבחינתנו עושה את העבודה ומעבר לכך. הסיבה לזמן ההאזנה המשודרג מקורה בסוללה גדולה משמעותית שמגיעה בכל אחת מהאוזניות: 85mAh, בהשוואה ל-58mAh שראינו בדור הקודם.


Galaxy Buds Plus: מגמת שיפור


מארז הטעינה יאפשר טעינה מלאה נוספת של האוזניות, כך שבסה"כ ניתן להגיע לכ-20 שעות האזנה רצופה למוסיקה. לא מדובר בנתון מרשים במיוחד - האיירפודס של אפל מגיעות ל-24 שעות האזנה וה-WF-1000XM3 של סוני (כבר ציינו שהשם הזה קליט?) מגיעות ל-32 שעות האזנה רצופות. ועדיין, עבורנו זה היה יותר ממספיק, ורק אחרי שבוע אינטנסיבי למדי נדרשנו לטעון את מארז הטעינה. 


ה-Galaxy Buds Plus מגיעות עם אותו מארז טעינה שראינו בדור הקודם, מה שאומר שישנה תמיכה בטעינה הן באופן אלחוטי עם מטען תומך תקן Qi, והן בחיבור של כבל USB Type-C. בסמסונג מתחייבים לתמיכה בטעינה מהירה שתאפשר שעת עבודה מלאה תוך 3 דקות של טעינה בלבד. טעינת המארז מ-0 ל-100 אחוזים תמשך כשעתיים באמצעות כבל. 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply