חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול נייד ואלחוטי JBL BoomBox 2
סוג: רמקול נייד
יצרן: JBL
טווח מחירים: 700 - 1000 ₪
Bluetooth: bluetooth
חיבורים נוספים: 3.5 מ"מ, USB
מקור חשמל: סוללה פנימית
תאריך כניסה לאתר: 7/2020
מסך: לא כולל
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
albaharidebora 15.02.23
a.m0534140203 20.07.22
Vlad master 07.07.22
Макс 08.06.22
srugoisaac 17.05.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי JBL BoomBox 2

הטוב
  • עוצמת שמע חזקה
  • באסים מרטיטים
  • עמידות במים
  • כניסת AUX
הרע
  • ללא תמיכה בשיחות או עוזרות קוליות
  • חסר שלט לשליטה מרחוק
  • טעינה מכשירים איטית
  • כבד ומגושם
בשורה התחתונה
מפלצת הסאונד Boombox 2 לא ממש מחדשת או מכילה עדכונים דרמטיים מהדגם הקודם שהיה סופר מוצלח. הרמקול הזה כבד, גדול ומגושם, אבל בתמורה לכך מקבלים סאונד חזק, חד ועם באסים שמאיימים לנפץ כל זגוגית וזכוכית בתוך הבית. על אף תמיכה בבלוטות' 5.1, JBL החליטה להסיר את המיקרופון ולכן אי אפשר לנהל איתו שיחות, משהו שהדגם הקודם כן ידע לעשות. לשימוש ביתי הוא חזק וכוחני מדי, אבל בשטחים פתוחים הוא פורח ומספק איכות סאונד חזקה ואיכותית, עם חיי סוללה נהדרים.
BoomBox 2
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 999 ₪
מחיר סופי: 999 ₪
מחיר סופי: 999 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-25 חנויות>>
הקדמה

ה-Boombox 2 שיצא לאור במהלך שנת 2020, הוא הדור השני לסדרת רמקולי הענק של JBL, שנחשבים לניידים בצורה מסוימת ועמידים במים בתקן מחמיר. הספק הרמקולים עומד על עד 40 וואט בחיבור לחשמל לכל רמקול, ויש שניים כאלה מתחת למארז השחור. הוא מצויד בבלוטות' 5.1, אפשרות לצימוד של רמקולים נוספים, סוללה ענקית בקיבולת של 10,000mAh שניתן להטעין באמצעותה מכשירים אחרים, והיא תספיק לעד 24 שעות נגינה. האם שווה לשדרג לדגם החדש, או דווקא הדגם הקודם הופך למציאה?


איכות השמע

(50% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כבר מרגע הישמע צליל ההדלקה, אפשר לשמוע שמדובר ברמקול עם באסים נוכחים וחזקים. יש כאן שני וופרים בגודל 101.6מ"מ שעובדים שעות נוספות, ועל כן כל מה שתנגנו דרכם ירעיד את החלל בבאסים חזקים, מרטיטים ומודגשים. למי שאוהב באס חזק זה כמובן יהיה מעולה, אבל מי שמעוניין בסאונד יותר "חם" עם פחות באסים, יצטרך לשחק עם האקולייזר בתוך האפליקציות.


בכל פעם שניגנו סגנונות מוזיקה שונים כמו מוזיקה קלאסית, רוק משנות ה-70, פופ עכשווי וגם הופעות חיות - כולם נשמעים איכותיים, מאוזנים, פריכים וצלולים, בדיוק כמו שאפשר לצפות מרמקול עצום של JBL. עם זאת, לא הצלחנו להגיע בתוך חלל סגור לעוצמה מלאה, ולכן כל הכתוב כאן מתייחס לעוצמה של 80% ומטה.

JBL Boombox 2: סוס פרא


בחיבור כבל 3.5 מ"מ לטלוויזיה, אין אפשרות לשחק עם האקולייזר כמובן, ובמצב הטבעי הרגיל של הרמקולים, ניתן לשמוע כי הצלילים הגבוהים מעט נבלעים לאור מתקפת הבאסים - כך למשל בקטעי מוזיקה בסדרות, בויכוחי פוליטיקה סוערים וכן בסרטונים שונים.

לטעמנו מקומו הטבעי של ה-Boombox 2 הוא בחוץ, ליד הבריכה או בטבע, ושם הוא בכלל פורח. הסאונד נשמע איכותי עם הפרדה ברורה בין הבאסים לבין הצלילים הגבוהים, והכל נשמע פשוט מעולה. בעוצמה מלאה לא נרשמו עיוותי סאונד קשים או סאונד מתכתי, וזה שיפור לעומת הדגם הקודם.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-Boombox בדור השני השמין מעט, ומשקלו מגרד את ה-6 קילו, משקל כבד לכל הדעות. בעקבות כך קשה מאוד לשנע אותו או לסחוב אותו לתוך השטח או השדה שבו אתם רוצים להקים את מסיבת הטבע שלכם, אבל הידית המסורתית שנמצאת בראשו מקלה מעט על הנשיאה שלו.


העיצוב השחור עם הלוגו הענק בצבע כתום מעידים על כך שמדובר במכונת סאונד שאמורה להפיק צלילים חזקים במיוחד ולא בצעצוע עלום שם. אם היה לכם בעבר או שיש לכם כיום רמקול מהסדרות הקטנות של JBL, תרגישו כאן בבית. הכפתורים והאופציות נשארו דיי אותו דבר, עם כפתורים מוארים להדלקה ולצימוד בלוטות'. לצידם ישנם כפתורים שחורים לא מוארים המאפשרים טיפול בעוצמת השמע, צימוד לרמקול נוסף (JBL PartyBoost) ונגינה או עצירה. הם עשויים מגומי עבה, אבל חבל ש-JBL לא שילבה תאורה כלשהי בהם.

JBL Boombox 2: סוס פרא


בחלק התחתון הקדמי ניתן למצוא נורת לד המעידה על כך שהרמקול פועל, ובגבו ניתן למצוא מאחורי דלת גומי עבה במיוחד: כניסת USB לטעינת מכשירים, כניסת כבל חשמל לטעינה ושקע AUX לחיבור מחשבים, טלוויזיות וכו'.

כפי שקרה ב-FLIP5, גם כאן טכולוגיית הצימוד לרמקולים אחרים של החברה שונתה, וכעת נקראת JBL PartyBoost. בעקרון, הטכנולוגיה דיי דומה ל-JBL Connect Plus שזה מה שהיה בעבר, רק שלא תוכלו לצמד את הדגם הקודם של ה-Boombox או דגמים קודמים כמו FLIP4 למשל. כמו כן, כמו בדגם FLIP5 לעומת ה-4, החברה הוציאה את המיקרופון, ולכן אי אפשר לנהל שיחות טלפון או להפעיל עוזרות קוליות כאן.

בחיבור אלחוטי למחשבי PC, שמנו לב שכפתורי עוצמת השמע במקלדת לא משפיעים על ה-Boombox, לעומת דגם ה-GO למשל או לעומת רמקולים אחרים שבהם הכפתורים כן שלטו בעוצמה. גם שינוי עוצמת השמע דרך הפקדים בשורת ההתחל לא פעלו בחיבור ל-Boombox, ולכן אנחנו חושבים שהיה מוצדק להכניס לערכה שלט רחוק, כדי לשלוט בצורה מושלמת ברמקול ששוקל 6 קילו, ולא מזיזים אותו כמעט. בכל פעם שרצינו להנמיך או להגביר, היינו צריכים לגשת לרמקול וללחוץ על הכפתורים, מבאס.


JBL Boombox 2: סוס פרא


למעט עדכון בעוצמת הרמקולים לעד 40X2 וואט (בחיבור חשמל, 30X2 על סוללה), לא מצאנו הבדלים משמעותיים בין הדגם הקודם לדור השני. נכון, יש כאן בלוטות' מהיר ועדכני בגרסה 5.1, אבל חוץ מאלו, לא ראינו נתון שהופך את ה-2 Boombox למשתלם במיוחד - יש כאן יציאת USB אחת לטעינה לעומת 2 בדור הקודם, והוא כאמור נעשה יותר כבד. ציפינו לראות בדור החדש תמיכה בטעינה מהירה לסמארטפונים, תאורת LED מעניינת שתוסיף לאווירה, מיקרופון או תמיכה בעוזרות קוליות ועוד. נראה שה-Boombox 2 מספק בעיקר איכות שמע מצוינת, אבל כל המסביב יחסית פושר.

כמו שאר דגמי היצרנית, גם לדגם הזה עמידות במים ואבק בתקן IPX7, ככה שאפשר לקחת אותו בלי חשש לבריכה או לחוף הים המבודד.

משך פעולת הסוללה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

על אף נתונים זהים לדגם הקודם, עם חיי סוללה של עד 24 שעות - נתון מצטיין בקטגוריה, ציפינו לחידושים כלשהם גם בגזרת הסוללה. משך הטעינה שלה עדיין עומד על 6.5 שעות בעזרת מטען מיוחד עם בלטה באמצע (כמו מחשב נייד), ועם 10,000mAh, היא מתפקדת כסוללה ניידת לטעינת מכשירים דרך כניסת USB רגילה. מדובר בטעינה איטית (האנדרואידים מזהים אותו כטעינת כבל בסיסית וחלשה), ולכן הכוונה כאן היא לטעינה של מכשירים קלים ורזים כמו שעונים או רמקולים אחרים וקטנים.


JBL Boombox 2: סוס פרא


לנו לקח כמעט שלושה שבועות כדי לסיים את הסוללה שלו בשימוש חוטי ואלחוטי, בין היתר הודות למנגנון כיבוי אוטומטי אחרי כמה דקות ללא שימוש, ככה שגם אם יצאתם מהבית והוא נשאר דלוק, הוא יכבה את עצמו אחרי כמה דקות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply