חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלוויזיה LG OLED65GXPVA
יצרן: LG
גודל מסך: 65 אינטש
טווח מחירים: 8000 - 10000 ₪
טכנולוגיה: OLED
Smart TV: Smart TV
High Definition: 4K
HDR: תומך HDR
רזולוציה: 3840x2160
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלוויזיה LG OLED65GXPVA

שחר שושן | 22.06.2020
הטוב
  • מעבד מהיר
  • טווח דינמי מעולה
  • איכות תמונה מרהיבה
הרע
  • אין תמיכה ב-DTS
  • חיבור HDMI 2.1 מוגבל
בשורה התחתונה
ה-LG OLED GX היא טלוויזיה מרהיבה ומהנה, עם מעבד מהיר, ומגוון פונקציות שימושיות כמו שליטה בבית החכם. התמיכה ב-Dolby Vision היא הנכס הגדול ביותר של מסכי ה-OLED והיא לבדה הופכת את הטלוויזיות של LG לעליונות טכנולוגית על המתחרים. אך הסרת התמיכה ב-DTS על כל נגזרותיו, מגבילה מאוד את השימושיות ב-GX כטלוויזיה חכמה, שכן זהו פורמט אחד מתוך שניים בסך הכל שיש בעולם. ללא תמיכה, לא ניתן לשמוע את פס הקול של הסרט. יחד עם המגבלה המיותרת על רוחב הפס בחיבור HDMI 2.1, דווקא דגמי 2019 נראים יותר אטרקטיביים, אך הם כמעט ואינם קיימים במלאי. אם כבר יש לכם אחד מדגמי 2019, אין סיבה לשדרג, אם אתם משתמשים באחד מדגמי 2018 ומטה, השיפור במהירות המעבד ובפרט במנגנון החלקת התמונה יורגשו היטב.
OLED65GXPVA
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 9,303 ₪
מחיר סופי: 9,304 ₪
מחיר סופי: 9,514 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-7 חנויות>>
הקדמה

ה-LG GX הזמינה בגדלים 65 ו-77 אינץ', היא המחליפה של סדרת ה-E שנמצאת בקצה העליון של מגוון הטלוויזיות ש-LG השיקה כעת בישראל. ל-GX פאנל מסוג OLED שבו כל פיקסל מואר בנפרד, וגודל המסך בסקירה זו הוא 65 אינץ'. סדרת ה-GX מיועדת להתקנה על הקיר בלבד, והיא מגיעה ללא רגלית ועם מתקן ייעודי הנכנס לתוך מגרעת הבנויה בתוך גוף הטלוויזיה, כך שניתן להתקין אותה ללא מרווח מהקיר. למי שמתעקש, כן ניתן להשתמש ברגלית אוניברסלית.



פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות התמונה

(55% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כיאה לפאנל OLED, גם כאן הצבעים היו מרהיבים, עומק השחור היה מעורר השתאות והטווח הדינמי מרשים מאי פעם. אך אם תשאלו אותנו האם היו הבדלים בולטים מדגם ה-E9 שאותו ה-GX מחליף, נאמר שלא ראינו משהו בולט במיוחד. התמונה הייתה מעולה ונשארה מעולה.


המסך תומך ב-HDR וב-Dolby Vision אך לא ב-HDR10+ - הפורמט הדינמי המתחרה של סמסונג. כדי להתמודד עם תכני HDR סטטיים יותר טוב, ל-LG יש מיפוי גוונים אוטומטי המבצע את אותן פעולות בזמן אמת כפי שה-HDR10+ היה עושה מבעוד מועד. יחד עם זאת, תכנים ב-HDR על כל גרסאותיו מזוהים ומוצגים בבהירות הנכונה.

התמיכה ב-Dolby Vision היא נכס חשוב עבור LG וספציפית עבור מסכי ה-OLED. הטווח הדינמי העצום, יחד עם בהירות השיא הגבוהה במיוחד, יוצרים תמונה מרהיבה שמדגישה את היתרונות של פאנל ה-OLED, ולטעמנו תכנים שכאלה (בעיקר בנטפליקס) הם מה שיגרמו לכם להרגיש שקיבלתם תמורה לעלות הגבוהה יחסית של המסך.

LG 65 OLED GX: מרחפת במקום

אחד השינויים שראינו מתבטא במנגנון החלקת התמונה ובכללי בקצב רענון התמונה. הוא פועל ב-120 הרץ כך שאם תחברו מחשב גיימינג עם כרטיס מסך חזק, תוכלו לשחק ב-4K ב-120 הרץ שאת זה כבר ראינו בדגם ה-C9. כמו כן, כשהטלוויזיה מזהה שהיא מחוברת למחשב, מופעל מצב תגובה מיידי שמבטל את עיבוד התמונה, כך שרמת העיכוב בין התמונה לסאונד הופכת לזניחה ובלתי מורגשת.

מנגנון החלקת התמונה עבר שדרוג, ולמרות שכברירת מחדל הוא מוגדר בצורה לא מוצלחת במיוחד, לאחר ששיחקנו בהגדרות, הגענו למצב שבו התמונה מוחלקת היטב וכמעט ולא נראים עיוותים או הפרעות בתמונה. טהרני הקולנוע בוודאי ירצו לבטל אותו, שכן בסרטי קולנוע הוא מאפשר לראות איזה חלק נוצר במחשב ואיזה צולם בפועל, שכן האלמנטים השונים מגיבים אחרת למנגנון ההחלקה. כן נציין, שזהו מצב שראינו כבר לפני שנתיים אצל המתחרים, כך שמבחינת LG, מדובר בהדבקת הקצב ולא בחידוש של ממש, למעט התדירות שבה ההחלקה נעשית.

LG 65 OLED GX: מרחפת במקום


בניגוד מוזר לכל תדמית הצבע המרהיב וקצב הרענון הגבוה שמסך ה-OLED מסוגל לספק, LG יצרה מלאכותית מגבלה בשקעי ה-HDMI 2.1 המובנים בטלוויזיה. רוחב הפס המקסימלי ירד מ-48 גיגה ביט ל-40 גיגה ביט וההשלכה המרכזית של זה היא מגבלה על עומק הצבע המקסימלי שהמסך מסוגל להציג, כשהוא מחובר להתקן תומך. למען הסר ספק, לא מדובר על משהו שכרגע מגביל, אלא על התמיכה של המסך במקורות כמו קונסולות המשחק של הדור הבא ומחשבי גיימינג עם כרטיסי מסך של הדור הבא - שמפרטיהם הטכניים עוד לא הוכרזו רשמית.

בכל טלוויזיה התומכת בתקן - בין השאר ב-C9 של שנה שעברה, יש תמיכה ב-4K, בקצב 120 הרץ בעומק צבע של 12 ביט ובמרחב הצבע 4:4:4. במילים אחרות - HDR פנומנלי. אך LG החליטה לשנות את זה מעט והגבילה את רוחב הפס מ-48 גיגה ביט ל-40 גיגה ביט, כך שעומק הצבע המקסימלי הוא 10 ביט ושאר הנתונים זהים.

על פי החברה, עדיף להשתמש בכוח העיבוד שנחסך כדי לשפר את פונקציות ה-AI ולסייע למעבד הגרפי והראשי, ושהפער בין 10 ביט ל-12 ביט כמעט ואינו נראה, כך שאין בזה צורך. על פניו, המרחק בין 10 ל-12 נראה זעום, אך בפועל, עומק צבע של 10 ביט פר ערוץ (ויש 3) מספק 1024 גוונים שונים שהם קצת יותר ממיליארד צבעים, לעומת 4096 גוונים שונים ב-12 ביט שהם 68 מיליארד צבעים.

LG מסבירה שאחת הסיבות להסרת התמיכה היא חוסר מקורות העובדים בשיטה הזאת - אין לאף אחד מכשיר שישדר וידאו עם כל הפרמטרים האלה. עדיין. אך בדגם של שנה שעברה, כן הייתה תמיכה ודגמי ה-8K של השנה גם כן תומכים.

לטעמנו מדובר במגבלה מיותרת שהופכת את הדגם של שנה שעברה ליותר אטרקטיבי בכל הקשור לגיימינג - סגמנט שרק הולך וגדל. וכעת כשהדור הבא של קונסולות המשחק יצא ובו תמיכה בגרפיקה מרהיבה ב-HDR, דווקא מסכי הפרימיום החדשים של LG יהיו מוגבלים.

איכות השמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

למרות הדקיקות הבולטת של ה-GX, עומק הבאס הרשים אותנו מאוד. הסאונד עדיין לא צלול במיוחד וזה לא מפתיע לאור העובדה שהרמקולים פונים אחורה. אך אפקט הסראונד לא רע בכלל ואם משחקים קצת עם ההגדרות, אפשר לשמוע בסדר גמור, אבל לא מעבר. הטלוויזיה מסוגלת לפענח אודיו בדולבי אטמוס אך דרך הרמקולים המובנים בלבד.


בנוסף לתמיכה הקיימת ברמקולי WiSA המאפשרים לסנכרן את הסאונד אלחוטית עם הטלוויזיה, אחת האופציות החדשות והמוצלחות ביותר כאן, היא האפשרות להשתמש בכל רמקול בלוטות' כיחידת סראונד. דרך תפריט ההגדרה ניתן לסנכרן ולאזן אוטומטית את הסאונד עם הטלוויזיה ולטעמנו זוהי תכונה ש-LG צריכה להבליט מאוד, שכן ניתן לחבר כל רמקול מכל חברה ללא תמיכה בתקן כלשהו למעט בלוטות' 4.2 ומעלה, כך שאין צורך להצטייד במיוחד כדי להפוך את הסאונד הרגיל של הטלוויזיה לסראונד.

LG 65 OLED GX: מרחפת במקום

ה-GX תומכת בבלוטות' 5 כך שהיא מסוגלת להתחבר לשני רמקולים או אוזניות בו זמנית, אך זה תקף רק אם שני המכשירים הם בעצמם בתקן הזה, אחרת תוגבלו לאחד. כשחיברנו את הטלוויזיה לאוזניות עם תקן Bluetooth 4.1, חווינו ניתוקים רבים ועיכוב משמעותי בסאונד שרק החמיר עם כל ניתוק. כשעברנו לאוזניות בתקן בלוטות' 4.2, חווינו פחות ניתוקים אך עדיין היה עיכוב בסאונד אם כי פחות משמעותי.

היות ואותן אוזניות עבדו היטב עם אפל TV ולמעשה כל סמארטפון וטאבלט אחר שבהם הצגנו וידאו, הבנו שהבעיה היא לא באוזניות, אלא בדרך שבה הטלוויזיה מתייחסת לסינכרון הסאונד עם ההתקנים האלה - משהו שלא נתקלנו בו באף דגם אחר של LG.

LG 65 OLED GX: מרחפת במקום

LG מתאמצת להבליט את פונקציות ה-AI שכיבכול אמורות לשפר היבטים שונים בחווית השימוש בטלוויזיה, ביניהם הסאונד אך לטעמנו ההצלחה חלקית למדי. במצב הצליל "צליל AI פרו" הטלוויזיה כביכול לומדת את מאפייני החלל שבו הטלוויזיה מותקנת ומתאימה את הסאונד בהתאם. בפועל לא שמענו כל שינוי חיובי בטיב הסאונד למעט בתוכניות מבוססות דיאלוג, שם היה ניתן להבחין קצת יותר בקלות בנאמר על המסך.

תכונה חשובה מאוד ש-LG הסירה היא התמיכה בפורמט DTS. ככל הנראה זה נעשה כדי לחסוך את עלויות הרישיון אך היו בטוחים שהטלוויזיה לא נהייתה זולה לפתע. משמעות חוסר התמיכה בפורמט היא שהטלוויזיה לא רק לא מסוגלת להשמיע את פס הקול של סרטים המקודדים ב-DTS על כל סוגיו, היא גם לא מסוגלת להעביר את הפענוח הלאה דרך חיבור eARC - שגולת הכותרת שלו היא העברת סאונד מבוסס אובייקטים כמו DTS:X. זה אומר שאם תרצו לצפות בסרטים עם DTS - הפורמט השני הפופולרי ביותר בעולם, תצטרכו להשתמש בנגן חיצוני או להעביר את הסאונד דרך יציאה אופטית לרסיבר חיצוני או סאונדבר, ולא תוכלו להשתמש ברמקולים המובנים בטלוויזיה או לחבר אוזניות מכל סוג אליה ישירות.

עיצוב ונוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מערכת ההפעלה כעת היא WebOS 5 והיא מהווה עדכון נאה ומורגש, במיוחד בגזרת כוח העיבוד, לעומת WebOS 4.6 משנה שעברה. גם העיצוב עבר עדכון וכעת הוא נראה פחות מצועצע ויותר מהוקצע. לטעמנו הוא מזכיר את הממשק הנקי של סמסונג, רק בלי כל תתי התפריטים וההקלקות הבלתי פוסקות.


כמו שאר מסכי ה-OLED, תמיד ישנה סכנה של צריבת מסך ולכן ישנו שומר המסך מופעל אוטומטית אחרי כדקה של חוסר פעילות. להבדיל מהגרסאות הקודמות, אם צפיתם בתוכן המופעל מאפליקציה המובנית במסך כמו נטפליקס, מספיק רק להזיז את השלט כדי לגרום לטלוויזיה לחזור לפעולה ולהמשיך לנגן מאיפה שעצרה.


LG 65 OLED GX: מרחפת במקום


אחת התכונות המבדילות בין טלוויזיה חכמה לסטרימר, היא היכולת להשתמש בה כמרכז הבית החכם, גם אם הבית שלכם לא חכם במיוחד. בכך, גם מכשירים כמו רסיברים ישנים, יכולים לא רק להישלט דרך השלט החכם של הטלוויזיה, אלא גם להיות מוסתרים לחלוטין וזאת בזכות משדר האינפרא אדום שמגיע יחד עם המסך.


כנהוג בטלוויזיות חכמות, ניתן לגשת אל כלל המדיה הנמצאת בבית, בין אם זה על שרת PLEX (שגם יכול לרוץ על מחשב רגיל), כל התקן DLNA וסמארטפונים מכל חברה שעליהם מותקנת אפליקציית השליטה LG ThinQ. בנוסף, ל-GX יש תמיכה ב-Air Play 2 של אפל שעובד מצוין, כך שניתן לשכפל את מסך המכשיר לטלוויזיה עם עיכוב קל מאוד בין השניים.


אך למרות השיפור, עדיין יש ל-LG מה לתקן בכל הקשור למבנה התפריטים והתפקוד שלהם. למשל, כדי להשתמש בלוח המחוונים של הבית החכם, יש להגדיר את חשבון ה-LG שלכם בטלוויזיה. את זה ניתן לעשות דרך הסמארטפון או דרך הטלוויזיה עצמה, וכשניסינו לעשות זאת הגענו ללולאה אינסופית. גם אחרי שהזנו את שם המשתמש והסיסמה,נדרשנו להסכים לתנאי השימוש שהיו אמורים להופיע על המסך אך דבר לא הוצג ולא יכולנו להתקדם.

Digital Living Network Alliance תקן המאפשר שיתוף והזרמה של תכנים בין התקנים שונים – למשל, בין המחשב האישי או הטלפון הסלולרי לבין מסך הטלוויזיה. העברת התכנים מתבצעת דרך הרשת החוטית או האלחוטית, בהתאם לסוג המכשיר והתמיכה שהוא מציע.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלויזיות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply