חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Xiaomi Mi 10T Pro 5G 128GB 8GB RAM שיאומי
מותג: Xiaomi, Xiaomi
גודל מסך: 6.67 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2020
Smartphone: סמארטפון
ערכת שבבים: Snapdragon 865
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
amossar 13.04.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi 10T Pro 5G 128GB 8GB RAM שיאומי

הטוב
  • מצלמה ראשית מוצלחת
  • רמקולים סטריאופוניים
  • ביצועים חזקים
  • תמיכה ב-5G
  • מסך מוצלח
הרע
  • מערך מצלמות בולט
  • ללא הרחבת זיכרון
  • ללא עמידות במים
  • כבד למדי
בשורה התחתונה
ה-MI10T PRO 5G עונה במדויק לתיאור מכשיר דגל במחיר מוזל. אין כאן פשרות בסעיף הביצועים, המסך יגרום לכם לרצות לגלול כמה שיותר בעקבות קצב הרענון הגבוה, ואפילו המצלמה איכותית ביחס למה שהורגלנו מהיצרן הסיני. גם תאימות לרשת ה-5G תמצאו כאן, ויכולות הסרטה ב-8K, ששתיהן לא ממש שימושיות נכון לסוף שנת 2020, אבל הן מהוות מפגן כוח מרשים. מנגד, מדובר במכשיר שנמכר רגע לפני 2021 והוא עדיין לא עמיד במים או לפחות מכיל חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. בסופו של דבר, שיאומי שוב מציבה מתחרה ראוי ואיכותי למכשירי הדגל היקרים.
הקדמה
ה-Mi 10T Pro 5G מצטרף לחגיגת המכשירים של שיאומי שתומכים בדור 5. הוא הושק בסוף ספטמבר 2020 כמכשיר דגל המכיל טכנולוגיות מתקדמות כמו תמיכה בדור 5 כאמור, צילום וידאו באיכות 8K, מסך עם קצב רענון 144Hz ומראה יוקרתי. לעומת אחיו שאינו PRO, כאן מקבלים גם מצלמה ברזולוצית 108 מגה פיקסל ועוד 2 גרם למשקל, שעומד על 218 גרם כבדים. המכשיר התקבל לסקירה בצבע שחור עם גב מראה כהה. מחירו נע סביב 2,200 ש"ח, מחיר תחרותי במיוחד לאור מחירם של מכשירי הדגל של סמסונג, אפל ו-OnePlus.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-Mi 10T Pro 5G מצויד בזוג רמקולים סטריאופוניים שממוקמים בשני קצוות המכשיר - אחד למעלה ואחד ליד כניסת המטען. הם חזקים, ברורים וצלולים יחסית עד שמגיעים לעוצמה מלאה. ב-100% עוצמה הם אומנם סופר חזקים, אבל האיכות הופכת למתכתית, גסה ובעיקר לא נעימה. על איכות אין יותר מדי לדבר, אין באסים או עומק צליל מעניין. פגשנו ברמקולים יותר איכותיים אך פחות חזקים. בתור ספיקר הם מתפקדים בצורה מעולה, וכאשר הופכים את המסך לרוחב, אפשר אפילו ליהנות מהם בזמן צפייה בסרטונים קצרים.


Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

איכות האפרכסת טובה גם היא, למרות שצריך למקם את המכשיר עצמו מעט מתחת לאוזן ובניגוד למקובל, כי היא ממוקמת ממש בקצה המסגרת. כניסת אוזניות 3.5 מ"מ אין כאן, אבל כל הכבוד לשיאומי שצירפו לערכה מתאם מ-USB-C לשקע אוזניות רגיל. קישוריות ה-Bluetooth 5.1 עובדת מצוין, ותומכת בכל התקנים החדשים כמו aptX HD שעובד עם אוזניות תומכות.


נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
כראוי למכשיר דגל שהושק בסוף שנת 2020, ל-Mi 10T Pro 5G, כוח עיבוד חזק הודות לשימוש במעבד סנאפדרגון 865 (לא פלוס), כרטיס גרפי של Adreno 650, וזיכרון הפעלה בנפח 8GB סטנדרטיים. ביצועי החומרה עובדים בצורה נפלאה עם קצב הרענון המהיר של המסך, ובכך מתקבלת מכונת משחקים וביצועים מהטובות שיש בשוק. שטח האחסון (UFS 3.1) מגיע בגודל 128GB, וישנה גרסה עם 256GB המומלצת יותר - מכיוון שאין כאן כניסה לכרטיס זיכרון ולא ברורה לנו מהי הסיבה, וכפי שיפורט בפרק המצלמה - כל תמונה שוקלת הרבה מאוד, ועוד לא התחלנו לדבר על סרטוני 4K/8K.

כבר עם הוספת משתמש עסקי נוסף ב"שטח השני" המוכר של שיאומי, זה שמאפשר ניהול של שני משתמשים שונים על גבי אותו מכשיר, הבנו שמדובר במכונת ביצועים חזקה ושרירית, והמעבר בין המשתמשים לקח בערך שנייה, בעוד שבמכשיר ה-Note 9 Pro הדבר לקח לנו כמה שניות טובות.

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

כל פעולה וכל משימה מתבצעת בחלקי השנייה - מפתיחת אפליקציות פשוטות ועד הרצת משחקים כבדים. גם שימוש בשתי אפליקציות במקביל לא ממש עושות רושם על המעבד, וביחד עם הממשק החדש MIUI12 הכל עובד בצורה טובה וחלקה מאוד. גם ניהול זיכרון ה-RAM עובד טוב, וכשרצינו לחזור לאפליקציות שנפתחו בעבר, לא היינו צריכים לחכות לרענון שלהן או לפתיחה מחודשת, למעט YNET שבכל פעם שחזרנו אליה היא דרשה רענון.

מנגד, תחת עומס, ה-Mi 10T Pro 5G מתחמם לא מעט, ובכל מקרה לא מדובר על חימום שורף או לא נעים לאורך זמן. זה קורה בעיקר בזמן הקלטת וידאו ב-8K או תחת הרצת משחקים כבדים. כשמשחקים משחקים כגון אספלט 9 קצב הרענון של המסך יחד עם כוח העיבוד, מספקים חווית משחק איכותית ונוחה, משהו שדיי נדיר למצוא במכשיר שעולה פחות מ-2,500 ש"ח.

מכיוון שאין דבר שהוא מושלם, שמנו לב לאיטיות מסוימת בפתיחת המצלמה בכל מצב - ממסך הנעילה ומלחיצה על האייקון בדף הבית (אין אופציה להזנקה מהירה דרך לחיצה כפולה על כפתור ההדלקה). עוברות להן כמעט שתי שניות עד שהמצלמה נפתחת ואפשר לצלם את הטייק הראשון, ובהרבה מקרים, מדובר על יותר מדי זמן.

במבחן הביצועים 3DMark המכשיר קיבל ציון של 3,693, ובמבחן Geekbench 5 הוא קיבל ציון של 3,228.

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד


הממשק החדש MIUI12 לאנדרואיד 10 שמגיע אט אט לכמעט כל מכשירי החברה, לא ממש מבשר משהו חדש. הוא נוח, פשוט, קל להבנה ועדיין מזכיר בצורה חשודה מדי את זה של האייפון. חלון ההתראות שיורד מלמעלה חולק לשניים - החלקת האצבע בצד ימין תוריד את וילות הכפתורים והפקדים, והחלקה בצד שמאל תוריד את חלון ההתראות. זה מעצבן ומבלבל, וחבל שאי אפשר לבטל את זה. לפחות כמות הפרסומות ירדה כאן לעומת המכשירים הזולים של החברה. עם זאת, עדיין יש צורך בהענקת הרשאות מוזרות כמו רשמקול ואנשי קשר וכו'.

ה-Mi 10T Pro 5G גדול וכבד. הוא מגיע למימדים של סמסונג נוט 10 פלוס, ואף שוקל יותר ממנו - כמעט 220 גרם שמרגישים אותם בכל מקום ובכל כיס. הוסיפו לו כיסוי איכותי והגעתם לכמעט רבע קילו שנמצא תמיד איתכם, וצריך להחזיק אותו עם יד יציבה וחזקה. הוא מכשיר גדול וצריך לקחת את זה בחשבון, והוא עלול לעייף אחרי שימוש לא ארוך.

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

המסך מגיע בגודל 6.67 אינץ' (LCD IPS), עם רזולוציה של 1080X2400 פיקסלים (395 פיקסלים לאינץ', יחס מסך לגוף - 85%) וקצב רענון משובח של 144Hz. חוץ מהביצועים הטובים של יחידת העיבוד, המסך הוא אחד מנקודות החוזקה במכשיר. כל פעולה, גלילה, החלקה, צביטה וכדומה מרתקות ומוסיפות לשימוש השוטף. קשה להסביר במילים כיצד קצב הרענון תורם לשימוש הרגיל במכשיר, עד שמגיעים למצב שצריך לגלול טקסט, תמונות או פשוט לעבור בין מסכי הבית. אין מריחות מזעריות ואין עיכובים שלא ידענו שאפילו קיימים במכשירים רגילים. גם הצבעים עשירים והניגודיות טובה, אך עדיין הם לא עשירים וחדים כמו במסכי OLED השונים.

לטעמנו, חייבים לראות את קצב הרענון של המסך בצורה חיה כדי להבין על מה מדובר, וכולנו תקווה שהדבר יחדור לכל המסכים בסמארטפונים בשנה הקרובה. על אף פגיעה מסוימת בחיי הסוללה, זה הופך את השימוש השוטף במסך למיוחד יותר, ודיי הבנתם שאהבנו את המסך כאן.

גם על הבהירות של המסך יש לנו מה להחמיא. במצב מקסימום היא גבוהה, חזקה וכמעט מסנוורת. בעזרת הבהירות החזקה אפשר לעבוד עם המכשיר בקלות תחת תאורה חזקה או אור שמש, ועדיין לראות בצורה טובה מה עושים. תמיכה בתקן HDR10+ הופכת את הצפייה בתכנים מתאימים לחוויה טובה עוד יותר, למרות שעדיין במסכי AMOLED הצבעים יותר מרגשים ובוהקים. בנוסף,  מכיוון שמדובר במסך LCD IPS ולא במסך OLED על סוגיו השונים, אין כאן תמיכה ב"הישאר ער" או בתצוגת שעון תמידי כשהמסך כבוי. בפינה השמאלית של המסך תמצאו את מצלמת הסלפי שעוצבה בהשראת מכשירים סמסונג, והיא כמעט שלא מפריעה בשימוש השוטף במסך.

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד


כפתורי עוצמת השמע ממוקמים בצד ימין מעל לכפתור ההדלקה, כנהוג במכשירי שיאומי. בתוך כפתור ההדלקה מסתתר חיישן לטביעות אצבע שמתפקד בצורה טובה מאוד, וכמעט שלא מפספס. מה שכן, ציפינו למצוא חיישן טביעות אצבע מתחת למסך ולא על הדופן. בתצורה כזאת, רק האגודל יכול להגיע לכפתור - ממש לא נוח לשים אצבע אחרת. הדבר מסתבך עוד יותר כשהמכשיר מונח על השולחן - ממש צריך להרים אותו כדי לפתוח אותו, אם לא רוצים להקיש סיסמה.

בכלל, נראה שה-Mi 10T Pro 5G עוצב "באוויר" ולא על השולחן. כל הקשה או לחיצה על המסך כשהוא על השולחן, גורם לריקודים על השולחן, בעקבות מערך הצילום הבולט להחריד מהגוף. מילא המערך היה בולט בצורה סימטרית באמצע הגב כמו במכשיר ה-Note 9, אבל כאן זה גם בולט וגם מוצמד לשמאל. כיסוי יכול לעזור למעזור הריקודים והדפיקות על השולחן, אבל חבל שמהנדסי שיאומי לא נתנו על זה דגש.

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

*כמה מילים על קישוריות ה-5G: ניסינו בעזרת סים של פלאפון להתחבר לרשת כזו במרכז פתח תקווה, אבל לא הצלחנו לקבל אות מהרשת החדשה, ונשארנו על 4G. סימים של חברות מוזלות כמו גולן או WE4G כלל לא תומכות ברשת החדשה. עם זאת, אין ספק של-Mi 10T Pro 5G יתרון בכך שהוא תומך ברשת חדשה שנמצאת בשלבי הקמה, והוא ישאר עדכני גם בעוד שנה או שנתיים, כאשר הפריסה תהיה יותר מלאה.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ל-Mi 10T Pro 5G מערך צילום בולט פיזי, אך גם מפרטו הטכני בולט לטובה, עם 108 מגה פיקסל בחיישן הראשי לעומת 64 בדגם שאינו PRO, ואופציה לצילום וידאו ב-8K. האם כל ההבטחות על הנייר מתממשות בחיים האמיתיים?


זוהי אינה הפעם הראשונה ששיאומי בוחרת לשלב חיישן עם 108 מגה פיקסל בסמארטפון (בשיתוף עם סמסונג), ועד עכשיו אנחנו לא בטוחים שיש מה לעשות עם גודל תמונה עצום כזה. לחיישן הראשי מפתח צמצם של F1.7 ומייצב תמונה אופטי, ואליו מצטרף ארסנל הכולל: חיישן עם זווית רחבה 123 מעלות, 13 מגה פיקסל ו-F2.4, ומצלמת מאקרו עם 5 מגה פיקסל.

החיישן הראשי כמו תמיד, מפיק את התמונות הטובות ביותר לעומת שאר החיישנים. גם כשלא בוחרים במצב 108 מגה פיקסל, התמונות בתאורה חזקה או תחת שמש יוצאות ברורות, עשירות בצבעים ועם חדות טובה. עם זאת, כשמתחיל להיות מעונן, התמונות יצאו מעט חשוכות לטעמנו, אבל לטובת זה אפשר להפעיל ידנית את ה-HDR או את ה-AI, שמזהה בצורה מעולה מה אנחנו מצלמים, ומתאים בעצמו את רמת החשיפה והתאורה.

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד


Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד


Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד


במצב לילה איכות התמונות הייתה טובה מאוד למרבה ההפתעה. ניכר שהמצב המיוחד מחדד ומאיר את התמונות, ואפשר ממש להשתמש בהן בלי להתבאס שהן יצאו מרוחות או חשוכות ומטושטשות. התמונות שצולמו דרך החיישן הראשי היו כבדות במיוחד, כל תמונה שקלה בממוצע כ-8-9 מגה בייט, ולאור החסרון שאין כאן כרטיס זיכרון, צריך להחליט אם רוצים איכות תמונה גבוהה על חשבון האחסון, או תמונה באיכות רגילה ולהשאיר קצת מקום אחסון. 

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד
עם מצב לילה
Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

בלי מצב לילה 

על אף שמבחינת הממשק, אפשר לעבור בין 3 עדשות, לעומת מכשירים אחרים, הזום כאן הוא דיגיטלי בלבד - למרות שרשום X2 כחלק מהעדשות שניתן לבחור, והוא יחסית בסדר כל עוד שומרים על טווחים נורמלים. מעל זום X8 התמונות הופכות לגרעיניות ולא ברורות. לא ברור מדוע שיאומי לא שילבה כאן עדשת טלפוטו זום, אפילו על חשבון העדשה הרחבה, שלא נאמר על חשבון עדשת המאקרו הלא שימושית.

המצלמה הרחבה מספקת תמונות מוצלחות יחסית, כל עוד התאורה טובה. אין כאן אפקט עין הדג בסגנון LG, אך ישנם מעט עיוותים ותחושה של "השטחה" בצידי התמונה. מצלמת המאקרו רגישה יחסית לתזוזות ולכן עדיף להשתמש בה בעזרת חצובה או מונופוד, וגם היא רגישה לתאורה חלשה, ולכן עדיף לצלם איתה תחת השמש. כשזה קורה, היא מצלמת את האובייקט בצורה חדה וטובה, אך שוב - לא ברור עד כמה המשתמש ישתמש בה.

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד


גולת הכותרת של מצלמת הווידאו היא כמובן הסרטה ב-8K ב-30FPS, רק שכאן הוא מוגבל ל-6 דקות בלבד, ובהיעדר הרחבה עם כרטיס זיכרון, זה גם דיי הגיוני, כי אחרת תוך כמה פעמים שטח האחסון יתמלא ויסתם. כדי לבדוק את האיכות המלאה של סרטוני ה-8K, בדקנו את הסרטונים בעזרת טלוויזיית 8K של סמסונג. האיכות עצמה טובה, אבל פחות ממה שציפינו מאיכות עתידנית כזו.
שמנו לב שתחת אור שמש האיכות נהדרת, אבל לעיתים בזמן שעת דמדומים או בתאורה פחות חזקה, האיכות יורדת ומתקבל סרטון מעט פחות איכותי מהמצופה, כזו שמרגישים שעברה עיבוד תוכנתי, כאילו שמדובר בסרטון 4K שעבר הגדלה ל-8K.

למרות הירידה באיכות במצבים ספציפיים, עדיין מדובר על איכות מרשימה, גם אם לא ממש שמישה ופופולרית בכמה שנים הקרובות. חשוב לציין שהמחשב הנייח והנייד (חדשים ומתקדמים) לא תמכו בהצגת הסרטונים - לא דרך VLC ולא דרך תוכנות אחרות.

הורדת איכות הסרטונים ל-4K לא פוגעת באיכות התוצרים, וגם ברזולוציה של 4K הסרטונים יוצאים באיכות טובה (בעיקר ב-60FPS), וחבל שאין כאן תמיכה במייצב תמונה אופטי, אלא רק דיגיטלי. באורח פלא, סרטונים שצולמו ב-1080p היו באיכות נמוכה מהצפוי, עד כדי כך שלא היה לנו ממש מה לעשות איתם. האובייקטים לא היו חדים כנדרש, הפריימים היו מרוחים ומלאים ברעש דיגיטלי, מה שלא היה ב-4K. כנראה שהפשרה הטובה ביותר היא פשוט לצלם ב-4K כל הזמן.

מצלמת הסלפי עם 20 מגה פיקסל, כמו ברוב מכשירי שיאומי, טובה באיכותה, אך רגישה לתאורה חלשה ונמוכה. יש כאן אפקטי חידוד ומצבי יופי, וגם מצב הדיוקן עובד בצורה טובה ולא חותך אוזניים או שיער ארוך. עם זאת, וידאו ניתן לצלם כאן רק ב-1080p עם 30FPS.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ל-Mi 10T Pro 5G קיבולת סוללה ענקית - 5000mAh עם תמיכה בטעינה מהירה באמצעות מטען 33W. על אף שחשבנו שחיי הסוללה יהיו נחותים ממה שהכרנו ממכשירי שיאומי מסדרות הביניים, ה-Mi 10T Pro 5G סיפק חיי סוללה יוצאים מן הכלל במהלך הסקירה.


כמעט יומיים תחת שימוש רגיל ושוטף הצלחנו להעביר עם המכשיר תחת הגדרות מקלות יחסית - בהירות של 80%, קליטה טובה של סלולר ו-WIFI, פה ושם צילומים קצרים במצלמה וללא בדיקה של צריכת סוללה במהלך שימוש ב-Waze. ניתן לשער כי תחת מאמץ, חיי הסוללה יהיו פחות טובים, אבל גם אז, הם יהיו טובים בהרבה ממה שתקבלו באייפון או בסמסונג.

Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד

המסך הגדול וקצב הרענון, יחד עם המעבד החזק, לא פגעו בצורה ניכרת בחיי הסוללה. לא צריך לשחק עם הגדרות צריכת הסוללה, והידיעה שהקיבולת של הסוללה ענקית, לא דרשה מאיתנו לחפש כל פעם את המטען. כדי לשפר את חיי הסוללה עוד יותר, ניתן להוריד את קצב הרענון של המסך ל-90 או 60 הרץ.

ה-Mi 10T Pro 5G נטען מהר מאוד ביחד עם המטען המקורי שלו - תוך חצי שעה הצלחנו לטעון כ-50% מהסוללה, וקצת יותר משעה שלמה לסוללה מלאה, ואלו נתונים פנטסטיים לאור קיבולת הסוללה. חשוב לציין כי אין כאן תמיכה כלשהי בטעינה אלחוטית או טעינה אלחוטית הפוכה. כמו כן, הוא מתחמם מאוד בזמן הטעינה, כנראה הודות להספק הגבוה יחסית.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

כל נושא העמידות ב-סמארטפונים אולי נחשב לזניח ופחות מעניין לעומת ביצועי המעבד, גודל המסך או כמות המגה פיקסל במצלמה, אבל כשהמכשיר נופל למים או מחליק ונופל מהיד, הסעיף הזה הופך לחשוב ביותר, כי בעקבותיו גם תצטרכו לשלם הרבה או הרבה מאוד במעבדה לתיקון.


ה-Mi 10T Pro 5G עושה שימוש בזכוכית ובשלדה מתכתית כדי שתרגישו שהוא יוקרתי ואיכותי ביד. זכוכית המסך עמידה בפני שריטות, כי היא מסוג גורילה גלאס 5, וכל משך הסקירה לא נתקלנו בשריטות או שפשופים. ניסינו לבחון את העמידות שלה בעזרת מספריים, חיבור USB ומפתחות, אבל ניכר שהיא חזקה ועמידה כמו שצריך. 


Xiaomi Mi10T Pro: קפיצה לעתיד


כל משך הסקירה לא השתמשנו במגן המצורף לערכה, ואוסף טביעות האצבעות שנמצא בגב המכשיר יכול לשמש את אנשי יחידת מז"פ שנים קדימה. הגב עצמו עשוי פלסטיק ומרגיש מעט זול, במיוחד אם מקישים או דופקים עליו. גם מערך הצילום בולט בצורה משמעותית וחשוף לפגיעות, שריטות ומכות. בלי שתשימו לב, גרירה על השולחן בלי כוונה יכולה לשרוט את הזכוכית החיצונית של המצלמות.


נוסף לכך, זהו עוד מכשיר של שיאומי שמגיע ללא עם עמידות כלשהי במים ובאבק, וכאן מדובר על מכשיר שעולה כמעט 2,500 ש"ח. לעומתו, סמסונג גלקסי S20FE מגיע עם תקן IP68, והם עולים בערך אותו דבר. לנו קשה לקבל מכשיר שמצויד בחומרה חזקה ובעל יכולות טכניות גבוהות, שלא יודע להתמודד עם גשם או עם רסיסי מים, משהו שסמסונג גלקסי S7 ו-LG G6 ידעו להתמודד איתו בגבורה כבר לפני כמה שנים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply