חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי OnePlus Nord N10 5G 128GB 6GB RAM וואן פלוס
מותג: OnePlus, OnePlus
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2020
מבנה המכשיר: רגיל
סדרה: Nord
Smartphone: סמארטפון
ציון WiseBuy
7.6
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
yossi segal 02.11.22
מישהו 26.05.22
bmv962 02.05.22
May 11.11.21
Ory 22.08.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus Nord N10 5G 128GB 6GB RAM וואן פלוס

הטוב
  • דור 5 בתקציב נמוך
  • מסך עם קצב ריענון גבוה 90Hz
  • מערכת הפעלה נוחה ברובה
  • חיי סוללה טובים, טעינה מהירה
  • זוג רמקולים עוצמתיים
הרע
  • ביצועים מאכזבים, אטי
  • מצלמה באיכות סבירה בלבד
  • קורא טביעות אצבע בינוני
  • מנוע רטט זול ולא מדויק
  • ללא מתג מצבי צליל
בשורה התחתונה
להבדיל משיאומי, שמומחית ממש בייצור מכשירים זולים עם ערך גבוה, OnePlus עדיין לא שם. המכשירים היקרים שלה, ואפילו מכשירי ה-mid-high כמו הנורד המקורי, כוללים איזשהו "ניצוץ" שחסר ב-Nord N10, ובלעדיו מדובר במכשיר זול סתמי, חסר ייחוד וגם לא טוב במיוחד. יש לו אמנם כמה קלפים בשרוול - תמיכה בדור 5, קצב ריענון מהיר של המסך ורמקולים סטריאופוניים הם דוגמה טובה - אבל קשה לסלוח על ביצועים בינוניים ומטה, שגרמו לנו להמתין שניות ארוכות בפתיחת יישומים ויצרו חווית שימוש נחותה.
הקדמה

המותג OnePlus (מבית BBK הסינית) התחיל את דרכו כמותג שמציע ערך גבוה למחיר תחרותי, וצבר פופולאריות רבה בזכות האסטרטגיה הזו. בשנים האחרונות התרחקה החברה מההדרגה מהכיוון הזה והוכיחה שהיא מסוגלת לייצר מכשירי פרימיום מצטיינים שזכו לשבחי המבקרים, אבל כבר לא היו תחרותיים במיוחד מול היצרניות הוותיקות. 


ב-2020 הציגה החברה שינוי מגמה נוסף, כאשר השיקה את ה-Nord שהיה מכשיר מדרג ביניים גבוה וזכה אצלנו לשבחים רבים - במידה רבה היה זה המכשיר שהתאים לקונספט ההתחלתי של המותג; קצת לאחר מכן השיקה החברה את ה-Nord N10 5G וכאן כבר מדובר במוצר חדש לגמרי של החברה הזו - סמארטפון מוזל במחיר של כ-1100 שקלים, שאותו קיבלנו לבדיקה בהזדמנות זו. עם מעבד סנאפדרגון 690 תומך דור 5, זיכרון 6GB, מסך IPS עם קצב ריענון גבוה, טעינה מהירה ו-4 מצלמות, מנסה החברה להתמודד עם מותגים שחזקים בשוק מכשירים הזולים כמו שיאומי, רילמי וכמובן פורטפוליו דגמי Galaxy A של סמסונג. האם וואנפלוס מצליחה לשחזר את הקסם ולתת ערך ייחודי במכשיר החדש?

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לנורד N10 יש לא רמקול אחד אלא שניים, במערך סטריאופוני שמשלב בין הספיקר הראשי בתחתית לבין הרמקול שנמצא באפרכסת מעל המסך. מפתיע למצוא מערך כזה בטלפון שעולה קצת יותר מאלף שקלים, ועוד יותר מפתיע לגלות שהסאונד שהרמקלים מפיקים מרשים - עוצמתי מאוד, די איכותי ובעיקר עם חוויית סטריאו מובחנת, שמעשירה את חווית המשחקים והצפייה ביוטיוב. גם בביצוע שיחות דרך האפרכסת או הספיקר קיבלנו איכות צליל טובה.


להאזנה למוזיקה תוכלו לבחור בין חיבור חוטי בשקע 3.5 מ"מ, שלא נעדר מהמכשיר הזה, או בחיבור אלחוטי באמצעות קישורית Bluetooth 5.1. 


OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מבחינה עיצובית, OnePlus Nord N10 5G לא מחדש הרבה ומציג עיצוב שראינו אינספור כמוהו בשנים האחרונות. מקדימה המסך מכסה את החזית עם שוליים בעובי סביר (למעט השול התחתון העבה) ועם מצלמה קדמית בתוך חור שממוקם בצד שמאל; גב המכשיר עשוי פלסטיק בגימור מבריק שנראה כמו זכוכית בצבע כחול כהה, עם הלוגו המוכר של המותג. ממדי המכשיר סטנדרטיים וכך גם משקלו, 190 גרם - קצת כבד בשביל מכשיר עם גב פלסטיק, אבל גם לזה התרגלנו. 


OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר


בכל המכשירים של OnePlus עד כה היה קיים מתג שבורר בין מצבי הסאונד (רטט, מצב שקט ומצב צליל מופעל), אבל למרבה הצער במכשירי הזה המתג הזה נעדר. לחצן ההפעלה נמצא מצד ימין ומקש הווליום מצד שמאל, כמקובל. אם תרצו להעביר את הטלפון למצב רטט, תגלו שמדובר בפעולה סבוכה מהרגיל אפילו במכשירים ללא המתג הנחשק: צריך ללחוץ על אחד ממקשי הווליום, ואז בתפריט שמוצג על המסך יש לבחור בלחצן ההגדרות ואז ללחוץ על אייקון הפעמון - סדרה ארוכה של פעולות מפותלות לפעולה פשוטה ויומיומית אחת שבמכשירים אחרים של החברה ניתן לעשות בהסטת כפתור, אפילו בלי להדליק את המסך. איך נפלו גיבורים.


המסך, בגודל 6.49 אינטש וברזולוציית 1080x2400, מצטיין בקצב ריענון מהיר של 90Hz שהופך את האנימציות והגלילות השונות לחלקות וכיפיות, אבל זה בא עם פשרה - פאנל המסך הוא IPS ולא AMOLED כמו בדגמים האחרים. זה כמובן הגיוני לאור מחירו הצנוע של המכשיר, ובסך הכל זהו מסך טוב עם צבעים נאים, אבל הניגודיות שלו בינונית, השחור לא ממש כהה והבהירות המרבית שלו לא גבוהה מספיק. שמחנו לראות שמצב "בהירות מותאמת" קיים כאן, כך שהמכשיר לומד את ההרגלים שלכם ובסופו של דבר יודע להתאים את עוצמת ההארה של המסך לפי טעמכם בכל מצב.


OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר


קורא טביעת האצבע ממוקם בגב המכשיר - יותר ויותר יצרניות מחזירות אותו השנה למיקום הזה, שהוא עקרונית נוח ונגיש בהרבה לטעמנו מהקוראים שתחת המסך. עם זאת, ספציפית כאן הקורא לא מדהים - הוא לא מאוד מהיר, לעיתים (רחוקות אמנם) הוא סירב להגיב כלל עד שהדלקנו את המסך, והוא גם לא מופרד פיזית מהמשטח סביבו בצורה מספיק בולטת כך שהאצבע צריכה קצת לגשש כדי להגיע אליו. לעזרתו מגיע זיהוי הפנים המצוין שעושה עבודה מהירה וטובה, אם כי פחות מאובטחת.


מנוע הרטט, שמספק את הפידבק הפיזי למקלדת ולמקשי הניווט הוירטואליים, מרגיש זול ולא מדויק והחלטי כמו במכשירים יקרים יותר, ולטעמנו חווית ההקלדה נפגעת מעט בשל כך. עם זאת, הוא מיישר קו עם מנועי הרטט שתקבלו במרבית המכשירים בתקציב הזה.


OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר


מערכת ההפעלה ב-Nord N10 5G היא אותה אחת שתפגשו בשאר מכשירי המותג, והיא בהחלט נקודת אור גדולה. לטעמנו הממשק של וואנפלוס הוא מהטובים בשוק אם לא הטוב שבהם; הוא נקי, נוח, עשיר להפליא אבל לא עמוס, מאפשר שליטה על כל דבר שתרצו וכל זאת מבלי להתרחק מהשפה העיצובית והקונבנציות המנחות של אנדרואיד הנקי מבית גוגל. וכל זה טוב ויפה, אבל כאן גם מגיע חיסרון בולט: החומרה שמריצה את מערכת ההפעלה הזו פשוט חלשה מדי.


OnePlus החליטה לקצץ בעלויות גם ברכיב העיבוד והטמיעה כאן את הפלטפורמה Snapdragon 690 5G, שאמנם חדשה יחסית בשוק ומיוצרת בתהליך ייצור של 8 ננומטר, אבל גם 8 הליבות שלה לא מצליחות לעמוד בקצב. בעוד שהניווט במסכי הבית והאנימציות השונות חלקים וזורמים יפה, האיטיות באה לידי ביטוי בזמני פתיחה ארוכים של יישומים. במקרים רבים ספרנו למעלה מ-5 שניות ארוכות מרגע הלחיצה על יישום ועד שהוא נפתח, או מרגע לחיצה על הודעת פוש כלשהי ועד שהדפדפן נפתח והציג את העמוד הייעודי. זיכרון RAM של 6GB מסתבר שאינו מספיק גם הוא, ולעיתים קרובות מדי כשחזרנו לאפליקציית צ'ט כלשהי שעזבנו אותה לרגע באמצע כתיבת הודעה ארוכה, גילינו שהיא בינתיים נסגרה ברקע ונאלצנו להקליד הכל מחדש.


מבחן הביצועים Geekbench העניק לנורד N10 ציון של 6099 נקודות בלבד לביצועי ליבה בודדת, ו-1788 נקודות לביצועי ליבות מרובות. AnTuTu העניקה למכשיר ציון של 283,751 נקודות.

טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מערך הצילום ב-OnePlus Nord N10 כולל מצלמה ראשית ברזולוציית 64 מגה פיקסל עם צמצם f/1.8, מצלמה אולטרה רחבה בת 8 מגה פיקסל ועוד שתי מצלמות ללא ערך ממשי ברזולוציית 2 מגה פיקסל, אחד לזיהוי עומק ואחת למקרו (ושתיהן שם בעיקר כדי שמחלקת השיווק תוכל לומר שיש למכשיר הזה 4 מצלמות). המצלמה הקדמית היא ברזולוציית 16 מגה פיקסל.


איכות התוצרים שמפיקות המצלמות תואם, פחות או יותר, את מחירו ומיצובו של המכשיר הזה בשוק. המצלמה הראשית מספקת תוצאות טובות באור יום, עם צבעים מדויקים יחסית ופירוט די טוב, אבל הטווח הדינמי לא מאוד מרשים וזיהינו מקרים שבהם הצללים הפכו למשטחים שחורים וחסרי פירוט. בצילום בתאורה חלשה ובתוך הבית התמונות פחות טובות באופן בולט, עם פירוט שיורד, גרעיניות שעולה וקושי להתמודד עם עצמים נעים. המצלמה הרחבה מאכזבת ממש; התמונות שצילמנו בה באור יום מלא יצאו רכות ולא מפורטות מספיק, והצבעים גם הם סבלו מעיוות מוזר עם נטייה לצהוב. זום אופטי אין כאן, ולא מומלץ להשתמש בזום הדיגיטלי משום שאיכות התמונות לא מספיק טובה.


OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר

OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר

OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר

OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר

OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר

OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר

OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר


איכות הוידיאו, ברזולוציית 4K ובקצב מרבי של 30fps, טובה כל עוד תצלמו באור יום, עם די והותר פרטים, ייצוב דיגיטלי סביר והקלטת סאונד איכותית למדי. אבל כשצילמנו בתוך הבית הוידיאו סבל מקצב פריימים נמוך שגרם לתנועה להימרח ומצבעים אנמיים. מצלמת הסלפי בסך הכל עושה את העבודה, אבל בצילום בשמש היא נוטה לייצר הילות בהירות משונו סביב ראשי המצולמים, ובתוך הבית גווני העור שלנו היו לעיתים לא רחוקות מעוותים מעט; כנראה ששתי התופעות קשורות למנגנון HDR אגרסיבי מדי שלא עושה חסד עם המצולם.

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

OnePlus Nord N10 5G מצויד בסוללה בקיבולת של 4300mAh, שסיפקה לנו זמני פעולה טובים מאוד. בכל תקופת הבדיקה הגענו לסוף היום עם רזרבות, ומעולם לא קרה שנאלצנו לטעון את המכשיר לפני סוף היום, כאשר ברוב המקרים הגענו ליותר מ-5 ואפילו 6 שעות מסך פעיל.


טכנולוגיית הטעינה המהירה Warp Charge של החברה זמינה למרבה השמחה גם במכשיר הזול הזה, עם הספק של 30 וואט. 30 דקות של טעינה הספיקו כדי לטעון את הסוללה מ-0 ל-60% - קצב טעינה מרשים בהחלט. הטעינה מתבצעת בכבל USB-C, ומטבע הדברים אין במכשיר הזה תמיכה בטעינה מהירה.


OnePlus Nord N10 5G: הניצוץ שחסר

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

המסך של ה-Nord N10 מוגן בזכוכית גורילה מדור 3, בעוד שגבו עשוי פלסטיק ולכן הוא פחות עמיד בפני שברים מזכוכית (אם כי בהחלט לא מוגן מפני שריטות וקילופים). המכשיר אינו מציע עמידות כלשהי במים. בסך הכל איכות הבנייה וההרכבה מצוינות, כמו כל מכשיר אחר של המותג.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply