חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון דופק וספורט Xiaomi Mi Smart Band 6 שיאומי
יצרן: Xiaomi
סוג: צמיד כושר
טווח מחירים: 200 - 400 ₪
תאריך כניסה לאתר: 5/2021
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
pini 29.12.22
romimeow 04.08.22
גיל 23.07.22
שלמה 11.07.22
Dookdh 03.05.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Xiaomi Mi Smart Band 6 שיאומי

לירן עבדי | 06.06.2021
הטוב
  • תצוגה גדולה ונוחה לתפעול
  • מודד ריווי חמצן בדם (Sp02)
  • עמידות מים בדרגת 5ATM
  • אפליקציה מעולה
  • 30 סוגי אימונים
הרע
  • בעיות בהתממשקות ראשונית מול האפליקציה, בדיוק כמו בצמיד הקודם
  • שיפורים מינוריים עבור משתמשי Band 5
  • חיי סוללה פחות טובים מהדור הקודם
  • עדיין עברית מוצגת הפוך
בשורה התחתונה
הצמיד Mi Smart Band 6 ממשיך בעקביות ראויה לציון להיות צמיד כושר מוצלח: יש לו ניטור יום-יומי של מספיק מדדים רלוונטיים, הוא בורך באפליקציה אינטואיטיבית, צויד בעמידות במים שלא מחייבת להסיר אותו לפני מקלחת ומגוון סוגי האימונים יתאים לרוב המשתמשים. לבעלי Mi Band 5 נחסוך את הקניה – החידושים מינוריים מדי ואין באמת סיבה לרכוש את אותו צמיד במודל 2021, כך שלטעמנו רק משתמשי Band 4 ואלו שאוחזים בדגמים לפניו יבחינו בשדרוג משמעותי.
Mi Smart Band 6
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 220 ₪
מחיר סופי: 229 ₪
מחיר סופי: 288 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-3 חנויות>>
הקדמה

צמיד הכושר החכם Mi Smart Band 6 מבית Xiaomi מבטיח להציע ביצועים מתקדמים, חכמים ומדויקים יותר, בזכות מסך מגע בגודל 1.56 אינץ', זיכרון RAM בסך 2GB, עמידות למים בתקן 5ATM, תמיכה ב-30 מצבי ספורט וזיהוי אוטומטי של שישה מהם. עוד בצמיד: סוללה שמבטיחה עד 14 ימי פעילות, אפליקציה ייעודית ותכונות נוספות כמו שליטה על נגן מוזיקה בסמארטפון, שעון מעורר, תחזית מזג אוויר ועוד. זמין בצבע שחור, במחיר מומלץ של 219 ₪.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הצמיד החדש לא שינה את צורתו את גודלו מגרסאות העבר ומשתמשי Band 4 ו-Band 5 יתאקלמו מיד: הצמיד מתלבש היטב על הזרוע, מכיל מספיק חורים בשביל רוב סוגי הידיים ומראהו המינימליסטי בעל הצבע המוחלט מאפשר להגדיר אותו כיוניסקס. משקלו (12 גרם) גם מאפשר ממש לשכוח שעונדים אותו – יתרון חשוב לכאלה שלא אוהבים לישון עם אביזרים עליהם בגלל נוכחותם המורגשת. מסך AMOLED בגודל 1.56 אינץ' בבהירות 450nits הוא אחד השיפורים הבולטים בצמיד: בניגוד לגרסאות עבר, מקש המגע בחלק התחתון של המסך נעדר הפעם, לטובת תצוגה יותר גדולה וחווית שיטוט יותר חופשית. זה אומר מראה יותר נאה ומכיל בזמן מעבר בין תפריטים ובמובן השימושיות, כעת מוצגים 2 אייקונים בכל מסך. ב"מוח" אפשר למצוא 2GB של זיכרון RAM, נפח אחסון פנימי של 32MB ותמיכה בבלוטות' 5.0 – אך ללא GPS מובנה, כך שהסלולרי יצטרך להיות צמוד אליכם כדי שיהיה תיעוד מיקום. מלבד הצמיד, בקופסה קיבלנו גם את כבל הטעינה המגנטי והמוכר, שאגב, תואם גם לגרסת Band 5.


Xiaomi Mi Band 6: לא מחדש - ועדיין מוצלח

Xiaomi Mi Band 6: לא מחדש - ועדיין מוצלח


המסך עצמו תמיד סיפק אותנו בצמידי העבר וגם במודל 2021 יצאנו מרוצים: הצבעים רחבים, התגובתיות של מסך המגע מעולה וציפוי הגנת זכוכית 2.5D מספקת את הטקסטורה הנעימה הזו שאוהבים להחליק עליה את האצבע. הבהירות מעט לוקה בחסר וגילינו שהשמש הישראלית ביוני עלולה לתת מאבק רציני אם לא נערכים מראש. תשכחו מחיישן בהירות אוטומטית כמובן, כאן תצטרכו לבחור את רמת הבהירות ידנית בכל פעם ולצערנו הרבה מהפעמים העדפנו להשתמש ברמה המקסימלית או רמת אחת לפניה, שהתגלו כזוללות סוללה רציניות.

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כמו בגרסאות הקודמות, גם ה-Band 6 יודע להציג התראות שהתקבלו בסמארטפון ויתקבלו ברטט מובחן. למרות שהיינו מצפים להתקדמות בנושא, עדיין תקבלו מסך שאמנם מזהה תווים בעברית, אבל מציג אותם הפוך כך שאין הרבה מה לעשות עם תכונת ההתראות, אלא אם אתם רגילים לעבוד באנגלית. עוד בצמיד מוצגת תחזית מזג אוויר, שעון מעורר, נגן מוזיקה (שמקורו בסמארטפון), יכולת להתריע על אירועים קרובים, מעקב אחרי רמת הלחץ והצגת היסטוריית אימונים אחרונה. כאן בערך מסתיימת רשימת התכונות של הצמיד – אל תצפו לאפליקציות חיצוניות ובטח שלא לחנות ייעודית, המבחר דל יחסית אבל לטעמנו משתמש שירצה יותר מכך מלכתחילה אינו נמנה על הקהל של צמידי Xiaomi שלמדו להסתפק במינימום ההכרחי.


Xiaomi Mi Band 6: לא מחדש - ועדיין מוצלח


אחד מתפקידיו של הצמיד גם לעקוב אחרי מדדי כושר שוטפים וכאן ה-Mi Band 6 מבצע את עבודתו נאמנה, במסגרת יכולותיו. ראשית, כמות הפעילויות המוצעות למשתמש השתפרה דרמטית וכעת יש 30 פעילויות שניתן לעקוב אחריהן כולל אלו הפחות פופולריים, ביניהם יוגה, אימוני פילאטיס, אגרוף, באולינג ואפילו בדמינטון. על תחילת אימון מודיעים בכמה מקשים זריזים, במהלכם הצמיד מתחיל לתעד בדיוק רב יותר מדדים רלוונטיים כמו משך האימון, קלוריות שנשרפו, קצב דופק הלב – ובסיומו קיבלנו סיכום של הפעילות, כולל פיזור קצב דפיקות הלב וחלוקה לפעילות אירובית ואנאירובית. גם ניקוד PAI מבוסס ימים עובד ברקע מחולק לנו בתום כל יום, שמתחשב בסך המדדים שלנו באותו היום, מכמות הצעדים שנלקחה, דרך עצימות האימונים שביצענו ועד לאיכות השינה.

Xiaomi Mi Band 6: לא מחדש - ועדיין מוצלח
Xiaomi Mi Band 6: לא מחדש - ועדיין מוצלח


עוברים לאימונים: יצאנו עם הצמיד לכמה ריצות וגם אימוני קרוספיט, סטטיים ודינמיים. קצב הלב אמנם מדווח בזמן אמת ומציג נתונים די הגיוניים, אם כי צריך לזכור שעדיין לא מדובר במכשיר כושר מקצועי ויש לו נטייה לקפוץ לערכים קיצוניים מפעם לפעם. עוד נטייה של הצמיד הוא לפרגן מאוד בשריפת הקלוריות ולא פעם הבטיח לנו ששרפנו 500-550 קלוריות באימון כוח בן 45 דקות, כששעוני כושר ומכשירים מקצועיים פי כמה ממנו סיפקו ממוצע של שריפת 400-450 קלוריות – כך שצריך לקחת בערבון די מוגבל את ההבטחות שהצמיד נוטה לפזר בהתלהבות.

Xiaomi Mi Band 6: לא מחדש - ועדיין מוצלח
Xiaomi Mi Band 6: לא מחדש - ועדיין מוצלח


אפליקציית Mi Fit עובדת נהדר עם הצמיד ולמרות שבדיוק כמו בצמידים הקודמים נתקלנו בכמה בעיות בהתקנה הראשונית והאפליקציה התקשה שוב ושוב לזהות את הצמיד, לאחר מכן הכל עובד חלק. האפליקציה מהירה, מציגה באייקונים ברורים וגדולים כל אזור וקטגוריה ולמרות כמה תרגומים עבריים שבורים, בסך הכל המון מידע מגיע מצמיד פשוט שמלווה אותך במהלך היום וכמעט ואינו מורגש. באפליקציה צפינו בציונים על מדדי הגוף שלנו, פיזור אחוזי שומן, שריר ומים, תיעוד אחר קצב דפיקות הלב לאורך היום, מעקב אחרי שינה וניתוח איכות השינה ומדדי ריווי חמצן בדם (Sp02). דרכה גם ניתן להתאים את התפריטים בשעון כך שיוצגו בסדר שהמשתמש מעדיף.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10
סוללת 125mAh מבטיחה עד 14 יום עבודה בשימוש רגיל. כבל הטעינה לא מחליף נוסחה מנצחת: בחיבור מגנטי אלגנטי, פשוט מחברים את המחבר לאחורי הצמיד וטעינה מתרחשת במהירות. כאמור, מטען ה-Band 5 ייתמך גם כאן.

Xiaomi Mi Band 6: לא מחדש - ועדיין מוצלח

בשימוש יום-יומי שגרתי איבדנו בערך 12%-9% אחוזי סוללה ליום. השימוש שלנו כלל תיעוד דופק מדי דקה, מזהה סטטוס פעילות, סיוע לניטור שינה פועל, תיעוד של 4 אימונים בני שעה כ"א, אך ללא מעקב אחרי איכות הנשימה בשינה ומעקב מתח רציף. המסך פעל בבהירות בינונית ובתום 12 יום התבקשנו להטעין שוב את הצמיד. התוצאות לא רעות בכלל, אבל אין ספק שישנה ירידה מורגשת באורך חיי הסוללה לעומת דור קודם, אולי בגלל התצוגה המוגדלת והתובענית יותר.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כאמור, ציפוי הגנת זכוכית 2.5D הולבש בתצוגה, שהתבטא בהימנעות פנטסטית במבחן התוצאה מול שריטות וחבטות יבשות – ותסמכו עלינו שהצמיד קיבלו יותר מדי חבטות בלי כוונה ממשקולות בנות 15-20 ק"ג. ה-Band 6 שרד את כל המפגשים האגרסיביים באופן מרשים, ללא שום אזכור לשריטה כזו או אחרת. רצועת הסיליקון הקשיחה זהה לגרסאות הקודמות של הצמיד והחדשות הטובות הן שאפשר להעביר את רצועת הצמיד הקודם שלך לגרסת Band 6. עמידות בפני מים בדרגת 5ATM (עד 50 מטר) מאפשרת לצלול, להתקלח וכמובן לשחות עם הצמיד, תוך כדי תיעוד הפעילות. היבואנית ממהרת להסיר אחריות במידה וחדר נוזל, אבל אנחנו התקלחנו איתו וטבלנו אותו במים עמוקים למשך זמן ממושך והצמיד התנהג כרגיל – מרגיש שאפשר לסמוך על ה-Band 6 כשזה מגיע לענייני עמידות במים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply