חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי

מאיר דויטש | 02.01.2008
הטוב
  • איכות שמיעה טובה
  • נוח לאחיזה ולתפעול
  • מקלדת גדולה, ברורה ובעלת קיצורי דרך נוחים
הרע
  • אין אינטרנט אלחוטי
  • אין תמיכה ב-Office 2007
  • אין שיחות וידיאו
בשורה התחתונה

ה- Q9Hהוא מכשיר עסקי בעל מפרט טכני כמעט מושלם הנהנה ממקלדת מצוינת, מסך טוב מאוד, איכות שמיעה משובחת ונותן מענה ברמה גבוהה לצרכיו של איש העסקים הנייד, כל זאת באריזה דקה ונוחה ותוך כדי הפגנת ביצועים יפים. סוללה בינונית והיעדר תמיכה באינטרנט אלחוטי מונעים ממנו להיות המכשיר העסקי האולטימטיבי.

הקדמה

איכות הקול ושמע

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות הקול באפרכסת טובה מאד, וגם השותפים לשיחה בצד השני דיווחו על איכות שמיעה טובה. הרמקול הממוקם מאחור חזק וברור מאד. קישור לאוזניית BT הניב איכות שיחה טובה בשני הצדדים. המכשיר גם תומך ב- A2DP, השמעה סטריאופונית ב-BT.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הטלפון נוח לאחיזה בכף היד, אם כי התחושה היא שהוא מעט רחב לאחיזה מושלמת ומעט חלקלק. מקלדת ה-QWERTY רחבה מאוד, גם ביחס למתחרים בקטגוריה – דבר המקל על ההקלדה. האותיות בעברית שעל גבי המקשים מובלטות היטב בלבן, לעומת הכחול של האותיות באנגלית. הספרות על המקלדת מודגשות על ידי קו. בנוסף, על הספרה 5 יש נקודה בולטת העוזרת באיתורה, בדומה לטלפונים רגילים. גם הכוכבית והסולמית נמצאות במקומן הטבעי – מימין ומשמאל. המקלדת היא ללא ספק פסגת המקלדות בטלפונים מסוג זה.

מתחת למסך ניתן למצוא מקש ניווט לחמישה כיוונים רגיש ויעיל, שני מקשים הניתנים לתכנות כרגיל ב-Windows Mobile, אך גם מקשי קיצור לתיבת ההודעות ולדפדפן. מתחת לארבעת מקשים אלה נמצאים מקשים לחזרה ("C") ומקש הבית המאפשר לחזור למסך "היום" של חלונות מכל מצב. המקשים גדולים למדי וברורים וביניהם יש הפרדה של קווי פלסטיק בולטים. למכשיר יש גם מקשים נוספים מימין ומשמאל למקש הרווח המהווים קיצור דרך ליומן, רשימת אנשי הקשר, נגן המוזיקה, המצלמה וכן הפעלה של הרמקול בעת שיחה. מקשי קיצור הדרך האלה נוחים מאוד לשימוש ומצאנו אותם טובים יותר ממקשי קיצור הנמצאים בדרך כלל בצידי מכשירים אחרים.

שקע טעינה/אוזניות נמצא בצד אחד של המכשיר, ובצד השני מקשים מתכתיים לגלילה מעלה ומטה וביניהם מקש בחירה. בנוסף מתחתם ניתן למצוא מקש "חזור". הפתרון הזה של מוטורולה כתחליף לגלגלת הנפוצה יעיל למדי. הניווט בתפריטי
6.0 Windows Mobile קל למי שמורגל במערכת חלונות והטלפון מגיב במהירות להפעלה של יישום בודד או מעבר בין יישומים. המעבד, במהירות 325MHz, עומד במשימה בצורה מצוינת והזיכרון הנכבד בא לידי ביטוי בעבודה חלקה ורציפה.

המסך, בגודל 2.4 אינטש ו-65 אלף צבעים, ברור ונוח לצפייה ומתאים אוטומטית את רמת הבהירות לתנאי תאורה משתנים, ומעניק תצוגה ברורה למדי גם באור שמש מלא.


הטלפון נוח לאחיזה בכף היד, אם כי התחושה היא שהוא מעט רחב לאחיזה מושלמת ומעט חלקלק. מקלדת ה-QWERTY רחבה מאוד, והיא ללא ספק פסגת המקלדות בטלפונים מסוג זה






למכשיר יש מקשים המהווים קיצור דרך ליומן, רשימת אנשי הקשר, נגן המוזיקה, המצלמה וכן להפעלה של הרמקול בעת שיחה. מקשי הקיצור האלה נוחים מאוד לשימוש ומצאנו אותם טובים יותר ממקשי קיצור הנמצאים בדרך כלל בצדי מכשירים אחרים



יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המכשיר בעל מצלמה אחורית בת 2 מגה פיקסל, שמפיקה תמונות סטילס טובות למדי, ומאפשרת שליטה על הבהירות, איזון לבן ורזולוציה, למצלמה גם זום דיגטלי X8 ופלאש המספק תאורה סבירה לטווח קצר. צילום הוידיאו, בקצב של 30 פריימים לשנייה הוא באיכות מספקת בהחלט לרמת מצלמה כזו. למכשיר אין מצלמה קדמית ולכן אינו תומך בשיחות וידיאו, למרות שהוא פועל ברשת HSDPA התומכת בשירות.

הנגן הואWindows Media Player  המאפשר נגינה של קובצי מוזיקה ווידיאו במספר פורמטים. הממשק נוח ופשוט וניתן אף להפעיל את הנגן ברקע. הרמקול בגב המכשיר מפיק צליל בעוצמה טובה וברורה. בנוסף לתמיכה ב-A2DP, המכשיר תומך גם ב-AVCRP – פרוטוקול המאפשר לשלוט מהאוזנייה בעצירה והשמעה של שירים וכן דילוג קדימה או אחורה.

ל- Q9Hזיכרון פנימי של RAM 96MB ו- ROM 256MB ויכולת הרחבה בעזרת כרטיסי זיכרון מסוג microSD (כרטיס של 512MB מסופק עם המכשיר וכן מתאם לכרטיס SD). הזיכרון הגדול יחסית למכשירים דומים משפיע לטובה על הביצועים ואין האטה או בעיה בהפעלה של מספר יישומים במקביל.

פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הטלפון תומך ברשת דור 3.5 (HSDPA) מהירה ואינו תומך ברשת אלחוטית Wi-Fi  - דבר מוזר למכשיר מתקדם כזה. הדפדפן שמגיע עם המכשיר הוא Opera הפועל במהירות ובעל מגוון אפשרויות כגון זום אל דף האינטרנט ועבודה במספר חלונות – שאינם קיימים בגרסה הניידת של ה-Pocket Internet Explorer הזמין בדרך כלל במכשירי Windows Mobile. חוץ מדפי אינטרנט בודדים בעברית שאיתם הוא מתקשה מעט הדפדפן בהחלט טוב. הורדת קבצים מתבצעת במהירות ובנוחות. ההגדרות לחיבור לשרת ה-Exchange מתבצעות בקלות כמו במכשירי Windows Mobile אחרים והודעות הדואר, עדכוני לוח השנה והתזכורות וכן סנכרון אנשי הקשר זורמים ללא בעיות.

המכשיר תומך בהצגה (אך לא בעריכה) של קובצי Office ו-PDF בעזרת תוכנת
ה-
Picsel המצורפת, שאינה זריזה במיוחד אך ברגע שהיא עולה, היא מאפשרת בקלות לדפדף בין עמודים, להגדיל ולהקטין את התצוגה, לסובב ב-90 מעלות, ובכלל לקרוא בנוחות את המסך. התוכנה אינה תומכת בקובצי Office 2007, וחבל. במכשיר יש כמובן גם מחשבון. תוכנה שימושית העובדת היטב מאפשרת לחייג, לפתוח הודעת טקסט חדשה או לפתוח יישומים (לוח שנה, רשימת אנשי קשר או משימות) בעזרת מתן פקודה קולית.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה- Q9Hשורד יום שלם של שימוש רצוף בסנכרון דואר אלקטרוני וגלישה, אך לא יותר מזה. זמן ההמתנה המוצהר על ידי היצרן הוא עד 480 שעות וזמן הדיבור עד 390 דקות.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

המכשיר משדר עמידות טובה ואיכות החומרים והרכבה משובחים. המקשים נראים כמי שישרדו זמן רב וכך גם מקשי המתכת הצידיים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply