חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Olympus VG130 אולימפוס
מותג: Olympus
סוג מצלמה: קומפקטית
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
סוג סוללה: Li-Ion
סוג פוקוס: אוטומטי בלבד
סוג עינית: ללא
חיבורים: USB 2.0
מרחק פוקוס מינימלי: 60 ס"מ
ציון WiseBuy
7.8
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
sharon 16.01.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Olympus VG130 אולימפוס

עידו אשפיז | 02.06.2011
הטוב
  • תפעול זריז
  • וידיאו באיכות HD 720p
  • מסך גדול
  • שימוש נוח בתפריטים
הרע
  • איכות תמונה לא עקבית
  • מייצב תמונה לא מרשים
  • לחצנים קטנים מדי בגב המצלמה
  • חיי סוללה פושרים
בשורה התחתונה

אולימפוס VG-130 היא מצלמה קטנה ונחמדה שמפיקה תמונות טובות למדי. היא מרשימה בעיקר במהירות העבודה שלה, כשביתר הפרמטרים היא לא פורצת דרך אך גם לא מאכזבת. היא תתאים למי שמחפש מצלמה קטנה, זריזה ופשוטה, בעלת יכולות וידיאו טובות.

הקדמה

אולימפוס VG-130 היא ממשיכת דרכה של ה-VG-120, שתיהן נמנות על סדרת מצלמות קומפקטיות פשוטות המיועדות בעיקר למשתמשי קצה –  למי שרוצה רק לכוון ולצלם או לייצר סרטוני וידיאו באיכות טובה ובקלות.  

היא כוללת חיישן CCD בגודל 1/2.3 ומצוידת בעדשה בעלת זום אופטי X5 בטווח של 26-130 מ"מ, מייצב תמונה דיגיטלי, צילום וידיאו ברזולוציית HD, מסך בגודל 3 אינטש ותפריטים בעברית.

המצלמה שומרת את התמונות על גבי כרטיסי SDHC ובעלת זיכרון פנימי של 48Mb.

זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

יצאנו לבוקר צילומים, ביום שמשי ונאה. במהלך הבדיקות לא הצלחנו לקבל תמונות אחידות מהמצלמה: כמחצית מהתמונות היו טובות, צבעוניות כדרוש וממוקדות, ותמונות אחרות היו דהויות עד שרופות בחלקים שלהן. למשל, השמיים התכולים יצאו בתמונות לפעמים אפרפרים-לבנים ולפעמים חצי תכולים חצי שרופים (לבנים לגמרי). ללא ספק המצלמה מסוגלת להפיק תמונות טובות, על אחת כמה וכמה ביחס לגודל ולשימושיות שלה, אך מסתבר שלא בצורה עקבית מספיק. לא ברור כל כך מה גורם לחוסר היציבות הזה, שכן אין שום פונקציה שניתן לשנות כאשר המצלמה במצב אוטומטי.

התמונות המוצלחות היו חדות ומדויקות, ובהן גם קשה מאוד למצוא רעש דיגיטלי או גרעיניות. גם במבט קרוב ומדוקדק יותר קשה היה למצוא פגמים דיגיטליים בתמונה, ודאי לא משהו שיבוא לידי ביטוי בפיתוח התמונה בגדלים בינוניים. נציין לחיוב גם את הזווית הרחבה של העדשה, 26 מ"מ, שמאפשרת צילום של תמונות רחבות מבלי להתרחק מהנושא.

בצילום בתוך הבית, שימוש במבזק נותן לרוב תוצאות טובות. המבזק חזק ומאיר חללים בינוניים טוב למדי. בצילום פורטרטים ה- Olympus VG-130 מצליחה להימנע מבהירות יתר של המצולם על אף המבזק החזק יחסית. בחללים גדולים שאינם מוארים היטב, המבזק לא יעיל מן-הסתם והתמונות שמתקבלות נוטות להימרח, כיוון שמייצב התמונה הוא דיגיטלי ולא אופטי, ועושה עבודה בינונית ומטה. הוא אינו זמין לכל מצבי הצילום ולמעשה מהווה מצב צילום בפני עצמו.

כאשר ניסינו לצלם ללא פלאש, המצלמה העלתה את רמת ה-ISO, לרוב לא למעלה מ-400, ובתנאי תאורה חשוכים החלו להתקבל תוצאות מטושטשות; העלאה ידנית של ה-ISO ל800 הועילה, ואפילו ב- ISO 1600 חלק מהתמונות שמישות, וזה בהחלט ראוי לציון.

למצלמה 6 מצבי צילום, כשהשניים העיקריים הם האוטומטי וה- Program-Auto שמסומן באות P. במצב האוטומטי המצלמה עושה הכל לבד, והצלם יכול לשנות רק את השימוש במבזק ובפונקצית הצילום העצמי. במצב P, הצלם מקבל מעט יותר סמכות ויכול לקבוע בנוסף למבזק ולצילום העצמי גם צילום מקרו, כיוון חשיפה, איזון לובן, ISO  וצילום רציף. תכונותיו של מצב הצילום המיוצב זהות למצב ה-P פרט לעובדה שה-ISO נעול ולא ניתן לשנותו. לטעמנו עדיף היה לשלב את ייצוב התמונה במצבים הקיימים. במצב זה מהירות התריס המינימלית היא 1/8.

למצלמה מצב מקרו וסופר מקרו, שניהם נותנים תוצאות טובות במרחק של 4-5 ס"מ מהאובייקטים.

מצב הפנורמה מציג על גבי המסך חיווי העוזר לצלם לקבוע את גודל הקטע החופף בין התמונות. את המלבן ניתן להזיז לכל אחת מפאות המסך וכך לצלם בכל כיוון מבוקש. בניגוד למצלמות אחרות, את תפירת התמונות המצלמה לא עושה לבד, אלא יש לעשות זאת בתוכנה הייעודית שמצורפת עם המצלמה.

שני מצבי צילום הנוספים הם סצנה ו-Magic. במצב הסצנות ניתן לבחור את אופי הצילום מתוך מגוון די רחב של אפשרויות; בדיקה מקיפה הראתה שהתוצאות לא שונות כל כך מהמצב האוטומטי הרגיל, פרט לצילום הנוף בלילה –  הדרך היחידה שבה המצלמה מאפשרת זמן חשיפה ארוך מחצי שנייה הוא במצב הזה. למרות הצהרת היצרן שהמצב האוטומטי המלא אמור לזהות את הסצנה לבד, זה לא תמיד קורה. למשל, אם חשקה נפשכם בצילום נוף בלילה, אל תסמכו על המצב האוטומטי של המצלמה.

מצב Magic מוסיף שלל אפקטים לצילומים, ובהם ריכוך הפוקוס, עדשת עין-דג, רישום בשחור לבן , Punk שצובע את התמונה בשחור-סגול ועוד.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה- VG-130. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Olympus VG-130

ISO 80, f/8, 1/320 sec

Olympus VG-130

ISO 80, f/3.4, 1/100 sec

Olympus VG-130

ISO 400, f/3.4, 1/13 sec

Olympus VG-130

ISO 800, f/2.8, 1/100 sec

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הגישה לצילום הוידיאו פשוטה מאוד – הכפתור האדום על גב המצלמה יתחיל מיד צילום וידיאו מכל מצב בו היא נמצאת, בלי שאלות מיותרות. צילום הוידיאו ב- Olympus VG-130 מתבצע ברזולוציה של 1280X720 ובקצב של 30 פריימים בשנייה, והוא טוב מאוד: הצבעים רוויים במידה הנכונה, התנועה חלקה ולא מקרטעת. החיסרון היחידי הוא מעט רעש דיגיטלי בתנאי תאורה חלשים.

במהלך צילום הוידיאו, לחצני המצלמה מנוטרלים –  אף כפתור אינו מגיב פרט לכפתור ההקלטה שבלחיצה שנייה עוצר את ההקלטה. לא ניתן לצלם סרט, לעשות pause ולהמשיך, אלא כל סרטון מיוצא לקובץ עצמאי. לטעמנו מצלמה שמתהדרת ביכולות צילום וידאו HD  צריכה לכל הפחות לתת לחצני שליטה בצילום.

הסרטונים נשמרים כקובצי AVI בקידוד MPEG, הניתנים לניגון בקלות בהתקנים שונים. איכות הסאונד טובה למדי. אורך הסרטון שיצולם מוגבל רק על ידי גודל כרטיס הזיכרון שבמצלמה.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Olympus VG-130 דומה מאוד למצלמות אחרות מסוגה. עיצובה מינימליסטי ויפה ובולט במיוחד משקלה הקל – 125 גרם, כולל הסוללה. המימדים והמשקל שלה מאפשרים לשאת אותה בכיס המכנסיים כמעט בלי להרגיש. היא נוחה לאחיזה, למרות שלפעמים היא הרגישה לנו קצת קטנה מדי. מפתיעה לטובה העובדה שהיא עשויה מתכת ולא פלסטיק, מה שמעניק לה עמידות טובה יותר. המצלמה זמינה בצבעים שחור, כסוף, ורוד וכתום.

Olympus VG-130
העיצוב מינימליסטי ויפה, והמצלמה עשויה מתכת מה שמעניק לה עמידות טובה. מימדיה הקטנים ומשקלה הקל מאפשרים לשאת אותה בכיס המכנסיים בנוחות. היא זמינה בצבעים שחור, כסוף, ורוד וכתום

המצלמה מצוידת במסך בגודל 3 אינטש בעל רזולוציה של 230 אלף פיקסלים, המציג תמונה טובה. בצפייה במסך מלמעלה או למטה הצבעים בתמונה משתנים לחלוטין, אך מהצדדים, לעומת זאת, רואים היטב. המסך גם רגיש ללחיצות, כמו כל מסך TFT, מה שהופך את המצלמה לקצת רגישה לנשיאה בתוך תיקים ללא כיסוי. על אף חסרונותיו נציין לטובה את יכולותיו באור שמש, המאפשרות צפייה בתמונות גם בחוץ.

בחלקה העליון של המצלמה ניתן למצוא שני לחצנים בלבד, כפתור ההפעלה והדק הצילום. הם מופרדים היטב ולא ניתן להתבלבל ביניהם. בגב המצלמה נמצאים יתר הכפתורים. הזום נשלט בצמד כפתורים ולא באמצעות חוגה, כמו בדגמים אחרים. תגובת הכפתורים איטית מעט, אבל בסך הכל הם עושים עבודה טובה. מקשים נוספים הם 5 לחצני ניווט המאפשרים שיטוט בתפריטים, לחצן הקלטת הוידיאו האדום, לחצן גישה לתפריט הראשי ולחצן עזרה. בין הלחצנים יש מרחק סביר אך הם עצמם קטנים ושקועים מדי, ואינם נוחים במיוחד. לחצן העזרה פונקציונאלי מאוד ולחיצה ארוכה עליו מקפיצה הסבר של כמה מילים על הפונקציה המסומנת במסך.

Olympus VG-130
בחלקה העליון של המצלמה ניתן למצוא שני לחצנים בלבד, כפתור ההפעלה והדק הצילום. הם מופרדים היטב ולא ניתן להתבלבל ביניהם

הניווט בתפריטים נוח ואינטואיטיבי למדי. כל הפונקציות הקשורות לאופן הצילום נמצאות על המסך תמיד, וקל מאוד לעבור בין המצבים. התפריט הראשי גם הוא נגיש, נוח ולא דורש מאמץ רב לשימוש. בזמן צילום מופיע על המסך אזור המיקוד, מהירות התריס וזמן החשיפה, מידע שנחמד לקבל למרות שאין שום  אפשרות לשנותו. המצלמה אינה מצוידת בעינית, כמו דגמים רבים אחרים של מצלמות קומפקטיות. את התמונות שצולמו ניתן לתקן בעודן במצלמה באמצעות מספר כלים מצומצם כמו חיתוך התמונה, תיקון עיניים אדומות ופיצוי חשיפה.

במהלך ימי הבדיקה שמנו לב שמנגנון המיקוד של המצלמה עובד כל הזמן בניסיון להבין מה עומד מול המצלמה, מה שגורם לרעשים מהמצלמה כל הזמן. לא אידיאלי, אבל לא ממש מפריע.

Olympus VG-130
המסך, בגודל 3 אינטש, מציג תמונה טובה ומאפשר צפייה בתמונות גם בחוץ, אם כי זוויות הצפייה מעט צרות. המקשים שלצידו מרווחים זה מזה אך קטנים ושקועים מדי

בימין המצלמה ישנו מקום לחיבור לשרוך, וגומי המסתיר את השקע הרב שימושי שמשמש לחיבור המצלמה למחשב באמצעות כבל USB או חיבור לטלוויזיה באמצעות הכבל הייעודי המצורף. 

בערכת המצלמה ניתן למצוא כבל USB, מתאם לכבל USB ולחיבור חשמל, כבל חיבור לטלוויזיה (וידאו ואודיו-מונו) ודיסק התקנה לתוכנה של אולימפוס.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
כאשר מצלמים בחושך ומשתמשים בפלאש, קיימת לעתים  תופעה של עיניים אדומות. תופעה זו חריפה במיוחד כאשר הפלאש קרוב לעדשה. כדי לטפל בבעיה, בחלק מן המצלמות הפלאש יורה מספר הבזקים קטנים לפני ההבזק העיקרי מה שגורם לצמצום האישונים ולהפחתת התופעה.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

 Olympus VG-130 נדלקת ומוכנה לצילום תוך 1.5-2 שניות, נתון טוב מאוד. בתנאי תאורה טובים לוקח למצלמה כחצי שנייה להתמקד, ובתאורה חלשה כשנייה אחת.

בין תמונה לתמונה עם או בלי פלאש תמתינו כ-2 שניות, ובצילום רציף תחלוף כמעט שנייה בין תמונה לתמונה. בסך הכל נתונים לא רעים בכלל, פרט לצילום הרציף שאינו בולט לעומת מצלמות אחרות.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

המצלמה מצוידת בסוללת ליתיום-יון הנטענת בתוך המצלמה, כאשר זו מחוברת למחשב עם כבל ה-USB או לחשמל. הסוללה קטנה מאוד, בעלת קיבולת של620 mAh  וממוקמת בתחתית המצלמה יחד עם כרטיס הזיכרון.

טעינה אחת של הסוללה הספיקה לנו ללמעלה מ-300 תמונות, כשליש צולמו עם פלאש וכחמש דקות של קטעי וידיאו. לא מדובר באורך חיים מרשים כלל, גם אם לא בולט לרעה ביחס למתחרות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply