חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Asus EeePC R101D : נטבוק אפנתי

עידו גיגי | 13.01.2012
הטוב
  • ניידות גבוהה
  • מסך מט המונע השתקפויות
  • עיצוב אטרקטיבי
הרע
  • חדות תמונה ואיכות צבע פושרות
  • מקשי מקלדת רועשים
  • איכות ועוצמת שמע נמוכות
בשורה התחתונה

R101D הוא נטבוק סטנדרטי שמגיע בעטיפה אופנתית. ביצועיו אינם גבוהים, אם כי בהשוואה למחשבים אחרים בקטגוריה, מצבו טוב. מסך המחשב עמיד מאוד בפני השתקפויות, אך הדבר גובה מחיר ברמת איכות התמונה. הוא מתאים למי שלא מוכן להתפשר על הניידות והמראה אך שם פחות דגש על רמת הביצועים, ולמי שצריך לעבוד עם המחשב מחוץ לבית ואינו יכול לסבול השתקפויות.

הקדמה

EeePC R101D הוא מחשב מיני-נייד שגרתי מבית Asus שמחוזק בחזות שיקית במיוחד. המעטפת החיצונית והמשטח שמתחת למקלדת מכוסים בטקסטורה של משבצות עדינות, והשטח שמסביב למסך בעל טקסטורה מפוספסת עדינה שמזכירה גזע עץ מפוחם. שילוב אלמנטים אלה עם צורתו הקומפקטית של המחשב יכול היה להיות תוצר של שיתוף פעולה בין Asus לבין אחד מבתי האופנה הגדולים. ככל הידוע לנו, לא מדובר בשיתוף פעולה שכזה וכל הקרדיט על העיצוב שייך לחברת Asus.

מפרט המחשב שקיבלנו לסקירה כלל מעבד Intel Atom N455 עם מהירות שעון של 1.67Ghz, זיכרון בנפח 1GB, כרטיס גרפי Intel GMA 3150, מסך בגודל 10.1 אינטש, קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth, מיקרופון ומצלמת מובנית.

המחשב Windows 7 Starter בגרסת 32 ביט.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
מהירות השעון שבמעבד מווסתת את קצב פעולתו. מהירות השעון נמדדת ב-GHz, ובעיקרון, ככל שהמהירות גבוהה יותר, כך המעבד יעבוד מהר יותר. אך יש מרכיבים נוספים במעבד שמשפיעים על מהירותו: זיכרון מטמון, עורק התקשורת בין המעבד והזיכרון (FSB) וארכיטקטורת היצור. לאחרונה זנחו יצרניות המעבדים את שיטת הדירוג המסורתית על פי מהירות שעון. הדור החדש של מעבדי אינטל, duo Core, עובד במהירויות שעון נמוכות מקודמו ובו בזמן מריץ תוכנות מהר יותר.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
יחידת המידע הבסיסית ביותר. בעברית – סיבית.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

כמו רוב הנטבוקים, גם ה- R101D מצויד בחומרה צנועה שמתאימה למשימות בסיסיות ומאפשרת צריכת חשמל נמוכה. בסך הכל, המחשב התמודד היטב עם שלל משימות שגרתיות שכללו, בין היתר, עבודה על תוכנות משרדיות, גלישה בדפדפן אינטרנט מרובה טאבים והאזנה למוזיקה. התאפשרה צפייה חלקה בסרטוני פלאש באתר יוטיוב ובסרטי DivX. עם זאת, צפייה בסרטי720p  HD בפורמט MKV סבלה מקיטועים רבים, ולמעשה לא התאפשרה.

המחשב תפקד ברמה סבירה בעת ריבוי משימות שכלל עבודה על שתי תוכנות משרדיות, גלישה בדפדפן Chrome מרובה לשוניות והאזנה למוזיקה. התוכנות נטענו במהירות סבירה, והמעבר ביניהן היה יחסית חלק. כשהוספנו לכך תוכנה בסיסית לעריכת תמונות, המחשב המשיך לתפקד, אך מהירות התגובה שלו נחלשה מעט. צפייה בסרטוני פלאש ובסרטי DivX במצב זה הייתה אפשרית, אך גרמה למעין "כבדות" שבאה לידי ביטוי בעיקר בגלישה באינטרנט. מדובר בביצועים לא רעים בהשוואה למחשבים אחרים בקטגוריה. עם זאת, מבחינה אובייקטיבית, מדובר בביצועים צנועים שמאפשרים עבודה שגרתית סטנדרטית ולא יותר מכך.

עבודה המחשב הייתה שקטה יחסית, למעט רחש עמום וקבוע של יציאת אוויר שנשמע מאזור המאווררים. מדובר ברעש חרישי שניתן לשמוע אותו רק אם מחפשים אותו. כעבור כשעה של עבודה חשנו בהתחממות קלה בתחתית המחשב, בעיקר בצידו השמאלי. ההתחממות לא הפריעה לעבודה על שולחן או על ברכיים.

המחשב קיבל ציון של 1119 במבחן הביצועים של PCMark 05, ו- 2.3 במדד חוויית המשתמש של Windows.

כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.
יחידת המידע הבסיסית ביותר. בעברית – סיבית.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

אסוס R101D מצויד במסך מט בגודל 10.1 וברזולוציה של1024x600 . איכות התמונה אינה מהטובות שצפינו בהן לאחרונה. ציפוי המט שנועד למנוע השתקפויות (ואכן עושה זאת בצורה מרשימה) פוגע באופן משמעותי בחוויית הצפייה; בעת צפייה בסרטים חשנו צורך עז לקלף מן המסך את מה שנראה כמו מדבקת הגנה (שלא באמת הייתה שם). הצפייה סבלה מגרעיניות קלה שהייתה מספיק בולטת כדי לפגוע בחוויה הכללית ולספק תמונה שאינה חדה לחלוטין. בנוסף, הצבעים נראו מעט דהויים, אך במידה שאינה חריגה בקרב מסכים בציפוי מט. השילוב של הגרעיניות, החדות הלא מושלמת והצבעים יוצרת תחושה של תמונה מעט שטוחה ונטולת חיות. בעת גלישה באינטרנט או צפייה בתמונות יומיומיות הדבר לא מאוד הפריע, אך בעת צפייה בסרטים או בתמונות אמנותיות זה כבר פגם בהנאה.

היתרון המרכזי של המסך, כאמור, הוא ביכולתו לטשטש השתקפויות. בדקנו אותו בכמה מצבי תאורה, ביניהם תאורה מלאכותית של חדר סגור ותאורה טבעית של צהרי יום שמשי. בכל המצבים נהנינו מכמות מעטה מאוד של השתקפויות. לפיכך, אם פחות חשובה לכם איכות התצוגה במצבים "סטריליים", אך אינכם מוכנים להתפשר על היכולת לעבוד במצבי תאורה קיצוניים, המחשב הזה מתאים לכם. אם חשוב לכם ליהנות מצפייה איכותית בסרטים, אנו ממליצים לכם לבדוק מחשבים אחרים.

Asus EeePC R101D
איכות התמונה אינה מהטובות שצפינו בהן לאחרונה. ציפוי המט אמנם מונע השתקפויות בהצלחה אך פוגע באופן משמעותי בחוויית הצפייה, הצבעים אנמיים והתמונה לא חדה די

זווית הצפייה הצידית ב- R101D רחבה מאוד, ומאפשרת קריאה נוחה של טקסטים גם כאשר יושבים לצד המחשב ולא מולו. מנגד, זווית פתיחת צג המחשב צרה למדי ועומדת על כ-110 מעלות. זווית זו הספיקה בעת עבודה על שולחן. בעת עבודה על הברכיים הדבר היווה בעיה קלה, אך בזכות גודלו הקטן ניתן להטות את המחשב כולו לאחור, ובכך ליהנות מזווית רחבה יותר.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כמו כל הנטבוקים, גם ה- R101D מאפשר ניידות גבוהה בזכות מידותיו. גודלו 26.2x17.8 ס"מ, ועוביו 2.5 ס"מ בחלק העבה ביותר. משקלו 1.13 ק"ג.

Asus EeePC R101D
מימדי המחשב קטנים וחזותו שיקית במיוחד. המעטפת החיצונית והמשטח שמתחת למקלדת מכוסים בטקסטורה של משבצות עדינות, והשטח שמסביב למסך בעל טקסטורה מפוספסת עדינה שמזכירה גזע עץ מפוחם

המחשב מצויד במקלדת נוחה יחסית בעלת מקשים שטוחים וחלקים. למרות גודלו של המחשב, גודל המקשים נוח. המקשים היחידים שמצאנו את מיקומם כבעייתי היו מקשי ה-Page הממוקמים על גבי מקשי החיצים, שכדי להשתמש בפונקציה שלהם יש להקיש עליהם בשילוב עם מקש ה-FN. חסרון נוסף של המקלדת הוא שמקשיה מעט רועשים באופן שגורם להם להרגיש מעט רופפים ולא יציבים. נציין כי מדובר ברושם בלבד הנוצר כתוצאה מקול תקתוק המקשים, שכן המקשים עצמם נראים יציבים.

ב-R101D  אין מקשים ייעודיים למעט מקש הכיבוי. לחיצה משולבת על מקש ה-FN בשילוב עם מקשי ה-F מאפשרת לשלוט על מצב הקישוריות, בהירות המסך, מצב התצוגה בעת חיבור לצג חיצוני ועוצמת השמע. כמו כן ניתן לנטרל את משטח העכבר, לעבור למצב שינה, לשנות את רזולוציית המסך ולפתוח את מנהל המשימות. למרות שמדובר במגוון נוח של פונקציות אותן ניתן להפעיל באמצעות הלחיצה המשולבת, זמן התגובה של הפונקציות הללו ארוך מאוד. הדבר הורגש בעיקר בניסיונות לשנות את עוצמת השמע; לעיתים עברו מספר שניות מהלחיצה על המקשים המיועדים לכך ועד שעוצמת השמע השתנתה בפועל, מה שהיה מאוד מתסכל.

משטח העכבר נוח לשימוש אך מעט קטן. ברוב זמן העבודה לא חשנו שמשטח המגע קטן מדי, אך מידי פעם חשנו צורך להאריך אותו מעט. המשטח מופרד היטב מסביבתו גם בטקסטורה, גם בגובה וגם על-ידי חריץ קטן שמקיף אותו. מרקמו נעים ובעל חספוס קל מאוד, והוא מגיב היטב. המשטח תומך במולטי מגע, אך אינו כולל פסי גלילה כלשהם. מתחת למשטח ממוקם מקש מוארך שחלקו הימני משמש כמקש עכבר ימני, וחלקו השמאלי משמש כמקש שמאלי. יחסית למקשים מסוג זה, המקש נוח יחסית לשימוש, ומגיב בקלות.

Asus EeePC R101D
המחשב מצויד במקלדת נוחה יחסית בעלת מקשים שטוחים וחלקים. גודל המקשים נוח וסידורם הגיוני בדרך כלל, אך הם רועשים מעט. משטח העכבר מעט קטן אך מגיב היטב ונעים למגע

הרמקולים ב- R101D ממוקמים בתחתית המחשב מקדימה, ולמרות חששותינו, הרמקולים לא נחסמו בעת עבודה על הברכיים. הסיבה לכך היא, ככל הנראה, המבנה המתעקל מעט של תחתית המחשב והפיזור החכם של פתחי הרמקולים. עוצמת השמע שמפיקים הרמקולים אינה גבוהה. היא מספיקה לעבודה בחדר שקט, אך לא להרבה מעבר לכך. גם איכות הסאונד לא מרשימה – הסאונד שטוח ומתכתי וחווית השמיעה אינה מספקת.

סט החיבורים ב- R101D הינו בסיסי ביותר, כמקובל במרבית המחשבים בקטגוריה. בצידו השמאלי של המחשב ניתן למצוא חיבור VGA לצג חיצוני, יציאת USB וקורא כרטיסים SD/MMC. בצד הימני ניתן למצוא חיבור LAN לרשת קווית, יציאת USB נוספת וחיבור אחד לרמקולים או לאוזניות. מיקום החיבורים נוח, והחיבורים רחוקים מספיק זה מזה.

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

EeePC R101D מצויד בסוללת ליתיום יון בעלת 6 תאים וקיבולת של 4400mAh. הצהרות החברה לגבי הסוללות במחשבי ה-EeePC מבטיחות זמן סוללה ארוך במיוחד.

בפועל, בעת עבודה סטנדרטית שכללה עבודה על שתי תוכנות משרדיות, גלישה באינטרנט אלחוטי והאזנה למוזיקה, הגענו לכ-4 שעות עבודה רצופות. מדובר בזמן לא רע. אמנם לא ניתן שלא להתחבר לחשמל במשך יום שלם, אך ניתן להתרחק ממנו למשך כמה שעות טובות. כמובן שניתן להאריך את משך זמן פעולת הסוללה על-ידי ניתוק  קישוריות האלחוט והורדת בהירות המסך. עם זאת, יש לקחת בחשבון שמאחר שהמסך המט מעט כהה מטבעו, לא נוח לעבוד עליו כשהוא לא בבהירות מקסימאלית, או לפחות קרוב לכך.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מעטפת המחשב עשויה מפלסטיק שנראה יציב ואינו מתכופף בקלות, אך אינו משדר תחושה של איכות גבוהה במיוחד. החיבורים השונים חזקים מאוד, ולא איתרנו חיבורים שנראים כמועדים לפורענות. צירי המסך יציבים במידה בינונית. יחסית למחשבים אחרים בקטגוריה, נראה כי מדובר בנתונים מספקים, אך לא מאוד מרשימים.

הסדרי האבטחה, כמקובל בקרב מחשבים בקטגוריה, בסיסיים, וכוללים חריר קנסינגטון ואפשרויות הגנה סטנדרטיות באמצעות סיסמה.

Asus EeePC R101D
מעטפת המחשב עשויה מפלסטיק שנראה יציב ואינו מתכופף בקלות, אך אינו משדר תחושה של איכות גבוהה במיוחד. החיבורים השונים חזקים מאוד וצירי המסך יציבים במידה בינונית

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply