חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Lenovo Edge E320 : לעסקים קטנים

עידו גיגי | 20.01.2012
הטוב
  • מקלדת עמידה בפני נוזלים
  • ביצועים טובים
  • זמן סוללה ארוך יחסית לקטגוריה
  • ממדים נוחים
הרע
  • משטח עכבר מאוד לא נוח
  • רמקולים חלשים
  • גווני המסך קרירים
בשורה התחתונה

Lenovo ThinkPad Edge E320 הוא מחשב נייד בגודל בינוני שפונה למגזר העסקי. בהתאם לכך, הוא פחות מתאים למי שמעוניין במחשב לצרכים בידוריים. ביצועיו טובים, התצוגה מתאימה לתנאי שטח, ואיכות הבנייה גבוהה. נקודת התורפה העיקרית בו הוא משטח העכבר הבעייתי. כמו כן, יחסית למחשב עסקי, סידורי האבטחה בו מעט חסכניים.  

הקדמה

ה- E320 משתייך לסדרת ThinkPad של מחשבי Lenovo, סדרה עסקית וותיקה ומוערכת שמוגדרת על-ידי החברה ככזו ששמה דגש על ביצועים, עמידות ואבטחה. בתוך סדרה זו הוא משתייך לתת-הסדרה Edge, הפונה בעיקר לעסקים קטנים.  

עיצוב המחשב מזכיר מעט את עיצובם הפונקציונאלי והנוקשה של המחשבים הניידים הישנים של חברתIBM , אבל הוא נראה מעט יותר מעודן מהם. המחשב מגיע בצבעים שחור מט, שחור מבריק ואדום.

מפרט המחשב שבדקנו כלל מעבד Intel Core i3-2310M במהירות שעון של 2.1 GHz, זיכרון בנפח 4GB, כרטיס גרפי Intel HD Graphics 3000, מסך בגודל 13.3 אינטש, כונן קשיח בנפח320GB , קישוריות Bluetooth ו- Wi-Fi, מצלמת רשת ומיקרופון מובנים.  

המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.

הדגם שנבדק בפועל הוא E320 1298-3SG, הדומה במפרטו ל- E320 1298-5PG

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
מהירות השעון שבמעבד מווסתת את קצב פעולתו. מהירות השעון נמדדת ב-GHz, ובעיקרון, ככל שהמהירות גבוהה יותר, כך המעבד יעבוד מהר יותר. אך יש מרכיבים נוספים במעבד שמשפיעים על מהירותו: זיכרון מטמון, עורק התקשורת בין המעבד והזיכרון (FSB) וארכיטקטורת היצור. לאחרונה זנחו יצרניות המעבדים את שיטת הדירוג המסורתית על פי מהירות שעון. הדור החדש של מעבדי אינטל, duo Core, עובד במהירויות שעון נמוכות מקודמו ובו בזמן מריץ תוכנות מהר יותר.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Lenovo ThinkPad Edge E320 מצויד במעבד Core i3 מסדרת הדור השני של מעבדי אינטל, ובכרטיס גראפי משולב וצנוע. למרות שלא מדובר בחומרה החזקה ביותר שניתן למצוא כיום, היא אמורה לענות על כל הצרכים של המשתמש העסקי הממוצע.

בבדיקה שערכנו התמודד המחשב היטב עם שלל משימות משרדיות, ביניהן גלישה באינטרנט, עבודה על תוכנות אופיס השונות, עריכה בסיסית של תמונות וצפייה בסרטי HD 720p ו- HD 1080p בפורמט MKV . כאשר עבדנו במקביל על שתי תוכנות אופיס, דפדפן אינטרנט מרובה טאבים, תוכנה בסיסית לעריכת תמונות וצפינו בסרט HD, כל התוכנות פעלו כראוי, ולא נצפתה האטה במעברים ביניהן.

Lenovo ציידה את המחשב במערכת Lenovo Enhanced Experience 2.0 שמקצרת את זמן טעינתה של מערכת ההפעלה. בבדיקה שערכנו טעינת מערכת ההפעלה ארכה 43 שניות, וכיבוי המחשב – 24 שניות.

מבחינת ציונים מספריים, קיבל המחשב ציון של 5663 במבחן הביצועים של PCMark05, ו-4.7 במדד חוויית המשתמש של Windows.

ראוי לציין שהמחשב כמעט ולא מתחמם, גם בעת עבודה מאומצת. פעילות המאווררים הייתה מעט רועשת, אך לא במידה שפוגעת בחוויית השימוש.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Lenovo ThinkPad Edge E320 מצויד במסך בגודל 13.3 אינטש וברזולוציה של 1366x768. מבחינת איכות התצוגה, ניכר שמדובר במחשב שנועד לביזנס ולא לפלז'ר. המסך מצופה בציפוי נגד השתקפויות שמתגלה כיעיל מאוד ומאפשר עבודה במגוון מצבי תאורה. מנגד, הצבעים מעט קרירים, ובעת צפייה בסרטים הבחנו שעל משטחים בעלי גוון אחיד הופיעה גרעיניות שיצרה לעיתים תחושה קלה של ריצוד.

זווית הצפייה הצדית סבירה ומאפשרת צפייה בזוג. עם זאת, בצפייה מזווית של כ-45 מעלות הופיעה התכהות קלה בצד הרחוק של המסך. זווית פתיחת המסך בינונית, ועומדת על כ-120 מעלות. מדובר בזוית מספקת בעת עבודה על שולחן, אבל זווית גדולה יותר הייתה יכולה להועיל בעת עבודה על הברכיים.

Lenovo Edge E320
המסך, בגודל 13.3 אינטש, נועד בבירור לביזנס ולא לפלז'ר. הוא מצופה בציפוי נגד השתקפויות שמתגלה כיעיל מאוד ומאפשר עבודה במגוון מצבי תאורה. מנגד, הצבעים מעט קרירים וזוויות הצפייה פושרות

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

יחסית למחשבים בעלי מסך בגודל 13.3 אינטש, ה- E320 הוא מחשב נייד בעל ממדים בינוניים. היקפו 32.2x22.8 ס"מ, עוביו בחלק הרחב ביותר הוא 3.9 ס"מ, ומשקלו, כולל סוללת 6 תאים, עומד על 1.74 ק"ג. מדובר במימדים נוחים לעבודה ולניידות, למרות שניתן למצוא כיום מחשבים דקים יותר וקלים יותר מאותה קטגוריה.

Lenovo Edge E320
זהו מחשב נייד בגודל בינוני ובמשקל נוח יחסית של 1.74 קילו. הוא מגיע בצבעים שחור מט, שחור מבריק ואדום, ועיצובו מעודן בהשוואה למחשבים העסקיים הרגילים של לנובו

המקלדת ב- E320 עמידה מפני נוזלים. היא מצוידת במקשים שטוחים וחלקים בעלי היקף מקומר שמשפר את האחיזה בהם. הם נוחים להקלדה, אך מעט רועשים. סידור המקשים על גבי המקלדת דורש תקופת הסתגלות מאחר וכמה מהם ממוקמים במקומות לא שגרתיים. מקש ה-FN ממוקם משמאל למקש ה- Ctrl השמאלי, ולא מימין לו כמקובל במרבית המחשבים הניידים (התעקשות ידועה ותמוהה של לנובו). כמו כן, מקש ה- Delete אינו ממוקם בפינה הימנית העליונה, אלא מעט שמאלה ממנה. מימין למקש ה-Delete  ממוקמים מקשי ה- Home וה-End, ולא פעם קרה שבמקום למחוק אות אחת, מצאנו את הסמן מהבהב בסוף השורה. כמובן שלא מדובר במשהו שאי-אפשר להתרגל אליו. מקשי ה-PageUP ו-PageDown ממוקמים לצד מקשי החצים והם שקועים מעט יחסית לשאר המקשים, סידור שהתגלה כנוח.

בעוד שמקלדת המחשב הופכת לנוחה למדי ברגע שמתרגלים אליה, אל משטח העכבר קשה מאוד להתרגל. מדובר במשטח בעל גודל סטנדרטי המצופה במרקם של נקודות בולטות שאמורות לשפר את הדיוק. בעת עבודה מתקבלת תחושה של פיגור בין תנועת האצבע על משטח העכבר לבין תנועת סמן העכבר על המסך. תחושה זו לא השתפרה גם לאחר ששינינו את ההגדרות השונות. בנוסף, משטח העכבר אינו יציב, והוא מרקד לכל הכיוונים בתוך המסגרת בה הוא ממוקם. המשטח מצויד בטכנולוגיית מולטי-מגע וכולל גם פס גלילה שאינו מסומן בצדו הימני, אבל בגלל שהמשטח אינו יציב, גלילת המסך באמצעותו מתגלה כלא נוחה. לזכותו של משטח העכבר יש לזקוף את הפתרון שמצאו ב-Lenovo למקשי העכבר: רוב שטחו של משטח העכבר משמש גם כמקש עכבר, כאשר לחיצה על צידו הימני משמשת כלחיצה על המקש הימני, ולחיצה על צידו השמאלי – כלחיצה על מקש שמאלי.

בנוסף למשטח העכבר, במרכז המקלדת ממוקם גם כדור עקיבה (TrackPoint). למרות שנתקלנו כבר בטובים ממנו, הוא מתגלה כאלטרנטיבה לא רעה למשטח העכבר הבעייתי. ראוי לציין שלמרות שהכדור ממוקם במרכז המקלדת, אין הוא מפריע כלל להקלדה. בין המקלדת למשטח העכבר ממוקמים שלושה מקשי עכבר ייעודיים לעבודה עם כדור העקיבה: מקש עכבר ימני, מקש עכבר שמאלי וביניהם מקש שהשארתו לחוץ מאפשרת לגלול את המסך באמצעות כדור העקיבה. מקשים אלה התגלו כנוחים מאוד.  

Lenovo Edge E320
המקלדת מצוידת במקשים חלקים בעלי היקף מקומר שמשפר את האחיזה בהם. הם נוחים להקלדה, אך מעט רועשים, וסידורם דורש התרגלות. משטח העכבר מאוד לא נוח ומגיב בעצלות, ועדיף להשתמש בכדור העקיבה

פרט למקש הכיבוי, אין ב- ThinkPad Edge E320 מקשים ייעודיים. באמצעות לחיצה על מקשי ה-F ניתן לשלוט על עוצמת השמע, על בהירות המסך, על מצב התצוגה בעת חיבור לצג חיצוני ועל מצב הקישוריות. בנוסף, ניתן להפעיל את מצלמת הרשת, וכן להפעיל או לנטרל את המיקרופון המובנה. המקשים F10-F12 משמשים כמקשי מולטימדיה. כדי להשתמש בפונקציה המקורית של מקשי ה-F, יש ללחוץ עליהם בשילוב עם מקש ה-FN.

הרמקולים ממוקמים מעל המקלדת, ומכוסים על-ידי המעטפת שמסביב למקלדת. הם מפיקים צליל בעוצמה חלשה יחסית למקובל כיום. הצליל נשמע היטב בחדר קטן ושקט, אך בסביבה מעט רועשת יותר או במרחב פתוח יותר, עוצמתו אינה מספיקה. איכות הסאונד ממוצעת לכל היותר: לרוב, הצלילים הם בעלי נפח, אך הם מתכתיים מאוד. מרבית העסקים הקטנים ימצאו את הרמקולים כמספקים, אבל מי שזקוק לרמקולים ככלי עבודה, יצטרך לחשוב על פתרונות אלטרנטיביים.

סט החיבורים ב- E320 עומד בסטנדרטים המקובלים כיום, אך לא מציע דבר מעבר להם. מצדו הימני של המחשב ניתן למצוא חיבור HDMI, חיבור USB משולב eSATA וחיבור לאוזניות או למיקרופון. מצידו השמאלי של המחשב ממוקמים חיבור VGA לצג חיצוני, חיבור LAN לרשת קווית, שני חיבורי USB נוספים, וקורא כרטיסים SD/MMC/MS/MS Pro. מיקומי החיבורים נוחים, והמרווחים ביניהם גדולים דיים. 

Lenovo Edge E320
סט החיבורים ב- E320 עומד בסטנדרטים המקובלים כיום, אך לא מציע דבר מעבר להם. מצדו הימני של המחשב ניתן למצוא חיבור HDMI, חיבור USB משולב eSATA וחיבור לאוזניות או למיקרופון

חברת Lenovo ציידה את ה- E320 בתוכנה בשם SimpleTap. התוכנה היא מעין ממשק עבודה אלטרנטיבי בסגנון ממשקי האפליקציות המוכרים מגזרת הטאבלטים והסמארטפונים. לשונית הממוקמת על המסך מאפשרת לפתוח את הממשק, וסגירתו נעשית באמצעות מקש ה- Esc. הממשק נפתח ונסגר במהירות, ובאמצעותו ניתן לפתוח בלחיצת כפתור תוכנות או אתרי אינטרנט נבחרים. כגימיק, מדובר ברעיון נחמד; ברמה הפרקטית, התקשינו להבין מה טוב בזה. מאחר שהמחשב אינו מצויד במסך מגע, העבודה עם ממשק ה-SimpleTap נראית כמו חיקוי לא מוצלח של טאבלט.

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

Lenovo ThinkPad Edge E320 מצויד בסוללת ליתיום-יון בעלת 6 תאים, שלהצהרת החברה יכולה להספיק ל-9 שעות. בבדיקה שערכנו, הספיקה הסוללה ל-4.5 שעות עבודה שכללו גלישה באינטרנט אלחוטי ועבודה על שתי תוכנות אופיס. מדובר בנתונים טובים יחסית לקטגוריה.

בשורת המשימות שבתחתית המסך ממוקם מד סוללה (בנוסף לזה הסטנדרטי שמופיע ליד השעון). מד הסוללה מורה כל הזמן על זמן הסוללה שנותר בתצורת העבודה הנוכחית. מדובר בפתרון נוח מבחינה ויזואלית, אבל אמינותו מוטלת בספק: במהלך הבדיקה שערכנו נכבה המחשב כאשר מד הסוללה הראה כי נותרה עוד חצי שעת עבודה. על-ידי הקשה על מד הסוללה ניתן לפתוח את ממשק ניהול האנרגיה, המאפשר לשנות את תצורת העבודה במטרה לחסוך בחשמל. כמה דקות לפני שזמן הסוללה אוזל נשמע צפצוף טורדני, ומופיעה אזהרה על המסך.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

איכות הבנייה ואיכות החומרים ב- Lenovo ThinkPad Edge E320 עושים רושם טוב. למרות שרוב חלקי המעטפת עשויים פלסטיק, הם נראים יציבים למדי, ואינם מתכופפים בתגובה ללחיצות. החיבורים השונים נראים יציבים, צירי המסך עמידים בפני טלטלות קלות ואזור המקלדת עמיד מפני נוזלים. האזור היחיד שנראה בעייתי הוא משטח העכבר, שכאמור רופף למדי.  

סידורי האבטחה כוללים מערכת הגנה על הדיסק הקשיח בעת נפילה ומערכת לגיבוי ושחזור מידע. מדובר במערכות חשובות, אבל בהתחשב בעובדה שמדובר במחשב אשר פונה למגזר העסקי, היינו מצפים שהוא יכלול גם סידורי אבטחה נוספים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply