חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy S6 SM-G920F 32GB סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 5.1 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 32GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2015
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
ציון WiseBuy
9.4
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
יוני 29.03.19
Elad 25.01.19
netanel 29.09.18
Moriah 04.09.18
daniel 03.09.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S6 SM-G920F 32GB סמסונג

הטוב
  • עיצוב יוקרתי מתמיד
  • מסך מהטובים ביותר בנמצא
  • מצלמה משובחת, מהירה ואיכותית
  • ביצועים זריזים וחלקים
  • עיצוב הממשק שופר מאוד
  • טעינה מהירה ואלחוטית
  • רמקול חזק במיקום טוב
הרע
  • חיי סוללה לא מספיק מרשימים
  • סוללה לא נשלפת
  • ללא הרחבת זיכרון
  • קורא טביעת האצבע לא שופר מספיק
  • ללא עמידות במים ואבק
  • מועד לשברי נפילה בשל ריבוי הזכוכית
בשורה התחתונה

את חוויית ההתנסות שלנו עם ה- Galaxy S6 אפשר לסכם במילה אחת: תענוג. סמסונג שייפה, החליקה, תיקנה ועדכנה את מרבית הפגמים שאפיינו את מכשירי הדגל הקודמים שלה, והפכה את המכשיר הנוכחי ליצירת אמנות. המכשיר מהיר ביותר, נוח לשימוש, בעל מסך מהמם ומצלמה נפלאה - לטעמנו אלו הפרמטרים החשובים ביותר בשימוש השוטף. נכון, הסוללה מאכזבת מעט, אבל לפחות הטעינה הסופר-מהירה תסייע לכם להתגבר על כך.

אם הצלחתם לסלוח לסמסונג על הסוללה הבלתי נשלפת ועל היעדר התמיכה בכרטיס הזיכרון, או שגם אתם הגעתם למסקנה שאפשר להסתדר בלי שני אלה -
Samsung Galaxy S6 הוא מועמד מוביל למי שמעוניין בחזית הטכנולוגיה שיש לסמארטפונים להציע כיום.

הקדמה

מכשיר הדגל החדש של סמסונג לשנת 2015, השישי במספר, מציג השנה את העדכון הגדול ביותר בתולדותיו. תהיה זו המיית לב הרוכשים, טרוניות המבקרים או הלחץ ההולך וגובר מצד המתחרות; כך או כך, התוצאה היא עדכון מסיבי לעיצובו של הגלקסי החדש, שמברווזון פלסטיקי ממוצע-מראה הפך לברבור אלגנטי, עתיר מתכת וזכוכית. לצד הגרסה הסטנדרטית, השיקה סמסונג את Galaxy S6 Edge, המצויד במסך המתעקל משני קצותיו (ואותו נבדוק בנפרד).

מפרטו של
Samsung Galaxy S6 מפואר, כצפוי ממכשיר דגל של אחת מהיצרניות המובילות בעולם. הוא מבוסס על פלטפורמת Exynos 7420 שכוללת זוג מעבדים מרובעי ליבות, זיכרון RAM בנפח 3GB, מסך Super AMOLED בגודל 5.1 אינטש וברזולוציית QHD, מצלמת 16 מגה פיקסל, נפח אחסון של 32, 64 או 128GB ועוד מגוון פינוקים.

מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסתה העדכנית ביותר, לוליפופ
5.0.2, עם משק TouchWiz מעליה שזכה גם הוא לרענון עיצובי משמעותי.

גלקסי אס 6 זמין בצבעים לבן, שחור (למעשה כחול עמוק), זהב וכחול.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

איכות השיחה במכשיר מצוינת. האפרכסת מפיקה צליל עוצמתי וברור שמאפשר לנהל שיחות בקלות גם ברחוב או בנסיעה. הספיקר חזק מאי-פעם במכשירי סמסונג, ובזכות מיקומו החדש - בתחתית המכשיר במקום בחלק האחורי - הוא גם אינו נחסם. ניהלו כמה וכמה שיחות ללא ידיים באיכות מעולה.

סמסונג מתהדרת בכך שהרמקול משופר באופן דרמטי ביחס למכשיר הדגל הקודם, ה-
Galaxy S5. מבחינת עוצמה אין חולק שהווליום גבוה בהרבה, להערכתנו בלתי מדעית - בלפחות 20-30 אחוזים. מבחינת האיכות, ובכן - לסמסונג יש לאן לשאוף. הצליל בסך הכל בסדר, אבל אינו משתווה לסאונד הצלול והמדויק שמפיקים הרמקולים של ה- HTC One M8, למשל.

חיבור ה-
Bluetooth למערכת השמע ברכב התבצע בכל נסיעה באופן חלק ושקוף, ולא חווינו כל בעיות שהן בחיבור או באיכות השמע.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

Samsung Galaxy S6 מזכיר בעיצובו שני מכשירים משתי יצרניות בולטות. ההיקף שלו דומה מאוד ל- iPhone 6, הן בגימור האלומיניום הכסוף-מט והן בסידור האלמנטים בתחתית (גריל מחורר לרמקול, שקע טעינה וחיבור לאוזניות). מנגד, חלקו האחורי מזכיר את מכשירי סדרת Xperia Z של סוני, שגם להם מסגרת מתכתית וגם מזכוכית.

למרות שחזית המכשיר שומרת על העיצוב השגור של סמסונג, המראה כללי של המכשיר יוקרתי ומרשים עשרות מונים מקודמיו לסדרה. סופסוף יש לסמסונג מכשיר דגל להתגאות בו, לא רק מבחינת ביצועים ותכונות אלא גם במראה החיצוני. המכשיר גם דק ביותר - 6.8 מ"מ בסך הכל (פלוס בליטה קטנה באזור המצלמה), ומשקלו נוח, 138 גרם. האחיזה במכשיר נעימה מאוד, שכן זכוכית המסך מתעגלת קלות כלפי המסגרת כדי לרכך ולהחליק את החיבור ביניהם, כך שאין קצוות חדים מדי. עם זאת, לעיצוב העגלגל והמתכתי הזה יש גם חיסרון: זהו מכשיר חלקלק מאוד, שנוטה להחליק בקלות כאשר הוא מונח על משטח לא יציב או אפילו כשאוחזים בו בידיים יבשות מאוד.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 מצויד באחד המסכים הטובים ביותר בעולם הסמארטפונים, אם לא הטוב ביותר. כמסך AMOLED הוא מתהדר בניגודיות מושלמת, בצבעים תוססים ועשירים ובזוויות צפייה מעולות; הרזולוציה שלו - 2560x1440, מאפשרת לו להציג צפיפות של 577 ppi, והתוצאה חדה מאי פעם. ואם לא די בכך, מצאנו שבמצב האוטומטי או בבהירות המסך המלאה, הצפייה בשמש ישירה טובה בהרבה מהממוצע. שאפו לסמסונג.

סידור הלחצנים במכשיר נותר לשמחתנו ללא שינוי: לחצן בית מימין, זוג לחצני ווליום משמאל. הלחצנים עשויים הפעם ממתכת, והם מצטיינים הן בגודלם, הן במידת הבליטה שלהם מעל פני השטח והן בעומק הלחיצה. גם בחזית נשארנו עם הסידור המוכר והאהוב של לחצן בית פיסי ומצדדיו זוג לחצני מגע מוארים. לחצן הבית הוגדל וזכה לקורא טביעת אצבע משופר, אך לטעמנו הוא מחייב לחיצה מעט עמוקה יותר מהרצוי כדי שיגיב.

בניגוד לקורא טביעת האצבע שהיה ב-
Galaxy S5, שחייב החלקת האצבע עליו וזכה לקיתונות של ביקורת, כאן קיבלנו סופסוף קורא ביומטרי שזקוק לנגיעה בלבד (בדומה לזה שבמכשירי iPhone 5S ומעלה). השיפור ביחס לדור הקודם משמעותי, אבל לא הכל מושלם. בחלק מהפעמים המכשיר מזהה את טביעת האצבע מיד, ובחלקם - נדרשת נגיעה נוספת; להערכתנו, לפחות ב-20% מהפעמים טביעת האצבע שלנו לא נקלטה כהלכה (אחוז גבוה מזה שחווינו עם ה- iPhone 6). בנוסף, לא פעם לוקח למכשיר כ-2 שניות כדי לזהות את האצבע ולפתוח את נעילת המכשיר, אם כי בשאר הפעמים הזיהוי ופתיחת הנעילה היו כמעט מידיים.

אי אפשר להתעלם מבחירתה של סמסונג, לראשונה במכשיר דגל שלה, לוותר הן על הרחבת זיכרון והן על החלפת סוללה עצמאית - שתי תכונות שהיו מוקד משיכה למשתמשים רבים וגרמו להם להעדיף את המכשירים של סמסונג על פני המתחרות. סמסונג טוענת שהגיעה למצב הו היא סומכת על חיי הסוללה של המכשיר ובטוחה שלא תהיה פגיעה במשתמשים בכך שלא ניתן להחליף את הסוללה; נניח - אבל תמוה בעינינו מדוע הוחלט שלא לאפשר הרחבת הזיכרון באמצעות מגירה צדית, למשל, בדומה למגירת כרטיס ה-
SIM.

Samsung Galaxy S6

מסיבותיה שלה, סמסונג שילבה במכשיר הדגל החדש שלה את ערכת השבבים
Exynos 7420 ולא את Snapdragon 810 הפופולארית. מסתבר שהענקית הקוריאנית חשה בטוחה בעצמה כדי לשלב צ'יפסט מתוצרתה, ולשמחתנו הביטחון הזה מוצדק. ביצועיו של ה- Samsung Galaxy S6 הם הטובים ביותר שפגשנו במכשיר של סמסונג כלשהו, ואחד הטובים ביותר בעולם מכשירי האנדרואיד כיום. עם זיכרון של 3GB ומערכת הפעלה שעברה דיאטה ושיפורים שונים, המכשיר מצליח להעלים את מרביתם המוחלט של הלאגים, ההשהיות והגמגומים שמהם סבלו מרבית קודמיו. הגלילה, האנימציות השונות והמעבר בין יישומים - כולם חלקים למשעי. פתיחת יישומים מתבצעת באופן מיידי, כולל אפליקציות שנחשבו לבעייתיות במכשירי סמסונג, כגון החייגן, אנשי הקשר והגלריה. גם המצלמה הרשימה אותנו, ועל כך נרחיב בסעיף המולטימדיה. נציין לשלילה את אנימציית פתיחת מגירת האפליקציות הכעורה, ואת העובדה שמסך ה-My Magazine עדיין עולה באטיות. על שתי הבעיות התגברנו בקלילות בהחלפת ה-Launcher, אבל זה ממש לא הכרחי.

מעבר לביצועים המרשימים, סמסונג עשתה מאמץ ניכר כדי לשפר את העיצוב של ממשק
TouchWiz, שסבל באופן כרוני ממראה מצועצע, עמוס ולא קונסיסטנטי. מאמץ ניכר שהוכתר בהצלחה חלקית: מצד אחד, תפריטי ההגדרות, התפריטים הקופצים למיניהם ויישומי מפתח (חייגן, אנשי קשר, מסכי השיחה, שעון, תפריט יישומים אחרונים, וילון ההתראות ועוד) אכן מעוצבים כעת באופן נקי הרבה יותר, ובמקרים רבים מצייתים לעקרונות היסוד של ה- Material design של גוגל. מאידך, פה ושם תמשיכו להיתקל באותו חוסר-עקביות, כאשר לפעולה אחת נדרשת לחיצה על "החל" ולפעולה אחרת - לא, תפריט אחד מעביר לחלון חדש ותפריט אחר (באותו עמוד) פותח חלונית פופ-אפ, וכדומה. לטעמנו, למרות הפגמים הקלים, השיפור של סמסונג משמעותי ומקיף מספיק, ובהחלט נהנינו מאוד מחוויית השימוש במכשיר - גם בפן הויזואלי.

ל-
Samsung Galaxy S6 אין מחוות נקישה או החלקה להדלקת המסך, כמו במכשירי דגל מתחרים, אבל אין מדובר בחיסרון לטעמנו משום שיש לו לחצן בית פיזי בולט ונוח מקדימה. במקום זאת יש כאן חיישנים ומחוות שכבר פגשנו במכשירי עבר של החברה, כגון חיוג בהצמדה לאוזן, רטט קצר בהרמת המכשיר שמודיע שיש הודעות שלא נקראו, שהות חכמה של המסך כל עוד צופים בו ולכידת מסך בגלילת גב היד על המסך. בנוסף, סמסונג מאפשרת לכם להקטין את המסך באמצעות החלקת האצבע אלכסונית מלמעלה, לשימוש נוח יותר ביד אחת, וכן אפשרות קלה מאוד להפעלה שני יישומים במקביל.

פיצ'ר מדליק אחרון ששווה להתעכב עליו הוא מנגנון ה-Themeing, כלומר היכולת לבחור לשנות את המראה הכללי של הממשק. סמסונג מציעה חנות של ערכות נושא, שכוללת בשלב זה כמות די מצומצמת של ערכות. שמחנו לגלות, עם זאת, שלא מדובר רק בהחלפת הטפט והאייקונים (כמו שראינו- Galaxy A5 למשל) אלא בשינוי העיצוב של אלמנטים רבים בממשק, כמו וילון ההתראות ופקדי השליטה, תפריטי המשנה, החייגן והווידג'טים השונים. נחמד.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

המצלמה של גלקסי אס 6 היא הטובה ביותר שפגשנו בטלפונים סלולריים עד כה, ללא תחרות. מיטב הטכנולוגיה נדחסה כאן: חיישן ברזולוציית 16 מגה פיקסל, עדשה עם צמצם f/1.9 בעלת מייצב תמונה אופטי, תכונת HDR אוטומטי וצילום וידיאו ברזולוציית 4K. למצלמה הקדמית יש 5 מגה פיקסל והיא מסוגלת ללכוד וידיאו ברזולוציית 1440p.

בעוד שהמצלמות במכשירי הדגל הקודמים של סמסונג הפיקו ללא ספק תמונות נפלאות, הן סבלו ממהירות הפעלה וצילום בינונית לכל היותר. סמסונג תיקנה בדיוק את הנקודה הזו. ראשית, אחד הפיצ'רים הטובים ביותר במכשיר הוא ההזנקה המהירה של המצלמה, מכל מקום (גם ממצב המתנה), באמצעות לחיצה כפולה מהירה על לחצן הבית. סמסונג טוענת שהמצלמה עולה תוך 0.7 שניות, וזה נכון - כל עוד המכשיר דלוק ויישום המצלמה שמור בזיכרון. אבל גם במקרים אחרים, לוקח למצלמה עד 2 שניות כדי לעלות ולהיות מוכנה לצילום הראשון, ובדרך כלל פחות מכך. מצאנו שהלחיצה הכפולה הזו, שמפעילה את המצלמה במהירות וחוסכת את החיפוש אחרי היישום, היא הברקה של ממש.

Samsung Galaxy S6

מכאן ואילך, המצב אפילו הולך ומשתפר. המיקוד זריז מאוד והצילום נעשה כהרף עין, עם אנימציית הבזק מינימלית שלא גוזלת זמן. את הצילום הבא תוכלו לצלם באופן מידי, בלי להמתין בין תמונה לתמונה. בצורה כזו תוכלו ללכוד רצף של תמונות ולבחור לאחר מכן את הטובה ביותר מביניהן. למרבה השמחה, בזכות יכולותיה האופטיות המרשימות, החיישן האיכותי ועיבוד התמונה המוצלח, כמעט ואין צורך ביותר מתמונה אחת כדי לקבל תוצאה מעולה.

תמונות באור יום היו באיכות משובחת, עם שפע של פרטים, צבעים עשירים ומדויקים וחשיפות נכונות. מצב ה-HDR נכנס לפעולה באופן אוטומטי ומבלי להפריע או להאט את הצילום וסייע במקרים של ניגודיות גבוהה, כך שגם תמונות כאלה יצאו מעולות וללא אזורים שרופים מדי או חשוכים מדי. עד כאן - טוב ויפה, אבל גם ב- Galaxy S5 קיבלנו תמונות נהדרות באור יום. מה שהרשים אותנו במיוחד היו הצילומים בתוך הבית, שהיוו נקודת חולשה קבועה במצלמות של סמסונג. בזכות המייצב האופטי והצמצם הפתוח לרווחה, המצלמה ממשיכה להפיק תמונות מצוינות גם בתאורה מלאכותית ובאור החלש יחסית בתוך הבית והמשרד. יש אמנם ירידה בפירוט, אבל עדיין התמונות חדות ומפורטות הרבה מעבר למה שהתרגלנו עד כה, והרבה פחות תמונות יצאו מטושטשות. שוב, שאפו לסמסונג.

צילום הוידיאו, ברזולוציית
4K או ברזולוציית 1080p, ממשיך לקטוף מחמאות. התמונה חלקה, חדה ועשירה, והסאונד המוקלט איכותי גם הוא. אפשר לבחור במצב 60fps תמונה חלקה במיוחד, או במצב הילוך אטי שהיה נקודת החולשה היחידה והפיק סרטונים לא איכותיים.

מצלמת הסלפי הקדמית פחות הרשימה אותנו מבחינת החדות והפירוט, אבל עדיין ניפקה תמונות סלפי טובות, ללא איבוד רב של פרטים. תוכלו לצלם סלפי במגוון דכים: באמצעות מחווה של כף היד אל מול המצלמה, באמצעות נגיעה בחיישן הדופק שלצד המצלמה האחורית, או - השיטה המועדפת עלינו - באמצעות המצלמה הראשית, שמזהה באופן אוטומטי פנים בחלק מוגדר במסך ולוכדת תמונה מבלי שתצטרכו להביט במסך. בשיטה זו תקבלו את מלוא האיכות של המצלמה הראשית באופן נוח מאוד.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

חוויית הצפייה בוידיאו ב-
Samsung Galaxy S6 נהדרת, בזכות המסך החד והבהיר להפליא ובזכות הרמקול החזק. נגן הוידיאו המובנה תומך במרבית הפורמטים הנפוצים.

הגלישה במכשיר גם היא ללא דופי. חדות המסך מאפשרת קריאות של טקסטים זעירים באופן צלול מאי פעם, והתמיכה ברשתות דור 4 וברשתות
Wi-Fi בתקנים העדכניים ביותר מבטיחים טעינת תוכן מהרשת במהירות רבה. תוכנת הדואר המובנית עברה שיפור ויזואלי נאה, אם כי עדיין העדפנו תוכנות מתקדמות יותר מצד שלישי (כגון MailWise או Nine).

לסיום נזכיר את עינית ה-
IR, המאפשרת שליטה בטלוויזיה ובהתקנים נוספים, ואת שבב ה-NFC שמלבד תפקודיו הרגילים ישמש בעתיד לשירות התשלומים Samsung Pay - המתחרה של Apple Pay. לדברי סמסונג, השירות צפוי לעבוד בכל מסוף סליקת-אשראי שגרתי, כך שיש לקוות שהשירות הזה יגיע ארצה בהקדם.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Samsung Galaxy S6 מצויד בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של 2550mAh. כפי שציינו, סמסונג ויתרה לראשונה על האפשרות להחלפת סוללה ב- Galaxy S6. במקום זאת, קיבלנו שתי סוכריות שימתיקו את הגלולה המרה. ראשית, המכשיר תומך בטעינה אלחוטית (מטען אלחוטי אינו כלול בערכה, אבל ניתן לקנות כל מטען שהוא התומך בתקן Qi או PMA), ושנית - המטען המהיר, המצורף למכשיר, מסוגל לדברי סמסונג לאפשר עד 4 שעות שימוש תוך 10 דקות טעינה בלבד.

את הטעינה האלחוטית לדאבוננו לא יכולנו לבדוק, אבל המטען המהיר בהחלט מספק את הסחורה והוא טוען את המכשיר במהירות מפליאה. למשל, כשהגענו לשעה
17:30 ל-15% סוללה לאחר יום עמוס במיוחד, ורק רצינו למלא קצת את הסוללה לקראת סוף יום העבודה, גילינו לאחר חצי שעה שהמכשיר כבר ב-70% אחוז סוללה.

כל זה טוב ויפה, אבל אין מנוס מלקבוע שחיי הסוללה עצמם לא מספיק טובים, וגם לא עקביים במיוחד. בחלק מהימים נזקקנו לחפש את המטען בסביבות השעה
19:00, ובימים אחרים הספיקה הסוללה עד סביבות השעה 23:30; כך או כך, הגענו לסוף כל יום עם אחוזי סוללה בודדים במקרה הטוב.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Samsung Galaxy S6 מציג איכות בנייה נפלאה, בזכות שימוש בחומרים איכותיים מאוד. המסגרת סביב היקף המכשיר עשויה אלומיניום בצבע שנראה טבעי (אין חשש לקילופים), הלחצנים השונים קבועים היטב במקומם והמכשיר כולו מעניק תחושה סולידית ואיתנה. הזכוכיות שמכסות את קדמת ואחורי המכשיר הן שתיהן מסוג Gorilla Glass 4, הדור האחרון של הזכוכית המחוזקת שעמידה יותר מתמיד בפני שריטות וגם בפני שברי נפילה במידה מסוימת. למרות הכל, אין מנוס מחשש לשברים במכשיר עם כל כך הרבה זכוכית, במיוחד לאור העובדה שהוא חלקלק מאוד כפי שפירטנו לעיל.

נקודה נוספת לרעתו של גקלסי
S6 היא טביעות האצבע המרובות שאוספת הזכוכית האחורית, וגורמת לו למראה מלוכלך תוך זמן קצר. ולסיום, לא נוכל שלא להתאכזב מעט מכך שסמסונג בחרה שלא לצייד את המכשיר בעמידות למים, כפי שעשתה בדגם הקודם וכפי שעושה סוני במכשירים בעיצוב ובנייה דומים מאוד כבר כמה דורות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply