חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מקרר Hisense RQ81WC4S/WGBK/BGK הייסנס
מותג: Hisense, Hisense
מספר דלתות: 4 דלתות
טווח מחירים: 5000 - 7000 ₪
מיקום המקפיא: מקפיא תחתון, דלת ליד...
נפח כללי: 629 ליטר
סוג המוצר: מקרר ביתי, מקרר ביתי...
תאריך כניסה לאתר: 10/2016, 10/2016
כיוון פתיחת הדלת: יש 2 דלתות - גם לימין...
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
rami 19.11.23
talz4391472 23.07.23
Tanios 05.07.23
Israelinas 18.06.23
menash129 13.04.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מקרר Hisense RQ81WC4S/WGBK/BGK הייסנס

שחר שושן | 06.06.2017
הטוב
  • מגירות על גלגלים
  • שומר על טריות מעולה
  • תאורה טובה
  • מגירת אפס מעלות
הרע
  • פתיחת הדלתות מצריכה הפעלת כוח
  • זווית גישה לא נוחה כשדלת אחת פתוחה
  • דלתות עבות במיוחד
בשורה התחתונה
עם סידור מדפים נוח, שטח אחסון בדלתות ובקרת טמפרטורה מפוצלת, ה-RQ81 של הייסנס מציע פתרון איכותי למוצר שלכל אחד ואחת יש בבית. מגוון הטכנולוגיות שיש בפנים ובפרט היוניזטור, מתיימרות להאריך את חיי הירקות והפירות בתוך המכשיר ואנחנו עדים לכך שזה באמת עובד, ואכן ירקות עליים שלרוב תופסים לחות ונהרסים, החזיקו מעמד כמעט חודש.

עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שהדלתות כאן עבות במיוחד כך שיש צורך לחשב מראש את המרחב מימין ומשמאל למקרר.
RQ81WC4S/WGBK/BGK
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 6,345 ₪
מחיר סופי: 6,346 ₪
מחיר סופי: 6,350 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-13 חנויות>>
הקדמה

לכל אחד בביתו יש מקרר כלשהו. חלקם מצופים בנירוסטה מוברשת, חלקם בצבע לבן מט עם מדבקות מקולפות, אך דבר אחד יש לכולם במשותף, וזה שהם הלב של המטבח, והלב הזה צריך לעבוד כראוי.

 

בדקנו את דגם RQ81 של הייסנס ולו נפח של 629 ליטר, ארבע דלתות, מקפיא תחתון ושליטה נפרדת על הטמפרטורה בכל תא. עם דלתות עבות במיוחד ומגירות נשלפות, הנה מה שחשבנו על המקרר החדש.


Hisense RQ81: איכותי ונוח לשימוש

מקרר שבו תא ההקפאה ממוקם בחלקו התחתון של המקרר. יתרונו הוא בגישה הנוחה לתא הקירור.

נוחות השימוש

(60% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אחד המאפיינים שמייחדים את ה-RQ81 הוא עובי הדלתות. להבדיל מהמקובל בתעשייה שבו האחסון על הדלתות דל למדי, או נרחב אך תופס שטח שיכל להיות של המדפים, כאן הדלתות עבות במיוחד, מה שמגדיל את נפח האחסון בהן. אך הדבר מגיע בעלות, שכן בפתיחה של דלת אחת ב-90 מעלות, כמעט ולא ניתן לגשת אל תוכן המקרר, אלא יש לפתוח את הדלת בכ-130 מעלות, מה שמצריך שטח ריק מימין ומשמאל למקרר. עם זאת, גם אם שתי הדלתות פתוחות ב-90 מעלות בלבד, עדיין ניתן לשלוף את המגרות במלואן - משהו שפחות נפוץ בדגמים אחרים, אך זה עובד רק אם שתי הדלתות פתוחות.


יחידת המקרר מכילה שלושה מדפים מזכוכית מחוסמת, שניים מהם ניתנים לכוונון לגובה, שתי מגירות לירקות ופירות ועוד מגירה שבה יש 0 מעלות המיועדת לדברי חלב או להפשרה. כל המגירות במקרר נעות על גבי גלגלים ולא בהחלקה של פלסטיק על גבי פלסטיק, מה שמאפשר לגשת אל המוצרים שבפנים מבלי שהמדף יתקע בפינות.


Hisense RQ81: איכותי ונוח לשימוש


בדלת ימין ושמאל ישנם ארבעה מדפים. שניים בינוניים, אחד עמוק ועוד מדף אחד קטן לכל הדברים האלה ששומרים במקרר שהם לא אוכל. בדלת שמאל המדף התחתון הגדול ניתן להטיה ב-45 מעלות מטה, כך שניתן לאחסן בו פריטים גדולים ואף לשלוף אותו ברגע. הרעיון הוא שאפשר לאכלס אותו בכל מיני פריטים שבדרך כלל הולכים אתכם לשולחן האוכל ובחזרה. הרעיון נחמד אך מדובר במיכל גבוה למדי כך שהוא לא נגיש במיוחד כשהוא נמצא בגובה השולחן עם שאר הדברים.

 

Hisense RQ81: איכותי ונוח לשימוש


המדפים מרווחים בצורה כזו שאפשר להכניס סיר פנימה עם המכסה, ובמידה ויש לכם סיר גבוה במיוחד, תוכלו לשנות את הגובה של שני המדפים העליונים. אנחנו לא הצלחנו להגיע לסיטואציה שבה רצינו להכניס משהו למקרר ולא יכלנו.


ה-RQ81 הוא מקרר הפוך, כך שהפריזר נמצא בחלקו התחתון, והוא מחולק לשניים. שני התאים סימטריים ומכילים שתי מגירות מלאות ועוד מגירה אחת נמוכה, כשניתן להוציא את כל המגירות, וישנו מדף אחד מזכוכית המוסתר בין שתי המגרות התחתונות. איפה תשמרו את המגירות שהוצאתם זה כבר סיפור אחר.

 

Hisense RQ81: איכותי ונוח לשימוש


להבדיל מפריזרים רבים במקררים עם מקפיא תחתון, כאן יש בדלת שטח אחסון מרשים, עם שלוש קומות של מדפים צרים - מיקום מצוין לכל הפריטים הקטנים שתמיד הולכים לאיבוד כמו שמרים, סוללות או הדבר הזה שנמצא שם כבר הרבה זמן ואף אחד לא זורק.

 

עם המקרר תקבלו מתקן קרח שאינו מותקן בשום מקום אלא מונח באחד המדפים. זהו אחד המתקנים המתסכלים ביותר שיצא לנו להשתמש בהם, ועד ליום זה לא הצלחנו לחלץ את קוביות הקרח החוצה.

 

Hisense RQ81: איכותי ונוח לשימוש


מסך הפיקוד המואר נמצא בדלת שמאל וממנו ניתן להגדיר טמפרטורה נפרדת לכל תא הקפה בנפרד, ולמקרר. השליטה במאפיינים בסיסית אך לא אינטואיטיבית במיוחד, ומצאנו את עצמנו משחקים עם כל הכפתורים כדי להבין מה המשמעות של כל דבר. עיצוב תקשורתי יותר היה חוסך לנו את ההתעסקות אך אפשר להניח שהאדם הסביר לא מתעסק בטמפרטורה של המקרר לעיתים קרובות. כאשר הטמפרטורה נקבעה, הכפתורים ננעלים ואין אפשרות לשנות אותה, עד שתלחצו במשך שלוש שניות על כפתור ה-Unlock. הנעילה האוטומטית הגיונית במידה כלשהי, אך הפקדים נמצאים 150 סנטימטר מהרצפה, ואנחנו מאמינים שילד שהגיע לגובה הזה כבר מספיק גדול כדי לא ללחוץ סתם. כאשר המקרר אינו בשימוש, כלומר אם הדלתות סגורות זמן מה, התצוגה כבית ולא לצורך, שכן התצוגה הזו אינה צרכנית חשמל משמעותית וזה נראה שזה נוצר יותר כדי לעשות רושם של חיסכון בחשמל מאשר לחסוך באמת.

 

המקרר והפריזר מוארים על ידי תאורה המותקנת לאורך המקרר כולו ובחלקו העליון של הפריזר, והיות ומדובר בנורות לד, הן כמעט ולא מפיצות חום.


Hisense RQ81: איכותי ונוח לשימוש

מקרר שבו תא ההקפאה ממוקם בחלקו התחתון של המקרר. יתרונו הוא בגישה הנוחה לתא הקירור.

ביצועים

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הטמפרטורות הזמינות למקרר הן בין 2 ל-8 מעלות, לפריזר הימני (שנקרא כאן My Fresh box) בין מינוס 18 לבין מינוס 5, ולפריזר השמאלי שגם נקרא כאן פריזר, בין מינוס 14 למינוס 24 מעלות. היכולת להבדיל בטמפרטורות יכולה להיות שימושית במידה ואתם סוג האנשים שבוחנים את הטמפרטורה האידאלית לכל פריט מזון שאתם מאחסנים. אך אנחנו מתקשים להאמין שמשתמש יטרח להתאים את הטמפרטורה, או שיעמוד בסיטואציה שבה המזון מסודר בפריזר בהתאם לטווח טמפרטורות שונה, ושכל בני הבית מקפידים על הסדר המסוים הזה.

 

Hisense RQ81: איכותי ונוח לשימוש


במהלך השימוש לא נתקלנו אף לא פעם אחת במוצר מזון כלשהו שהרגיש שהוא בטמפרטורה שאינה שווה לשאר חלקי המקרר, פג תוקף לפני הזמן או מכוסה עיבוי כלשהו, שיכול להעיד על בריחה של הקירור הפנימי. דגם זה מכיל יוניזטור שמפיץ יונים הטעונים במטען חשמלי לחלל המקרר, שם הם פוגשים חלקיקי אבק ולכלוך הטעונים במטען נגדי, נמשכים אליהם ונצמדים אל קירות המקרר או למשטח מיוחד בתוך מחולל היונים. לא נוכל לומר בדיוק כמה הוא פועל וכמה לא, אך נוכל לומר שהייעוד שלו הוא לשמור על הירקות טריים ואכן כך מצאנו שהירקות, במיוחד העליים כמו סלרי וקייל שבדרך כלל תופסים לחות ונהרסים, החזיקו במקרר הזה כמעט חודש עד שהראו סימני תשישות, וזו תוצאה יוצאת דופן.

 

זהו מקרר אינוורטר - טכנולוגיה שידועה בכך שהיא חסכונית בחשמל, והוא פועל שונה ממקרר רגיל. בעוד שמקרר מסורתי מפעיל ומכבה את המדחס המייצר את הקור בהתאם לצורך, אינוורטר משנה את עוצמת הפעולה של המדחס בהתאם לצורך. בכך, במקום שיהיה או כבוי או פועל, יש לו מגוון מצבים שונים של פועל - ומכאן מגיע החיסכון בחשמל.

 

Hisense RQ81: איכותי ונוח לשימוש


ולמרות הטכנולוגיה הזו, מכון התקנים נתן לו את הדירוג B מבחינת צריכת אנרגיה מה שמעיד על צריכה יחסית גבוהה. אם כך מדוע זה? בהייסנס טוענים כי מכון התקנים בודק את הצריכה המקסימלית של המכשיר ואז מכפיל את התוצאה בשעות השימוש של המקרר בחודש, ובכך מתקבלת התוצאה. ממכון התקנים נמסר לנו (ולא בהקשר למקרר זה ספציפית) שהם מחברים את המקרר ומחכים שיתייצב מבחינת טמפרטורה, ולאחר מכן בוחנים את צריכת החשמל במשך 24 שעות ואת התוצאה הזו מכפילים בחודש כך שהמבחן מדמה תנאי שימוש רגילים של יום שלם, ולא צריכה רגעית. בפועל, מדובר בהבדל שייקחו שנים רבות להרגיש אותו בחשבון החשמל, אך זהו עדיין הבדל. מצד שני, הטכנולוגיה הזו מייקרת את המקרר ולאו דווקא בשיעור דומה לחיסכון בחשמל, כך שלא היינו רצים לבחור בו רק בגלל שהוא אינוורטר.

 

בעוד שאנחנו נמצאים בסביבה משרדית שאינה שקטה כמו בית מגורים בלילה, עם כמה שניסינו, לא הצלחנו לשמוע את המדחס של המקרר פועל, אך מדובר במכשיר חדש ולרוב לוקח כשנתיים שלוש עד שמתחילים לשמוע את המקרר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply