חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מחשב נייד Asus T303UA-GN050T אסוס
יצרן: Asus
גודל מסך: 12.5 אינטש
סוג מעבד: Intel Core i7
נפח זיכרון RAM: 16 GB
מערכת הפעלה: Windows 10
דגם מעבד: 6500U
דור מעבד: דור 6
תצורת ‎ 2 in 1: מסך נשלף
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
aikma 28.01.17
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus T303UA-GN050T אסוס

שחר שושן | 16.01.2017
הטוב
  • נייד מאוד
  • מכיל Windows Hello
  • ביצועים טובים
הרע
  • זמן סוללה קצר
בשורה התחתונה

למרות המפרט המרשים, ציפינו למצוא כאן טאבלט מוצלח ומחשב נייד חלש ביותר, ולו רק מהסיבה שקשה להאמין שכל כך הרבה עוצמה נכנסת באריזה הדקיקה הזו. בפועל קיבלנו מחשב נייד מוצלח מאוד שיכול להתמודד בהצלחה עם מחשבים ניידים גדולים וכבדים ממנו בהרבה, אך הדבר בא במחיר כספי גבוה למדי.

למי שידו משגת, ישמח לגלות שה-T303UA של אסוס הוא מחשב עבודה ובידור מהשורה הראשונה.


הקדמה

מאז שאפל הכריזה על האייפד, רבים ניסו לשלב בין הניידות של הטאבלט לבין כוח העיבוד של המחשב הנייד, וכשמיקרוסופט הכריזה על הסרפייס בוק היה נראה כאילו סוף סוף יש מחשב נייד באמת, בגודל של טאבלט שאפשר לעבוד איתו. ה-T303UAA הוא התשובה של אסוס לטרנד החדש יחסית של מחשבים בגודל של טאבלט עם חומרה של מחשב נייד אמיתי, ואם אתם מוכנים להתגבר על כמה מכשולים, הוא יכול להיות פתרון מעולה.

לקחנו את ה-T303UA לתערוכת CES בלאס ווגאס שם העמדנו אותו למבחן משולב וקפדני – האם הוא יכול להיות תחליף למחשב נייד בגודל מלא או שמדובר בצעצוע יקר?

כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הדגם שבדקנו מכיל המעבד מכיל מעבד ,Core i7 6500U 16 גיגה RAM, וכונן קשיח SSD בנפח של 500 גיגה. חשוב לשים לב שלמרות שמדובר ב-Core i7, אין מדובר בגרסת הדסקטופ של המעבד, כשהאות U מסמלת כי מדובר במעבד נייד שהוא חלש בהרבה מתאומו לשם הנייח. כמו כן, באופן דיי הגיוני מחשב זה מגיע ללא כרטיס מסך ייעודי כשישנו מעבד גרפי מובנה על המעבד.



Asus T303UA

אנחנו ביקשנו מהמחשב הזה הרבה מאוד. ביקשנו ממנו לערוך קבצי וידאו ב-4
K שזו משימה שהרבה מחשבים ניידים נכשלים בה. להפתעתנו, ה-T303UA עשה עבודה לא רעה בכלל, כשהוא הצליח להציג תצוגה מקדימה בכמעט זמן אמת, עם מעט מאוד קיטועים והפרעות. עם זאת, כשהגיע הזמן לרנדר – כלומר לעבד את כל קטעי הווידאו לכדי קובץ אחד, שם ראינו בדיוק את ההבדל בין מעבד שולחני לבין הנייד. בפועל ביצענו את הרינדור ברבע מהרזולוציה 1080x1920 וגם זה עבד בקצב של כמעט זמן אמת, כלומר כל שנייה של עיבוד ייצגה שנייה בווידאו. במחשב הנייח שבו אנחנו עובדים בדרך כלל שבו ישנו מעבד i7 6700 היחס הוא עיבוד של 8-9 שניות של וידאו 4K על כל שנייה שעוברת.

Asus T303UA

הבעיה החלה כשביקשנו לעשות עוד משהו בזמן הרינדור. כאן נתקלנו פעמיים במסך כחול ששלח אותנו להתחיל מהתחלה את כל הפרוצדורה. עצם העובדה שתוכנות סטנדרטיות כמו
Adobe Premiere CC גורמות למחשב לקרוס, גורמות לנו לחשוש לגבי עתידו והתאימות של החומרה שלו לתוכנות אחרות.

כשהנמכנו את הציפיות והתייחסנו אליו כמחשב שהוא אמור להיות לשימושים פשוטים יותר, הוא עשה עבודה מצוינת. נדלק במהירות, מגיב היטב – למרות שהוא נוטה לעצור לרגע לחשוב לפעמים, אבל סך הכל סיפק חוויה חיובית.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ל-T303UA ישנו מסך מגע מובנה בגודל של 12.6 אינץ' – גודל מצוין לנסיעות ולאחסון בתיק. המסך הבהיר מציג צבעים בוהקים ועזים, שהרזולוציה הגבוה המובנית – 2880x1920 גורמת לטקסט להיראות חד לחלוטין.

Asus T303UA

המסך עצמו משתקף כמו מראה – דבר המקשה מאוד על צפייה מחוץ למבנה, אך הבהירות הגבוהה מפצה על כך.עם זאת, נתקלנו בבעיה בבהירות, לא שהיא לא בהירה מספיק, אלא להיפך – היא יותר מדי בהירה. במקומות חשוכים כמו במטוס או במסיבת עיתונאים, אתה רוצה להנמיך את הבהירות למינימום כדי למנוע צריכת סוללה והארה מיותרת של חבריך לספסל. אך כאן הבהירות המינימלית נשארת גבוהה מדי חרף כל הניסיונות להנמיך אותה. שיטה אחת שמצאנו היא להפעיל את אפשרויות הנגישות על מצב זכוכית מגדלת, ושם להפוך את הצבעים כך שמה שלבן מופיע כשחור. שיטה זו אגב טובה לחיסכון בסוללה.

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

במשקל 780 גרם, ה-T303UA הוא אחד המחשבים הניידים הקלים ביותר שנתקלנו בהם. המחשב מגיע עם מקלדת דקיקה המתחברת אל גוף המחשב דרך מגנט ייעודי המצמיד אותה בבטחה למקומה. תיאורטית לפחות. כל עוד היינו על משטח ישר ולא זזנו יותר מדי, המקלדת המוארת עבדה מצוין. ברגע שניסינו לעבוד על המיטה למשל, גילינו שהמקלדת מתנתקת לעיתים קרובות ושהמקש המובנה בפד העקיבה, אינו ניתן ללחיצה כאשר המקלדת אינה ישרה לחלוטין.

ההקלדה עליה נוחה מאוד ולמעשה את כל אירועי תערוכת CES הקלדנו עליה, בין אם המחשב ישב על שולחן או על הברכיים. הפעולה הייתה נוחה וזורמת מאוד, כשמיקום המקשים היה נוח וברור, ולא מבלבל כמו בחלק מהמתחרים.



Asus T303UA
 


ניתוק המקלדת פשוט ביותר, רק מושכים אותה והיא מתנתקת. להבדיל מהדגמים הישנים, למקלדת אין סוללה מובנית ואין צורך לטעון אותה בנפרד, היא מושכת את הכוח שלה מהמחשב עצמו.

בגזרת החיבורים, ל-T303UA יש חיבור USB 3 אחד, חיבור USB C אחד, חיבור HDMI בגודל מלא, קורא כרטיסי מיקרו SD ושקע אוזניות\מיקרופון משולב. על המקלדת אין חיבורים. התאכזבנו לגלות שאין כאן חיבור רשת או פוטנציאל לחיבור רשת כלשהו, שכן אסוס אינה משווקת מתאם רשת ל-USB C כך שתיאלצו להסתמך על ה-WiFi שלא תמיד זמין.

הסאונד מהרמקולים המובנים מצוין ומאפשר לשמוע מוזיקה וסרטים ישירות מהמסך בסטריאו ובהנאה מוחלטת. הופתענו מאוד מכמה שהם מוצלחים, ונראה שיש לחברות אחרות הרבה מה ללמוד מאסוס בנושא הזה.


משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

הסוללה המובנית סיפקה תוצאות בינוניות ומטה, ולמעשה הייתה מקור החרדה המרכזי שלנו בתערוכה. שוב ושוב מצאנו את עצמנו מביטים בחרדה במד הסוללה המתרוקן, תוהים אם נצליח לסיים את היום הלא תובעני מבחינת ביצועים, אך כן מבחינת זמנים, עם עוד קצת מיץ בפנים.

Asus T303UA

במצב כתיבת טקסט ללא קישוריות אינטרנט ובבהירות הנמוכה ביותר תוכלו לחלץ כארבע וקצת שעות עבודה במקרה הטוב. אם הפעלתם את המחשב שלא במצב חיסכון מוגזם, תקבלו אולי שעה וחצי שעתיים של עבודה לפני שתרוצו למטען. המטען עצמו קטן ממדים ונראה כמו מטען סלולרי מוגדל וזה רק מעשיר את הניידות שלו.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

לכל חברה יש את פתרונות האבטחה שלה, ובדגם זה אסוס שילבה מצלמת אינפרה אדום שמיועדת לשיטת האבטחה הביומטרית בשם Windows Hello. טכנולוגיה זו מאפשרת לסרוק את פניו אל המשתמש בתלת ממד ועל פיהם לפתוח את המכשיר. שיטה זו, בשונה ממצלמה רגילה, מסוגלת לראות לא רק את הצורה הכללית של פני המשתמש, אלא את מבנה העצמות ולמעשה לחוש בעומק והמרחק בין התכונות השונות בפניו. בכך לא ניתן לעבוד עליה עם תמונה פשוטה, אלא צריך להציב את פני המשתמש ואלו יותר קשים להשגה באופן לא חוקי.

Asus T303UA

הטכנולוגיה הזו עובדת מצוין כשמעטים מאוד המקרים שבהם נתקלנו בבעיה כלשהי להיכנס למערכת. במקרה זה ניתן להקיש סיסמה או קוד PIN רגיל אך זה עובד מצוין.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply