חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Samsung RF510 : תחליף שולחני מצוין

הטוב
  • ביצועים מעולים
  • מסך בהיר וחד בגימור מט
  • מקלדת מלאה ונוחה למדי
  • משטח עכבר גדול ומדויק
  • איכות שמע מצוינת
  • USB ו-Bluetooth בגרסה 3.0
  • טעינת התקנים מה-USB גם כשהמחשב כבוי
  • שקט וכמעט ולא מתחמם
  • סט תוכנות יעיל
הרע
  • פריסת מקשי החצים מבלבלת
  • המעטפת החיצונית מתלכלכת במהירות
  • אין חיבור eSATA
בשורה התחתונה

סמסונג RF510 הוא מחשב חזק ומעוצב, והוא מספק נוחות תפעול מעולה. אהבנו את המקלדת, את הרמקולים ואת משטח העכבר, וכמעט אין לנו מילים רעות לומר עליו. הוא מתאים ליישומי מולטימדיה ולעבודה מאומצת, ונותן פתרון מחשוב מהיר ויעיל.

הקדמה

RF510 הוא מחשב נייד בגודל 15.6 אינטש של סמסונג, ששם דגש על ויזואליות ועל ביצועים. סמסונג מבטיחה שהוא מתאים לכל שימוש, מעריכת קובצי וידיאו HD ועד משחקים חדשים, ומציינת גם את החיבוריות הגבוהה שלו.

המפרט במחשב שבדקנו כלל מעבד
Intel Core i5-560M, 4GB זיכרון מסוג DDR3, ערכת השבבים HM55, מאיץ גרפי Nvidia GeForce 330M עם זיכרון 1GB GDDR3, מסך בגודל 15.6 אינטש, כונן קשיח בנפח 500GB, תקשורת אלחוטית Wi-Fi b/g/n ו-Bluetooth 3.0 ועוד.

המחשב מגיע עם מערכת ההפעלה
Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

במבחן הביצועים, סמסונג RF510 מתגלה כמחשב עוצמתי מאוד. הוא מספק עבודה מהירה וחלקה בכל יישום שבדקנו, מתוכנות אופיס יומיומיות ועד תוכנות מתקדמות ותובעניות, ומתמודד מצוין עם ריבוי משימות, בזכות הזיכרון הנדיב. הפעלנו דפדפן עם למעלה מ-10 טאבים פתוחים, במקביל לוידיאו בהפרדה גבוהה ותוכנות נוספות; פעולת המחשב נותרה מהירה מאוד ולא ניכרה איטיות במעבר בין היישומים. במבחן הביצועים של PCMark05 הוא קיבל ציון מכובד של מעל 7300 נקודות.

כפי שציינו,
Samsung RF510 מריץ וידיאו HD ללא שום בעיה. סרטי 1080p בסיומת MKV, כמו גם סרט MTS עם ביטרייט גבוה התנגנו באופן חלק ומרשים. כרטיס המסך 330M נחשב למאיץ Mid-Range, והוא תומך ב-DirectX 10.1, בפענוח קידודי וידיאו HD וב-CUDA. הוא מסוגל להריץ משחקים כבדים ברמת פירוט בינונית, ומשחקים פחות תובעניים ירוצו גם בהגדרות הגבוהות – כך שאולי לגיימרים מושבעים המחשב הזה לא מיועד, אך למשחקים פה ושם, גם משחקי תלת מימד חדשים וטובים, הוא יספק את הסחורה בהחלט.

למרות החומרה החזקה, המחשב מצליח לקרר את עצמו ביעילות ובשקט. כמעט ולא ניתן לשמוע את המאווררים פעילים, והוא לא התחמם לנו גם בעבודה ממושכת.

תוכנה שרצה במחשב. מעבד תמלילים, משחקים, תוכנות אי-מייל, הם כולם יישומים.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
פורמט שידור מתקדם שמציג תמונה משובחת ברזולוציות גבוהות ואיכות שמע דולבי דיגיטל. השידורים ב-HD, כמו גם רוב סרטי הקולנוע, הם ביחס גובה-רוחב 16:9 (רחב). רזולוציות השידור נעות בין 1240x720 (או 1024x768) ל-1920x1080 ונהוג לציינם כך: 1080p, 1080i, 720p. המספרים מציינים את הקווים האנכיים של הרזולוציה והאותיות מציינות את סוג הסריקה: פרוגרסיבית (p) ו- .(i) Interlace 
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.
יחידת המידע הבסיסית ביותר. בעברית – סיבית.
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המסך בסמסונג RF510 הוא בגודל 15.6 אינטש וברזולוציה סטנדרטית של 1366X768 פיקסל. הוא בהיר מאוד ומציג צבעים טובים, אבל החדות לא מדהימה וזוויות הצפייה הצדיות יחסית צרות. להבדיל ממרבית המתחרים, המסך אינו מבריק אלא בציפוי מט, מה שמעניק לו קריאות טובה יותר באור שמש ישיר.

צירי המסך מאפשרים פתיחה שלו לזווית רחבה, שמאפשרת לצפות בו בנוחות גם כשהוא מונח על הברכיים.

Samsung RF510
המסך, בגודל 15.6 אינטש, בהיר מאוד ומציג צבעים טובים, אבל החדות לא מדהימה וזוויות הצפייה הצדיות יחסית צרות. המסך אינו מבריק אלא בציפוי מט, מה שמעניק לו קריאות טובה באור שמש ישיר

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סמסונג ערכה מתיחת פנים רצינית למחשבים שלה, ואחרי העיצוב המצועצע למדי של הסדרות הקודמות היא מציגה כאן מראה נקי ואלגנטי יותר. המעטפת החיצונית של המחשב שחורה מבריקה עם אפקט עדין שמזכיר תקליט או דיסק, ובחלק הקדמי יש מתכת מוברשת כהה, משטח מקלדת כסוף וגרילים בולטים לרמקולים. המחשב שוקל 2.6 קילוגרם ועוביו המרבי הוא 3.7 ס"מ – ממוצע ללפטופ בגודל כזה.

Samsung RF510
עיצוב המחשב נקי ואלגנטי. המעטפת החיצונית שחורה מבריקה עם אפקט עדין שמזכיר תקליט או דיסק, ובחלק הקדמי יש מתכת מוברשת כהה, משטח מקלדת כסוף וגרילים בולטים לרמקולים

Samsung RF510
מצויד במקלדת Chiclet מלאה, כולל פד מקשי ספרות בצד, והיא נוחה מאוד להקלדה. המקשים לא גדולים, אבל מופרדים מצוין אחד מהשני ונלחצים בקלות, ומראם מזכיר מאוד את המקשים שבמחשבי MacBook מבית אפל. שמחנו לראות שה-Shift השמאלי ארוך כנדרש, ושמקש ה-Fn ממוקם כראוי משמאל ל-Ctrl השמאלי. החלק שהפריע לנו הוא מקשי החצים, או ליתר דיוק החץ הימני שנכנס לטריטוריה של מקשי הספרות וגורם לא פעם לבלבול, ולמען האמת היינו שמחים למקש Enter גדול יותר. מעל המקלדת נמצאים 3 מקשים כסופים לשליטה על העוצמה, להשתקת הסאונד ולהפעלה או נטרול של קישוריות האלחוט, לצד מקש ההפעלה המואר בתאורה כחלחלה.

משטח העכבר גדול מהמקובל, והוא מדויק מאוד ונעים למגע. המקשים שתחתיו מופרדים ממנו בפס מתכתי בוהק, והם רחבים וגדולים. המקשים נענים די בקלות ללחיצה, אך משמיעים קול נקישה אגב כך. משטח העכבר תומך במולטי מגע באופן נפלא: ניתן לגלול עם 2 אצבעות, להשתמש בפסי גלילה וירטואליים, להתקרב ולהתרחק מהתצוגה בתנועת צביטה, לסובב את התמונה בתנועת מחוגה, לדפדף בין עמודים במסמך ב-3 אצבעות ואפילו להפעיל מקשי קיצור במחוות. בנוסף יש כאן
PalmTracking, תכונה שמסוגלת לזהות ולהתעלם מהנחה בשוגג של כף היד על המשטח.

הרמקולים שמעל המקלדת מפיקים עוצמת שמע חזקה במיוחד ואיכות טובה יחסית לז'אנר, כולל אפקט
SRS  שמשפר עוד יותר את האיכות. נהנינו להאזין למוזיקה באמצעותם, וגם צפייה בסרט היתה חוויה טובה.

Samsung RF510
המקלדת כוללת פד מקשי ספרות בצד, והיא נוחה מאוד להקלדה. המקשים לא גדולים אבל מופרדים מצוין אחד מהשני ונלחצים בקלות. משטח העכבר גדול מהמקובל, מדויק מאוד ונעים למגע, ותומך בשלל מחוות מולטי מגע

סט החיבורים עשיר למדי. בצד הימני של המחשב נמצאות 2 כניסות
USB  בתקן 3 המהיר וכן צורב DVD, ומשמאל – 2 כניסות USB נוספות, חיבורי מיקרופון ואוזניות, יציאת HDMI, חיבור LAN לרשת קווית, יציאת VGA אנלוגית ושקע הטעינה. מקדימה, בנגישות בעייתית מעט, ממוקם קורא כרטיסים שתומך בכרטיסי SD בלבד. גם בתחום האלחוט המחשב מצויד היטב וכולל קישורית Wi-Fi מהירה בתקן b/g/n וגם Bluetooth בתקן 3.0 המהיר. תכונה יעילה נוספת היא Sleep-and-Charge, שמאפשרת טעינה של התקנים חיצוניים באמצעות אחד מחיבורי ה-USB גם כשהמחשב כבוי. קצת חבל שאין חיבור eSATA לכונן חיצוני.

סמסונג
RF510 מגיע עם סט תוכנות יעיל ולא מנופח. מצאנו שם נגן DVD, תוכנת YouCam לשעשועים עם מצלמת הרשת ולשיתוף התמונות והסרטונים ברשתות החברתיות, תוכנות מעולות ומעוצבות של סמסונג לשיתוף תכנים מהיר ברשת, תוכנות עדכון, שחזור והתאוששות ועוד.

Samsung RF510
סט החיבורים עשיר למדי. בצידו השמאלי יש 2 כניסות USB, חיבורי מיקרופון ואוזניות, יציאת HDMI, חיבור לרשת קווית, יציאת VGA אנלוגית ושקע הטעינה

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המחשב מגיע עם סוללת 6 תאים, שמספקת זמן עבודה סטנדרטי למחשבים מסוגו של ה-RF510.

בשימוש ממוצע, שכלל חצי שעה של צפייה בסרט, חיבור קבוע לרשת אלחוטית ועבודה על תוכנות אופיס בבהירות מסך של כ-80%, השגנו משך פעולה סביר של שעתיים ו-25 דקות.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות הבנייה של סמסונג RF510 טובה והוא בנוי כהלכה. המעטפת הפנימית קשיחה לחלוטין, בעוד החיצונית פחות קשוחה ולחיצה עליה גורמת להופעת סימנים על המסך. צירי המסך יציבים ומונעים ממנו מלהזדעזע מטלטלות, החיבורים השונים קבועים היטב במקומותיהם וכך גם מקשי המקלדת.

כמו במרבית המחשבים הניידים הביתיים, האבטחה במחשב מסתכמת בחריר קנסינגטון ובסיסמה לכונן הקשיח ול-
BIOS. אין כאן מזהה ביומטרי או חיישני הגנה לכונן. סמסונג מספקת את המחשב עם גרסת דמו של תוכנת האנטי וירוס Norton ל-60 יום.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply