חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Ericsson Xperia X10 Mini סוני
מערכת הפעלה: Android
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2010
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מעבד: ARM 11
מספר ליבות: ליבה אחת
מהירות מעבד: 600 MHz
ציון WiseBuy
8.1
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
גולש 17.04.13
Shlomi 08.01.13
משה 07.11.12
איתן 21.09.12
אלירן 08.08.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Ericsson Xperia X10 Mini סוני

הטוב
  • סמארטפון קומפקטי וקל במיוחד
  • אחיזה נוחה מאוד
  • איכות ועוצמת שמע מעולות
  • ממשק עילי נוח לתפעול ביד אחת
  • Wi-Fi, GPSורדיו
הרע
  • מסך קטן באיכות בינונית וללא מולטי-מגע
  • מקלדת אלפא-נומרית בלבד (לא QWERT)
  • תפקוד מעט אטי לעיתים
  • חיי סוללה מאכזבים
  • גוף עבה מהרגיל
בשורה התחתונה

סמארטפון הוא כבר מזמן לא רק מכשיר כבד-ראש שמתמקד ביעילות ובתכונות מתקדמות, אבל X10 מיני לוקח את ההגדרה צעד אחד קדימה: זהו סמארטפון חמוד. הוא קטן, בעל עיצוב שובב והוא פשוט מתאים בדיוק לכף היד, החל בחומרה וכלה בעיצוב הממשק. למעט המקלדת הלא נוחה, נהנינו מאוד להשתמש בו.

הוא יתאים בעיקר לצעירים שרוצים לטעום ממערכת ההפעלה אנדרואיד, ולמי שרוצה מכשיר מתקדם יחסית בגודל הכי קטן שאפשר. עם תג מחיר מפתיע של פחות מ-900 שקלים (בחנויות הפרטיות), זו עסקה משתלמת במיוחד.

הקדמה

X10 מיני הוא האח הקטן בסדרת Xperia של סוני אריקסון, וכנראה סמארטפון האנדרואיד הקטן ביותר שתוכלו להשיג בארץ כרגע. סוני אריקסון מאמינה בגיוון: לצד מכשיר דגל בגודל 4 אינטש, מכשיר ביניים בגודל 3.2 אינטש ומכשיר עם מקלדת נשלפת, היא מציעה גם את המיני – טלפון עם מסך בגודל 2.55 אינטש בלבד, אבל עם יכולות מלאות של סמארטפון מהשורה.

מפרט המכשיר כולל מעבד ARM11 במהירות 600Mhz עם מאיץ גרפי Adreno 200, מסך קפסיטיבי מסוג TFT עם ציפוי-מגן מפני שריטות, תקשורת סלולרית בדור 3.5 עם מהירות הורדה של עד 7.2 Mbps, קישוריות Wi-Fi b/g, Bluetooth 2.0 ו-GPS, רדיו, מצפן דיגיטלי, מצלמת 5 מגה פיקסל ועוד.

המכשיר מגיע עם זיכרון פנימי זעום בנפח 128MB, אבל תוכלו להרחיבו באמצעות כרטיסי Micro-SD לעד 16GB (מגיע עם כרטיס 2GB בערכה).

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סוני אריקסון X10 Mini מתפקד נפלא כטלפון סלולרי. כששוחחנו איתו שמענו את בן שיחנו בעוצמה גבוהה והצליל היה עשיר ואיכותי, ודווח לנו מהצד השני שגם אנחנו נשמענו מצוין. גם הספיקר שבגב המכשיר מספק צליל טוב וחזק ומאפשר שיחות ללא ידיים בקלות, אם כי בגלל מיקומו הוא עלול להיחסם באחיזה ביד.

הרמקול מפיק צליל עשיר להפתיע בהאזנה למוזיקה, במיוחד מטלפון כה קטן. האוזניות המצורפות פשוט משובחות, עם אטמי סיליקון שנכנסים לאוזן ומעצימים את הבאס. ההאזנה למוזיקה במכשיר באמצעותן היתה חוויה נעימה מאוד.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

"זה נגן MP3"? – היתה השאלה השכיחה של רבים ממכרינו כשהבחינו ב-X10 Mini בידינו. ואכן, המכשיר כה קטן וכה לא שגרתי, שקל להתבלבל ולחשוב שזהו נגן מוזיקה קטן ותו לא. הוא אמנם שמנמן למדי ועוביו 1.6 ס"מ, אך הוא שוקל 88 גרם בלבד. מימדיו מקנים לו אחיזה נוחה מאוד בכף היד, גם בזכות הגב המקומר המוכר של סוני אריקסון, אבל בכיס הוא פחות נוח ועוביו מורגש שם.

עיצוב המכשיר דומה מאוד ל-X8 שסקרנו לא מכבר, אך במקום צבע לבן הוא מגיע בחזית שחורה ועם מכסה סוללה אדום לוהט בגימור כמו-מתכתי. בערכת המכשיר תמצאו פאנל נוסף בצבע שחור, ותוכלו גם לרכוש בנפרד פאנלים צבעוניים שונים ולהעניק לו מראה מחודש בכל פעם.

Sony Ericsson X10 Mini


המכשיר כה קטן, שקל להתבלבל ולחשוב שזהו נגן מוזיקה קטן. הוא שמנמן למדי אך שוקל 88 גרם בלבד. מימדיו מקנים לו אחיזה נוחה מאוד בכף היד. העיצוב צעיר ושובב עם חזית שחורה ומכסה סוללה בגימור כמו-מתכתי באדום או בשחור

המסך במכשיר הוא בגודל 2.55 אינטש בלבד, עם תמיכה בהצגת 16 מיליון צבעים וברזולוציה הולמת של 240X320. האיכות שלו מספקת אבל לא הרבה יותר מזה. הוא די חד, אך הניגודיות לא גבוהה ולכן הצבעים קצת אנמיים ורמת השחור נמוכה. התגובה שלו למגע טובה, אך לא משתווה לזו של מכשירים מתקדמים יותר ולעיתים חשנו שהוא דורש נגיעה מעט מסיבית יותר ולא די ברפרוף קל. אין תמיכה במולטי מגע.

מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד בגרסה 2.1 (אל תבנו על שדרוג לגרסאות מתקדמות, כי לא תהיינה כאלה), ומעליו נמצא הממשק של סוני אריקסון, המותאם להפליא לעבודה עם יד אחת ולמסך הקטן. אותו ממשק נמצא גם ב-X8, לכן נזכיר רק בקצרה שהוא מאפשר לשים ווידג'ט אחד לכל עמוד בית, מציג ארבעה קיצורי דרך נפוצים בפינות המסך, ומציג את תפריט האפליקציות בהחלקת האצבע כלפי מעלה על המסך. יש כאן גם ווידג'טים של סוני אריקסון, כמו גם ממשק TimeScape שמאגד את פעילויות אנשי הקשר שלכם, ההודעות והשיחות השונות בממשק גרפי נאה (יש לסייג ולומר שהמעבד החלש גורם לו קצת לקרטע). הממשק הזה התחבב עלינו מיד, למעט נקודה מעצבנת אחת: המקלדת כאן היא בתצורה אלפא נומרית בלבד, ולא ניתן לבחור במקלדת QWERT – גם לא אם תורידו מקלדת כזו מהמרקט. אפשר להבין את ההחלטה, לאור המסך הקטן, אבל לא ניתן להתעלם מכך שההקלדה מרובת ההקשות על לוח ספרות פשוט איטית ולא נוחה. כן אהבנו את המעבר הקליל בין מצב אותיות לספרות או לסימנים, וגם המעבר בין השפות מיידי וקל.

מתחת למסך נמצאים 3 מקשי האנדרואיד הרגילים (חזור, מסך הבית ותפריט), וכמו בשאר מכשירי הסדרה הם מתכתיים, צרים ומאורכים ודורשים לחיצה החלטית. מימין נמצאים מקשי העוצמה ומקש הצילום, בחלק העליון המשופע יש מקש שטוח אך נוח המשמש לנעילת ופתיחת המסך, ובתחתית המכשיר – שקע 3.5 מ"מ לאוזניות ושקע Micro-USB לחיבור למחשב ולטעינה, המכוסה בחיפוי גומי שללא ציפורניים תאלצו להאבק כדי לפתוח אותו. כרטיס הזיכרון נחבא תחת מכסה הסוללה, שגם אותו לא קל לפתוח, אך לפחות אין צורך להוציא את הסוללה כדי להכניסו או להוציאו.

ערכת המשיר כוללת מטען ביתי, כבל USB, כרטיס זיכרון בנפח 2GB, זוג אוזניות ושני מתאמי סיליקון קטנים יותר וכן ספרות הדרכה.

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

X10 Mini מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם אוטו פוקוס ופלאש LED, שזה הרבה יותר מכובד מקודמו הבכיר כביכול, ה-X8. ממשק המצלמה מותאם גם הוא לתפעול ביד אחת, כולל אייקונים ברורים בפינות המסך, והוא נוח מאוד. יש מקש צילום דו שלבי פיזי בצד המכשיר שגם מזניק את המצלמה מכל מצב.

איכות התמונות שמפיק המכשיר טובה בהחלט, כמו שציפינו ממצלמת 5 מגה פיקסל בטלפון סלולרי עדכני. התמונות באור יום היו חדות, מפורטות ובעלות צבעים נאים, ובתוך הבית קיבלנו תמונות די טובות וללא רעש רב, אם כי הצבעים היו מעט אנמיים יותר. הפלאש מאפשר צילום סביר בחושך למרחק של מטרים ספורים, ויש גם מצב מקרו נחמד.

צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית VGA בלבד ובקצב של 30 פריימים בשנייה. האיכות ראויה ומעלה, עם תנועה חלקה ומראה כללי טוב, אך היינו שמחים כמובן לרזולוציית HD.

Sony Ericsson X10 Mini


למכשיר מצלמת 5 מגה פיקסל עם אטוט-פוקוס ופלאש, שמפיקה תמונות טובות בהחלט. צילום הוידיאו טוב יחסית, אבל ברזולוציית VGA בלבד

נגן הוידיאו פשוט מאוד לתפעול וגם לא מתברך בפונקציות מרובות. תוכלו לצפות בשירים לפי האמן המבצע או לפי רשימת הרצועות בלבד, ותמונת האלבום מוצגת במידה וקיימת. המכשיר תומך בפורמטי האודיו הנפוצים MP3/AAC/WMA/WAV, ובפורמטי הוידיאו הפשוטים ביותר - MP4/H.263/H.264/WMV. יש במכשיר רדיו FM סטריאופוני עם תמיכה ב-RDS, והקליטה בו טובה.

מקלט ה-GPS עושה את עבודתו נאמנה – המכשיר מקבל אותות לוויין תוך שניות בודדות והאות נותר יציב לאורך כל הנסיעה. תוכנת הניווט Waze פעלה ללא בעיות על המכשיר, אם כי יש לציין שהמסך קצת קטן מדי בשביל ניווט נוח.

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

למרות מה שתחשבו, הגלישה באינטרנט לא רק אפשרית אלא גם די טובה. המסך הקטן מגביל אמנם, אבל המכשיר התמודד בגבורה גם עם עמודי אינטרנט מורכבים והציג אותם במהירות יפה וללא כל תקלות. הגלילה בעמודים השונים היתה יחסית חלקה ובסך הכל, לגלישה מזדמנת פה ושם המכשיר בהחלט מספק את הסחורה. כמובן שתוכלו להוריד ווידג'טים ואפליקציות ככל העולה על רוחכם, כך שלחלק מהאתרים לא תצטרכו להיכנס בגרסה המלאה שלהם ותוכלו להסתפק בגרסת האפליקציה. עוד מגבלה היא שאין תמיכה בפלאש – זה קצת חבל, אם כי יש להניח שתמיכה כזו היתה מאטה מאוד את המכשיר.

החיבור ל-Gmail ולרשתות סלולריות שונות טובה כרגיל במכשירי אנדרואיד. תוכלו להגדיר גם תיבת דואר מספקיות אחרות, אך אין תמיכה מובנית ב-Exchange (אפליקציה חיצונית תעשה את העבודה).

החיבור למחשב מתבצע בקלות רבה. תוכלו לחבר אותו כ-Mass storage, או להתקין ישירות מתוך המכשיר תוכנת סנכרון קלה, נוחה ובעברית.

יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

סוני אריקסון X10 מיני מצויד בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של 950mAh, שלדברי החברה אמורה לספק לכם עד 360 שעות שיחה או עד 3 וחצי שעות דיבור.

ביצועי הסוללה אינם מרשימים, וזה קצת חבל כי ציפינו ליותר ממכשיר עם מסך כה קטן. בשימוש ממוצע הסוללה הגיעה למחצית מקיבולתה כבר בשעה 15:00 בצהריים, ובסביבות 20:30 המכשיר כבר דרש טעינה חוזרת.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות הבנייה של המכשיר די טובה. הוא עשוי כולו פלסטיק ובגלל מימדיו הזעירים הוא נראה קצת כמו צעצוע, אבל בסך הכל ההרכבה איכותית ולא נתקלנו בחלקים רופפים. עדשת המצלמה שקועה מעט בגוף המכשיר מה שמונע שריטות, אבל דווקא המסך נמצא על מישור שטוח בחזית המכשיר ואינו מוגן כלל.

Sony Ericsson X10 Mini


איכות הבנייה של המכשיר די טובה. הוא עשוי כולו פלסטיק ובגלל מימדיו הזעירים הוא נראה קצת כמו צעצוע, אבל בסך הכל ההרכבה איכותית. המסך נמצא על מישור שטוח בחזית המכשיר ואינו מוגן כלל

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply