חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Xperia Z1 סוני
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2013
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 4 ליבות
זיכרון RAM: 2GB
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אופיר 03.02.16
Aviel 28.12.14
Daniel 23.10.14
חגית 15.09.14
DANI 21.08.14
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Xperia Z1 סוני

מאיר דויטש | 06.02.2014
הטוב
  • עמידות למים ולאבק ללא תחרות בקטגוריה
  • חומרה טובה ומהירות פעולה
  • מסך גדול וחד מאוד
  • מצלמה טובה
  • זמן סוללה טוב
הרע
  • גודל ומשקל חריגים יחסית לגודל המסך
  • רמקול חיצוני חלש למדי
  • מבזק בינוני
בשורה התחתונה

סוני מציגה סמארטפון-על עם בשורה בתחום העמידות ועם מצלמה בעלת יכולות מצוינות על הנייר. ה- Z1 מצויד גם במסך מצוין ועיצוב יפהפה. מן הצד השני האורך והמשקל עשויים להרתיע את מי שמשווה אותו למתחרים בקטגוריה, והמצלמה, למרות הכל, אינה טובה משמעותית מהמתחרים (במיוחד כשמאתגרים אותה במצבי צילום לא אידיאליים). המכשיר יתאים ללא ספק למי שרוצה ביצועים מעולים וחושש לגורל מכשירו בסביבה עוינת.

הקדמה

בספטמבר 2013 הציבה סוני על המדף מכשיר-על מתוצרתה, ה- Z1, שמהווה המשך ל- Xperia Z, מכשיר הדגל הקודם. שני כלי הנשק איתם יצאה סוני לקרב היו מצלמה עתירת פיקסלים ברזולוציית 21 מגה פיקסל, ועמידות יוצאת דופן המגובה בתקן PI58 המציין יכולת שרידה בעומק של 1 מטר במים למשך 30 דקות ועמידות לאבק.

פרט לכך, כולל המכשיר מפרט מהשורה הראשונה בעולם הסמארטפונים הנוכחי: מסך 5 אינטש ברזולוציית
1080X1920, פלטפורמת Snapdragon 800 של קוואלקום עם מעבד Krait 400 במהירות שעון של 2.2GHz, זיכרון RAM בנפח 2GB, סוללה בקיבולת של 3000mAh וכל זאת בגוף בעובי סביר של 8.5 מ"מ ומשקל מעט פחות סביר של 170 גרם. נפח האחסון הפנימי עומד על 16GB. ניתן להרחיב את האחסון בעזרת כרטיסי Micro-SD עד לנפח של 64GB.

איך עומדות התכונות האלה במבחן האכזרי של היום-יום שלנו? יצאנו לבדוק.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Sony Xperia Z1 הלבנבן שקיבלנו לצורך סקירה זו לא התקשה לבצע את המטלה החשובה ביותר – שיחות, ואיכות השמע שקיבלנו הייתה ללא רבב, כאשר גם בסביבה רועשת שמעו אותנו היטב. גם איכות הסאונד ברמקול החיצוני, שמצוי בקדמת המכשיר התחתונה, הייתה טובה.

התלונה היחידה שלנו היא לגבי עצמת הווליום ברמקול, שהייתה נמוכה מדי לטעמנו הן בעת שיחה ללא ידיים והן בעת האזנה למוזיקה. איכות השמע של מוזיקה הייתה מצוינת ברמקול, וכך גם בעת השימוש באוזניות האיכותיות שסופקו עם המכשיר.
Xperia Z1 כולל אפשרות לשחק בעוצמת הרמקול על חשבון האיכות, כמו גם איקולייזר בן חמישה ערוצים ובחירה אוטומטית של מצב האקולייזר לפי השיר המושמע.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סוני Z1 אינו סמארטפון קטן או קל במיוחד. נכון שעוביו סביר ועומד על 8.5 מ"מ, אך הוא ארוך ורחב יותר מהמתחרה מבית LG, ה- G2, שאוצר בתוכו מסך גדול יותר ב- 0.2 אינטש. גם המשקל, 170 גרם, גבוה יותר ממשקלו של Galaxy Note 3, מכשיר גדול בהרבה. אנחנו מייחסים את הממדים והמשקל לחסינות העודפת של ה- Xperia Z1, שחייבה שכבות נוספות של הגנה, כיסויי חרירים נוספים ומשקל לזכוכית המגן. בכל מקרה, בכיס המכשיר מרגיש מעט ארוך וכבד מדי. באחיזה ביד, לעומת זאת, יש הרגשה איכותית ומוצקה שאהבנו.

Sony Xpeia Z1
סוני Z1 אינו סמארטפון קטן במיוחד וגם המשקל, 170 גרם, נכבד. עיצובו מלבני זוויתי ונאה והוא מגיע בכמה צבעים לבחירה

השילוב של קופסת האלומיניום האחודה ממנה בנוי המכשיר עם שני לוחות הזכוכית מקדימה ומאחורה, מעניק לו מגע איכותי. מכסי הגומי שמגנים על חרירי כרטיס ה- SIM, שקע הטעינה וכרטיס הזיכרון, ניתנים לפתיחה ביד בקלות רבה. מן הצד השני, בשל עומקם של החרירים, התקשנו בכל פעם שחיברנו את המכשיר לטעינה או סנכרון. גם הפתרון לכרטיס ה- SIM שכולל מגרה פנימית נשלפת, אינו נוח לדעתנו.

ל-
Sony Z1 יש מסך IPS בגודל 5 אינטש, בעל צפיפות מעולה של 441ppi, עם הגנה מיוחדת משריטות ופגיעות. זוויות הצפייה במסך טובות מאוד, הצבעים חיים וכאשר משתמשים בו כמצלמה הצפייה המוקדמת בתמונה מרהיבה. סוני השיקו מנוע גרפי חדש הנקרא X-Reality המחליף את Bravia, מוסיף חדות ומקטין רעש בתצוגה.

Sony Xpeia Z1
זוויות הצפייה במסך טובות מאוד, הצבעים חיים וכאשר משתמשים בו כמצלמה הצפייה המוקדמת בתמונה מרהיבה

מערכת ההפעלה 4.3 מבית אנדרואיד לא כוללת שינויים דרמטיים ומבית סוני מה שקיבלנו היו מספר יישומונים לאיחוד הודעות מרשתות חברתיות, הפעלה וכיבוי של יכולות אלחוטיות שונות ונגן מוזיקה. כולם פשוטים ונוחים להפעלה.

במבחן הביצועים רווינו נחת: Sony Xperia Z1 אינו מהסס בפעולה ומתפקד היטב בכל העומסים הרגילים של הפעלת מספר יישומים במקביל וברקע, טאבים בדפדפן, משחקים גרפיים שונים וסרטונים. המסך הגדול ובעל החדות הנהדרת שיתף פעולה בכל המשימות, ולמרות התחושה שהוא נוקשה יותר ממסכים להם אנו מורגלים, בעיקר כנראה בשל ציפוי המגן, לא הרגשנו בחוסר רגישות לתגובה שלו.

בצדו הימני של המכשיר נמצא חריר ה- SIM המוגן בכיסוי, באמצע, במיקום לא שגרתי, נמצא לחצן המשמש להפעלה וכיבוי, ולמטה נמצא כפתור המצלמה. המקשים גדולים מספיק ומובחנים ביניהם: כפתור ההפעלה עגול וכפתור המצלמה מוארך, כך שגם בלי להסתכל קל לתפעל אותם. בצדו השמאלי של המכשיר נמצאים חרירי ה- Micro-USB וה- Micro-SD המוגנים גם הם באותה צורה וכן זוג מגעי POGO  לתחנת עגינה (שלא כלולה בערכה). בראש מכשיר נמצא חריר האוזניות, שלמרות שאינו מוגן במכסה הוא עמיד למים.

מתחת למסך נמצא הסידור הפשוט והמוכר שכולל שלושה לחצני מגע מימין לשמאל הכוללים כפתור תפריט, בית וחזרה. לחצנים אלה מתפקדים היטב.

ערכת המכשיר כוללת מטען, כבל סנכרון וטעינה ואוזניות סטריאופוניות.

Sony Xpeia Z1
בצדו הימני של המכשיר נמצא חריר ה-
SIM המוגן בכיסוי, באמצע, במיקום לא שגרתי, נמצא לחצן המשמש להפעלה וכיבוי, ולמטה נמצא כפתור המצלמה. המקשים גדולים מספיק ומובחנים ביניהם

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המצלמה הראשית הכלולה ב- Sony Xperia Z1 מצוידת ברזולוציה של 20.7 מגה פיקסל, וזוהי בהחלט הצהרת כוונות, במיוחד כאשר היא באה מיצרן מצלמות ידוע כמו סוני. נכון לכתיבת שורות אלה, זוהי כמות הפיקסלים הגבוהה ביותר שניתן למצוא במכשיר אנדרואיד. החיישן הגדול יחסית (1/2.3) הייחודי למכשיר זה, העדשה בעלת הזווית הרחבה ומעבד התמונה מסוג BIONZ, מראים את רמת ההשקעה בחומרה שעשתה כאן סוני.

Sony Xpeia Z1
החיישן הגדול והייחודי למכשיר זה, העדשה בעלת הזווית הרחבה ומעבד התמונה מסוג BIONZ, מראים את רמת ההשקעה במצלמה מצד סוני

גם בתחום הממשק ניכרת הקפדה. למשל, תוכלו לבחור לצלם במצב Superior Auto – מצב אוטומטי בו המצלמה "מנחשת" את סוג מצב הצילום בו אנחנו נמצאים ומתאימה אוטומטית את רמת החשיפה, החדות וכו'. הדבר שאהבנו פחות במצב הזה הוא ההגבלה שלו לצילום תמונה ברזולוציית 8 מגה פיקסל בלבד; כנראה שיכולת העיבוד הנדרשת לצילום תמונות איכותיות יותר פוגעת ביכולת האופטימיזציה. המצלמה כוללת את כל התכונות המוכרות – זיהוי פנים וחיוך, תיוג גיאוגרפי, צילום בנגיעה במסך, ומיקוד אוטומטי מתמשך.

תכונה מעניינית נוספת היא מצב מציאות מדומה, בה מתווספים על גבי התמונה אובייקטים המקושרים לדמויות המצולמות בה – דינוזאורים, פרחים, פרפרים ועוד – אפקט נחמד שמשך בעיקר ילדים. מצב נוסף הנקרא info-eye פועל בדומה למה שהיכרנו ב- Google Goggles ומאתר מידע אוטומטית על אתרים ופרטים שהוא מזהה בתמונה. בטיול בפראג אליו לקחנו את המצלמה הפליא המצב הזה בקישור טוב ל- Trip Advisor והצגת מידע על האתרים השונים. יש קישור גם לאמזון למידע על ספרים ול- Vino לגבי יינות.

אבל כל התכונות האלה הן פחות חשובות מאיכות התמונה עצמה. ככלל, המצלמה מייצרת תמונות בעלות איכות גבוהה מאוד, וטובה יותר ממצלמות 13MP בטלפונים שבדקנו בעבר. עם זאת, יש נטייה לטשטש פרטים בתמונות בהם התאורה פחות טובה, ולהציג היטב סצנות עם תאורה טובה. מצב הצילום האוטומטי התמודד היטב עם רוב המצבים בהם היינו, אך צילום בתאורה חלשה שחייב הפעלה של המבזק הפיק תמונות מוארות חלקית, בשל חולשתו של מבזק ה-LED  הבודד. כפתור המצלמה הייעודי שימושי מאוד, הן בהפעלה מהירה של המצלמה ממצב נעילה ישר לצילום והן בעת השימוש בצילום בלחיצה הדרגתית – למיקוד וצילום. המצלמה הקדמית, ברזולוציית 2 מגה פיקסל, הפיקה תמונות Selfie סבירות.

צילום הוידיאו (30 פריימים בשנייה ברזולוציית 1080p) הפיק סרטונים טובים, ללא ריצודים, בזרימה רציפה והתמקדות טובה על פרטים, אך אינו יוצא דופן באיכותו לעומת המתחרים המובילים.

בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריית תמונות שצילמנו עם מצלמת המכשיר.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

הקישוריות השונות ב- Sony Xperia Z1 עשירות וכוללות כמובן את רשתות הדור השלישי המהירות עם קצב הורדת נתונים של עד 42Mbps  ומהירות העלאה של 5.76Mbps. גם רשתות LTE  שהוכרזו לאחרונה בארצנו נתמכות, כמו גם רשתות אלחוטיות מסוג a/b/g/n/ac. Bluetooth מהגרסה העדכנית 4.0 נמצא כאן וכן גם שבב NFC.

במבחן השימושיות מצאנו את הסוני חבר נאמן לכל חוויות הגלישה. הדפדפן המובנה במכשיר הוא כרום מבית גוגל שכרגיל, מספק חוויה מצוינת במגוון סוגי האתרים. הסנכרון לסיסמאות ולקיצורי הדרך עבד היטב והמכשיר שש לעבור ממצב אנכי לאופקי בתצוגה כהרף עין.

התמיכה בדואר ארגוני אינה יוצאת דופן בעולם האנדרואיד והמכשיר מצויד בתוכנה לקריאת מסמכים –
OfficeSuite 7 המאפשרת קריאה של מסמכי אופיס ו- PDF. אין אפשרות עריכה ללא רכישת הגרסה המלאה.

החיבור למחשב בעזרת כבל או
Bluetooth  התבצע ללא בעיה ובמהירות, וכך גם העברת קבצים. הדיבורית ונגן המוזיקה ברכב שיתפו פעולה עם המכשיר והתחברו בנקל. השימוש במכשיר לצרכי ניווט היה מצוין, ופרט לרמקול שעדיין היה חלש מדי לטעמנו, הנעילה על לוויינים הייתה מהירה והראות בשמש ישירה הייתה מצוינת לטעמנו.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Sony Xperia Z1 מגיע עם סוללה פנימית בקיבולת נאה של 3000mAh. ציפינו שהסוללה החזקה תאפשר פעילות של מעבר ליום אחד. היצרן טוען ל- 35 ימי המתנה ו-15 שעות שיחה במכשיר בין טעינה לטעינה.

ואכן, בשימוש הרגיל שלנו שכולל הרבה גלישה בפייסבוק, רשתות אלחוטיות מופעלות וחיבור למערכת ה-
Bluetooth ברכב למשך כשעה וחצי ביום, הביאה את המכשיר לסוף היום עם כ- 20% סוללה, מצב לא רע בכלל בהתחשב בגודל המסך.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

בקטגוריית איכות הבנייה והעמידות Sony Xperia Z1 מככב ללא ספק, גם בזכות מבנה האלומיניום המוצק והזכוכית הקשיחה מקדימה ומאחורה, וגם בשל הכיסויים האטומים לחרירים. במיוחד מקבל המכשיר ציון לשבח בזכות העמידה בתקן IP58 המאשר שניתן להטיל אותו לחצי שעה למים בעומק של מטר ללא חשש לפגיעה. אנחנו הסתפקנו בהפחדה של עובדת הניקיון כאשר שטפנו את המכשיר מתחת לברז בעזרתו שטפה את הכלים בשעת צהריים, ללא בעיה. מי אמר שאין צחוקים במשרד?

Sony Xpeia Z1
בקטגוריית איכות הבנייה והעמידות Sony Xperia Z1 מככב ללא ספק, גם בזכות מבנה האלומיניום המוצק והזכוכית הקשיחה, וגם בשל הכיסויים האטומים והעמידות במים

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply