חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Xperia Z3 16GB סוני
גודל מסך: 5.2 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 4 ליבות
זיכרון RAM: 3GB
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
מנשה משה 28.12.19
אלי 31.12.16
Zak 28.12.16
greg 14.10.16
חיים 03.07.16
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Xperia Z3 16GB סוני

אורי הראל | 15.12.2014
הטוב
  • מצלמה מעולה
  • ממשק נקי וכייפי
  • ביצועים טובים מאוד
  • בניה איכותית
  • עמידות למים ואבק
הרע
  • עיצוב עגלגל שגורם להחלקה מהיד
  • אפליקציות מובנות מיותרות
  • תפקוד לקוי מתחת למים
  • ווליום או חזק או חלש מדי בספיקר
בשורה התחתונה

Xperia Z3 הוא סמארטפון נהדר לאלו שיכולים להרשות לעצמם, ובמיוחד לאלו שרוצים מצלמה איכותית ועמידות למים ומזג האוויר. הוא מכשיר שכיף להשתמש בו ולהפעיל אותו, אך קשה להחזיק אותו לאורך זמן מבלי שיחליק מהיד או מכל משטח שאינו מאוזן, מה שעדיף לפתור באמצעות כיסוי איכותי. היינו גם שמחים לו סוני היו מצליחים ליצור בקרת ווליום טובה יותר. אם החסרונות הללו לא מטרידים אתכם, סוני אקספריה Z3 יכול להיות המכשיר הבא שלכם.

הקדמה

גבות רבות הורמו כשסוני הוציאה את ה-Xperia Z3, חצי שנה בלבד אחרי שה-Z2 יצא, אבל נראה שסוני מנסה אסטרטגיות שונות מהמתחרות שלה במאמץ להישאר רלוונטית בשוק הסמארטפונים הגועש. עם מעבד Snapdragon מרובע ליבות במהירות 2.5Ghz ו-3GB של זיכרון RAM, זהו מכשיר שונה במעט מה-Z2, וכמובן עדיין מכשיר חזק מאוד. בגזרה הגרפית נמצא מעבד Adreno 330, והמצלמה מצוידת בחיישן של 20 מגה פיקסל. למכשיר מסך בגודל 5.2 אינטש בעל פאנל IPS ברזולוציית Full HD וזוג רמקולים סטריאופוניים.

אנחנו קיבלנו את המכשיר עם נפח אחסון פנימי של
16GB אך ניתן להשיגו גם עם נפח של 32GB, ובכל אופן ניתן להרחיב עם כרטיס זיכרון Micro-SD. כמו קודמיו, גם ה-Z3 עמיד במים ובאבק, כראוי למכשיר הדגל של סוני למחצית האחרונה של שנת 2014.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Sony Xperia Z3 מצויד באחד הרמקולים העוצמתיים שנתקלנו בהם, כאשר גם ברחובות הסואנים ביותר שמענו את צלצול הטלפון רם וברור. אלו שזקוקים לדיבורית חזקה ברכב ישמחו לגלות שהרמקול של ה-Z3 משתווה בעוצמתו גם לדיבורית מובנית. מאידך, מצאנו שבתוך סביבה שקטה יחסית הרמקול יכול להיות חזק מדי כשקובעים את העוצמה המקסימלית שלו. לצערנו, כשהחלשנו את העוצמה בשתי דרגות, היא הייתה כבר חלשה מדי אלא אם היינו ליד המכשיר עצמו.

האפרכסת מספקת שמע איכותי, לא חזק או צורמני מדי והיה לנו כיף לנהל שיחות דרכה. גם על האוזניות סוני לא חסכה והצלילים שעוברים דרכם צלולים, חזקים וברורים. ל-
Z3 יש שני רמקולים המנגנים בסטריאו שממוקמים בחזית המכשיר, אחד למטה ואחד למעלה, והאזנה למוזיקה דרכם הייתה מצוינת. הצלילים היו חזקים מאוד אבל גם כאשר האזנו לרוק כבד הם היו נקיים לגמרי, לא חסומים לא מעוותים כלל.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Sony Xperia Z3 מגיע בארבעה צבעים אופציונליים: שחור, ירוק כסוף, נחושת ולבן. העיצוב שלו אלגנטי ונעים לעין אך קשה להחזיק אותו לאורך זמן משום שקשה מאוד למנוע ממנו מלהחליק מהיד, בשל הזוויות העגלגלות של ההיקף שלו (זאת בניגוד גמור לקווים הישרים והחדים שסוני העניקה לדגמיה הקודמים). הממדים שלו הם 146 מ"מ לאורך, 72 מ"מ לרוחב ועובי של 7.3 מ"מ. במשקל של 152 גרם, זהו טלפון שכמעט בלתי מורגש, הן ביד והן בכיס. ברור שהעיצוב המרשים ייפגע, אבל אנחנו ממליצים בחום לעטוף אותו בכיסוי שימנע את ההחלקות הללו ויספק אחיזה טובה יותר.

Sony Xperia Z3
המכשיר מגיע בארבעה צבעים אופציונליים: שחור, ירוק כסוף, נחושת ולבן. העיצוב שלו אלגנטי ונעים לעין אך הגימור החלקלק של קצותיו עלול לגרום להחלקתו מהיד

סוני יודעת לעשות מסכים טובים, והמסך של ה-Z3 פשוט מצוין. כמו סמארטפונים עכשוויים אחרים, גם ה- Xperia Z3 משחק על קו הגבול בין פאבלט לסמארטפון עם מסך בגודל 5.2 אינטש. פאנל המסך הוא מסוג IPS שמאפשר צפייה מזוויות מרובות, והרזולוציה שלו היא 1920X1080, בצפיפות פיקסלים של 424 ppi.

ל-
Z3 שלושה לחצנים פיזיים בלבד: כפתור הווליום הכפול, כפתור ההפעלה וכפתור צילום. מקשי הבית, החזור והיישומים האחרונים ממוקמים במסך עצמו. לרוב אנחנו מעדיפים שלפחות כפתור הבית יהיה כפתור קשיח, על מנת  לחסוך בשטח מסך יקר. במקרה של מעבר לתצוגת מסך מלא ב-Z3, ניתן לגרור את האצבע מהחלק העליון של המסך וכפתור הבית יופיע. אנו סבורים שזוהי פשרה טובה מאוד במקרים בהם שלישית לחצנים אלו גוזלת מקום על המסך. המקלדת המובנית של סוני נוחה לשימוש, אך לקח לנו מספר ימים כדי לצמצם את מספר שגיאות ההקלדה בעת ששלחנו הודעות (ניתן כמובן להחליפה במגוון רחב של מקלדות חלופיות).

Sony Xperia Z3
סוני יודעת לעשות מסכים טובים, והמסך של ה-
Z3 פשוט מצוין. כמו סמארטפונים עכשוויים אחרים, גם ה- Xperia Z3 משחק על קו הגבול בין פאבלט לסמארטפון עם מסך בגודל 5.2 אינטש

סוני רוצה למכור לנו גם תחנת טעינה ייעודית ל-Z3 בעלת אפשרות הטענה מגנטית, ולכן נמצא בצד שמאל של המכשיר מגרעת המיועדת לחיבור התחנה. כניסת המטען (המסופק עם המכשיר), מגרת הנאנו-סים וחריץ כרטיס הזיכרון מחופים כולם בכיסויים פריקים. הכיסוי של כניסת המטען שקוע מעט לתוך המכשיר והכיסוי המאוחד של כרטיס הסים וכרטיס הזיכרון בולט מעט, מה שמקל על איתור הכניסות ופתיחה מהירה שלהן.

על המכשיר מותקנת גרסת Kitkat של מערכת ההפעלה Android (גרסה 4.4.4), וסוני השקיעו רבות בעיצוב הממשק. כמו המכשיר עצמו, גם הממשק אלגנטי ומעוצב, ומציע פונקציונליות משופרת. לדוגמה, כאשר אנו רוצים לעבור בין אפליקציות, נוכל לגשת במהירות לכמה יישומים שימושיים שייפתחו כחלוניות צפות, כמו טיימר, מחשבון או כפתור לכידת מסך (במקום ללחוץ על שילוב כפתורים מציק). אהבנו גם את וילון ההתראות שנגלל מטה באופן חלק, והמראה שלו מתוחכם ומלוטש. בנוסף, כשנעבור למסך האפליקציות ונגרור את קצה המסך ימינה נקבל תפריט המציע לנו למיין אפליקציות לפי שם, מידת שימוש או תאריך התקנה, וכן לבצע חיפוש אחר היישום המבוקש.

סוני לא חסכו משאבים גם באפליקציות האלבום (גלריה) או המוזיקה, ואלו יפות, שימושיות ומזמינות. אהבנו שכאשר נכנסו לאפליקציית האלבום, קיבלנו הצצה למספר תמונות נבחרות שרצות אחת אחרי השנייה, בעוד אנו גוללים מטה.


יחד עם זאת, היו מספר אפליקציות מיותרות, כגון Xperia Lounge, סוג של אפליקציית תוכן שמדברת יותר ללקוחות הבינלאומיים של סוני ופחות לקהל הישראלי. כמו כן, ה-Movie Creator שאוסף תמונות שצילמנו במהלך השבוע באופן אקראי ויוצר מהן סרט קצבי, היא אפליקציה לא מוצלחת במיוחד כאשר היא שולחת לנו סרטים כאלו בהפתעה.

הביצועים של הטלפון מעולים. ברגע שעלה מסך הבית ועברנו בין המסכים השונים הרגשנו שזהו מכשיר חזק ומהיר. הגלישה באתרים הייתה מהירה וטעינה מחדש של לשוניות ב-Google Chrome התבצעה ללא שיהוי. התקנו והרצנו משחקים עדכניים עמוסים בגרפיקה והמכשיר התמודד איתם בלי קושי כלל.

Sony Xperia Z3
ל-
Z3 שלושה לחצנים פיזיים בלבד: כפתור הווליום הכפול, כפתור ההפעלה וכפתור צילום. מקשי הבית, החזור והיישומים האחרונים ממוקמים במסך עצמו

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סוני אקספריה Z3 עמוס בפיצ'רים, חלקם מעניינים ושימושיים, וחלקם מיותרים ואף משונים. גולת הכותרת היא המצלמה המשובחת של המכשיר. למצלמה חיישן בגודל 1/2.3 אינטש ברזולוציה של 20 מגה פיקסל, והוא מפיק תמונות מדהימות בחדותן ובצבעוניותן. תמונות שצולמו בתאורה טובה נראו מצוין גם על מסך הטלפון וגם על מסך המחשב, וגם תמונות שצולמו בתאורה חלשה יותר היו משביעות רצון. כמובן שיש לזכור שלא מדובר במצלמה מקצועית, ועור פנים של מצולמים קיבל גוון מעט פלסטיקי, אך הדבר אינו יוצא דופן בהשוואה למצלמות דיגיטליות אחרות מסוג זה. מהירות המיקוד של המצלמה סבירה בהחלט, אך הלאג האופייני למצלמות פוקט קיים גם כאן, ואם תרצו לצלם תינוקות תצטרכו לצפות את המהלכים שלהם לפני שאתם לוחצים על כפתור החשיפה.

הפלאש של המצלמה מוצלח מאוד, ומשמש גם כפלאש מילוי וגם כמקור אור חלופי. הוא איננו שורף פני מצולמים ואינו צובע בכחול את הפריים, כפי שפלאשים בטלפון זולים עושים.

על אף שהמצלמה מסוגלת להגיע עד רגישות 12,800
ISO (במצב האוטומטי. במצב הידני הרגישות המקסימלית היא 800 ISO), עדיף להנמיך ציפיות. בעוד שהתמונות ב-ISO נמוך היו חדות ומפורטות, ב-ISO 800 ומעלה איכות התמונות ירדה משמעותית, בעיקר עקב אובדן פרטים וחדות שנבע ממנגנון סינון הרעשים האגרסיבי של המצלמה. יחד עם זאת, כל עוד יש לכם מקור אור סביר, תוכלו להוציא תמונות מדהימות עם ה-Z3.  

Sony Xperia Z3
גולת הכותרת היא המצלמה המשובחת של המכשיר. למצלמה חיישן בגודל 1/2.3 אינטש ברזולוציה של 20 מגה פיקסל, והוא מפיק תמונות מדהימות בחדותן ובצבעוניותן

צילום הוידיאו של ה-Z3 משובח, הודות לתמיכה של הטלפון ברזולוציית 4K. ניצלנו היטב את היכולת להקליט וידאו גם בקצב של 60 פריימים בשנייה, שמקנה מראה חלק וטבעי לצילום הוידיאו. הצבעים היו רוויים בידה הנכונה והתמונה חדה, כפי שהיה במצב הסטילס ואולי אף טוב עוד יותר. מניסיונות רבים שעשינו, הגענו למסקנה שה-Z3, בסיטואציות מסוימות, יכול לתת מענה לאלו שרוצים לקנות מצלמת קסדה לצילומים אקסטרים, הודות לעמידות שלו במים ואבק.

למצלמה יש מספר מצבי צילום וידיאו יוצאי דופן. לצד מצב צילום וידיאו בהילוך אטי שאהבנו מאוד, מצאנו גם מצב צילום ששותל אלמנטים גרפיים חיים מתקופת הדינוזאורים, או האפשרות לשתול אלמנטים גרפיים היתוליים בתוך התמונה.

נגן הוידיאו של סוני עבד בצורה טובה מאוד וניגן סרטי
1080p ו-720p בלי בעיה. באופן מוצהר הוא תומך בכתוביות, אבל אנחנו לא הצלחנו לגרום לו לנגן סרטים יחד עם הכתוביות שלהן. גם כאן השליטה בווליום הייתה קשה, אף על פי שהאפליקציה מציע אפשרויות נרמול של הווליום והתאמתו לניגון סרטים.

אחת היכולות המרשימות של ה-
Z3 היא היכולת להזרים משחקי פלייסטיישן 4 על גבי הרשת הביתית. במלים אחרות, אם יש ברשותכם קונסולת PS4 תוכלו לשוטט ברחבי הבית ולשחק דרך ה-Z3 ב-Assassin's Creed 4, Destiny או Shadow of Mordor או משחקים אחרים שכלל אינם קיימים בחנות ה-Play. בדקנו את הפיצ'ר הזה לעומק והתרשמנו שהמשחקים רצים בצורה טובה מאוד, ללא תקיעות או בעיות טכניות אחרות, ובצירוף עם שלט Dual Shock תוכלו לקבל חווית משחק יוצאת דופן מכל התקן נייד אחר. תהליך ההתקנה אמנם ארוך מעט, אך מוסבר בפירוט ואנו מתארים לעצמנו שקהל היעד של הפיצ'ר יוכל להתמודד עמו בקלות. יש צורך בחשבון PSN וכן מומלץ בחום להיות ממוקמים יחסית קרוב לראוטר, ושהוא גם יוכל להתמודד עם תעבורת מידע גבוהה במיוחד.

פיצ'ר נוסף שעושה שימוש ברשת הביתית הוא היכולת להעביר תמונות ומסמכים למחשבים אחרים המחוברים לרשת, בלי לחבר את הטלפון פיזית. לצערנו, לא הצלחנו כלל לחבר באופן אלחוטי בין הטלפון למחשבים האחרים בבית, וזאת על אף שביצענו את כל ההוראות כפי שהטלפון ביקש מאתנו. כנראה שנאלץ להסתפק בכבל
USB או לסנכרן קבצים עם שירות כגון Dropbox.

מקלט ה-
GPS ננעל במהרה על אותות הלוויין, הן בהליכה ברגל והן בנסיעה ברכב, ואפליקציות הניווט השונות עבדו ללא קושי כלל.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

את הסוללה של ה-Z3, בקיבולת של 3100mAh, לא ניתן לפרק עצמאית מהמכשיר, כמקובל כיום במרבית מכשירי הדגל, אבל במקרה הזה לפחות זה לא מהווה בעיה. אנחנו התרשמנו לטובה מהיכולות שלה אפילו בשימוש אינטנסיבי שלנו שכלל הפעלה אינטנסיבית של המצלמה, ניווט והפעלת ה-GPS וכן גלישה באינטרנט וב-Facebook; בימים כאלה הסוללה הצליחה להחזיק את המכשיר בפעולה משעות הבוקר המוקדמות ועד שבע בערב כאשר מד הסוללה הצביע על 15%. ברוב מוחלט של הפעמים לא נדרשנו לחבר את המכשיר למטען עד לשעות הערב המאוחרות.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Sony Xperia Z3 עומד בתקן IP68 המציין שהטלפון עמיד באבק וכן עמיד בטבילה במים עד 30 דקות בעומק מקסימלי של מטר וחצי. כיסויי הכניסות אמורים להיות סגורים בעת שטובלים את המכשיר במים על מנת שלא יחדרו מים לתוך המכשיר. לאחר שטבלנו את המכשיר מספר פעמים, הגענו למסקנה שהוא אכן עמיד במים ושאין לחשוש מלהפיל אותו באמבטיה או בבריכה. יחד עם זאת, כשניסינו לצלם או להשתמש בו מתחת למים הטלפון התנהג בצורה בלתי צפויה לחלוטין: פתח וסגר אפליקציות, הפסיק והתחיל את צילום הוידיאו באקראי, פתח עצמאית את וילון ההודעות ועוד התנהגויות משונות. כל זה קרה כנראה כי מסך המגע רגיש מאוד למחוות ולחלקיקים זעירים במים. כמו כן, נמנענו לחלוטין מלצלם איתו בתוך הים מכיוון שמי ים עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך לטלפון. על כן, אם ברצונכם לצלם מתחת למים, כדאי למצוא מצלמה המתאימה לכך במפורש, ולייעד את ה-Z3 לשימוש בסביבה רטובה (טיולים, גשם וכדומה).

מעבר לעמידות במים, הן הזכוכית הקדמית והן הזכוכית האחורית של ה-
Z3 עשויות זכוכית מחוסמת, ובאופן כללי התחושה היא שאיכות הבנייה של המכשיר מעולה ואין סכנה שהוא ישבר או יתכופף כלל, על אף ממדיו ומשקלו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply