חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Meizu MX4 16GB מייזו
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מעבד: Cortex-A7
מספר ליבות: 4 + 4 ליבות
זיכרון RAM: 2GB
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
רררררר 07.06.16
ירין 02.07.15
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu MX4 16GB מייזו

הטוב
  • מסך רחב, איכותי ובהיר
  • איכות צליל מעולה בספיקר
  • איכות בנייה נהדרת
  • ממשק מעוצב לעילא
  • איכות צילום סטילס טובה מאוד
  • מחוות הדלקה נוחות
  • מחיר אטרקטיבי
הרע
  • חיי סוללה פושרים
  • המכשיר מעט רחב מהמקובל
  • ביצועים טובים פחות מהמצופה
  • בעיות מיקוד לעיתים במצלמה
בשורה התחתונה

בהרבה אספקטים Meizu MX4 מצטיין, ומעניק תמורה מלאה לאגרה – כך במסך, באיכות הסאונד, בעיצוב ובאיכות הבנייה; אין כמעט תחומים בהם מייזו התפשרה. נראה שחולשותיו של המכשיר נעוצות פחות בחומרה שלו, ויותר בממשק המשתמש שלא תמיד מייצר חווית שימוש מושלמת.

אבל אחרי הכל, בואו נודה על האמת: עיקר קסמו של ה-
MX4 הוא בפער בין התחושה היוקרתית והאיכותית שהוא נותן, לבין מחירו הנמוך לכל הדעות עבור מכשיר דגל (1600 שקלים בעת כתיבת שורות אלה). ואכן מדובר במחיר נהדר למכשיר מודל 2014, אבל אם תציצו אחורה אל דגמי 2013 תוכלו למצוא במחיר הזה עסקאות מפתות לא פחות, כמו Samsung Galaxy S4, LG G2 ו-Nexus 5, שנמכרים כולם סביב אותו מחיר. לשיקולכם.

הקדמה

חברת מייזו מקפידה לבדל את עצמה בשנים האחרונות משלל מתחרותיה בשוק הסיני, כולל Huawei, שיאומי ואחרות. האסטרטגיה שלה נעוצה בייצור ושיווק של סמארטפון אחד בלבד מדי שנה, שבו מתמקד כל המחקר והפיתוח של החברה, במטרה לספק מוצר מוקפד ואיכותי במיוחד – במחיר משתלם.

MX4
, מכשיר הדגל של Meizu לשנת 2014, מציג מפרט עוצמתי שעומד בשורה אחת עם מכשירי הדגל של המתחרות המוכרות יותר במערב, תוך שמירה על תג מחיר של 1600 שקלים בלבד בישראל (אצל היבואנית Bug) לגרסת ה-16GB. המפרט כולל את ערכת השבבים MediaTek MT6595 עם שילוב של שני מעבדים מרובעי ליבות, האחד מבוסס Cortex A17 במהירות 2.2GHz והשני מבוסס A7 במהירות 1.7GHz; זיכרון RAM בנפח 2GB, מסך בגודל 5.36 אינטש ברזולוציית 1920x1152, מצלמת 20.7 מגה פיקסל מבית סוני עם צילום וידיאו ב-4K ועוד.

המכשיר זמין בצבעים לבן ואפור, ועם נפח אחסון פנימי של
16, 32 או 64GB – ללא אפשרות החרבה.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מייזו מכונה לעיתים קרובות כ"Apple הסינית", ולא בכדי. היא בוחרת במקרים רבים להיצמד לעקרונות של הענקית האמריקאית, שהוכיחו את עצמם היטב, ולא פעם גם בבחירות תכנוניות ועיצוביות. כך בנושא הספיקר, שמוקם בתבונה בתחתיתו של ה-MX4 במיקום שאינו נוטה להיחסם. הספיקר עצמו משובח – עוצמתי ביותר ובעל צליל עמוק, עשיר ונעים לאוזן. נהנינו להאזין למוזיקה באמצעותו וגם הצלחנו לנהל שיחות ללא ידיים בקלות.

בשיחה באמצעות האפרכסת הצליל מדויק וחזק, אם כי ההצמדה לאוזן אינה הנוחה ביותר לאורך זמן בשל הזווית החדה שבה פוגש המסך את פס האלומיניום הממורט שמקיף את שלדת המכשיר.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ביחס לגודל המסך שהוא מאכלס, 5.36 אינטש, Meizu MX4 הוא סמארטפון במידות הגיוניות לגמרי; עוביו 8.9 מ"מ בחלק העבה ביותר ומשקלו קל להפתיע, 147 גרם. עם זאת, כמו במכשירי הקודמים בחרה מייזו ביחס תצוגה לא שגרתי של מסך, עם 1152 פיקסלים לרוחב לעומת 1080 בלבד אצל רוב המתחרים. הבחירה הזו גורמת למסך להיות רחב יותר ולהציג מידע רב יותר על המסך – ועל כך אנו מברכים; אבל מנגד המכשיר עצמו רחב יותר מהמקובל ולכן האחיזה בו פחות נוחה. העיצוב מרשים ביותר בזכות פס המתכת המבריק שסובב את היקף המכשיר, והגימור המטאלי-מט בחלקו האחורי, שנראה במציאות טוב יותר מאשר בתמונות.

Meizu MX4
ביחס לגודל המסך שהוא מאכלס, 5.36 אינטש, Meizu MX4 הוא סמארטפון במידות הגיוניות לגמרי; עוביו 8.9 מ"מ בחלק העבה ביותר ומשקלו קל להפתיע

המסך מוקף במסגר דקה מאוד מצדדיו, מה שמעניק תחושה כאילו הוא משתרע על רוב שטח הפנים של המכשיר. מדובר במסך IPS עם צפיפות פיקסלים של 418ppi, והוא מצוין: בהיר מאוד, בעל צבעים מדויקים וזוויות צפייה טובות למדי, והחדות שלו גבוהה. עם זאת, כדאי לדעת שבגלל יחס התצוגה הייחודי, אתרים מותאמים או אפליקציות רספונסיביות עלולים לקבל מראה משונה ומתוח.

לחצן ההדלקה והכיבוי ממוקם בראש המכשיר מימין – מיקום גרוע למדי לאור גודלו הגדול של ה-
MX4, שלא מאפשר לו להיות נגיש מספיק. עם זאת, קל מאוד להדליק את המכשיר במחוות גלילה על המסך, וניתן גם לכבותו באמצעות נגיעה ארוכה בלחצן הבית – כך שמצאנו את עצמנו כמעט ולא משתמשים במקש הפיזי. לחצן הווליום ממוקם משמאל והוא איכותי ונוח. שקע הטעינה ממוקם כרגיל בתחתית ושקע האוזניות – בראש המכשיר משמאל.

Meizu MX4
לחצן ההדלקה והכיבוי ממוקם בראש המכשיר מימין. לחצן הווליום ממוקם משמאל והוא איכותי ונוח

מייזו בחרה להשתמש במעבד ובערכת שבבים מבית MediaTek הסינית, חברה שהתחילה את דרכה עם מעבדים זולים יחסית לשוק המקומי ולאחרונה משתפת פעולה גם עם ענקיות כמו לנובו ו-Asus. לזוג המעבדים משודך זיכרון בנפח ראוי של 2GB, ויחד הם אמורים לספק ביצועים גבוהים – כפי שעולה ממבחני ביצועים סינטטיים של תוכנות הבדיקות השונות.

במבחן השימוש האמתי, הביצועים של ה-
Meizu MX4 טובים, אבל לא מרקיעי שחקים – וכאן נראה שהאשמה היא במערכת FlyMe ולא בחומרה. היישומים נטענים אמנם בדרך כלל במהירות, אבל האנימציות לעתים מעט מגומגמות ולא חלקות מספיק, ופה ושם יש גם לאגים בפתיחת יישומים.  איפה הביצועים המעולים שהבטיחו לנו תוכנות הבנצ'מארק? כנראה שזו עוד סיבה שלא לסמוך עליהן. יתכן שעיקר האשם נעוץ ב-Launcher של מייזו, כיוון שכשהחלפנו אותו ב-Nova Launcher חשנו שהמכשיר מגיב בצורה טובה ומהירה יותר.

Meizu MX4
המסך מוקף במסגר דקה מאוד מצדדיו, מה שמעניק תחושה כאילו הוא משתרע על רוב שטח הפנים של המכשיר. מדובר במסך
IPS עם צפיפות פיקסלים של 418ppi, והוא מצוין

הערה נוספת נוגעת לשיטת הגלילה האנכית שבה משתמש המכשיר. ובכן, היא לא טובה מספיק: מצד אחד ישנה לעתים השהייה קלה בין הרגע שבו האצבע גוללת לבין הרגע שבו המכשיר מתחיל את הגלילה בפועל, ומנגד – הגלילה עצמה מהירה מדי, וצריך לדייק ולהזיז את האצבע בעדינות כדי לא "לעוף" במהירות רבה על פיד הפייסבוק שלכם ולהחמיץ את העדכונים שרציתם לראות.

בכלל, מערכת ההפעלה של מייזו מנסה להסתיר ככל האפשר את העובדה שהיא מבוססת על אנדרואיד (גרסה 4.4.2), ומנסה להידמות ככל האפשר דווקא ל-
iOS. עיצובית אין ספק שהיא מציגה את אחד הממשקים המוקפדים, המעודנים והמינימליסטיים שבנמצא. מבחינת שימושיות, כאן יש לנו לא מעט השגות. הנה כמה מהן.

ראשית, מייזו לא טרחה לשים לכם יישום נפרד לאנשי הקשר. כדי להגיע אליהם תצטרכו לפתוח את החייגן, ושם ללחוץ על כפתור ייעודי (לא ניתן לגלול הצידה כדי לראות מסכים נוספים, כפי שמנחה עקרון ה-
UI של אנדרואיד). בחייגן אין גם מועדפים – אנשי הקשר שאליהם אתם מחייגים בתדירות הגבוהה ביותר – ואין חיבור לאנשי הקשר ברשתות החברתיות. שנית, למכשיר יש לחצן עגול בודד מתחת למסך, ללא לחצני חזור ותפריט. לחצנים אלה מופיעים לפי הצורך על סרגל ניווט בחלק התחתון של המסך; הבעיה היא שלחצן החזור ממוקם דווקא משמאל במיקום לא נגיש לאגודל (בטח ובטח לאור רוחבו הלא שגרתי של המסך). מייזו מאפשרת לבצע "חזור" גם בהחלקת האצבע כלפי מעלה מלחצן הבית, אבל זה לא נוח מספיק. אגב, החלקה כלפי מעלה משאר האזורים של צלע המסך התחתונה תציג את היישומים האחרונים שהיו בשימוש בצורת אייקונים בלבד, כאשר ניתן לעבור אליהם בלחיצה או למחוק אותם מהרשימה בהנפת אצבע למעלה. לחצן הבית עצמו משמש גם כנורית חיווי יפהפייה, אבל הוא מגיב ברטט חזק מדי לטעמנו.

רוצים לעבור למצב שקט במהירות? הדרך הקלה ביותר היא לגשת לווילון ההתראות ושם ללחוץ על המתג הייעודי. לא נורא, אבל עדיין מעט מסורבל ביחס לפתרונות אחרים שהתרגלנו עליהם (כמו לחיצה ארוכה על לחצן הכיבוי, שמציגה תפריט הכולל בין היתר מעבר למצב שקט או לרטט). עוד בווילון ההתראות, מייזו מאפשרת לגשת במהירות להגדרות הספציפיות באמצעות לחיצה על משלש קטן מתחת למתג. למשל, במתג ה-
Wi-Fi, לחיצה על המשולש תפתח מיד בחלונית קטנה את רשימת הרשתות הזמינות וכך תוכלו להתחבר אל זו המועדפת עליכם בנגיעה אחת, ללא צורך לעבור לתפריט ה-Wi-Fi המלא. זה יפה ויעיל, למעט בכפתור הבהירות האוטומטית שלא מתפקד טוב. אם בחרתם לכבות את הבהירות האוטומטית, לא תעברו למצב הידני שהגדרתם מראש, אלא פשוט המסך יתקבע בבהירות האחרונה בה הוא היה.

ומה כן אהבנו? לא מעט: אהבנו את מסך הנעילה, או יותר נכון – את האפשרות לפתוח את המכשיר ואת מסך הנעילה גם יחד פשוט בגלילת האצבע מלמטה למעלה על גבי המכשיר כשהוא כבוי – אין דרך קלה ונוחה מזו. המכשיר תומך גם במחוות נוספות ממצב שינה, כמו החלקה שמאלה כדי לגשת מיד למצלמה, או הסטה כלפי מטה כדי לגשת לוילון ההתראות. את העיצוב הנקי והאוורירי כבר הזכרנו; נציין שגם כאן ישנה השפעה רבה של
iOS, עם משחקי שקיפות ואפקט טשטוש של הרקע מאחורי וילון ההתראות וכדומה. אם אתם מתכוונים להשתמש במקלדת המובנית, תשמחו אולי לגלות שלחיצה על מקש הספרות מחליף את מקלדת ה-QWERTY למקלדת ספרות, כמו זו שיש בחייגן או במחשבון – בהחלט קל ונוח יותר להשתמש בה כשרוצים להקליד מספרים תוך כדי הטקסט.

Meizu MX4
מערכת ההפעלה של מייזו מנסה להסתיר ככל האפשר את העובדה שהיא מבוססת על אנדרואיד (גרסה 4.4.2), ומנסה להידמות ככל האפשר דווקא ל-
iOS

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Meizu MX4 מצויד במצלמה עתירת פיקסלים – 20 מיליון מהם מצטופפים על החיישן מבית Sony. למצלמה משודך גם פלאש דו-גווני. המצלמה זמינה להפעלה מידית גם ממצב שינה, באמצעות החלקה משמאל לימין על המסך. מהירות הצילום טובה, אם כי המיקוד אינו המהיר ביותר שפגשנו לאחרונה.

Meizu MX4
המצלמה זמינה להפעלה מידית גם ממצב שינה, באמצעות החלקה משמאל לימין על המסך. מהירות הצילום טובה, אם כי המיקוד אינו המהיר ביותר שפגשנו

איכות המצלמה מתגלה כגבוהה מאוד, על אף שאינה מושלמת. התמונות מצטיינות בפירוט מעולה, צבעים טבעיים ועשירים וחשיפות נכונות בדרך כלל. על כך מעיבים שני חסרונות. האחד הוא בחידוד היתר, שניתן להבחין בו כשצופים בתמונות בגודל מלא. מעבר לכך, בגלל שהמיקוד אינו מהיר מספיק, חלק מהתמונות שצילמנו יצאו לא ממוקדות – אולי מפני שניסינו לצלם כשחשבנו שהמיקוד הסתיים, כשלמעשה המצלמה הייתה עדיין באמצע המיקוד. מצאנו כמות גבוהה יותר של תמונות מטושטשות משאנחנו רגילים למצוא במצלמות סלולריות.

בדף הפייסבוק שלנו תמצאו אלבום תמונות שצילמנו עם ה-MX4.

צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציה של עד
4K. הסרטונים שצילמנו (רובם ב-1080p) הציגו גם הם פירוט נאה וצבעים טובים, וגם התנועה הייתה חלק היחסית. עם זאת המצלמה מסתגלת לתנאי תאורה שונים, כמו או וצל, באופן אטי ומדורג מדי לטעמנו מה שעלול ליצור מעין הבהובים לא רצויים בתמונה.

הדפדפן המובנה נוח ויעיל, אבל אנו התרגלנו כבר לכרום ולכן השתמשנו בו – והיינו מרוצים. תוכנת הדואר המובנה התממשקה בקלות לשרת הארגוני שלנו, אבל דווקא יישום לוח השנה התקשה לקבל את רוע הגזרה, ומרגע שהגדרנו את המייל הארגוני הוא קרס ללא הפסקה – עד שנאלצנו להשתמש בתוכנת יומן חלופית. אגב, תוכנת הדואר נוטה לאחד את המיילים בתצורת שיחות, כוונה טובה אבל ביצוע ירוד שרק בלבל אותנו כשהכפיל את תוכן השיחה כמה וכמה פעמים במהלך השרשור.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מייזו MX4 מצויד בסוללה שאינה נשלפת, בקיבולת יפה של 3100mAh. למרות זאת, וכרגיל מניסיוננו עם מכשירי Meizu, חיי הסוללה מתקשים להרשים. הצלחנו להגיע לסוף היום בשימוש ממוצע ומטה, אבל קצת עומס והמכשיר זועק לחשמל בשעות אחר הצהריים או הערב המוקדמות.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

איכות הבנייה וההרכבה של המכשיר היא ללא דופי. הוא בנוי כולו, מהשלדה החוצה, מאלומיניום קל וחזק שמשמש את חברות תעופה, ועל אף שמכסה הסוללה (הפריק) עשוי פלסטיק, הוא נראה ומרגיש בדיוק כמו שאר חלקי המכשיר. המסך מכוסה בזכוכית גורילה מדור 3 להגנה מפני שריטות. עם זאת אין כאן עמידות בפני מים ואבק כפי שראינו בכמה מכשירי דגל השנה.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply