חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Huawei Mate 20 128GB 4GB RAM וואווי
מותג: Huawei
גודל מסך: 6.53 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM אופציונלי...
שנת הכרזה: 2018
Smartphone: סמארטפון
ערכת שבבים: Kirin 980
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
liorpartel 25.10.19
10.09.20
YORAM 11.11.19
Yossi 26.09.19
איתי 07.07.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Huawei Mate 20 128GB 4GB RAM וואווי

הטוב
  • חיי סוללה נפלאים של יומיים עבודה
  • ביצועים גבוהים
  • מסך ענק, איכותי וכמעט נטול מסגרת
  • מצלמה וורסטילית ואיכותית
  • גרסת אנדרואיד עדכנית (9.0)
הרע
  • ממשק עשיר, אבל קצת מסורבל
  • מכשיר גדול - 6.5 אינטש מסך
  • נגישות לקויה לקורא טביעות האצבע
  • מסך LCD ולא AMOLED
  • עמידות בסיסית בלבד במים
בשורה התחתונה
Mate 20 הוא אולי האח הפחות נוצץ בסדרה, אבל הוא ככל הנראה הפרקטי מבין כולם: יש לו מסך בגודל נורמלי ולא קמור, הסוללה שלו פשוט יוצאת מן הכלל, המצלמה יעילה וורסטילית והתפקוד היומיומי מהיר. הבידול שהוא מביא איתו לשוק הסמארטפונים הסואן הוא מסך כמעט ללא מסגרת, עם מגרעת קטנה ואסתטית שלא פוגעת בפונקציונליות, 3 עדשות שהופכות את המצלמה לכלי שמושי במיוחד ואיך אפשר בלי לשבח שוב את הסוללה, שמחזיקה מעמד נצח ונטענת במהירות. ברצינות, גימיקים שיש לגרסת ה-Pro כמו טעינה הפוכה וקורא טביעות אצבע מתחת למסך אולי נראים טוב, אבל בפועל - כל מה שאתם באמת צריכים נמצא במכשיר הזה (למעט אולי עמידות במים), ומבחינתנו הוא הבחירה המוצלחת יותר.
הקדמה

לפני קצת יותר מחודש, באוקטובר השנה (2018), השיקה וואווי בלונדון את סדרת מכשירי Mate החדשים שלה: מכשיר הדגל Mate 20 Pro שבדקנו לא מכבר, Mate 20 X עם המסך בגודל המופרך של 7.2 אינטש, ואת הדגם הסולידי בחבורה שנקרא בפשטות Mate 20. המכשירים החדשים הגיעו לארץ במהירות מרשימה על ידי וואווי ישראל והמפיצים הרשמיים, ונחת אצלנו לאחרונה בדיקה מקיפה.


ה-Mate 20 חולק עם אחיו הבכור את פלטפורמת העיבוד העדכנית של וואווי, Kirin 980, וכמוהו מגיע עם מערך של 3 מצלמות, רמקולים סטריאופוניים, אנדרואיד 9.0 עם ממשק EMUI 9.1 ותמיכה בכרטיסי זיכרון בפורמט חדש של החברה, Nano Memory. עם זאת, יש גם לא מעט הבדלים: למייט 20 יש מסך 6.5 אינטש מסוג IPS ולא AMOLED וללא קצוות קמורים, מערך הצילום אמנם דומה מבחינת העדשות אך ברזולוציה נמוכה יותר, קורא טביעת האצבע ממוקם מאחור ולא מתחת המסך ואין את הטעינה האלחוטית והטעינה המהירה במיוחד.


אז לא מדובר בדגם Pro, אבל גם למייט 20 יש כמה קלפים בשרוול, שהופכים אותו למכשיר מעניין ורלוונטי.



 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Huawei Mate 20 מצויד במערך רמקולים סטריאופוני בפורמט המקובל כיום במכשירי הדגל: רמקול ראשי בתחתית, שאליו מצטרף הרמקול באפרכסת עם חיזוק בעיקר בתדרים הגבוהים, מה שיוצר סוג של סטריאו. הרמקול הראשי נפלא - עוצמתי מאוד ובעל צליל עשיר ויחסית מאוזן, אבל אפקט הסטריאו קלוש למדי. האפרכסת הזעירה, שנחבאת במרווח זעיר שבין זכוכית המסך לבין המסגרת העליונה, לא באמת מסוגלת לדחוף ווליום עוצמתי. עם זאת, בשיחות האפרכסת עושה עבודה טובה מאוד ולא היו לנו כל תלונות למרות המיקום המאתגר שלה.


בעוד שמרבית המכשירים בז'אנר שלו וויתרו כבר על כניסת אוזניות (כולל דגם ה-Pro בסדרה), מייט 20 מצויד עדיין בשקע אוזניות תקני בחלקו העליון. עם אפקט Dolby Atmos הוא מספק שמע באיכות נהדרת באוזניות. 


Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Huawei Mate 20 הוא מקרה נדיר של סמארטפון שנראה יפה ומרשים מקדימה יותר מאשר מאחורה. אמנם גם חלקו האחורי מושך מבטים, בזכות גב זכוכית בגימור של מעבר צבע מכחול-סגול לשחור, ובזכות אלמנט המצלמה הריבועי המאכלס 3 עדשות ואת הפלאש. אבל מקדימה, הו מקדימה: מסך ענק מקצה לקצה, עם שוליים דקיקים במיוחד ו"סנטר" סמלי להפליא בתחתית, כאשר רק המגרעת בצורת טיפה פוגמת (או מוסיפה, תלוי את מי שואלים) במראה הכללי. יש משהו עתידני במראה של המכשיר הזה, כאשר אוחזים כביכול במסך בלבד.


Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים


המייט 20 מגיע עם מסך בגודל 6.5 אינטש, כך שקומפקטי הוא לא: מדובר בסמארטפון די גדול ברוחב של 7.7 ס"מ ובמשקל של 188 גרם. עם זאת, הממדים שלו מאוזנים היטב והוא מרגיש נוח מאוד בכף היד, גם בזכות הקווים המעוגלים והרכים שלו שאינם חדים וזוויתיים ולכן לא מציקים בשום מקום ביד. מערך הלחצנים גם הוא נגיש ונוח, עם כפתור הפעלה מחוספס ואדום במיקום טוב, ומעליו מקשי הווליום. בתחתית נמצא שקטע USB-C לטעינה, ובראש המכשיר כאמור יש קע 3.5 מ"מ לאוזניות.


קורא טביעות האצבע נדד לגב המכשיר - לא תקבלו בדגם הזה קורא מתחת המסך כמו בדגם ה-Pro היוקרתי. לא בטוח שהפסדתם הרבה: קוראים ביומטריים שמוטמעים מתחת המסך עדיין פחות מדויקים ויותר איטיים מאלה הותיקים, וזה שיש ב-Mate 20 מהיר ומדויק יותר. עם זאת, המשטח לא מבודד מספיק מסביבתו - הוא כמעט באותו הגובה, כך שצריך לגשש קצת עם האצבע בהתחלה כדי לאתר אותו. בנוסף, המכשיר מגיב ברטט כאשר הזיהוי נכשל, ודווקא כאשר הזיהוי מצליח הוא לא מתגמל ברטט - קצת הפוך ממה שהיינו מצפים. אבל אנחנו מתקטננים קצת. אמצעי אבטחה נוסף הוא זיהוי פנים באמצעות המצלמה הקדמית. זה לא מאובטח ומתקדם כמו הזיהוי התלת-ממדי שיש בגרסת הפרו, לא מהיר כברק כמו ב-OnePlus 6T ועובד פחות טוב בחושך ועם משקפי שמש לא מזהה כלל; אבל בסך הכל שתי אפשרויות פתיחת הנעילה שהמכשיר מאפשר מגבות זו את זו.


Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים


מסיבה לא ברורה בחרה וואווי לשלב בגרסת ה-Mate 20 Pro מסך עם שוליים קמורים, פורמט שנטשה לפני כמה שנים וחזרה אליו השנה. למי זה טוב - לא ברור; השוליים האלה הופכים את המכשיר למאוד לא נוח לאחיזה וגורמים לפגיעה בצפייה בקצוות המסך. למרבה הקלה, במייט 20 יש מסך שטוח ונורמלי, ועל אף שהוא אינו AMOLED אלא IPS הוא פשוט נפלא: חד מספיק (עם רזולוציית FHD+ וצפיפות של 381ppi), עם צבעים מדויקים בתקן DCI-P3, תומך HDR ובהיר ביותר (עד 780 ניט במצב בהירות אוטומטית). כדי לאכלס את המצלמה הסתפקה וואווי במגרעת קטנה בצורת טיפה, שמאפשרת למכשיר להציד שפע של אייקונים להתראות בשורת המצב ולא מפריעה לתפעול השוטף, ואתם יודעים מה? אפילו נראית די טוב.


Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים


וואווי הקדישה בתערוכת IFA שהתקיימה בסמפטמבר השנה השקה שכמעט כולה נסובה סביב המעבד החדש שלה, Kirin 980, שמצוי גם ב-Mate 20 וגם באחיו האחרים לסדרה. החברה הכבירה מחמאות על ביצועי המעבד, שהוא אחד הראשונים בעולם בליטוגרפיית 7 נוטמטר, ושמצויד ביכולות AI מתקדמות. במבחן המציאות, מדובר בסמארטפון זריז ויעיל שעושה את העבודה ומקבל ציונים גבוהים מאוד במבחנים הסינטתיים למיניהם, אם כי קשה לומר שזיהינו בו עילוי יוצא דופן. יתכן שהגרסה עם 6GB זיכרון RAM במקום 4GB כמו שמיובא לישראל על ידי היבואן הרשמי מעט יותר מוצלחת, אבל גם ככה קשה להתלונן. ההרגשה שלנו היתה שבשימוש היומיומי - פתיחת אפליקציות, אנימציות וכדומה - ה-OnePlus 6T מרגיש מעט יותר רפונסיבי ומהיר, אבל ההבדלים לא משמעותיים לרוב המשתמשים.


את מערכת ההפעלה Android Pie 9.0 תתקשו לזהות, בגלל ממשק EMUI 9 של וואווי שמעליה. החברה הסינית משקיעה אמנם במערכת עתירת פיצ'רים ותכונות, אבל לא מצטיינת בעידון או מינימליזם: הממשק קצת עמוס, לא מאוד מהוקצע ופחות כיפי לטעמנו ממשקים אחרים. מצד שני, באמת שאין פיצ'ר שתוכלו לבקש שאין כאן, החל ממחוות ניווט שונות, צילום מסך בקלילות בהקשה על המסך, ניהול אפליקציות כפולות, ניהול התראות מתקדם ועוד ועוד. קצת חסרה לנו אפשרות להדלקת המסך בנגיעה, תכונה שהתרגלנו אליה ממכשירים רבים אחרים.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כפי שציינו, ל-Mate 20 יש מערך צילום דומה לזה של ה-Mate 20 Pro, עם אותן עדשות - רגילה (27 מ"מ), אולטרה רחבה (17 מ"מ) וטלפוטו (52 מ"מ), אבל החיישנים ברזולוציות נמוכות יותר. המכשיר מתהדר ביכולות תוכנה מתקדמות כמו זיהוי סצנות והתאמתן באמצעות בינה מלאכותית - AI, וכן שיפור תמונות בתאורה חלשה באמצעות לכידה של מספר תמונות בחשיפה ארוכה, יכולות שראינו כבר בדגמי ה-P20 מוקדם יותר השנה.


ראשית יש לשבח את הוורסטיליות של המצלמה. לא רק שיש זום X2, אלא שבמקרים של צילומי נוף, ארכיטקטורה או קבוצה של אנשים ניתן להשתמש בעדשה הרחבה ולקבל זווית רחבה הרבה יותר, כמעט פנורמית. ממשק המצלמה ברור ונוח, והצילום עצמו מיידי ונטול השהיות.


Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים


מבחינת איכות התמונה, תלוי כמה דקדקנים אתם. בצפייה בתמונות כמו שהן, או על מסך הטלפון או במחשב, הן נראות נפלאות. הן מצטיינות בחשיפות נכונות, טווח דינמי רחב שאינו נוטה לשרוף או להחשיך אזורים, טיפול מאוזן ובוגר בצבעים ובאופן כללי אין תלונות. מצד שני, אם אתם מאלה שבוחנים את התמונה בקרופ של 100%, תגלו בקלות שהפירוט בעומק התמונה לא מרשים במיוחד והחדות בצפייה כזו בינונית. עד כמה זה משפיע בתכלס? לא הרבה; בשיתוף של התמונות האלה ברשת, וגם בהדפסה בגדלים סטנדרטיים תהנו מאיכות מצוינת. את האיכות המיטבית תקבלו כצפוי מהעדשה הראשית, שלה צמצם f/1.7 המסוגל לקלוט את האור הרב ביותר. עדשת הטלפוטו לא מאוד שימושית בתוך הבית - התמונות יוצאות עם פירוט לקוי במיוחד - אבל טובה מספיק באור יום, העדשה הרחבה סובלת מאפקט "עין דג" בקצוות, אם כי ברמה סבירה.


Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים

Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים

Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים

Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים

Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים

Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים


ראוי להקדיש פיסקה נפרדת לביצועי המצלמה בתאורה חלשה או בחושך. עד לפני שנה בערך, גם המצלמות הסלולריות המתקדמות ביותר הפיקו תוצרים בסך הכל די גרועים בצילום לילה. אבל קרה משהו לאחרונה; וואווי הציגה את מצב הלילה שלה, ואז גוגל הציגה מצב דומה במכשירי פיקסל, ולפתע גילינו שעם קצת עזרה מהתוכנה אפשר לקבל תוצאות מפתיעות גם בתאורה קלושה לגמרי. Mate 20 מצויד בתכונת "צילום לילה" אבל למען האמת ברוב הזמן אפילו לא תצטרכו לטרוח ולהפעיל אותה במיוחד - המכשיר יודע לצלם תמונות טובות אפילו במצב האוטומטי. כיוון שאופן הפעולה שלו דומה ל-HDR - צילום אותה התמונה בחשיפות שונות ותפירה שלהן לתמונה אחת חדה וחשופה כראוי - תוכלו לשחק עם המצב הזה גם בתאורה רגילה כדי לקבל את אפקט ה-HDR.


Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים

Huawei Mate 20: כל מה שאתם צריכים


צילום הווידיאו ברזולוציית 4K מגובה במייצב תמונה אפקטיבי למדי. איכות הוידיאו מצוינת מכל הבחינות - פירוט, תנועה, חדות וצבעים, וגם הסאונד המוקלט נשמע מצוין. צילום ב-Full HD איכותי גם הוא עד כמה שניתן, אך דווקא ממצב 1080p@60fps התאכזבנו: התנועה אמנם חלקה, אבל מייצב התמונה לא עובד במצב זה, כך שאם אתם בעצמם זזים או צועדים, הוידיאו סובל מקפיצות ורעידות.


מצלמת הסלפי מעצבנת: היא מסוגלת לאיכות טובה, עם רזולוציה של 24 מגה פיקסל - אבל רוב הזמן קיבלנו ממנה תמונות לא ממוקדות. הסיבה היא שאין למצלמה הזו מיקוד אוטומטי אלא קבוע, ואורך המוקד שלה ממוקם איפשהו קרוב מדי או רחוק מדי מהמרחק שבו אנחנו רגילים להחזיק טלפון במצב צילום עצמי. צילום מקרוב יותר גורם לפורטרטים לא מחמיאים, ורחוק יותר - כמעט לא אפשרי עם אורך היד שלנו.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

גולת הכותרת של ביצועי ה-Mate 20, והסיבה העיקרית שהתאהבנו בו עמוקות, היא הסוללה. הקיבולת שלה אמנם 4000mAh - 200 פחות מזו של דגם ה-Pro, אבל מצד שני היא מופקדת על מסך ברזולוציה נמוכה יותר. במבחן המציאות, מייט 20 הוא אחד המכשירים הטובים ביותר בהיבט של חיי הסוללה שיצא לנו לפגוש מאז ה-Xiaomi Mi Max 2


בשימוש יומיומי משולב, שכולל כשעתיים מצטברות של שיחות טקסט באפליקציות המסרים המיידיים, כשעה וחצי מדי יום של פתיחת "נקודה חמה" למערכת המולטימדיה ברכב, צילום מזדמן, שיחות וכדומה - הגענו לזמן סוללה של יומיים מלאים, והמכשיר נזקק לטעינה רק בשעה 22:00 של היום השני. באחד המקרים, היומיים האלה כללו קצת יותר מ-8 שעות שבהן המסך היה דלוק.


להבדיל מגרסת הפרו, מייט 20 לא מצויד בטעינה אלחוטית וגם לא בטעינה הסופר-מהירה, אבל המטען המצורף עדיין מהיר ומסוגל לטעון את הסוללה מ-0 ל-58% בתוך חצי שעה בלבד. בהתחשב בכך ש-58% מספיקים לכם בשקט ליום שלם של שימוש לא מתון, אין לנו שום תלונות.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

וואווי מייט 20 בנוי היטב מחומרים איכותיים, כצפוי ממכשירי המותג. גבו עשוי זכוכית שמזכירה במראה מתכת מבריקה; היא סופחת טביעות אצבע בקלות, אבל בגלל הגימור הייחודי עם מעברי הצבע, מריחות וטביעת אצבע אינן כה בולטות. הבחירה בזכוכית אמנם טרנדית מאוד, אבל מעלה את הסיכוי לשבר בנפילה ויש לקחת זאת בחשבון.


לעומת גרסת הפרו שמגיעה עם תקן העמידות IP68, בדגם זה יש עמידות מופחתת משמעותית של IP53. זה אומר שהמכשיר עמיד בקצת אבק וברסס מים (למשל גשם קל), אך לא מיועד לשרוד נפילה לשלולית מים ובטח שלא מתאים למקלחת או לשחייה בבריכה.



רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply