חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות RHA TrueConnect
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ייעוד: מוסיקה, סלולארי
ציון WiseBuy
7.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות RHA TrueConnect

אלי כהן | 16.07.2019
הטוב
  • עיצוב יוקרתי
  • חיי סוללה מצוינים
  • מקשים נוחים לשליטה
הרע
  • מארז טעינה גדול וכבד
  • איכות המיקרופון בניהול שיחות ירודה
  • אין חיישן לזיהוי ענידה והסרה של האוזניות
בשורה התחתונה
ה-RHA True Connect הן אוזניות נטולות חוטים שדווקא עושות עבודה לא רעה בכל הנוגע לאיכות הסאונד המתנגן, ואף מביאות חיי הסוללה טובים ורמה גבוהה של נוחות שימוש: ניתן להעביר שיר, להגביר או להנמיך את עוצמת הסאונד ולבצע מגוון פעולות נוספות באמצעות מקש יחיד שנמצא על כל אחת מהאוזניות. עם זאת, הן מגיעות עם מארז טעינה כבד ומאסיבי, לא ניתן לבצע שימוש בכל אחת מהן בנפרד (למעט האוזניה הימנית), הן מוצעות לרכישה במחיר גבוה למדי ונעדרים מהן פיצ'רים משמעותיים כדוגמת חיישן לזיהוי ענידת האוזניות. במחיר הזה אין ציפינו ליותר.
הקדמה

חברת RHA הינה יצרנית אודיו סקוטית שהחלה בייצור מוצרי אודיו לפני פחות מעשור. עם התעצמות שוק האוזניות נטולות החוטים, בין היתר הודות להכרזתם והשקתם של ה-AirPods מבית אפל, השיקה היצרנית הסקוטית אוזניות נטולות חוטים משלה, אלו הן ה-RHA True Connect. 


ה-True Connect של RHA מתיימרות לספק חווית אודיו מצוינת, לצד חיי סוללה נהדרים ונוחות שימוש ברמה גבוהה במחיר דומה מאוד לזה של המתחרים, ובמקרים רבים אף יקר יותר.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

אוזניות ה-RHA True Connect מגיעות במבנה In Ear מוכר, ובאריזתן נוכל למצוא מגוון מתאמים לטובת התאמה טובה ככל הניתן למבנה האוזן. אחרי שמצאנו את המתאם הנוח והמתאים ביותר, הצלחנו להגיע לרמת אטימות גבוהה וטובה למדי. אף שלא נמצא כאן סינון רעשים אקטיבי, הסינון הפאסיבי שיוצרת תצורת ה-In Ear, היה מספק והצליח לבודד אותנו מהסביבה ברמה טובה, יחד עם תופעה מוכרת בה אנו שומעים כל צעד או נשימה שלנו - אבל זו כבר בעיה שאנו רואים בכל אוזניות בתצורה זו.


RHA True Connect: צרות בקישוריות


לאורך תקופת השימוש בהן, האוזניות הצליחו לספק חווית אודיו לא רעה. תדרי הביניים היו חדים ונקיים, האיטום המעולה הצליחה להעצים במעט את הבאסים ובסך הכל מדובר בחווית אודיו נקיה לא רעה, אך גם לא מפתיעה או מרשימה במיוחד - לטוב או לרע. בצפייה בסרטים וסדרות, הצלחנו לשמוע את הדמויות בצורה נקייה ובאיכות די טובה, אך היינו שמחים לסאונד קצת יותר חי ו"בועט" בסצינות אינטנסיביות יותר.


ה-RHA True Connect מתחברות דרך בלוטות' 5.0, ובכל הנוגע לסינכרון ודיליי בצפייה בסרטים וסדרות דרך נטפליקס או יוטיוב, הן בהחלט הצליחו להרשים. בזמן שאצל חלק ניכר מן האוזניות תתקלו בבעיה מציקה של דיליי ארוך שמקשה על צפייה באופן נוח, כאן הצלחנו להינות מדיליי מינימלי למדי וחוויה די טובה. ניהול שיחות באמצעות ה-True Connect היה קשה למדי. כמעט בכל שיחה שביצענו - גם במשרד, באיזור שקט וללא רעש סביבתי, קיבלנו תלונות חוזרות ונישנות שמאוד קשה לשמוע אותנו וזה בהחלט הפריע בשימוש. 

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

ה-RHA True Connect נראות טוב, אפילו טוב מאוד. זה מתחיל באריזה היוקרתית, ממשיך למארז הטעינה שעשוי חלקו מתכת וחלקו פוליקרבונט עם גימור נעים לאחיזה, וממשיך גם לאוזניות עצמן. הן עשויות פלסטיק מוקשח בצבע שחור, ומגיעות עם רגלית קטנה. האוזניה עצמה מגיעה בתצורת In Ear, כמו מרבית אוזניות ה-True Wireless בשוק, ובאריזה נוכל למצוא מגוון רחב של מתאמים.


RHA True Connect: צרות בקישוריות


מלבד מתאמי סיליקון לגדלים S, M ו-L, נמצא גם מתאמים העשויים מה שנראה כמו "ספוג זיכרון" ומזכיר מעט אטמי אוזניים. מתאמים אלו מסוגלים להתאים את עצמם למבנה האוזן על מנת לספק חווית נוחות מירבית. ואכן, אחרי שהצלחנו למצוא את המתאמים שהיו לנו נוחים, היו ה-True Connect לדי נוחות באוזן, גם בשימוש ארוך. כל אחת מן האוזניות מגיעה במשקל של 13 גרם, והן עמידות בפני מים תחת תקן IPX5 - שזה בהחלט לא רע בכלל. 


על גבה של כל אחת מן האוזניות נמצא כפתור פיזי רך וקל להקשה באופן שאינו דורש שתדחפו את האוזניה לתוך האוזן בכל פעם שתרצו לבצע פעולה מסויימת. שני המקשים הפיזיים מאפשרים ל-RHA True Connect לבצע מגוון עצום של פעולות שהיינו שמחים לראות בכל אוזניה נטולת חוטים: ניתן להגביר ולהנמיך את הווליום, להשהות או להפעיל מוסיקה, להעביר שירים קדימה או אחורה ולהפעיל את העוזרת הוירטואלית.


מגוון הפונקציות מייתר את הצורך בהוצאת הסמארטפון מהכיס עבור כל אותן פעולות בסיסיות, מה שלא ראינו באוזניות רבות. הליך הלמידה עצמו עשוי להיות קצת ארוך וכנראה שתדרשו לקרוא את ההוראות שבאריזה, אך ברגע שהתרגלנו לכך זה הפך לשימושי ונוח למדי. 


RHA True Connect: צרות בקישוריות


הצימוד הראשוני של האוזניות דורש לחיצה ארוכה על הכפתור שבאוזניה ימין, ולאחר מכן ניתן לחפש את האוזניה בתפריט הבלוטות' שבסמארטפון, המחשב או הטאבלט. לאחר הצימוד הראשוני, האוזניות אמורות להתחבר באופן אוטומטי למכשיר האחרון. אמורות. בפועל - נתקלנו בבעיות קישוריות לכל אורך תקופת השימוש שלנו באוזניות, וזה הפך להיות מעיק מאוד. 


בזמן שחלק משמעותי מהאוזניות נטולות החוטים בשוק מאפשרות להשתמש בכל אחת מהן כאוזניה עצמאית, עם ה-RHA True Connect המצב שונה. האוזניה הימנית חייבת להיות מחוץ למארז באופן קבוע על מנת שזוג האוזניות ישארו מחוברות למכשיר, שכן ברגע שנכניס אותה למארז - שתי האוזניות יתנתקו ולא רק האוזניה הימנית, כפי שניתן היה לצפות.


RHA True Connect: צרות בקישוריות


מעבר לכך, אין כל חיישן שמזהה מתי האוזניות מונחות באוזן, כך שתצטרכו כל הזמן לעצור את המוסיקה או להעביר את השיחה בחזרה לרמקול הסמארטפון באופן ידני. מלבד היעדר הפיצ'רים הללו, נתקלנו בבעיה מוזרה - כשהוצאנו רק את האוזניה הימנית מהאריזה, באופן כמעט קבוע האוזניות לא התחברו לנו כלל, וברגע שהוצאנו לזמן קצר את האוזניה השמאלית, שתיהן התחברו. לאחר מכן, יכולנו להחזיר את השמאלית ולבצע שימוש בימנית בלבד.


בנוסף, הצימוד המחודש לסמארטפון בעת פתיחת האריזה היה לא עקבי, ולעיתים גם כשהוצאנו את שתי האוזניות הן פשוט לא התחברו לסמארטפון. כשהן כן הצליחו להתחבר, קישוריות הבלוטות' 5.0 הייתה תקינה וגם במרחק לא קטן מהסמארטפון הן המשיכו לעבוד ללא בעיה. כמו כן, לא נתקלנו בבעיות קישוריות וסנכרון משמעותיות בין שתי האוזניות עצמן.

 

גם מארז האוזניות לא הצליח להביא נחת בשימוש. פתיחתו מתבצעת במעין החלקה מעלה אותה קצת קשה להבין בפעם הראשונה שמשתמשים באוזניה, ולמרות שזה היה מגניב ונחמד בהתחלה, אחרי תקופת שימוש של כשבועיים זה הופך לפחות נוח.


RHA True Connect: צרות בקישוריות


עם פתיחת המארז, ניתן לראות שהאוזניות מונחות עם הרגלית כלפי מטה ומגנט קטנטן שמחזיק אותן במקום. הוצאתן והחזרתן לאריזה הייתה לא נוחה - הגומי הרך מקשה על הוצאה והחזרה, ואף על פי שהמגנט בשקעי הטעינה מספיק חזק כדי למנוע מהן ליפול, יש להכניס אותן עד לקצה על מנת שאלו ישבו במקומן. בנוסף, המארז כבד ושמנמן למדי, מה שהופך את הנשיאה שלו בכיס ל-לא נוחה.


מדובר בבעיות הנדסת אנוש ובאגים חמורים שהופכים את השימוש באוזניות לפשוט לא נוח. היעדר הפיצ'רים והבאגים גרמו לחווית השימוש להפגע, וזה מאכזב לראות זאת באוזניות שעלותן נעה סביב 700 שקלים - סכום זהה ל-AirPods של אפל וגבוה יותר מדגמים אחרים שעשו עבודה טובה יותר, כמו ה-Galaxy Buds של סמסונג ו-FreeBuds של וואווי.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אחת מנקודות החוזקה היחידות של ה-RHA True Connect היא חיי הסוללה. לטענת היצרנית, האוזניות יספקו 5 שעות עבודה תחת טעינה אחת, והנתון לא נפגע משמעותי גם בחיי היום יום, שכן הצלחנו להינות מצמד האוזניות לכ-4 שעות ו-45 דקות הפעלה לפני שהן נכבו, וזאת במסגרת מחזור טעינה אחד.


RHA True Connect: צרות בקישוריות


טעינתן מתבצעת במארז שמכיל סוללה נוספת המאפשרת 20 שעות עבודה נוספות. מדובר בחיי סוללה טובים למדי, כאלו שראינו באיירפודס 2 של אפל ובעוד מספר מצומצם למדי של מתחרים. טעינת המארז מתבצעת באמצעות שקע USB Type-C, ולא דרך שקע MicroUSB מיושן - מה שצפוי להיות הסטנדרט עבור 2019-20, אך עד עתה לא בדיוק היה. משך הטעינה מ-0 ל-100 אחוזים הייתה כשעה וחצי, וישנה תמיכה בטעינה מהירה. כך, גם תוך 15 דקות טעינה בודדות, תוכלו להמשיך ולהאזין למוסיקה עד שתגיעו הביתה. 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply