חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון דופק וספורט Huawei Band 3 Pro וואווי
יצרן: Huawei
סוג: צמיד כושר
טווח מחירים: 200 - 400 ₪
תאריך כניסה לאתר: 12/2018
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 249 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Huawei Band 3 Pro וואווי

הטוב
  • מסך בהיר וצבעוני
  • אנטנת GPS עצמאית
  • חיי סוללה מעולים
  • עמידות במים עמוקים
  • מעודד פעילות ספורטיבית
הרע
  • מחוות שליטה במסך גרועות
  • לא נוח בזמן שינה
  • גופנים קטנים מדי
  • ללא תמיכה באפליקציות צד שלישי
  • מנגנון רטט רועש
  • מחיר יקר יחסית לשוק
בשורה התחתונה
צמיד הכושר החדש של וואוי הסינית, ה-Band 3 Pro , אומנם לא יחליף את מאמן הכושר האישי, אך הוא כן ינזוף בכם כשתשבו יותר מדי זמן ללא פעולה ספורטיבית. על אף קוטנו ומשקלו הזעירים, הוא מכיל אנטנת GPS עצמאית כך שניתן "לשכוח" את הסלולרי בבית ולצאת לפעילות ספורטיבית בראש שקט. מלבד זו הוא יתריע בעברית על הודעות מרשתות חברתיות, אך הוא נעדר כל אפשרויות שליטה על נגן המוזיקה או התממשקות לאפליקציות כושר אחרות. חסרון נוסף הוא מחירו היקר יחסית לשוק הצמידים החכמים.
הקדמה

כחודש וחצי לאחר הכרזתו, צמיד הכושר החדש של וואוי מתחרה בשתי חזיתות: האחת, מול שוק צמידי הכושר המקצועיים, שם ניתן למצוא את החברות Garmin ו-FitBit המפורסמות. מצד שני, הוא מזכיר מאד את השותף לארץ מוצאו, ה-MI BAND 3 של שיאומי, ואת אחיו ה-HUAWEI Color Band A2. ה- Band 3 Pro מכיל מסך מלבני מאורך צבעוני (OLED בגודל 0.95 אינץ'), אנטנת GPS, מד דופק ועמידות במים עד 50 מטר. הצמיד עצמו עשוי מסיליקון שחור, משקלו 25 גרם ונפח הסוללה המובנית עומד על 100mAh. 


Huawei Band 3 Pro: קום בחור עצל

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה- Band 3 Pro, בשונה משעונים חכמים רגילים, קל משקל בצורה יוצאת דופן. משקלו הזעום עומד על 25 גרם, ורוחב הרצועה הוא קצת יותר מסנטימטר וחצי. מידות אלה מתאימות גם ליד גברית, גם ליד נשית וגם לבני נוער. ריבוי חורי הרצועה לאבזם הופך את ענידתו לפשוטה וקלה, ורק הלולאה שמחזיקה את הרצועה לעיתים ברחה לנו.


עד להגעת ה- Band 3 Pro, הרוב המוחלט של צמידי כושר אכלסו מסך מלבני לא צבעוני, כלומר בגווני אפור. ה- Band 3 Pro מכיל מסך צבעוני בגודל 0.95 אינץ', עם גימור 2.5D מעוגל. בתחתית המסך נמצא כפתור מגע שתפקידו להעיר את הצמיד ממצב שינה או להחזיר למסך הבית לאחר שיטוט בהגדרות או בהתראות. הרזולוציה סבירה ועומדת על 240 על 120 פיקסלים. איני זקוק למשקפיים כדי לראות אותיות קטנות, אך הגופנים המוצגים על המסך היו קטנים מדי לטעמי, ולבטח אלו המרכיבים משקפיים יסכימו איתי. דווקא במהלך פעילות ספורטיבית המצב היה טוב עם גופנים פשוטים, גדולים וברורים, אך בשימוש שוטף של קריאת הודעות הגופנים היו זעירים מדי.

Huawei Band 3 Pro: קום בחור עצל


למסך הבית שני "פני שעון" הניתנים לבחירה. להבדיל מהשעונים של החברה, כאן אין אפשרות להחליף או להוריד "פני שעון" חדשים. בשני המקרים תצוגת השעה גדולה וברורה, ומספר הצעדים שהלכנו מופיע מתחתיה. לאלו ממכם שמרבים לשלב ידיים – לחיצה ארוכה על המסך עם המרפק או האצבע או כל חלק עורי אחר ידליק את המסך ויתחיל להחליף "פני שעון" ולכן מומלץ לשים לב איך משלבים ידיים. בשימוש תחת שמש ישירה התצוגה הייתה טובה, גם אם הבהירות עמדה על 2 מתוך 3. במצב בהירות גבוהה המסך מסנוור, והוא יתאים רק למי שמבצע פעילות בשמש ישירה.

לשעון ישנה אופציה "להתעורר לחיים" בכל פעם שמנדנדים את היד. זוהי פונקציה נחמדה ומוכרת משעונים חכמים, אך זוהי הפעם הראשונה שכאשר נהגנו בחושך ברכב וסובבנו את ההגה, הצמיד נדלק באופן תדיר. על אף שהמסך נדלק רק לכמה שניות בכל פעם, הוא סינוור אותנו בנהיגה והעדפנו להוריד אותו להניח אותו במושב הנוסע.

Huawei Band 3 Pro: קום בחור עצל

על אף שבאתרי המסחר מופיע כי הצמיד אינו דובר עברית, התפלאנו לראות כי השעון מציג הודעות והתראות בעברית – כל עוד הן נשלחו מהסלולרי. בהמשך לכך, התפריטים והגדרות של השעון עצמו באנגלית. בכל פעם שהיינו צריכים לגלול מטה או מעלה את המסך, שמנו לב שמשהו לא עובד חלק. המעבר בין התפריטים להודעות, גלילת מסך ההודעות ומחיקתן פשוט היה איטי להחריד. לצמיד לוקח זמן עיבוד ארוך כדי לגלול את ההודעות וכדי למחוק אותן. חשוב להדגיש כי על אף שהוא מציג הודעות, יש לו "בנק" מוגבל של התראות – עד 10 התראות בלבד. אם קיבלתם יותר – הוא לא יציג את החדשות ביותר, אלא ימתין עד שתמחקו את אלו שהגיעו לצמיד. סנכרון בין הסלולרי לצמיד לוקה בחסר והוא אינו מעודכן על הודעות שקראנו או מחקנו, ועל כן הוא יציג הודעות שכבר ענינו להן. ניתן לפתור עניין זה בקלות ע"י עדכון גרסה מצד וואוי.


אהבנו מאד את ספירת הצעדים המעולה שיש לצמיד. בכל פעם שקמנו והלכנו (אפילו להכין קפה במשרד) הוא ספר לנו את הצעדים, והדבר רק נהיה משובח כאשר הפעלנו את מצב הפעילות הספורטיבית שלשמה התכנסנו. 
כניסה למצב Workout מגלה עולם של הגדרות – הליכה, ריצה (בבית או בחוץ), רכיבה על אופניים, שחייה בבריכה או בים ופעילות חופשית. הכל ניתן להגדרה – מיעדי מרחק, זמן, קלוריות, ועד להתראות על קצב הפעילות ומרחק. כל ההתראות מלוות ברטט קולני למדי, והן מעודדות אתכן להגיע ליעד שהגדרתם מראש – כמו מאמן כושר אישי, רק שהוא מונח על ידכם. אם תבחרו בפעילות מחוץ לבית, תדרשו לתת כמה שניות ל-GPS למצוא את עצמו, ואז תחל הספירה לאחור שתזניק אתכם לפעילות. ניתן לבצע עצירה בפעילות בעזרת לחיצה ארוכה על לחצן הבית, ולהמשיך לאחר הקשה על המסך. בכל העת, חיישן הדופק והלב ימדוד את הפרמטרים הרלוונטיים וישדר אותם לאפליקציה (אם לקחתם את הסלולרי). במצב של פעילות ספורטיבית הנתונים ברורים ובהירים להבנה, וניתן לומר שהצמיד עצמו מוסיף מאד לאווירת הכושר המתפרצת.

Huawei Band 3 Pro: קום בחור עצל

בעזרת אנטנת ה-GPS, ניתן לראות לאחר מכן את מסלול הפעילות, ואת סיכומי הנתונים. על אף שלצמיד יכולת לספור בריכות ולתעד נתוני שחייה, במהלך הסקירה לא ביצענו פעילות כזו. כדי לאתגר ולבחון את האנטנה ולראות עד כמה היא מדויקת, הפעלנו שתי אפליקציות שונות במכשיר הנייד – זו המובנית במכשירי סמסונג (Samsung Health) והשנייה Sports Tracker הוותיקה והמעולה. לאחר כמה סבבים ניתן לראות כי האנטנה בצמיד עומדת בהבטחות, ולא נרשמו פערים משמעותיים במרחק ובמהירות בנתונים המסכמים את הפעילות. ל- Band 3 Pro ישנה אפשרות לתעד ולנתח את נתוני השינה של המשתמש, ועל אף שממש ניסינו, לא הצלחנו להירדם עם צמיד על היד, קל משקל ככל יהיה. בנוסף, פחדנו לגרום לו נזק כתוצאה מתנוחה לא טובה במהלך השינה.



Huawei Band 3 Pro: קום בחור עצל


יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

תהליך הצימוד הראשוני מעט מסורבל ומבלבל. בשונה מאביזרי שמע, שם החיבור נעשה בשניות, כאן יש צורך בהורדת אפליקציה, אך זוהי אינה האפליקציה הרגילה לשעונים חכמים של וואוי. האפליקציה התואמת נקראת "Huawei Health" ודרכה יש לתאם ולצמד את הצמיד למכשיר הנייד. לאחר דין ודברים עימה, הצלחנו לצמד בין השניים, ועברנו למסך הגדרות המשתמש. במסך זה נדרשנו להקליד נתונים פיזיים שלנו כמו משקל, גיל, מין, גובה, יעד למספר צעדים, קלוריות, מטרות ועוד.


האפליקציה דוברת עברית והיא ברורה וקלה להבנה. במסך הגדרות הצמיד ניתן לראות אחוזי סוללה, ואת כל הנתונים המשודרים מהצמיד בנוגע לפעילות ספורטיבית. בנוסף, ניתן להגדיר שעון מעורר, מצב "נא לא להפריע", התראות, דיווחי מזג אוויר (שלא הבנו כל כמה זמן מרענן את עצמו) ועדכוני גרסה. עם התרחקות הצמיד מהמכשיר הנייד, הראשון ירטוט ויציג סמל של ניתוק קישוריות הבלוטות'. אגב מרחק, זה עומד על בערך 10 מטרים.


כאמור, הצמיד מקושר לטלפון הנייד באמצעות בלוטות'. במכשיר האישי, מדגם סמסונג נוט 8, לא הבחנו בירידה בחיי הסוללה כתוצאה מקשר רציף עם הצמיד, ויכולנו להתחבר לאביזרי שמע במקביל לקישור לצמיד.
Huawei Band 3 Pro: קום בחור עצל


האפליקציה אכן מלאה בכל טוב ומסוגלת להחליף כל אפליקציה אחרת לתיעוד פעילויות ספורטיביות. עם זאת, חסרה לנו מאד תמיכה באפליקציות אחרות כמו השתיים שהוזכרו בסעיף הקודם. בולטת בחסרונה אופציה בסיסית לשליטה על נגן המוזיקה לצורך החלפת שירים או הנמכה/הגברה. מלבד זאת, ראוי לציין כי האפליקציה לא מלאה בדברים לא הכרחיים, היא פרקטית ושימושית, ובעיקר נגישה ונוחה לכל אחד.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

באופן דיי מוזר, אין התייחסות ברורה לחיי הסוללה (100mAh) של הצמיד מצד היצרנית. היא מצידה טוענת שישנם מרכיבים שונים שמשפיעים על חיי הסוללה בהתאם למצבי הפעילות, GPS וחיישנים שונים. בשלב זה נפיג את החשש ונבשר כי חיי הסוללה של הצמיד לא פחות ממדהימים. עם 3 פעילויות ספורטיביות (הליכה- ריצה של 45 דקות) בשבוע ומדידת דופק פעמיים ביום במנוחה ולכל אורך הפעילות, בנוסף לקשר רציף עם הסלולרי בכל שעות היום, היינו צריכים להטעין את הצמיד רק פעם אחת בשבוע, כלומר זמן עבודה של 7 ימים ללא טעינה. בהמשך לכך, כאשר נסענו לחופש באילת בכלל לא לקחנו איתנו את המטען של הצמיד. בהתחשב בכך שהצמיד קל משקל, בעל אנטנת GPS ומסך צבעוני, חיי הסוללה שלו פשוט יוצאים מן הכלל. ניתן לשער כי חיי הסוללה יהיו טובים יותר עם כיבוי פונקציית מדידת הדופק באופן רציף.


טעינתו מתבצעת דרך תושבת פלסטיק מוזרה עם חיבור לכבל מיקרו USB. התושבת זו הצריכה מאיתנו מחשבה של כמה דקות כדי להבין איך מחברים בין השניים, שכן בחוברת ההפעלה מופיעים איורים שככל הנראה שייכים לשעון ה-GT של החברה (בסיס מגנט מעוגל). המטען עצמו חובק את הצמיד בחלק התחתון שלו בעזרת שני קליפסים חזקים. זמן הטעינה המוצהר עומד על 100 דקות ארוכות משהו, אבל בפועל זמן הסוללה לקח בערך שעה שלמה אחת.

Huawei Band 3 Pro: קום בחור עצל

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

רצועת הסיליקון אומנם גמישה וקלה, אך היא לא עמידה בשריטות של ציפורן או של חפצים חדים ועל כן כדי לשמור עליה. מסכו של הצמיד אינו מצופה בזכוכית מחוסמת כלשהי אך הוא חלק ולא הצלחנו לשרוט אותו עם מפתח. לצמיד אין אפשרות להחליף רצועות.

לצמיד עמידות במים עד עומק של 50 מטר בתקן ATM5, כך שניתן לשחות, להתקלח ולשטוף אותו במים ללא שום בעיות. עם זאת, בדומה לשעונים אחרים, ניתן לשער כי חיישני הדופק וקצב הלב לא יתפקדו כיאות מתחת למים וכדאי לייבש את החלק האחורי של השעון בטרם המדידה.


רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply