חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy A70 SM-A705F 128GB סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 6.7 אינטש
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2019
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
7.7
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 950 ₪
מחיר סופי: 960 ₪
חוות דעת גולשים
אלי 05.09.23
בניה 27.02.23
netanel 28.10.22
יהונתן 26.10.22
barabashika 29.09.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A70 SM-A705F 128GB סמסונג

הטוב
  • מסך מרהיב וגדול
  • טעינה מהירה
  • ממשק נוח ופשוט
  • שטח אחסון
הרע
  • מערך אבטחה פשוט
  • מערך צילום בינוני
  • ללא עמידות במים
בשורה התחתונה
ה-A70 של סמסונג מתאמץ להיות המכשיר הטוב ביותר בשוק הביניים ולא ממש מצליח. הוא כולל מסך עצום ואיכותי, שטח אחסון נדיב ביותר וכמו במתחרים הסיניים – קיבולת סוללה גדולה במיוחד. לחובתו עומדים מערך צילום שפועל טוב בעיקר בתאורה חזקה, וגימיק של חיישן טביעות אצבע שנכשל כישלון צורב. בין אם אתם חובבי סמסונג או לא, ה-A70 מתגלה כמכשיר "סביר וטוב", אם אתם בעניין של מסכים גדולים.
הקדמה

סדרת ה-S של סמסונג היא סדרת הדגל שחגגה השנה עשור לתחרות מול האייפון, וככל הנראה, רוב המשאבים של החברה מופנים לסדרה זו ולסדרת הנוט. סדרת ה-A המיועדת לשוק הביניים, איחדה את סדרות ה-J וה-A שהיו בעבר, ולא הצליחו כמו סדרת הדגל. ה-A70, הממוקם כמעט בראש הסדרה (מעליו נמצאים ה-A80 וה-A90), מציע מסך AMOLED בגודל של 6.7 אינץ', מערך צילום משולש, מעבד Snapdragon 675 עם 6GB זיכרון ו-128GB שטח אחסון, וקיבולת סוללה של 4,500mAh. 



איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

רמקול המונו של ה-A70 ממוקם סמוך לשקע הטעינה, כפי שסמסונג מתכננת כמעט בכל המכשירים מהשנים האחרונות. השמע שבוקע מהרמקול סביר באיכותו, מספק בצפייה בסרטונים קצרים, וטוב כספיקר לשיחות. לאלו שבונים עליו כדיבורית לרכב נמסור, כי הוא ממלא את התפקיד בצורה סבירה, וגם הצלילים וההתראות נשמעות היטב, כך שאת הצלצול לא תפספסו.


Galaxy A70: ענק אך ממוצע


על איכות הסאונד אין מה להרחיב – אין אזכורים לבאס או לאיכות צליל משובחת כמו בסדרת הדגל, אך סה"כ האיכות בסדר ואינה יוצאת דופן. שמחנו לפגוש לצד הרמקול, שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות חוטיות (דרכן ניתן להאזין לרדיו FM חביב). מלבד זאת, ה-A70 מצויד בבלוטות' 5.0 המצמצם מאד את הדיליי בין השמע לוידאו כאשר משתמשים באוזניות אלחוטיות, המצויידות באותו תקן. כמו שניתן למצוא ב-A50, גם כן קיים אקולייזר נחמד של Dolby Atmos, התורם במהלך האזנה למוזיקה.

האפרכסת קיימת, על אף התמונות המבלבלות. זו, הצטמצמה לגודל מזערי, אך עדיין מספקת איכות שמע טובה בשיחות, ורק נדרש לכוון אותה לכיוון האוזן, כי לעומתה, המכשיר ענק.

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

 אם יש לכם ידיים ענקיות – הידד, הרווחתם ותוכלו ליהנות מה-A70. אין לכם? התכוננו למאבק תמידי ועיקש מול הגודל הענקי של ה-A70. עם גודל מסך של 6.7 אינץ', מדובר במיני טאבלט, ולא בסמארטפון שהתנפח. במשך כל הבדיקה, כמעט ולא הצלחנו לעבוד עם ה-A70 ביד אחת, מה שנדרש מאיתנו מתיחת אצבעות והחזקה של הטלפון בשתי ידיים. ה'פלסטר' היחידי שפתר את הבעיה כאשר לא יכולנו להחזיק אותו בשתי ידיים, היה מצב "תפעול ביד אחת". הפעלה של מצב זה באופן שגרתי ורציף פוגעת בכל עקרון הקנייה של ה-A70, שכן היה עדיף לקנות מכשיר יותר קטן. מלבד המסך הענק, המכשיר עצמו דק וארוך, מה שמקשה עוד יותר על האחיזה. הוסיפו לכך גב חלק דמוי זכוכית, וה-A70 מקבל את המקום הראשון בדירוג "מכשירים שאינם נוחים לשימוש". באריזה, מצורף כיסוי דק המשפר דרמטית את האחיזה.  


Galaxy A70: ענק אך ממוצע


עם זאת, לא הכל שלילי, והמסך שסמסונג שילבה ב-A70 מרהיב. פאנל ה-AMOLED, עם רזולוציה סבירה של 1,080 על 2,400 פיקסלים, ממחישים כי זוהי המומחיות של סמסונג. המסך, שהוא אחד מהפריטים החשובים ביותר בסמארטפון, מספק שעות ארוכות של צפייה באיכות גבוהה, בהירות נהדרת, ניגודיות טובה, וגם כאשר עבדנו איתו תחת שמש קופחת באילת, הוא עבד בצורה מעולה. הבהירות האוטומטית מאפשרת עבודה רציפה תחת כל סוגי התאורה, וזהו ללא ספק אחד מהיתרונות הגדולים של ה-A70.

המגרעת בצורת הטיפה, לעיתים מפריעה ולעיתים לא, ולא כל האפליקציות יודעות להסתדר איתה (YNET למשל). הדבר בעיקר פוגע בחווית הצפייה בסרטונים או בקריאה של טקסטים, אך במזל, היא אינה רחבה כמו באייפון או במכשירים אחרים, אלא זעירה. פונקצית "הישאר ער" האהובה, שופרה בשנה האחרונה, וכעת היא מציעה מידע מורחב ושימושי עוד יותר. 

Galaxy A70: ענק אך ממוצע

מידות המכשיר גדולות, גם בהשוואה למכשירי הנוט של החברה. עם 164 וקצת מ"מ גובה, רוחב של כמעט 77 מ"מ ומשקל של למעלה מ-180 גרם, המכשיר מורגש מאד בכל כיס, וגם אם מעגנים אותו במעמד ברכב, הוא בולט ונוכח בכל זווית.

בעוד שבסדרת ה-S מערך הכפתורים ידוע וצפוי כבר שנים, ב-A70 סמסונג החליטה לרכז אותם על הדופן הימנית, כמו במכשירי שיאומי. לנו זה היה פחות נוח, במיוחד בהתחלה – במקום לכבות המסך, החלשנו את השמע. על אף שביקסבי העוזרת הקולית נמצאת במכשיר, לשמחתינו היא לא זכתה לכפתור. שמחה נוספת הייתה כאשר ראינו שמקבלים בערכה כבל מסוג USB-C, ולא מיקרו USB כמו ב-A7 2018.

Galaxy A70: ענק אך ממוצע

נקודה כואבת היא חיישן טביעות האצבע הממוקם מתחת למסך. זהו אותו חיישן שנמצא גם ב-A50 ובדיוק כמוהו, הוא חסר תועלת. חזרנו לשנת 2010 ולביטול נעילת המסך דרך קוד עם ספרות. גם אופציה לפתיחת המסך עם זיהוי פנים נשללה, כיוון שהייה איטית מדי.

ממשק החברה החדש המולבש על אנדרואיד 9.0, נקרא One UI והוא טוב לאין שיעור מהממשקים הקודמים של החברה - הוא נקי, פשוט וברור. כל התפריטים בנויים בצורה טובה, וניתן למצוא כל הגדרה בדיוק איפה שהיא צריכה להיות. על בעיות בתרגום אין מה לדבר, הכל מהוקצע ואיכותי. הממשק זהה לממשק הנמצא בסדרות הדגל, אך גם למי שהיה בעבר מכשיר מבית סמסונג, ירגיש בבית מיד. קיימת מגירת אפליקציות, וידג'טים, אפשרות ל-Dual Messenger ועוד אפשרויות רבות להגדרה ולשימוש. אהבנו מאד גם את הקליק הכפול על המסך הכבוי, שמעיר את המכשיר, בנוסח LG. במשך הבדיקה, התקבלו שני עדכוני גרסה, המבטיחים שיפור בחיישן טביעות האצבע, שיפור במסך המגע ועדכוני אבטחה שגרתיים. גם לאחר ההתקנה שלהם, לא הצלחנו למצוא שינויים כלשהם.  

Galaxy A70: ענק אך ממוצע


הכוח המניע של ה-A70 דיי חריג בנוף הישראלי מבחינת סמסונג. לא עוד מעבדים תוצרת בית, אלא מעבד השייך לסדרת הסנאפדרגון של חברת קוואלקום, מסדרת 675, עם 8 ליבות בתדר של GHz 2.0 (שתי ליבות) ו- 1.7 גיגה הרץ (שש ליבות). לכך מצטרפים 6 גיגה זיכרון הפעלה, ושטח אחסון של 128 גיגה לפני הרחבה.

לעומת אחיו הקטן, ה-A70 סיפק ביצועים טובים בשימוש ממוצע של שיחות, גלישה, רשתות חברתיות וצילום. גם אפליקציות כבדות כמו Ynet או FlightRadar24 הוזנקו במהרה, אך משחקים כבדים כמו אספלט או Need For Speed הקשו על המעבד וביקשו עוד מספר שניות כדי להיטען. זיכרון ההפעלה התנהג בצורה מוזרה – חלק מהיישומים הוא סגר ורענן בפתיחה, וחלק הוא השאיר ופתח אותם באותו מצב שהיו. לא הצלחנו להבין לפי מה הדבר עובד ומהי החוקיות, אך ניכר כי ישנה בעיה קלה בניהול המשאבים. GB6 זיכרון הם בגדר סטנדרט היום, אך משהו לא עבד כשורה ב-A70 בכל הנוגע לפתיחה מחדש של יישומים.

במבחן הביצועים AnTuTu המכשיר קיבל 167,164 נקודות.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מערך צילום משולש במכשירי סמסונג יכול להיות מצד אחד מעולה, כמו בסדרת ה-S החדשה, או פושר למדי כמו במכשירי ה-A משנת 2018. לצערנו, גם כאן מערך הצילום לוקה בבעיות רבות. החיישן ראשי מסוגל לצלם תמונות בגודל 32 מגה פיקסל ולו מפתח צמצם F1.7 ו-PDAF. החיישן המשני מגיע עם עדשה רחבה המסוגלת לצלם תמונות בגודל 8 מגה פיקסל ולה מפתח צמצם F2.2. בנוסף ישנו חיישן עומק 5 מגה פיקסל לתמונות עם עומק שדה מדויק יותר. לאף אחד מהחיישנים אין מייצב תמונה מכל סוג.


Galaxy A70: ענק אך ממוצע


כפי שהורגלנו ממכשירים בטווח המחיר של ה- A70, התוצאות הטובות ביותר הן כמובן תחת תאורת אור שמש. אך גם אז, התוצאות אינן מושלמות, וסובלות מצבעים מעט "מתים", פירוט לא מספק ומריחות קלות כתוצאה מתזוזת היד, משהו שמייצב תמונה היה פותר. גם מנגנון הפוקוס PDAF איטי לפעמים, ונדרשת לחיצה על האובייקט במסך כדי לגרום למצלמה להתפקס עליו. הדבר בולט בעיקר בוידאו, שם מרגישים באיטיות מוחשית. 

Galaxy A70: ענק אך ממוצע

עדשה ראשית
Galaxy A70: ענק אך ממוצע

עדשה רחבה

Galaxy A70: ענק אך ממוצע


מצב "מיקוד חי" המוכר לטובה, פועל כנדרש ומספק תמונות עם אפקט מוצלח, אך לעיתים מעבד התמונה מתבלבל, במיוחד כאשר מדובר על שיער ארוך ופזור.

בצילום בתוך מבנים או בתאורה בעייתית, התוצאות צוללות מטה, והתמונות מתקבלות באיכות נמוכה. הצבעים ממשיכים להיות שטוחים, האובייקטים מטושטשים, והאיכות הכללית לא טובה, ולעיתים לא שמישה. על צילום לילה אין מה לדבר, ללא מייצב תמונה כלשהו, התמונות מרוחות ולא ברורות. גם 'ממטב הסצנות', חיקוי לאותו AI שמופיע במכשירי שיאומי ו-וואווי, אומנם מזהה את הסצנות, אך מוסיף פילטר בניחוח אינסטגרם ודומיו, ועל כן הוא יצא לחופשה ארוכה במשך הבדיקה.

Galaxy A70: ענק אך ממוצע


Galaxy A70: ענק אך ממוצע


Galaxy A70: ענק אך ממוצע


Galaxy A70: ענק אך ממוצע


החיישן הרחב, מצלם תמונות בגודל 8 מגה פיקסל, וגם הן יוצאות לא ברורות וחדות כנדרש מסמסונג. במצב של צילום בעזרת חיישן זה, אין אפשרות לעשות פוקוס כלל, אך לפחות אין אפקט של "עין הדג" ברמה לא סבירה כאשר מצלמים דרכו. אגב, מעניין לראות כי בממשק המצלמה החדש, כמו שנמצא למשל ב-S10, אי אפשר לבחור גודל תמונה ברזולוציה, אלא רק יחס אורך רוחב. גם תמונה בגודל מירבי של 32 מגה פיקסל עם יחס של 4:3, לא שיפרה את איכות התמונות או הפירוט שלהן, ונראה כי המספר הגדול מופיע רק לצורך שיווקי.

צילום הוידאו אינו חדשני כלל – הסרטה בפורמט 4K עם 30 פריימים בלבד, או 1080p עם 60,30 או 240 פריימים. האיכות סבירה ותספיק לצילומי סטורי ברשתות החברתיות. היעדר מייצב תמונה הופך כל תזוזה של היד לשקשוק רציני, ולכן כאשר מסריטים, מומלץ לא לזוז יותר מדי.

מצלמת הסלפי, כוללת גם 32 מגה פיקסל, עם אופציה תוכנתית למיקוד חי שעובדת לא רע בכלל. התמונות עצמן סבירות ומספקות, אך באור נמוך האיכות יורדת פלאים, כמו במערך הצילום האחורי. 

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

עם קיבולת סוללה ענקית בנפח 4,500mAh, ציפינו לחיי סוללה בנוסח המכשירים הסיניים – יומיים של שימוש בלי זכר למטען. לצערנו, כמו בסמסונג, המצב פחות מזהיר. בין אם זה המסך הענק שדורש אנרגיה רבה, ובין אם זה המעבד שאמור להיות חסכוני, לא הצלחנו להעביר יום וחצי של שימוש ללא הזרקת כוח מהמטען.


Galaxy A70: ענק אך ממוצע

בשימוש סביר וממוצע לחלוטין של שיחות, רשתות חברתיות, מעט צילום וניווט של 45 דק' ב-Waze, הצלחנו להגיע לשעה 23:00 עם 30% בלבד. כל זאת תוך שימוש בבהירות אוטומטית, עם בלוטות' ו-WIFI הפועלים תמידית, וללא מצב חסכון בסוללה.

המטען המצורף, אינו מגיע עם חיבור USB רגיל, אלא עם חיבור Type-C, וכך גם הכבל – Type-C משני הצדדים. פחות אהבנו את השילוב הזה, כיוון שאנחנו מטעינים דרך המטען של הסלולרי מגוון מוצרים עם חיבור USB – אוזניות, רמקול אלחוטי, ועוד. המטען המקורי חזק במיוחד, והוא מצויד בטעינה מהירה ב-25 וואט. עם זאת, גם כאן הצהרות לחוד וביצועים לחוד, ותוך שעה שלמה המכשיר נטען עד ל-80%, ותוך שעה וחצי לסוללה מלאה. מנגד, כאשר זוכרים מהי קיבולת הסוללה, קשה שלא להחמיא לטעינה המהירה הזו. זריקה של מספר דקות באמצע היום מספקת עוד זמן של שימוש.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

אמצע שנת 2019, ועדיין ישנם מכשירים של סמסונג שאינם עמידים במים? זוהי אותה חברה שכבר בשנת 2015 הוציאה את הגלקסי 5 עם עמידות מסוימת במים. האם הלקוחות לא מוכנים לשלם את התוספת במחיר תמורת עמידות מובטחת במים?


בכל אופן, המסך עטוף בגורילה גלאס 3, שהיא מן הסתם מיושנת וותיקה יותר מסדרות ה-5 וה-6 שקיימות בשוק. מאחור, הגב דמוי זכוכית, אך הוא עשוי מפלסטיק, וכמו הזכוכית, הוא אוסף טביעות אצבעות במהרה, אך הוא עמיד ממנה כאשר מדובר בסדקים או שברים. מסגרת המכשיר בנויה אף היא מפלסטיק, וזוהי אכזבה נוכח מסגרות האלומיניום שפופולריות בשוק.


Galaxy A70: ענק אך ממוצע


במהלך הסקירה השתמשנו במגן הנחמד שמקבלים בערכה, ולכן לא נתקלנו בשריטות בגב המכשיר, וגם על פני המסך, לא הופיעו סימנים. גם כאשר ניסינו לשרוט אותו עם מפתח, לא הצלחנו להשאיר חותם.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply