חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Jimmy JV83
מותג: Jimmy
סוג השואב: שואב אבק עומד
אלחוטי: אלחוטי
עוצמת יניקה: 135AW
הספק: 450 וואט
אנטיאלרגני: בעל מסנן אנטי אלרגני...
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
חובט: ללא חובט
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Zohara 28.11.22
zroobavel 17.09.22
tal022.gt 06.02.22
ses 17.10.21
Mirry 06.02.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Jimmy JV83

הטוב
  • עוצמת שאיבה חזקה
  • סוללה נשלפת
  • מגוון אביזרים
  • קל משקל
הרע
  • פלסטיק באיכות נמוכה
  • פיזור חום בעייתי
  • זמן טעינה ארוך
בשורה התחתונה
ה-Jimmy JV83 הוא הגרסה החדשה לשואב האלחוטי הפופולרי של החברה מתחילת שנת 2019. כמו הדגם הקודם, גם הוא חזק, מאובזר, וורסטילי ונוח לשימוש בכל מקום ועל כל משטח. למרות כל המחמאות, ה-Jimmy JV83 אינו מציע טכנולוגיה או חידוש מעניין, וגם הנדסת האנוש שלו אינה מצטיינת. בתוספת מחיר רכישה יקר (כמעט כפול מדגם ה-JV51), קשה להמליץ על הבחירה דווקא בו.
JV83
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 823 ₪
מחיר סופי: 824 ₪
מחיר סופי: 825 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-10 חנויות>>
הקדמה
בשנתיים האחרונות ניתן לראות פריחה של ממש בכל הנוגע לשואבים אלחוטיים, ודי בהצצה זריזה בדף הקטגוריה בזאפ כדי להבין שישנם מתחרים רבים בשוק זה. ה-Jimmy JV83 מגיע אלינו כחצי שנה אחרי הצלחת הדגם הקודם, שהיווה תמורה מנצחת למחיר. ל-Jimmy JV83 עוצמת יניקה של WA135, מנוע דיגיטלי חדש עם 450W וסוללה שאמורה להספיק לעד שעה של שימוש. משקלו עומד על 1.5 ק"ג, ומיכל האשפה מגיע בנפח של חצי ליטר.

איכות השאיבה והסינון

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10
עם מנוע דיגיטלי חדש המסתובב במהירות של 100,000 סל"ד, כוח יניקה של 135WA, הספק של 450W, ועוצמת שאיבה של 20,000PA, הג'ימי החדש מבטיח כושר שאיבה מעולה על הנייר, ובחלק מהמקרים, זהו בהחלט המצב. נתונים טכניים אלו, ממחישים כי ה-JV83 חזק יותר מהדייסון V8, ומתחרה בעיקר בדייסון V10.עם זאת, בפועל, התמונה מורכבת ממה שמצטייר בדף הנתונים. 

עבורנו מטרתו העיקרית של ה-JV83 הייתה שאיבת רצפות ופרקטים, כאשר בבית מתגוררים כלב פרוותי ונשים בעלות שיער ארוך. ל-JV83 שלוש עוצמות שאיבה – נמוכה, רגילה וטורבו. העוצמה הנמוכה, תהיה חלשה ברוב המקרים, ותועיל רק במצבים בהם רוצים לחסוך בסוללה. מעבר לשתי העוצמות הגבוהות, אכן מספקות יניקה מסיבית, ומצב הטורבו הוא המצב האידיאלי לכל שימוש. כוח היניקה שלו ממכר, והוא שואב כל דבר בזריזות.

Jimmy JV83: אותו דבר רק יקר יותר

עוצמת הטורבו כה גבוהה, עד שהשואב יונק שטיחים קטנים ומזיז אותם, ולכן, את השטיחים הקטנים העדפנו לשאוב בעוצמה בינונית. גם כאשר השתמשנו באביזרים אחרים, כדי להפוך את ה-JV83 לשואב ידני, עוצמת הטורבו ינקה ושאבה בצורה מעולה.
כאשר הופכים את ה-JV83 לשואב ידני, הוא מפתיע עוד יותר. בעוצמה הבינונית הוא שואב אבק ולכלוך בצורה טובה, ויכול לשמש כשואב לרכב בצורה מתקבלת על הדעת. בחיבור של מברשת מיוחדת לספות ומזרנים, ה-JV83 שאב בצורה מעולה אבק ולכלוך שהצטבר עם הזמן, וניתן לראות כי עוצמתו הגבוהה מוכיחה כי הוא אכן מתחרה בשואבים היוקרתיים של דייסון. ניתן לומר, כי עם כל אביזר ובכל משטח, למעט שטיחים עבים, הוא פועל בצורה נהדרת.

למרבה ההפתעה, הביצועים על שטיח דק היו פחות טובים. השאיבה בעוצמת הטורבו אומנם הייתה טובה, אך נדרשנו לשאוב עם כיוון הסיבים, ולעיתים גם נדרשנו לחזור לאותו מקום כדי לשאוב את שאריות הלכלוך. בולטת בחסרונה מברשת חובטת המיועדת לשטיחים, שהייתה מקלה על העבודה. אם יש לכם שטיחים רבים בבית, רצוי לשקול לבחור בשואב אחר.

במהלך הסקירה, העמדנו את ה-JV83 למבחן שאיבה קשוח ביותר – שאיבה של לכלוך המגיע מקדיחות בקיר בטון. הצבנו את הצינור המתכתי מתחת לנקודת הקדיחה, והפעלנו בעוצמה מירבית. ה-JV83 שאב כמעט באופן מושלם את האבק ואת הלכלוך שנוצר, ולא הצריך הפעלה של שואב חוטי רגיל.
נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.
תכונה המיועדת לניקוי שטיחים עבים. בשואב חובט מותקנת מברשת בצורת גלגלת שמסתובבת במהירות גבוהה ומקפיצה את משקעי הלכלוך ממעמקי השטיח כלפי מעלה, ובכך מבטיחה ניקוי יסודי שלו. יתרון חשוב נוסף של המברשת הוא באיסוף יעיל של שיער בעלי חיים. תכונה זו קיימת בכל השואבים העומדים ובחלק מהשואבים הרגילים.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10
התאכזבו לגלות כי בחברת ג'ימי, לא נעשו שיעורי בית ולא תקנו את הבעיות שהיו בדגם הקודם. מברשת הרצפה, שאינה מתאימה לשטיחים אמיתיים וגדולים (מברשת רכה ולא חובטת), נשארה עם אותה הנדסת אנוש גרועה – אין מכסה פלסטיק בקדמת המברשת, ובכך כבלים, חוטים, שרוכים ובדים נשאבים ונכרכים במברשת המסתובבת. זה עלול להיות מסוכן כאשר המברשת לוכדת חוטי חשמל, או שרוכים של נעל שמתלפפים בתוכה. כמו שטענו בעבר עם ה-JV51, מכסה פלסטיק פשוט כמו שקיים בשואבים אחרים, היה פותר את הבעיה הזו. אותו חוסר במגן פלסטיק, מופיע גם בעת שרוצים לשאוב אבנים או חלקי קורנפלקס או חתיכות קטנות. המברשת הממונעת מסתובבת מהר מדי, ופשוט מרחיקה את העצמים, במקום לשאוב אותם.  

Jimmy JV83: אותו דבר רק יקר יותר

על אף הפרסום באתר כי היא מתאימה לפרווה של בע"ח וניקוי שיער, היא התקשתה בההתמודדות עם פרווה קצרה של כלב או שיער ארוך. בשונה משואבים אחרים, השיער אינו מסתובב סביב המברשת, אלא נתקע בגלגלים ובמסגרת הפלסטיק של המברשת, כמו שניתן לראות בתמונה הבאה.  

Jimmy JV83: אותו דבר רק יקר יותר


הפתרון הוא פשוט לשאוב בצורה ידנית את המברשת עצמה, ובכך קיבלתם התעסקות רבה עם משהו שהיה צריך להיות מובן מאליו בשואב אלחוטי. בשואבים אחרים כמו בדייסון, הנדסת האנוש פתרה הסיבוכים עם הפרווה והשיער הארוך.

ערכת האביזרים של ה-JV83 היא מהעשירות שניתן למצוא כיום בשוק השואבים. אנחנו ספרנו לא פחות מ-8 אביזרים, מה שהופך את ה-JV83 לוורסטילי, פרקטי ושימושי על כל שטח, ובכל מקום (הודות למשקל של 1.5 ק"ג). הצינור המתכתי הידוע, מגיע הפעם בצבע כחול מטאלי, וכך גם גופו של השואב. זהו גיוון מהצבע האדום שהיה בדגם הקודם, והוא נראה יותר איכותי ופחות מצועצע.
איכות הפלסטיק השתפרה במעט מהדגם הקודם, אך עדיין הפלסטיקים מרגישים זולים. גם פתיחת הראשים במברשות מצריכים הפעלה של כוח פיזי, מה שלא קורה באביזרים של דייסון או ב-Roidmi F8 .

האביזרים הרבים, הופכים את השימוש בשואב לתענוג גדול. ניתן לחבר צינור גמיש מאריך לכל אביזר, ולכל אביזר יש הארכה הכוללת מברשות, אם רוצים לשאוב חפצים עדינים כמו עץ או פסנתר למשל. המגוון הרחב של האביזרים מאפשר שאיבה של מקום בבית וברכב – מקומות צרים, מסילות, מנורות, וילונות, מזרנים, ספות ומה לא. רק חבל שאין להם מקום תלייה במעמד המצורף, ומצריכים אחסון בארון. בנוסף, כאשר משתמשים במברשת הרכה המאורכת, שמנו לב שאבק רב נתקע בה, ויש צורך לנקות אותה בצורה ידנית.

Jimmy JV83: אותו דבר רק יקר יותר

חסרון נוסף שמצאנו, היה פיזור החום מהשואב. בדגם הקודם, אהבנו מאד שהחום והרוח החמה, יוצאים בצד ימין של השואב, רחוק מגוף ויד המשתמש. ב-JV83, המפוח נמצא באחורי השואב, מול הגוף. בעוצמה הנמוכה, החום כמעט שאינו מורגש, אך בעוצמת הטורבו, קשה מאד להחזיק בשואב לאחר מספר דקות – הרוח החמה והחום הכללי של המנוע מחממים את גוף השואב, את הידית וגם אותנו, ולפחות פעמיים, עצרנו את השאיבה כדי לתת למנוע להתקרר.

מיכל האשפה גדל, והוא כעת מכיל מעט יותר מקום לפסולת. פתיחתו זהה לדגם הקודם, וסיבובו לצד, מאפשר פתיחה וניקוי גוף השואב משערות ולכלוך שהצטבר סביבו. הפילטר (בתקן HEPA), ממוקם בראש השואב, וניתן לניקוי. אגב פילטר, הוא מרגיש מעט כמו צעצוע, ולא ברור אם ניתן לשטוף אותו במים. מנגד, הוא נשאר יחסית נקי במהלך הסקירה.

בסמוך לחיבור הכבל לטעינה, ישנה נורית לד קטנה המציגה את מצב השואב: ירוק – פועל, אדום – בטעינה, אדום מהבהב – סוללה נמוכה מאד.
תכונה המיועדת לניקוי שטיחים עבים. בשואב חובט מותקנת מברשת בצורת גלגלת שמסתובבת במהירות גבוהה ומקפיצה את משקעי הלכלוך ממעמקי השטיח כלפי מעלה, ובכך מבטיחה ניקוי יסודי שלו. יתרון חשוב נוסף של המברשת הוא באיסוף יעיל של שיער בעלי חיים. תכונה זו קיימת בכל השואבים העומדים ובחלק מהשואבים הרגילים.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10
כאמור, איכות הפלסטיק ב-JV83 אינה גבוהה, אך מתקבלת על הדעת. כמו בכל צינור מתכתי, גם הצינור המתכתי הכחול רגיש לשריטות ומכות. הצינור הגמיש, עבה יחסית ומשדר חוסן גם כאשר מותחים אותו. כמו ב-JV51, גם כאן נדרש כוח מתון כדי להכניס את האביזרים אל פיית השואב, וגם פתיחת האביזרים להארכה מצריכה כוח. עם זאת, אהבנו את אופן פתיחת מיכל האשפה, והקליקים של חיבור האביזרים והמברשות מעידים על חיבור מוצלח.  

המעמד המצורף לערכה פשוט ובסיסי, וגם הפעם אין אפשרות לחבר את כבל הטעינה אליו.

Jimmy JV83: אותו דבר רק יקר יותר

סוללה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

סעיף חשוב שנשמר מה-JV51, הוא הסוללה הנשלפת. הסוללה המגיעה בדגם זה, מוצעת בקיבולת של 2,500mAh, המספיקה לעד שעה של שימוש לדברי היצרן. זמן השימוש הנ"ל ככל הנראה מתייחס לשימוש בעוצמה נמוכה, שכן במהלך הסקירה, השתמשנו בעיקר בעוצמה המלאה, וקיבלנו זמן שימוש של רבע שעה – טוב ביחס לשאר השואבים האלחוטיים במצב טורבו. בשימוש מתון יותר, ניתן להשיג זמן פעולה ארוך יותר. בולט בהיעדרו מחוון סוללה כלשהו, שיציג את מצב הסוללה.  

מנגד, חברת ג'ימי לא טיפלה בזמן הטעינה הארוך מאד הדרוש לסוללה להיטען ולהגיע ל-100%. גם כאן, דרושות לא פחות מ-4.5 שעות כדי להטעין את הסוללה במלואה. זמן ארוך מאד ביחס לשאר השואבים, אך היתרון הוא בהחלפת הסוללה. בין אם היא שבקה או סתם התרוקנה עקב שימוש דחוף, ניתן לרכוש סוללה נוספת, ולהחליף במידת הצורך.

Jimmy JV83: אותו דבר רק יקר יותר

אגב, עקב כך שהסוללה נשלפת, חלק מהחנויות מציעות אחריות של 6 חודשים בלבד על הסוללה, בעוד שהיבואן הרשמי רונלייט מציע אחריות של שנה עליה (עוד שנה רק על המנוע ללא סוללה). הסוללה, היא החלק הרגיש ביותר בשואבים אלחוטיים, ועל כך יעידו לקוחות שמרבים להחליף סוללות במותגי שואבי אבק אחרים.

באורח פלא, המטען המצורף לערכה שונה מהמטען של הדגם הקודם בגודלו ובגודל חיבור הכבל לשואב. מעמד השואב המחובר לקיר, אינו מכיל אופציה לצימוד הכבל אליו, וכדי להטעין את השואב יש לחבר את הכבל בצורה ידנית.
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply