חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סטרימר Probox2 EX Plus
רזולוציה: 4K
מעבד: Cortex A9
זיכרון RAM: 2 GB
אחסון פנימי: 16GB
כרטיס זיכרון: ללא
מקלט DVB-T: ללא
חיבורי וידאו ואודיו: HDMI
חיבורים נוספים: USB x 2
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
ben 17.07.20
محمود 09.06.17
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - סטרימר Probox2 EX Plus

יאיר זרצקי | 18.01.2016
הטוב
  • ביצועי הזרמה טובים
  • ממשק פשוט, קל ונוח
  • Kodi ו-Netflix מותקנים מראש
  • סט חיבורים מספק
  • תמיכה בסטנדרטים עדכניים ועתידיים
הרע
  • נטייה לתקיעות
  • שלט מוגבל
  • בעיות בהזרמת תכנים מסמארטפון או טאבלט
בשורה התחתונה

מי שמחפש סטרימר עם יכולות הזרמה טובות, ממשק פשוט ונוח ותמיכה במגוון רחב של מקורות בהחלט צריך לקחת בחשבון את ה-EX+ של חברת Probox2. המחיר שלו סביר בהחלט עבור הביצועים שלו וההתבססות שלו על אנדרואיד כמערכת הפעלה ו-Kodi כאפליקציית הזרמת תכנים עיקרית מאפשרות לו להתרחב בצורה בלתי מוגבלת. אם רק השלט שלו היה מספיק טוב כדי שלא נצטרך לחבר לו סט עכבר ומקלדת חיצוניים או אם היה נשלט מאפליקציה, היינו יכולים לומר שפרובוקס צאו עם סוס מנצח במרוץ לשליטה על הטלוויזיה שלנו.

הקדמה

עולם הזרמת המדיה ממשיך לצבור תאוצה בשנים האחרונות ולאט לאט הופך לשיטת צריכת התוכן העיקרית בעידן הדיגיטלי והאינטרנט המהיר. לצד מספר הולך ועולה של טלוויזיות חכמות בשוק, אנחנו רואים שוק שחוזר להיות רלוונטי מאי פעם של סטרימרים שמסוגלים להפיח חיים חדשים במערכת קולנוע ביתית קיימת ולהתרחב באמצעות אפליקציות והישענות על תוכן זמין ברשת.

חברת Probox2 השיקה את הסטרימר EX מתוך מטרה להשתלט לנו על הסלון. עם ביצועי הזרמה טובים, ממשק קל ונוח, תמיכה בקשת רחבה של סוגי תכנים כולל תמיכה בתקן 4K, ה-EX בהחלט יכול להפוך למרכז חווית הצפייה שלנו בטלוויזיה.

ה-EX מתבסס בעיקרו על התוכנה הפופולרית להזרמת תכנים, Kodi (לשעבר XBMC), אבל ההתבססות על מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסה עדכנית מאפשר לו להתרחב בצורה אינסופית עם אפליקציות נוספות.

רמת הביצועים

(50% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מבט ראשון על המפרט של ה-EX+ מציג נתונים סבירים על פניו. הסטרימר מגיע עם מעבד מרובע ליבות במהירות שעון של 2GHz של חברת Amlogic, יחידת עיבוד גרפי (GPU) עם שמונה ליבות במהירות שעון של 600MHz ו-16GB נפח אחסון פנימי. אבל למרות החומרה הדי בסיסית שלו, ה-EX+ מצטיין במקום החשוב ביותר - הזרמת תכנים מהרשת. ה-EX+ מגיע עם תמיכה רחבה מאוד בסוגים שונים של קבצי וידאו כולל יכולת להזרים תכנים ברזולוציות HD שונות, מ-720p ועד ל-4K. חווית הצפייה עם ה-EX+ טובה מאוד, כמעט ללא קשר למקור ממנו מזרימים תכנים ולאיכות המקור. הזרמת תוכן ב-1080p ממקור אינטרנטי עוברת בצורה חלקה ולמעשה התקיעות היחידות שחווינו נראו כמו בעיות במקור ההזרמה יותר מאשר בסטרימר עצמו. הזרמת תכנים מרשת ביתית עבדה ללא כל בעיות, גם בקבצי וידאו גדולים.

Probox2

גם שיטת החיבור לרשת של ה-EX+ לא השפיעה משמעותית על חווית הצפייה, כך שמי שלא יכול לחבר את ה-EX+ ישירות לנתב וליהנות מחיבור במהירות 1Gbps, צפוי לקבל ביצועים טובים על גבי רשת אלחוטית וזאת למרות שה-EX+ מזהה רק רשתות בתדר 2.4GHz, בניגוד לפירוט המפרט שלו.

יחד עם זאת, יכולות העיבוד הבסיסיות של ה-EX+, יחד עם העובדה שהוא מריץ אנדרואיד כן גרם לנו לחוות לא מעט תקיעות בפעולות בסיסיות כמו ניווט במסכי הבית ומעבר בין אפליקציות, בעיקר לאחר כמה ימים שה-EX+ דלק רצוף. בנוסף, היו לא מעט מקרים בהם נראה שה-EX+ מתקשה לעמוד בקצב הפעולות שביקשנו ממנו לעשות ונתקע למשך מס' שניות עד כחצי דקה, מה שמייצר חוויה די מתסכלת לפעמים. חשוב לציין שגם זמן העלייה של ה-EX+ כאשר הוא כבוי יחסית ארוך ולוקח כמעט דקה.

Probox2

בדומה לסטרימרים עדכניים אחרים, גם ה-EX+ מגיע עם יכולת מובנת לתמיכה ב-AirPlay למכשירי iOS, Miracast עבור מכשירים מבוססי אנדרואיד ותמיכה ב-DLNA. התאכזבנו לגלות שגם ה-EX+, כמו מתחרים אחרים בשוק נופל בנקודה הזו ולמרות תהליך הגדרה וחיבור יחסית פשוט וקל, תוכן מסמארטפון או טאבלט, גם ב-iOS וגם באנדרואיד, פשוט לא מוצג על המסך.

Probox2

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-EX+ מבוסס בעיקרו על עבודה עם תוכנת Kodi המאפשרת הזרמת תכנים מהאינטרנט ומהרשת הביתית, כך שכל מי שכבר מכיר את התוכנה ימצא את עצמו מהר מאוד בבית. אלו שלא ישמחו לגלות תמיכה רבה ברשת עם מדריכים כיצד להגדיר ולהתחבר לכלל המקורות הנחוצים לצפייה איכותית עם תמיכה מלאה בעברית. יחד עם קודי, ה-EX+ מגיע עם Netflix מותקנת מראש ובעקבות הכניסה של החברה האמריקאית לשוק הישראלי לאחרונה, ה-EX+ למעשה מוכן כמעט ישר מהקופסה להזרמת תכנים.

ה-EX+ מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסה 5.1 ומעליה ממשק פשוט וקל של חברת Probox2, שעשתה עבודה טובה מאוד בהחלטה על חלוקה לקטגוריות וחשוב מכך איזה מהן יופיעו במסך הראשי. כך למשל Kodi נמצאת בקטגוריה משלה ויחד איתה על המסך הראשי אפשר למצוא קטגוריות עבור כל השימושים העיקריים בסטרימר - תוכניות טלוויזיה, סרטים, מוזיקה, דפדפן אינטרנט וסייר קבצים.

Probox2

ההתבססות על גרסת מערכת הפעלה יחסית מעודכנת של אנדרואיד מאפשרת כמובן להרחיב את ה-EX+ בצורה אינסופית עם כלל האפליקציות הנמצאות ב-Play Store של גוגל ומתחברת בצורה נהדרת לגישת הפשטות בממשק של Probox2 כך שלאחר התקנת אפליקציה ניתן בקלות להוסיף אותה לקטגוריה המתאימה עבורה במסכי הבית. היה נחמד אם ה-EX+ היה מוסיף לבד את האפליקציות לקטגוריות הרלוונטיות עבורן וחוסך לנו מעבר על כל האפליקציות שהתקנו בשיוך הידני, אבל עדיין מדובר בגישה שמפשטת מאוד את הניווט בסטרימר.

מה שמוביל אותנו לשלט, שהוא ללא ספק הנקודה החלשה ביותר של ה-
EX+ והולך הפוך מהגישה הפשוטה של הממשק. השלט המסופק ביחד עם ה-EX+ הוא שלט די סטנדרטי שכבר ראינו בלא מעט סטרימרים וקופסאות מדיה אחרות. למרות שהשלט נוח ומשקלו קל הוא מאוד מוגבל ביכולות שלו. בתור התחלה, הוא לא משמש כעכבר אוויר, ומאפשר בלחיצת כפתור להציג סמן של עכבר על המסך אותו אפשר לנווט באמצעות חצים וללחוץ באמצעות מקש של לחצן שמאלי בלבד. העבודה במצב הזה לא נוחה ולא אינטואיטיבית כלל ואנחנו מהר מאוד עברנו לחיבור עכבר חיצוני לאחד משני שקעי ה-USB של ה-EX+.

Probox2

השלט מותאם באופן חלקי בלבד למדיה עם כפתורי קיצור דרך למוזיקה, אפליקציות, שליטה על הווליום ולחצן בית. יחד עם זאת אין לו כפתורים לעצירה, ניגון והשהייה של סרטים אלא רק עבור הרצה קדימה ואחורה של התוכן. בנוסף, אין בשלט מקשים עבור אותיות, כך שהשימוש במקלדת חיצונית הוא בלתי נמנע.

מי שירצה שלט מותאם בצורה טובה יותר לסטרימר כולל עכבר אויר יאלץ לרכוש אחד בנפרד מה-
EX+ בעלות נוספת של כ-99 ₪. בנוסף, ישנה אפשרות להתקין אפליקציית שלט רחוק על סמארטפון או טאבלט, אך זו זמינה רק לאנדרואיד כך שמשתמשי iOS יאלצו לעבוד עם מקלדות ועכברים רגילים או אלחוטיים. האפליקציה עצמה די נוחה ופשוטה, היא מזהה לבד את ה-EX+ לאחר סריקה קצרה של השרת והיא מכילה בתוכה מקלדת וירטואלית, שליטה על ניגון מדיה ואפשרויות רבות לניווט בממשק. בנוסף, יש באפליקציה אפשרות להשתמש במסך המגע של הסמארטפון או הטאבלט כמשטח גלילה לעכבר. האפליקציה מגיבה בצורה טובה מאוד ולמעט הצורך להסתכל על מה לוחצים, מהווה תחליף די טוב לשלט שמסופק ביחד עם ה-EX+.

ה-
EX+ משתלב יפה מאוד במערכת קולנוע ביתית קיימת. הוא מגיע עם חיבורים דיגיטליים ואנלוגיים למערכות שמע מרכזיות, חיבור HDMI לטלוויזיה, חיבור רשת, שני חיבורי USB ואפשרות לחיבור כרטיס Micro SD. בנוסף, חברת Probox2 מספקת ביחד עם הסטרימר כבל HDMI, כבל לחיבור אודיו אנלוגי וכבל USB to mini USB. העיצוב של ה-EX+ דומה לכמה מהמתחרים שלו ומתבסס בצורה ברורה על העיצוב של ה-Apple TV, מרובע שחור עם פינות עגולות שנראה כמו דסקית הוקי מרובעת. הממדים הקטנים של ה-EX+, 115x115x26 מ"מ בלבד, מאפשרים להחביא אותו בצורה אלגנטית מאחורי הטלוויזיה או אפילו מאחורי אחד הרמקולים של מערכת השמע בסלון. בנוסף ולא פחות חשוב, נורית החיווי של ה-EX+ ממוקמת בחלקו העליון ודולקת רק כאשר המכשיר כבוי, כך שמצד אחד, אם ה-EX+ דלוק הוא לא מפריע כלל לצפיית סרטים בתאורה חשוכה ומצד שני כאשר הוא כבוי, גם אם התאורה חשוכה ניתן בקלות למצוא את כפתור ההדלקה שלו.

Probox2

Probox2

Probox2

Probox2

Probox2

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply