חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול נייד ואלחוטי Scosche Boom Buoy
Bluetooth: bluetooth
מקור חשמל: סוללה פנימית
מסך: לא כולל
רדיו: לא כולל
תכונות נוספות: עמידות במים
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Scosche Boom Buoy

הטוב
  • עמידות למים ואבק – תקן IP67
  • באסים רועמים
  • עוצמה גבוהה יחסית לגודל הפיזי
  • איכות הרכבה גבוהה
  • איכות שמע טובה יחסית למחיר
  • אפשרות לתלייה על התיק או על הקיר
  • צימוד מהיר וקל לטלפון
הרע
  • מכסה פתח הטענה בעייתי
  • הנדסת אנוש לוקה בחסר
  • צורם בעוצמה גבוהה
  • כפתורים בעייתיים לשימוש
  • ללא כניסות 3.5 מ"מ וכרטיס זיכרון
  • ללא מיקרופון לניהול שיחות
בשורה התחתונה
ה- Boom Buoy של סקוץ' עושה את העבודה בצורה מוצלחת מאד - יחסית לחברה שמייצרת אביזרי סלולר ולא מוצרי סאונד. הוא מפיק צלילים טובים מאד יחס לרמת המחיר שלו (219 שקל בארץ, 40 דולר באמאזון ארה"ב כולל משלוח עד הבית), הוא עמיד במים ומושלם לנשיאה ולטיולים. עם זאת, לחובתו עומדים הנדסת אנוש בעייתית ואיכות סאונד מאכזבת בעוצמות גבוהות.
הקדמה
חברת סקוץ' המפורסמת בעיקר בזכות אביזרי הסלולר האיכותיים (והיקרים שלה) החלה לשווק סדרת רמקולים אלחוטיים כאביזרים משלימים לחוויית השימוש בסמארטפונים. ה- Boom Buoy מפורסם בזכות עמידותו במים ואבק בתקן המחמיר IP67, והוא בעל אפשרות לתלייה על התיק או על הקיר בעזרת שאקל המצורף אליו. דבר זה מאפשר את לקיחתו לכל מקום, כולל לטיולים (גם תחת גשם) או לבריכה. ה- Boom Buoy הוא הרמקול הקטן ביותר של החברה, כאשר מעליו נמצאים הרמקולים בסגנון CHARGE של JBL - סדרת ה-BoomBottle. הדגם שהתקבל לסקירה היה בצבע צהוב שחור עם לוגו של חברת רוקסטאר, חלק משיתוף פעולה עם חברת משקאות אמריקאית בעלת השם והלוגו. 
רמקולים בעלי מקלט פנימי הניתנים להצבה במרחק של עד כ-150 מהמשדר המחובר למגבר. לעיתים סובלים מהפרעות ממכשירים דוגמת מיקרוגלים, טלפונים אלחוטיים ומודמים אלחוטיים, שכן הם עובדים על תחומי תדר זהים, 900MHz או 2.4GHz.

איכות השמע

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה- Boom Buoyמצויד ברמקול מונו בודד אך רועם יחסית לעוצמתו – כ-3 וואט. על אף גודלו הקטן, צורתו העגולה עושה עימו חסד וניתן לראות כי הרמקול עצמו יחסית גדול, ומסביבו בנויה טבעת גומי ופלסטיק. גב הרמקול אטום לחלוטין עקב עמידותו למים, וכתוצאה מכך איכות השמע נפגעת אם חזית הרמקול אינה מופנית אל המשתמש, שכן ממנה פוקעים הצלילים. הצלילים שה- Boom Buoy מפיק אכן מפתיעים, בעיקר בעוצמות בינוניות, שם הוא לא נופל מאיכותם של רמקולים תוצרת JBL, SONY ועוד חברות מוכרות.


Scosche - Boom Buoy: מפתיע לטובה


הסאונד נשמע איכותי, צלול אך מעל הכל, כדאי וראוי להתייחס לנושא הבאס ברמקול: הציפיות לבאס איכותי, חזק ורועם כמעט ולא היו כאשר קיבלנו את הרמקול לסקירה, אך המציאות בישרה אחרת. בכל שיר, בכל מצב ובכל אקולייזר שבחרנו בסמארטפון, הבאסים היו חזקים ורועדים, ורק מצב "קול" (ווקאלי) הוריד את רמת הבאס.אלו כ"כ חזקים שהם מרעידים את הרמקול עצמו כבר בעוצמות בינוניות, וממש מזיזים את הרמקול בעוצמה חזקה. עם זאת, כאשר הוא מונח על השולחן עוצמת הבאס והאיכות הכללית נפגמת, ומוטב לתלות אותו על הקיר או על מתלה לקבלת איכות שמע מיטבית.


בנוסף, נוכחנו לגלות כי במהלך הסקירה הרמקול רגיש יחסית לסוגי מוזיקה, כאשר הוא מצטיין פחות בהשמעת מוזיקה שהוקלטה במהלך הופעה חיה, מוזיקת רוק רועשת ומוזיקה אלקטרונית. עם מוזיקת פופ או לטינית שהוקלטה באולפן באיכות גבוהה הוא מסתדר נהדר, ולא ניתן להבחין בעירבול צלילים או בעיות אחרות כלשהן. 

בעוצמות גבוהות של סאונד, קרי 90-100%, איכות השמע הייתה רועשת, מבולגנת ובעיקר לא איכותית. הבאסים הרועמים שהיו מעולים בעוצמה בינונית, הפכו להיות רועשים ורועדים, ובכך התקבלה איכות שמע ירודה. כך גם שאר הצלילים – הבינוניים והעליונים, שצווחו והתערבלו ללא הפרדה ברורה, מה שאילץ אותנו להוריד מהר את העוצמה לעבר ה-75-80%. 

איכות השמע במים: כמו בכל מכשיר העמיד למים, השניות הראשונות בטרם הכנסנו את הרמקול למים לוּו בחששות לגבי עמידותו. החברה מפרסמת את יכולות הציפה שלו במים, כאשר הגומי העטוף סביבו משמשים כמצוף. איכות השמע כאשר הרמקול צף במים סבירה, אך נחותה מאיכות השמיעה "על יבש" – הבאסים נחלשים והאיכות עצמה יורדת, אך בפני עצמה טובה. ניתן להציף אותו באמבטיה, בבריכה הביתית או אפילו סתם בגיגית בחצר. כל עוד הרמקול ממשיך לצוף איכותו מספקת בהתאם לתנאים הסביבתיים, אך בעוצמה גבוהה הוא צורם ולא נעים להאזנה. 

Scosche - Boom Buoy: מפתיע לטובה

כאשר מטביעים את הרמקול מתחת לפני המים, האיכות משתנה (כמצופה) והוא מפיק סאונד שטוח ובעיקר צורם, כאילו הוא מבקש מהמשתמש להציל אותו מטביעה. כאשר מוציאים אותו מהמים, מספיק בייבוש קליל במגבת והשמע האיכותי חוזר לעצמו – מעניין היה לנסות זאת שוב פעם אחר פעם – תוך כדי נגינת שיר להטביע אותו במים, לייבש וליהנות מאיכות השמע הגבוהה כשהוא יבש. עם זאת, כדאי לציין כי הטבעת הרמקול צריכה להיות כמה ס"מ בודדים ולא צלילות עמוקות, עקב התקן המתיר צלילה עד 1 מטר למשך עד חצי שעה. לפיכך, העמידות של הרמקול במים חשובה ואף מהנה, אך מומלץ להשאיר אותו מעל פני המים כשהוא צף. כפועל יוצא מכך, שימוש תחת גשם שוטף אינו מהווה בעיה לרמקול, אך הוא אינו מומלץ.

ה- Boom Buoy אינו מצויד במיקרופון ולכן לא ניתן לנהל בעזרתו שיחות דרך הטלפון. באם הטלפון המחובר אליו מקבל שיחה, השיחה עוברת ישירות לאפרכסת בטלפון.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

אחד הדברים הראשונים שנתקלים בהם ב - Boom Buoyהוא הנדסת האנוש הלוקה בחסר ברמקול זה. הכפתורים אומנם גדולים, אך הם מצופים בשחור וכך גם סמלי הכפתורים (+, -, הדלקה, פליי ופאוז). וכך, בתאורה חלשה או בחושך לא ניתן לדעת איזה כפתור עושה מה, ויש צורך בתאורה תמידית וטובה כדי לדעת מה כל כפתור עושה. בנוסף, כפתורי הפלוס והמינוס בעלי שני תפקידים, ובשונה מרמקולים אחרים, סדר הפעולות ברמקול זה הפוך: לחיצה קצרה על אחד מהם תקפיץ שיר או תחזיר את הנגינה לתחילת השיר. לחיצה ארוכה על אחד מהם תגביר ותנמיך את עוצמת השמע בהתאמה. מסיכום של מספר ימים ניתן לקבוע במפורש כי סידור זה כ"כ לא נוח, עד שוויתרנו על כפתורים אלה והשליטה נעשתה ישירות מהטלפון – לא ניתן לקבוע ביעילות ובזריזות את עוצמת השמע כפי שרוצים - לחיצה קצרה מדי תקפיץ שיר באמצע, לחיצה ארוכה מדי תגביר את הסוף את עוצמת השמע, ובכך חווית השימוש ברמקול פשוט מאבדת ניקוד בקצב מסחרר. לדוגמה ניקח את רמקול ה-JBL GO שלו כפתורים ברורים והוא ניחן בנוחות שימוש מירבית, על אף כפתורים הצבועים בצבע הרמקול ותפקידם כפול. בעיית השליטה התרחשה גם במכשירי אנדרואיד וגם במכשירי אפל.


לרמקול ה- Boom Buoy חיבור אחד בלבד מסוג בלוטות' 3.0, כאשר החברה טוענת כי ישנו גם חיבור NFC – חיבור זה אינו שימושי כלל וניכר כי הוא כלל לא פעל ברמקול שהתקבל לסקירה. עם זאת ראוי לציין כי הצימוד לטלפון ארך שניות קצרות. הפעלת הרמקול מלווה במספר צלילים המזכירים צליל של חגירת חגורת הבטיחות המטוס, והיא לא ניתנת לביטול או להנמכה. הפעלת אופציית הצימוד דורשת החזקה של כפתור ההדלקה 6-7 שניות עד שנורית ה-LED הכחולה תהבהב, וסיום התהליך מלווה במספר צלילים המעידים על הצלחת הצימוד. במשך כל זמן פעילותו של הרמקול נורית ה-LED נשארת דלוקה, והוא נכבה אוטומטית לאחר 5 דקות ללא שימוש.

Scosche - Boom Buoy: מפתיע לטובה

המרחק המירבי בין הרמקול לבין המכשיר המשדר סבירים ועומדים על עד 10 מטר ללא קירות או גורמים המפריעים לחיבור, אך בתוך הבית ובין חדרים היו מספר בעיות הנוגעות לטווח, והיה צורך לקרב בין השניים לאיכות סאונד ללא קיטועים או הפרעות. חיבורים לכבל 3.5 מ"מ, כרטיס זיכרון, USB או צימוד לרמקול זהה נוסף נעדרים מרמקול זה.

ה- Boom Buoyמפורסם בזכות היותו עמיד במים בתקן IP67, וכתוצאה מכך הוא עטוף בגומי עבה ובפלסטיק מוקשח. עם זאת, פרט חשוב ביותר שצריך לציין הוא מכסה הגומי של חיבור המיקרו USB לצורך טעינה. מכסה גומי זה (עבה במיוחד) מזכיר את עמידותו של הגלקסי 5 ומכשירי סוני אקספריה הראשונים למים – חשוב לוודא שוב ושוב כי המכסה נעול במקומו כמו שצריך בטרם מרטיבים את הרמקול, זאת בשונה מהרמקולים של חברות אחרות או מכשירי סלולר של השנים האחרונות, העמידים למים גם כאשר הפתחים שלהם פתוחים ללא מכסה.

גודלו של הרמקול קטן – אורכו 9.4 ס"מ, רוחבו 8.4 ס"מ ועוביו 3.5 מ"מ. משקלו 130 גרם והוא אכן קל לנשיאה, נכנס לכל כיס בתיק ואף מצויד בשאקל איכותי כך שניתן לתלות אותו על התיק, על המכנסיים או על כל מחזיק מפתחות או אנקול. גופו עגול, ולא ניתן להעמיד אותו, אלא רק בעזרת השענתו על חפץ אחר.

החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.

משך פעולת הסוללה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

חברת סקוץ' ציידה את הרמקול בסוללה בנפח נמוך יחסית של 500 מיליאמפר, אך זאת מפאת גודלו הקטן של הרמקול. לטענתה, הרמקול יספק עד 7 שעות האזנה. בבדיקה שלנו משך פעולת הסוללה עמד על 6 שעות ו20 דקות בערך, אך ההאזנה לא הייתה רצופה, אלא נמשכה על פני כמה ימים, בעוצמה של סביב 80%. ניתן לצפות לחיי סוללה טובים ברמה נמוכה יותר של עוצמה, ומשך הפעולה של הסוללה עפ"י החברה אכן נראה אופטימי וריאלי. טעינת הרמקול מתבצעת דרך כבל מיקרו USB והיא נמשכת כשעה וחצי עד שעתיים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply