חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק iRobot Roomba 606
מותג: iRobot
סוג השואב: שואב אבק רובוטי
אלחוטי: אלחוטי
אנטיאלרגני: ללא פעולה אנטי אלרגנית...
חובט: ללא חובט
ציון WiseBuy
7
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק iRobot Roomba 606

לירן עבדי | 28.03.2018
הטוב
  • פשוט מאוד לתפעול
  • שליפת מכל מתבצעת ברגע
  • חיי סוללה שיספיקו לדירות 3 חדרים
הרע
  • רעש מכני זול בזמן פעילות
  • תוצאות שאיבה בינוניות
  • לא כולל קיר ווירטואלי המגביל תנועה
  • לא מתאים לשטיחי שאגי
  • תהליך ריקון מכל מלכלך
בשורה התחתונה
נוחות השימוש שלו פשוטה אבל תוצאות השאיבה היו סבירות למדי והתקשינו לסלוח על התנגשות אינסופית בחפצים ורעש מכני ורועם בזמן פעולה. נראה כי מחירו הנוח של ה- iRobot Roomba 606 יקרוץ בעיקר לאלו שתקציבם לרכישת שואב אבק רובוטי עומד על עד 1,000 שקלים, אם כי חשוב לזכור, גם בטווח המחירים נמוך זה אפשר למצוא כמה אלטרנטיבות לא רעות בכלל.
הקדמה
הרומבה 606 הוא שואב אבק רובוטי מסדרת 600 תוצרת iRobot המגיע עם הבטחה לנקות מקומות קשים להגעה, גם מתחת לרהיטים ובסמוך לקירות, עם יכולת כיסוי של עד 80 מ"ר עד לסיום הסוללה, בסופה יחזור השואב לתחנת הבית. ה-606 מצויד בתא אחסון גדול אשר לטענת היצרנית, מאפשר גם לאסוף שיער בעלי חיים ולרוקן אותו בתדירות נמוכה מהרגיל. שואב האבק מנקה רצפות, שיש, פרקט ושטיחים אך אינו מתאים לשטיחי שאגי.

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ערכנו בדיקת מעבדה שנועדה לדמות אבק קל, בצורת שאיבת 100 גרם קמח, ושאיבת אבק קשה, בדמות שאיבת 100 גרם אורז. בשני המבחנים הרשינו לשואב לעבוד חצי שעה בטרם נבדקו תוצאות השאיבה. תוצאות מבחן האורז היו די עגומות: לא רק שרק בערך 65-70 גרם הוא הצליח לאסוף, שאר האורז שלא נאסף הועף למקומות שמעבר לאזור הבדיקה, חלק אף מתחת לרהיטים אליהם הגישה בלתי אפשרית. דווקא במבחן הקמח ה- iRobot לא היה רע בכלל, אם כי שובלי קמח שנותרו מאחורי כל שאיבה לא הצליחו להציל אותו מעוד תוצאה שלא סיפקה אותנו במיוחד.

Roomba iRobot 606: מוצלח רק בשמו

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

במארז קיבלנו רק את הרובוט ועמדת העגינה, ללא פילטר או מברשת נוספת. גם קיר ווירטואלי בלט בהיעדרו, כך שלא הצלחנו להגביל את תנועת השואב. לפי היצרנית, קיר דור 2 ניתן לרכוש בנפרד.


התפעול של השואב פשוט, אולי אפילו פשוט מדי, ובראש ה- Roomba 606 שלושה כפתורים בלבד: Clean לניקוי מהיר, Spot לניקוי יסודי על בסיס מיקומו ו-Dock, המחזיר את השואב לתחנת העגינה לטעינה מחודשת. נתחיל מהסוף: כשהסוללה אוזלת, ה- Roomba 606 לא הצליח תמיד לחזור בעצמו לעמדת העגינה, גם לא בלחיצה ידנית על כפתור ה-DOCK וברוב המקרים נאלצנו להחזיר אותו בעצמנו, אחרי שניסה שוב ושוב ולבסוף וויתר בהודעות Error קולית. על שאר הכפתורים אין יותר מדי מה לפרט: הפקודה נשלחת והשואב מתחיל בפעולת הניקיון, כמיטב השואבים נטולי יכולת מיפוי, כלומר פשוט לנקות כל אזור שנקלע לדרכו.

Roomba iRobot 606: מוצלח רק בשמו

היותו שואב "טיפש", כלומר כזה שאינו ממפה את הסביבה, הופך את העניין לבעייתי מאוד – ה-606 מקפיד לחזור על אזורים שכבר ביקר בהם כמה פעמים, בזמן ששטחים שלמים הנמצאים מטר לידו לא נוקו אחרי 10 דקות של פעילות. גם אזורי הפעילות שלו לא מושלמים: אמנם על רצפת שיש ופרקט העבודה הייתה מוצלחת אבל את השטיחים הדקיקים שבמקלחת ובחדר השינה הוא נוטה לגרור אתו למקומות אחרים ועל שטיח עבה יותר שמוקם בסלון הוא נכשל שוב ושוב בניסיון לעלות עליו. במקרה זה, לזכות היצרנית ייאמר שהיא אכן ציינה כי השואב "לא מתאים לשטיחים מסוג שאגי". דווקא במבחן המעבר בין חדרים, השואב התמודד היטב בעליית מדרגת 2 ס"מ כשעבר בין המסדרון לחדר המקלחת וידע גם לחזור למסדרון.

כאמור, מאחר והניווט עובד בשיטת "מצליח", ה-Roomba 606 מתנגש המון בקירות, ספות, שולחנות וכל מה שבא ליד. רק ההתקלות גורמת לו לשנות זווית אחרת, עד שהמסלול התורן פנוי להמשך סריקה. באשר למבחן הרעש, שמנו לב שהשואב ניחן ברעש מכני מאוד במהלך העבודה השוטפת – ממש אפשר לשמוע את החלקים נעים בתוך הרובוט, יוצרים אפקט מלאכותי לא נעים באוזן ובטח כזה שלא מאפשר להימצא באותו חדר בו השואב עובד.

Roomba iRobot 606: מוצלח רק בשמו

בכל הנוגע לריקון האבק, שחרור המכל קל מאוד ונעשה במשיכה קלה תוך לחיצה על כפתור השחרור - אך זהו גם יתרונו היחיד. שאר תהליך הריקון רחוק מלהיות מושלם ורק אחרי כמה הטחות של המכל בפח, מצליח רוב האבק להיפלט וגם אחר כך, עדיין גושי אבק קטנים נוטה להיתקע בצדי כלי הקיבול. עוד חשוב לציין כי בזמן שחרור המכל, לא מעט אבק ברח מהמכל בזמן השליפה, כך שמצאנו עצמנו מנקים ידנית את האבק שהצטבר עתה ברצפה – וכך יצא שהחלפנו את הרובוט במטלת הניקיון.

ומה לגבי חיי סוללה? משך הטעינה עומד על 3 שעות – לא מעט זמן ביחס למשך הפעילות שסיפק בתמורה אשר עמד בערך על שעה/שעה וחצי, שתלוי בעיקר באופי הפעילות שלו ובכמות האבק שהוא נדרש לנקות באותו רגע. לכאן או לכאן, לטעמנו מדובר במשך פעילות שיתאים לניקוי מלא של בית עד 3 חדרים אך לא יותר מכך. העובדה שיש להיות בקרבת השואב, היות וקשה לסמוך עליו שיטפל אוטומטית בכל חלקי הבית לא הופכת את ה- Roomba 606 לשואב עצמאי במיוחד.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10
iRobot נחשבת לחלוצה בתחומה ואחת החברות הוותיקות והאמינות בתחום השואבים הרובוטיים, אך לצערנו דגם ה-606 מתקשה לעמוד בסטנדרט הגבוה שהיצרנית העמידה לעצמה. זה לא שמדובר במכשיר רעוע, אלא שחלקי הפלסטיק מרגישים מעט פשוטים, הגלגלים הדקים לא הראו חסינות מול שטיחי מקלחת דקים, שלא לדבר על שטיחי סלון עבים יותר, וההרגשה הכללית היא חבילה זולה יותר, כמובן יש לזכור, בעבור תמחור נגיש יותר. בכל אופן, לא מדובר באחד משואבי האבק העמידים שיצאנו לנו לפגוש.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply