חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Umidigi Z2 Pro 128GB
גודל מסך: 6.2 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2018
Smartphone: סמארטפון
מעבד: Cortex A73 Cortex...
מספר ליבות: 4 + 4 ליבות
ציון WiseBuy
7.6
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Umidigi Z2 Pro 128GB

הטוב
  • מסך מצוין כמעט נטול שוליים
  • ביצועים מהירים להפתיע
  • חיי סוללה מעולים
  • עיצוב מרשים, נוח לאחיזה
  • אנדרואיד 8.1 נקי
  • זיהוי פנים די מהיר
הרע
  • איכות המצלמה פושרת
  • קורא טביעת אצבע קצת אטי
  • טעינה לא ממש מהירה
  • מתחמם מאוד בטעינה אלחוטית
  • ספיקר חזק אך הסאונד בינוני
  • קליטת Wi-Fi יחסית חלשה
  • אין כניסת אוזניות
בשורה התחתונה
ה-Z2 Pro הוא סמארטפון מרשים חיצונית שמציע מפרט מצוין ביחס למחיר של כ-1000 שקלים, אבל בפועל מספק חווית שימוש מעורבת. לצד יתרונות כמו סוללה חזקה, מסך מוצלח וביצועים מהירים מאוד, הוא נופל באלמנטים לא פחות חשובים כמו המצלמה, רמת קליטת ה-WiFi ובעיית התחממות בטעינה האלחוטית. למרות החסרונות, אפשר לומר שהשימוש במכשיר היה מהנה ברוב הזמן, הן בזכות הפעולה המהירה וחלקה שלו והן בזכות העיצוב היוקרתי, שנדיר למצוא ברמת המחיר הזו.

מי שלא חייב מצלמה איכותית במיוחד ויש לו קליטת Wi-Fi טובה בכל הבית, וחשובים לו ביצועים וחיי סוללה, יכול בהחלט ליהנות מהמכשיר הזה.
הקדמה

המותגים הסיניים כבר מזמן כבשו חלק ניכר מנתח השוק של מכירות הסמארטפונים בישראל; לפי ניתוח שעשה אתר zap לאחרונה, כ-50% מהביקושים בשנת 2018 היו למותגים תוצרת סין. עם זאת, הקהל הישראלי למד לבטוח בכמה יצרנים גדולים ומוכרים - וואווי, שיאומי, OnePlus לדוגמה; מותגים סיניים אחרים נשארו אנונימיים וכמעט לא מגיעים לישראל. יצרן סיני כזה הוא Umidigi, שמחזיק בפורטפוליו שלו כמה מכשירים מעניינים למדי עם דגש על עיצוב יוקרתי, ושאת המכשיר האחרון שלו, ה-Z2 Pro קיבלנו בהזדמנות זו לבדיקה.


המכשיר מגיע עם מסך בגודל 6.2 אינטש כמעט ללא מסגרת ועם מגרעת בחלקו העליון, כצו האופנה; הוא מצויד במעבד בן 8 ליבות Helio P60, זיכרון RAM בנפח 6GB ונפח אחסון נדיב של 128GB, יש לו זוג מצלמות אחוריות ועוד זוג מצלמות קדמיות, תמיכה ב-Dual SIM ואפילו תמיכה בטעינה אלחוטית. הוא מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1 וארוז בגוף שעשוי מתכת וזכוכית. על פניו, חבילה מרשימה מאוד במחיר תחרותי של כ-1000 ₪ בלבד. האם מדובר במציאה של ממש? יצאנו לבדוק.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות GearBest, שם הוא נמכר בכ-1035 ₪.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

למרות שהאפרכסת קטנה, איכות הצליל ועוצמת השמע בשיחות טובה מאוד ולא נתקלנו בבעיות כלשהן. הספיקר הבודד ממוקם בתחתית המכשיר והוא מספיק חזק כדי שתשמעו כל צליל התראה או צלצול, וגם עושה עבודה סבירה כרמקול לשיחות ללא ידיים. עם זאת, הצליל שהוא מפיק "קטן" וחסר נפח, ובאופן כללי לא מאוד איכותי. הדבר מורגש בעיקר בהאזנה למוזיקה וצפייה בסרטונים.


המכשיר אינו מגיע עם כניסת אוזניות (ללא שום סיבה נראית לעין - לא זיהינו כאן צורך בחיסכון במקום, והמכשיר גם עבה מהמקובל כיום). כדי לשמוע מוזיקה באוזניות תצטרכו להשתמש בחיבורית ה-Bluetooth בתקן 4.2. הקליטה היתה טובה ללא ניתוקים והפרעות וקיבלנו איכות האזנה טובה כשחיברנו כמה אוזניות אלחוטיות. גם החיבור למערכת המולטימדיה ברכב היה תקין, מהיר וללא הפרעות.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בהכללה, יצרנים סיניים רבים לא ממש מצטיינים במקוריות או יצירתיות מיוחדת בכל הקשור לעיצוב המוצרים שלהם. הרבה יותר זול ופשוט להעתיק עיצוב קיים. ואכן, Umidigi Z2 Pro נראה כמו מיש-מש של העתקות ממכשירים אחרים: יש לו גב זכוכית מבריקה במעברי צבע מדורגים של כחול-סגול-ירוק, בעוד מקדימה הוא נראה כמו חיקוי של iPhone X עם מגרעת גדולה. למרות חוסר המעוף, מדובר במכשיר מרשים, לא זול למראה בשום אופן וגם נוח מאוד לאחיזה ביד בזכות "תפירה" חלקה של החיבורים בין הזכוכית למסגרת המתכת. הוא יושב נהדר בכף היד עם משקל מאוזן של 165 גרם, ולמרות שהוא מעט עבה בסטנדרטים של היום (8.3 מ"מ) הדבר לא הפריע לנו כלל. שמחנו לגלות שהוא נשאר נוח לאחיזה גם בשימוש ממושך.


Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה


המסך, מסוג LCD (ככל הנראה פאנל IPS כלשהו) ברזולוציית 1080x2246, הפתיע אותנו מאוד לטובה. הוא בהיר מספיק, חד מאוד ומציג צבעים עשירים. הוא אולי לא הכי מדויק בעולם ויש לו נטייה מסוימת לגוון קריר, אבל לא תבחינו בכך ללא השוואה למסך אחר. רמת השחור שלו לא מאוד גבוהה וגם זוויות הצפייה פושרות, אבל בסך הכל הוא מספק חווית צפייה מעולה לכל שימוש. כצו האופנה, המסך מגיע עם שוליים מעוגלים בולטים ועם מגרעת גדולה (שלא לצורך) בחלקו העליון, כדי לאפשר למסך להגיע כמעט עד קצה גובה המכשיר ללא מסגרת. רק בחלק התחתון של המכשיר ישנו "סנטר" אבל הוא יחסית קטן, ובאופן כללי המכשיר מציג שוליים קטנים סביב המסך ומעניק תחושה של "מסך ללא גבולות".


סט החיבורים והלחצנים סטנדרטי לגמרי: בצלע הימנית יש מקש הפעלה כיבוי וכן לחצן ווליום כפול; שניהם ממוקמים כראוי, ולמרות שבהעברת האצבע עליהם אפשר לחוש שהם מעט רופפים, הם עדיין מעניקים תגובה טובה ולא נוקשה מדי ללחיצה. מגירת ה-SIM (שמאכלסת זוג כרטיסי סים או כרטיס SIM אחד וכרטיס זיכרון) ממוקמת בצלע השמאלית, ובתחתית המכשיר יש חיבור USB-C לטעינה. החברה צירפה לערכה מתאם קטן בין USB-C לשקע אוזניות 3.5 מ"מ, כדי שתוכלו לחבר את האוזניות החוטיות שלכם למכשיר.


Umidigi Z2 Pro מצויד בערכת השבבים Helio P60 של מדיהטק, שמקביל בערך למעבד Sanpdragon 660 של קוואלקום, ומצויד בזוג מעבדים בעלי 4 ליבות במהירות 2.0GHz כל אחת. בנוסף מגיע המכשיר עם ערכת זיכרון נדיבה של 6GB זיכרון RAM ו-128GB אחסון. 


למרות הספקנות הבריאה שלנו, המכשיר הצליח להפתיע אותנו לחלוטין בגזרת הביצועים. הוא אולי לא המכשיר המושלם לגיימינג, אבל בשימוש היומיומי הוא הרגיש לנו לא פחות מהיר ורספונסיבי ממכשירים אחרים ויקרים בהרבה, כמו OnePlus 5T למשל; ביחס ל-Nokia 7 Plus הוא משמעותית מהיר יותר. בכל תקופת הבדיקה שלנו (למעלה מ-3 שבועות) לא נתקלנו בשום השהייה, קפיאה או גמגום של אנימציה, הכל עבד באופן חלק ומהיר מאוד. זיכרון ה-RAM הגדול מאפשר למכשיר להשאיר יישומים פתוחים ברקע לזמנים ממושכים, וכך לחסוך לכם זמני טעינה מיותרים כשאתם חוזרים אליהם. 


Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה


לביצועים המצוינים (ביחס למחיר, אבל לא רק) מצטרפת מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1, שמגיעה כאן בגרסה יחסית נקייה. אמנם זה לא מכשיר Android One ואל תצפו לעדכוני גרסה למערכת ההפעלה, אבל החברה עצמה שיחררה עדכון משלה לאחר שבועיים שתיקן תקלה קריטית במנגנון האבטחה, מה שאומר שיש מי שדואג, לפחות בהתחלה, למכשיר שלכם. אגב, מומלץ מאוד לעדכן את המכשיר מיד לאחר ההפעלה הראשונית ולפני שאתם מגדירים מערך אבטחה כלשהו, אחרת אתם עלולים להינעל מחוץ למכשיר ללא אפשרות להזין סיסמה.


מערכת ההפעלה כאמור מגיעה בעיצוב והתפקוד המוכר של אנדרואיד הנקייה, עם כמה תוספות של Umidigi כמו מחוות להשתקת המכשיר כשהופכים אותו, אפשרות לקיצורי דרך שונים כשנוגעים בקורא טביעות האצבע, אפליקציית מוזיקה ורדיו וכדומה - שום דבר דרמטי או שימושי במיוחד, למען האמת.


ואם דיברנו על מערך האבטחה, ה- Umidigi Z2 Pro מצויד בקורא טביעות אצבע שממוקם היטב בגבו, וכן במנגנון (פשוט ופחות מאובטח) של זיהוי פנים. קורא האצבע משמעותית פחות טוב מהמתחרים הגדולים יותר בשוק; פעמים לא מעטות הוא לא מזהה את האצבע, וכשהוא כן - פתיחת המכשיר אטית יחסית ולוקחת כמעט שנייה. סריקת הפנים לעומת זאת מהירה מאוד ופועלת לא רע גם בתנאי תאורה חלשים, אם כי גם לה יש החמצות מפעם לפעם. בסך הכל, בשילוב של שניהם ביחד יש חווית שימוש סבירה ששכנעה אותנו להמשיך לנעול את המכשיר בקוד מאובטח, כאשר בכל פעם שאחת מהמערכות כושלת - המערכת השנייה באה לעזרתה.


Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה


למרות גב הזכוכית ומסגרת המתכת, ההתחממות של המכשיר בשימוש ממושך מינורית בלבד. נראה שהמעבד עושה עבודה טובה בבקרה על הטמפרטורה, וגם בימים חמים לא הגענו למצב בו המכשיר לא נעים לאחיזה.


בכל הנוגע לקישוריות, המכשיר עושה עבודה בינונית ומטה. קליטת ה-GPS אמנם מהירה ולמעט פעם אחת לא נתקלנו בבעיות של יציבות או מיקום שגוי; לעומת זאת קליטת ה-Wi-Fi חלשה במובהק ביחס למרבית המכשירים אצלנו בבית. בחדר השינה למשל, בו כל מכשיר אחר מקבל גלישה יציבה במהירות הורדה של כ-20Mbps, ב-Z2 Pro קיבלנו קצב לא אחיד שנע סביבות 5Mbps, ולעיתים קרובות הסטרימינג של מוזיקה באפליקציית Deezer נעצר - אות לכך שהקליטה לא יציבה. בחדר הממ"ד בקושי קיבלנו אינטרנט בכלל, בעוד שמכשירים אחרים בבית אמנם מתקשים אבל עדיין מספקים גלישה סבירה. בונים על רכיב ה-NFC לתשלומים? אמנם לא יצא לנו לבדוק זאת, אך מדיווחים רבים ברשת נראה שהמכשיר אינו תומך בכך.

Subscriber Identity Module: כרטיס זיכרון אלקטרוני, המכיל את פרטי המנוי הסלולרי, רשימת שמות ומספרי טלפון ואף הודעות טקסט. SIM שייך לתקן של רשתות סלולר מסוג GSM, והמקבילה שלו ברשתות דור שלישי מסוג UMTS הוא USIM ((Universal Subscriber Identity Module.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

ה-Z2 Pro מצויד במערך צילום של ארבע מצלמות - שתיים קדמיות ושתיים אחוריות. בכל אחד ממערכי הצילום יש מצלמה אחת ברזולוציית 16 מגה פיקסל ועוד אחת ברזולוציית 8 מגה פיקסל. יומידיג'י מתפארת בכך שלמצלמות יש חיישן בגודל 1/2.8 אינטש, צמצם של f/1.7 ומייצב תמונה אלקטרוני, וטוענת שהמצלמות מסוגלות לספק אפקט של רקע מטושטש (bokeh) מושלם, כמו גם תמונות מצוינות בתאורה חלשה.


Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה


הבטחות לחוד ומציאות לחוד: מערך הצילום במכשיר הזה נע בין סביר יחסית למכשיר זול, לבין גרוע. קודם כל, המצלמה השנייה, גם הקדמית וגם האחורית, מיותרת לגמרי - אין זום אופטי, ואם היא נועדה לייצר את אפקט הרקע המטושטש היא עושה עבודה איומה, כיוון שהאפקט הוא מהגרועים שפגשנו. 


איכות התמונות באור יום נראית בסדר מבחינת הצבעים, ובמבט שטחי (או בגודל של מסך הטלפון) התמונות נראות חדות. בצפייה במסך המחשב גילינו מיד שהפירוט לקוי מאוד, ובעומק התמונה הפרטים העדינים מטושטשים ונראים כמו ציור מים. הטווח הדינמי צר מאוד, ואפילו כשהפעלנו את מצב ה-HDR אזורים כהים התמונה יצאו שחורים לגמרי. תמונות שצילמנו בתאורה חלשה נראו בדרך כלל גרועות עוד יותר, עם ירידה חדה בפירוט ועלייה בגרעיניות. בכל תמונה שצילמנו, גם אם מרכז התמונה היה ממוקד וחד (יחסית), קצוות הפריים היו רכים ומטושטשים כתוצאה משימוש באופטיקה נחותה.


Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה

Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה

Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה

Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה

Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה

Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה

Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה


צילום הוידיאו כבר נגוע בשרלטנות: המפרט באתר החברה מבטיח תמיכה בצילום ב-4K, אך בפועל המכשיר מאפשר צילום וידיאו ברזולציית Full HD בלבד. גם ברזולוציה צנועה זו הפירוט כה גרוע, שהתמונה נראית כמו רזולוציית 720p שעברה מתיחה מלאכותית במקרה הטוב. 

הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

המכשיר מצויד בסוללה מובנית בקיבולת של 3550mAh. החברה טוענת שהוא תומך בטעינה מהירה של 18W, ובאופן חריג מאוד למכשירים בסדר גודל כזה - גם בטעינה אלחוטית מהירה (15W). כדי לבדוק את הטענה הזו רכשנו מבעוד מועד את המטען האלחוטי Umidigi Q1 של החברה, שאינו מצורף לערכה אך עולה כ-100 שקלים בלבד.


החלק הטוב הוא שלמרות הביצועים הטובים, המעבד Helio P60 כנראה מצטיין גם בצריכת סוללה חסכונית. המכשיר סיפק לנו מדי יום משך פעולה של יום שלם ללא בעיות, עם זמן מסך (כלומר זמן שבו המסך דלוק) שנע בין 4 שעות ל-6.5 שעות באחד המקרים. 


החלק הרע? הטעינה המהירה לא באמת מהירה; בחצי שעה של טעינה המכשיר נטען לכ-35% בלבד. בעת הטעינה עם המטען המצורף, קיבלנו מעין רטט חשמלי מוזר כאשר העברנו את האצבע בצידי המכשיר; מעולם לא נתקלנו בכך (אבל זה לא חזר על עצמו עם מטען QC 3.0 משלנו). הטעינה האלחוטית היא אסון; המכשיר מתחמם בצורה כה חריגה כאשר הוא מונח על המשטח, שאנו ממליצים לא לנסות זאת כלל כדי לא להגיע למצב של סכנת שריפה, ומיותר לציין שלא המתנו כדי לבדוק כמה זמן לוקח לסוללה להיטען במלואה לאור ההתחממות הזו.


Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

למרות המחיר הזול שלו, Umidigi Z2 Pro מעניק תחושה די טובה; הוא בנוי מחומרים שמשדרים איכות טובה, וחוץ מהכפתורים המעט רופפים (ממש טיפה, לא משהו שהפריע לנו ביומיום) כל שאר החלקים מורכבים היטב. עם זאת, המכשיר לא מוגן בפני מים, אין לנו מושג אם הזכוכית הקדמית או האחורית מוגנות מפני שריטות ברמה כלשהי, והתקלות המשונות שציינו בנוגע לטעינה ואיכות קליטת ה-Wi-Fi מעלים חשש לא מבוטל אודות תהליכי הבקרה שמעבירה החברה את המכשירים שלה. 


Umidigi Z2 Pro: חזק בביצועים, חלש במצלמה

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות GearBest, שם הוא נמכר בכ-1035 ₪.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply