חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Xiaomi Redmi Note 6 Pro 64GB 4GB RAM שיאומי
מותג: Xiaomi
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2018
Smartphone: סמארטפון
מעבד: Kryo 260
מספר ליבות: 8 ליבות
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
סימון 17.08.19
Nadav 24.05.20
איתמר 01.12.19
Yoel 26.11.19
Shanny 05.07.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi Note 6 Pro 64GB 4GB RAM שיאומי

לירן עבדי | 31.10.2018
הטוב
  • תצוגת IPS בהירה ואיכותית
  • קיימת כניסת אוזניות, למי שמעדיף
  • צילומי יום מלאי צבע ומפורטים
  • חיי סוללה מדהימים
הרע
  • לא מהווה שיפור מהותי ביחס לקודמו בסדרה
  • צילומי לילה גרועים
  • כניסת טעינה MicroUSB מיושנת
  • מעבד ביניים שמתחיל להראות סימני זקנה
בשורה התחתונה
ההבדלים המינוריים בין ה- Note 6 Pro לקודמו בסדרה, ה- Note 5, מקשים עלינו להמליץ עליו ולא להעדיף את הגרסה הישנה והזולה יותר. יש כאן אמנם כמה שיפורים קלים, כמו מידות גוף צנועות במעט, מסך גדול יותר ויחס גוף/תצוגה עדיף אבל חיי הסוללה וביצועי המערכת התגלו כזהים. גם ביצועי המצלמה לא הראו הבדלים מובהקים כך שכל נותר לנו להמליץ על ה- Note 6 Pro רק למי שטרם רכש את ה- Note 5 ומחפש מכשיר ביניים מצוין ומשתלם במיוחד.
הקדמה
הסמארטפון Note 6 Pro הוא מכשיר הביניים החדש בסדרת Redmi מתוצרת שיאומי. הסלולרי מגיע עם מסך בגודל 6.26 אינץ' בתצוגת IPS, המצויד בערכת השבבים Snapdragon 636 עם זיכרון RAM בסך 4GB ונפח אחסון של 64GB. באגף העדשות ניתן למצוא עדשת 12 מגה פיקסל ועוד עדשת 5 מגה פיקסל לאפקט עומק, ומקדימה מצלמת סלפי באיכות 20 מגה פיקסל + 2 מגה פיקסל לאפקט עומק גם כן. המכשיר מגיע ישירות מהמארז בגרסת 8.1 Oreo המשולב בממשק MIUI 9 ועל האנרגיה אחראית סוללת 4000mAh.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

את הרמקול החיצוני אהבנו בדיוק כמו שאהבנו ב-Note 5: עוצמת הווליום גבוהה מספיק ולמרות שאיכות הסאונד נפגמת מעט, עדיין נהנינו מצליל מספיק חד וצלול שתאם לסטנדרט שציפינו לקבל. גם בביצוע שיחות אין בעיות – הקליטה מלאה תמיד ולא היו ניתוקים או קול עמום מהצד השני שהקשה להמשיך שיחה.


כניסת אוזניות קלאסית ניצבת בקודקוד המכשיר, שאמנם לא מיישרת קו עם טרנד המעבר לאוזניות אלחוטיות אבל מבחינתנו מדובר ביתרון, בוודאי בקרב הקהל אליו המכשיר פונה.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ההבדל המהותי ביותר כנראה ב- Note 6 Pro ביחס לקודמו, ה-Note 5, הוא המסך: 6.26 אינץ' לעומת 5.99 אינץ', עם יחס גוף/מסך צנוע יותר של 81.1% לעומת 77.4% בקודמו. הדבר בפועל אומר תצוגה גדולה יותר על פני מידות גוף כמעט זהות. תצוגת IPS נותרה במקומה אך גם הרזולוציה מעט שופרה, עם 2280X1080 פיקסלים לעומת 2160X1080 ב- Note 5. המגרעת המפורסמת בגג המסך הפעם מצטרפת למפרט, אם כי לא מורגש שינוי מהותי בחוויית המשתמש, פרט לניסיון מגמגם של אפליקציות להסתדר עם ה"לשון" הבעייתית. איכות התצוגה לא השתנתה מהמכשיר הקודם בסדרה ובפועל עדיין התרשמנו מהמסך – מדובר בתצוגה מצוינת בהתחשב במכשיר ביניים ואי אפשר שלא להחמיא לצבעים העזים ומלאי החיים וכן בנוחות קריאת טקסטים חדים וברורים, על פני מסך בהיר מספיק, גם אם אינו מושלם מול שמש יוקדת.


Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם


מערכת השבבים לא השתנתה מהמודל הקודם ועדיין מדובר ב- Snapdragon 636, מעבד ביניים שאולי לפני יותר מחצי שנה, בצאת ה-Note 5, הוא עוד היה נחשב למהיר בתחומו אך כעת מתחיל לחשוף סימני זקנה שלא זיהינו בזמנו בסקירת קודמו. העניין מתבטא ברגעים קטנים אך מורגשים: חנות האפליקציות מבקשת עוד רגע לעלות, עליית משחקים אורכת הרבה יותר זמן מהרגיל ואפילו פתיחת מסמך וורד המכיל עמוד בודד גוררת מסך טעינה של כמה שניות. למשתמש עם הדרישות הנמוכות/בינוניות כנראה שזה יספיק מן הסתם, אבל לא היינו ממליצים עליו לכאלו שמשתמשים בסלולרי שלהם ככלי עבודה.

זיכרון RAM בנפח  4GB מאפשר ריבוי משימות ובלו"ז השוטף לא חווינו בעיות: מ-Waze, דרך העלאת סטורי ועד שיחות ווטסאפ, הכל עבד כשורה ובמהירות, כמעט ללא קריסות מערכת משונות. מבדקי AnTuTU הציגו נתונים משתנים אבל התוצאה הממוצעת הייתה 113189, ניקוד צמוד מאוד ל- Note 5 בעל הנתונים הזהים על הנייר, כך שאין הפתעות. נפח אחסון בסך  64GB אמור להספיק לרוב המשתמשים ואם לא, בחריץ ההרחבה ניתן לתחוב כרטיס MicroSD בקיבולת של עד  256GB, המיועד גם לשילוב כרטיס סים נוסף.

Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם

אבטחת פנים אין כאן, בכל זאת מכשיר ביניים, אך זיהוי טביעת אצבע יש גם יש. החיישן הביומטרי קיבל נקודות זכות על מיקום מצוין ומהירות הזנה פנטסטית אבל נכשל לא פעם בזיהוי האצבע המורה שלנו. כשהוא כן זיהה, עליית המסך מתבצעת ברגע אבל לצערנו לא תמיד מלאכת זיהוי טביעת האצבע שלנו עבדה חלק ולא פעם נאלצנו להקיש את הסיסמה אחרי רצף זיהויים כושלים.
ממשק ה- MIUI 9 שהולבש על אנדרואיד בגרסת 8.1 Oreo הוא כמו תמיד עניין של טעם וריח: משתמשי שיאומי ייכנסו מיד לעניינים אך גם משתמשים שטרם חוו את ממשק הבית של היצרנית הסינית לא יתקשו להתאקלם אליו במהרה. חשבוןMi מזמין לגבות את כל הקבצים ולשלב את שאר מוצרי שיאומי באקו-סיסטם של החברה. עוד כמה כלי מערכת נחמדים שולבו, אבל לא משהו שאי אפשר למצוא בחנות האפליקציות של גוגל, וזאת מבלי לציין את כמות ההרשאות הבלתי-סבירה שכל כלי מבקש משום מה. גם משדר אינפרה-אדום צורף למכשיר, יתרון למי שמחפש למזג את כל שלטי הבית אל תוך סמארטפון אחד.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נתחיל מהכשלים וצילומים שנלקחו בלילה היו מאוד חלשים: מתוך 35 תמונות שצולמו, הצלחנו לשמור רק על 5 שאיכשהו היו ראויות לצפייה. קיבלנו את כל סוגי ה"מחלות": מיקוד אובד עצות, טשטוש אינסופי וצבעים כהים עד שחורים לחלוטין. המבזק לפחות הציל מעט את העניין ולמרות שלא היה מושלם, האיר את האלמנט המבוקש ולא שרף את קצוות התמונה עם תאורה מוגזמת. גם מהווידאו בשעות החושך אל תצפו ליותר מדי: התמונה רועדת בהיעדר מייצב, הפוקוס משתולל והצבעים נמרחים לכל עבר. או במילים אחרות, מכשיר ביניים קלאסי על כל המשתמע.


Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם


Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם


Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם

Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם



Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם


ועדיין יש חדשות טובות במערך העדשות: תמונות סלפי הפתיעו לטובה עם אפקט עומק האהוב, אם כי היו פספוסים פה ושם, בעיקר של קצוות הלחיים או של הרקע שהתמזג עם פני הדמות ולא קיבל את הטשטוש המושלם שמעניק את אפקט הבוקה. המצלמות האחוריות גם הרשימו מאוד, בהתחשב בעלות המכשיר המצויד בהן: הצבעים מדויקים מאוד, הפירוט נדיב והיו כמה צילומי אוכל שיצאו מדהימים, ממש כאילו עדשת סמארטפון פרימיום תיעדה אותם. צילום ב-HDR מנדב תמונות יותר ראוותניות אבל דרש יותר זמן אתחול בין תמונה לתמונה.

Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם


Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם


הווידאו ביום יותר יעיל מאשר בתנאי חושך בצורה משמעותית: הפירוט עדיף והצבעים יותר תואמים למקור, אם כי תופעת הגרעון הורגשה מאוד בכביש אספלט והיינו שמחים לקבל תמונה פחות כהה מחיישן התאורה האדיש שידע להציע ה-Note 6 Pro.

Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם


Note 6 Pro: מכשיר ביניים במחיר משתלם

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-Note 6 Pro נטען באמצעות כבל MicroUSB עתיק יומין, למרות ששאר מכשירי ביניים מתחרים מזמן עברו לתקן העדכני יותר. כמצופה, הטעינה די איטית: יותר משעתיים וחצי דרשו למכשיר להיטען במלואו. החדשות הטובות הן שבקושי נדרשנו להטעין: יום עבודה שגרתי עם שיחות ווטסאפ, המון שיחות טלפון ארוכות, גלישה לסירוגין ונסיעה בת 25 דקות לכל צד עם Waze הביאו את המכשיר לשעה 20:00 עם 71% סוללה, תוצאה פנטסטית. כדי לבדוק עמידות מול מטלות יותר מאתגרות, העמסנו על המכשיר שעת משחק תלת מימד זולל אנרגיה ועקב האכילס התגלה די מהיר, עם צניחת אחוזים דרמטית.


המסקנה ברורה: כוח הסוללה ב- Note 6 Pro היא ברמת שימוש סבירה למדי. הימנעו ממשחקים עתירי גרפיקה או צפייה מסיבית ביוטיוב וצפויה לכם חווית שימוש מעולה שדורשת מטען פעם ביומיים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

לפי היצרנית, הגנת Gorilla Glass התווספה לתצוגה, אם כי בשיאומי לא מציינים באיזו גרסה מדובר כך שככל הנראה אין מדובר בהגנת המהדורה האחרונה מבית Corning. המכשיר מקדימה עשוי כולו זכוכית ומאחור גב אלומיניום, שלא ספג פציעות יבשות, שריטות או טביעות אצבע מכוערות במהלך ימי הסקירה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply