חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מדפסת Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF
מותג: Epson, Epson
סוג המדפסת: משולבת, משולבת
טכנולוגיית הדפסה: הזרקת דיו, הזרקת דיו...
סוג הפלט: שחור לבן
מאפייני רשת: LAN, WiFi
רזולוציה מקסימלית: 1200X2400 DPI
גודל נייר מרבי: A4
תאריך כניסה לאתר: 6/2019, 6/2019
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
moti 01.10.21
איציק 20.06.21
בצלאל 09.05.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מדפסת Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF

לירן עבדי | 19.07.2020
הטוב
  • התקנה ארוכה אך מסודרת וברורה
  • מסך מגע גדול ונוח לתפעול
  • הדפסה דו-צדדית אוטומטית
  • פלט ראשון מהיר מאוד
  • חסכונית להפליא
הרע
  • לא ניתן להתחבר אלחוטית לרשת מקומית
  • לא כלולה תוכנת OCR (זיהוי תווים אופטי)
  • הדפסה בשחור בלבד
בשורה התחתונה
מהירות ההדפסה הרשימה, נוחות המשתמש ישירות ממסך המגע ראויה לציון והיכולת להעתיק דופלקס אוטומטי הוא לא עניין של מה בכך, אבל מעל הכל ניצחו עלויות הדפסה נמוכות להפליא. יש כאן וויתורים: העובדה שאין Wi-Fi עצמאי והדפסה בשחור בלבד הם דברים שיש לקחת בחשבון – אך מלבד אלו, מדפסת ה- WF-M5799DWF מבית Epson הוכיחה את עצמה כמכונת עבודה נפלאה עבור משרד שיידע לנצל את היכולות הרחבות שלה בהתאם.
WorkForce Pro WF-M5799DWF
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,849 ₪
מחיר סופי: 1,850 ₪
מחיר סופי: 1,859 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-12 חנויות>>
הקדמה
ה-WF-M5799DWF מסדרת WorkForce Pro תוצרת Epson היא מדפסת רב תכליתית להדפסה בשחור-לבן שמבטיחה "למזער את עלויות ההדפסה של העסק, את ההשפעה על הסביבה ואת הצורך בהתערבות אנושית, ומשפרת את הפרודוקטיביות", לפי היצרנית. המדפסת מתיימרת להציע צריכת אנרגיה ועלות תפעול נמוכה, פלט דף ראשון מהיר ותכונות נוספות שמתאימות למשרדים קטנים או קבוצות עבודה קטנות עם נפחי הדפסה גדולים. מחיר מומלץ לצרכן: 1,950 ₪.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד
המדפסת שוקלת 18.3 ק"ג ועם מידות של 35 ס"מ גובה, 53 ס"מ רוחב ו-42 ס"מ עומק, היא משתלבת היטב בנוף המשרדי; יש לה את החזות המקצועית לעבודות בקיבולת גבוהה, אבל עדיין לא מזכירה את מכונות ההדפסה המוגשמות שתופסות קובית שטח שלמה. מסך מגע צבעוני בגודל 4 אינץ' ממוקם מול המשתמש והוא ללא ספק אחד הנוחים שפגשנו; נוחות המקשים, פירוט התפריטים, מהירות התגובה והמקשים הבולטים לשימושים מהירים – הכל הופך את השימושיות במדפסת ללא פחות מנהדרת וכל הכבוד ל- Epson, אחרי שכבר פגשנו הרבה מדפסות עם חווית משתמש נוראית. מימין למסך המגע כפתורים פיזיים, עם גישה מהירה לשימושים התכופים; "בטל", "אפס עבודה", הגדרת הקצאת דפים, בדיקת סטטוס קיים, גישה לאנשי הקשר, מקשי מספרים מלאים ועוד.


Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד

כיאה לפונקציונלית הרבה במדפסת, ההתקנה הראשונית איטית ומסורבלת אבל ייאמר לזכות Epson שהרגיש כי טרחו בלהקליל אותה: ההסברים ברורים מאוד, מההוראות המובנות על המסך הגדול בגוף המדפסת ועד לכיווני הכנסת הדיו לתא הייעודי. לא נתקלנו בשגיאות מוזרות או בעיות תוכנה שתסכלו אותנו, הכל רץ חלק, גם אם ממושך יחסית למדפסות אחרות. גם על גוף המדפסת הסברים ברורים שפשוט מראים איזו מגירה למשוך וכיצד, ואיך להטמיע את שקית הדיו בצורה הנכונה. זה אולי נשמע בנאלי אבל לא מעט מדפסות שעברו תחת ידינו דרשו מהמשתמשים הבנה טכנולוגית שלא ברורה מאליה.

עוברים לתאי האחסון של הדפים ולקיבולת הדפים הכללית: במדפסת 2 תאי נייר, לא כולל המזין האוטומטי, המאפשר להכניס אליו 50 עמודים ומשרת להעתקת מסמכים, סריקה ושליחת פקסים ומציע גם תכונת דופלקס, כך שלא נדרש מהמשתמש להחליף צד כל דף ידנית – לא עניין של מה בכך. כאמור, בחלק התחתון של המדפסת עוד שני תאי אחסון דפים: האחד ל-250 דפים והשני ל-80 דפים נוספים, כלומר אחסון ל-330 דפים סך הכל, קיבולת נאה שמתיישבת היטב עם מטלות המשרד הבינוני עם הדרישות הסבירות. פורמטי הנייר הפופולריים שנתמכים הם C4, A6, A5, B5, מכתב, A4, B6, C5 ועוד כמה מידות מעטפה שכיחות, כמקובל.

Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד

עוברים לקישוריות ולחיבורים: כניסת USB זמינה לחיבור פיזי למחשב וגם כניסת רשת Ethernet אידיאלית עבור מספר מחשבים שעובדים באותה סביבת עבודה וחולקים את אותה רשת. יש גם Wi-Fi Direct בנמצא, כך שניתן להתחבר לרשת המדפסת ולהדפיס מכל מכשיר, כולל מכשירים אורחים בעלי גישה כמובן. אין במדפסת Wi-Fi "עצמאי" וחבל שכך – דווקא במדפסת כה מתקדמת ציפינו לקבל גישה אלחוטית מכל מכשיר בנוחות מרבית יותר. נוכח גם תקן NFC, שמאפשרים להדפיס ישירות מסמארטפון למשל בטווח נגיעה וכן חריץ USB שמאפשר הדפסה ישירות מתוך התקן נייד. במארז קיבלנו כבל חשמל וכבל USB.

חריץ ה-USB להדפסה מתוך התקן נייד עבד היטב וקרא באיטיות אמנם את התמונות הרבות שהצגנו לו, אבל בהתחשב בכמות ומשקלן של התמונות, לא מדובר בזמני המתנה מוגזמים ובפועל הדפסנו כמה תמונות בצורה קלה וללא עיכובי מערכת מורגשים. פקודת ההדפסה הייתה מהירה והאפשרויות מספיק מתקדמות כדי להסתדר עם ממשק המדפסת – אילו רק היינו מקבלים גם אופציה לשינוי גודל התמונה על פני הדף ולא היינו צריכים להסתפק בברירת המחדל המגושמת שהוצע לנו. בצורה משונה, המדפסת לא הצליחה לקרוא מסמכי וורד ישירות מתוך דיסק און קי ורק מסמכי PDF, TIFF ו-JPEG נקראים בהצלחה.

Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד

את האפליקציה הייעודית Epson iPrint הכרנו ממדפסות אחרות וכבר התרגלנו לשימושיות המספקת שלה – אלא שהפעם היא סירבה להתחבר ל-M5799DWF, לא משנה כמה ניסינו. רק אחרי שמחקנו את האפליקציה והתקנו אותה מחדש גילינו שהיא סירבה להתחבר למדפסת Epson חדשה אחרי שכבר ביצעה התממשקות למדפסת אחרת. מעצבן, אבל יתר הדברים הסתדרו לנו: התעדכנו במפלס דיו, ביצענו תחזוקה שוטפת ושאר פעולות שוטפות כמו העתקת מסמכים ישירות מהנייד, סריקה לסמארטפון והדפסת תמונות משירותי ענן פופולריים (Dropbox, Drive, Evernote ודומיהן) עובדות כנדרש ובמהירות מפתיעה, בהתחשב כמובן שהכל מבוצע דרך Wi-Fi מהטלפון הנייד בלבד.

Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד

עוברים לסורק: ב-M5799DWF מובטח סריקה של דף סטנדרטי תוך 5 שניות מהמזין האוטומטי ו-24 עמודים לדקה בסריקת שחור-לבן. הרזולוציה עומדת על 1,200x 2,400 DPI במשטח ו-1,200 DPI במזין האוטומטי. הפורמטים הזמינים כפלט: JPEG, TIFF, PDF. הסריקות יצאו טובות למדי: הטקסטים בחשבונות החשמל נקראו היטב ותמונות משפחה גם עברו בהצלחה למחשב. לטובת המשתמשים תוכנת Document Capture Pro מבית היצרנית שמצאנו בה לא מעט שימושים ותיעוד תמונות ישנות שצולמו בשחור/לבן התבצע במנהלתיות נאה: התוכנה הציעה סריקה למייל, שליחה לענן או שמירה בתיקיית רשת משותפת וחלוקה כללית לתיקיות לפי תאריכים מבוקשים.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות ופירוט ההדפסה ונמדדת ב-dpi (מספר נקודות לאינטש). להדפסת טקסט תתאים רזולוציה של 600dpi. להדפסה של גרפיקה ותמונות תספיק רזולוציה של 2400x1200dpi, ולהדפסת תצלומים באיכות גבוהה מומלצת רזולוציה של 4800x1200dpi.

איכות ההדפסה

(45% מהציון הסופי)
8 מתוך 10
המדפסת מסוגלת להדפיס בגווני שחור בלבד. התחלנו בהדפסת מסמכי טקסט והדפים המודפסים הופקו היטב; הדיו לא נמרח מיד ביציאה מהמדפסת כשאוחזים בו בטבעיות עם היד והטקסט עצמו נקרא בבירור, גם בגודל פונט 5pt. עברנו להדפסת תמונות וניסינו להפיק תמונת כלב צבעונית למדי כדי לבחון את חדות ההבחנה ברמות גווני השחור.

Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד

Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד

Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד

בסך הכל קיבלנו תמונה לא רעה בכלל מבחינת הפירוט, כשמתחשבים בייעודה המשרדי של המדפסת. לרעתה יירשם קווי מתאר גבוהים שתועדו בתמונה, אפקט שיוצר מקטע מלאכותי בתמונה ואפשר לראות ממש היכן הדיו חצץ את המסמך לחלקים שונים. כשזה מגיע לדפי טקסט ה-M5799DWF לא מפספסת אבל לא היינו סומכים עליה כשזה מגיע לתמונות או תרשימים וויזואליים מדי.

מהירות ההדפסה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מתחילים בהבטחות: עמוד ראשון תוך 4.8 שניות, 24 דפים בדקה בשיטת ISO/IEC 24734, 34 דפים בדקה בכיסוי דיו נמוך ו-15 עמודי דו"צ בדקה. רזולוציית ההדפסה 1,200x 2,400 DPI וכמות ההדפסה המקסימלית בחודש עומדת על 45,000 דפים בחודש, עם המלצת יצרנית ל-2,500 דפים.



Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד

הביצועים בפועל אפילו יותר מחמיאים: דף ראשון בחיבור USB נפלט מהמחשב במהירות מרשימה והצלחנו אפילו לתעד דפים שיצאו תוך 2-3 שניות מרגע הפקודה, בהחלט מזמני התגובה הזריזים ביותר שיצא לנו להכיר. בדקה הצלחנו להפיק 22-23 עמודי טקסט בסיסיים והתוצאה יותר ממספקת אותנו. שילובי תמונות, תרשימים ושאר אלמנטים שאינם טקסט עיכבו מאט את המדפסת אבל 16-17 עמודים בדקה הוא נתון שאנחנו חיים איתו בשלום. גם הדפסות בצורה אלחוטית גובות עוד כמה שניות יקרות לכל דף שביקשנו להדפיס אבל לא מדובר בעיכוב יוצא דופן.

חיבור רב תכליתי מתקדם המעביר נתונים במהירות גבוהה. מיועד לחיבור המדפסת ואביזרים שונים אל המחשב. שני סוגי היציאות הקיימים הםUSB1.1  עם רוחב פס מרבי של 12 Mbps, ו- USB2המהיר מקודמו פי 40 וקיים ברוב המדפסות.

יעילות וצריכת מתכלים

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ב-Epson מבטיחים שהמדפסת צורכת הרבה פחות חומרים מתכלים, הודות לתפוקת הדיו הגבוהה ולטכנולוגיית הזרקת הדיו. בניגוד למדפסות לייזר שעובדות בדרך כלל על בסיס הטונר המקובל, כאן חיכתה לנו שקית אלומיניום מלאה בדיו שהתבקשנו להשחיל לאזור ייעודי. הטעינה קלילה: מושכים את המגירה הייעודית, מחליקים את השקית וגוררים חזרה את המגירה פנימה. אין כאן תהליך מלכלכך או מתסכל והקלות בהחלפת השקית ראויה לציון, בטח כשמדובר במנגנון שפגשנו לראשונה.


Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד


במארז קיבלנו זוג שקיות דיו, האחת עם קיבולת המתיימרת להציע 3,000 דפים בכיסוי 5% לפי תקן ISO והשנייה XXL עם קיבולת של 40,000 דפים. עוד עניין לא פחות חשוב הוא החיסכון באנרגיה: ב- Epson מבטיחים שהאנרגיה שנצרכת במהלך הדפסה נמוכה בלפחות 90% מדגמים דומים המשתמשים בטכנולוגיית לייזר.


Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF: חוסכת למשרד


בפועל התרשמנו מאוד וצריכת הדיו ב-M5799DWF מעוררת השתאות: הדפסנו חוברת מתכונים רווית טקסט ותמונות בשחור לבן ואחרי 70 עמודי דו"צ (140 דפי דיו בפועל) קיבלנו תנועה קלה במד מפלס הדיו של השקית ההתחלתית. לאורך השבועיים שלאחר מכן המשכנו להדפיס עוד המון עבודות משרד תכופות: טבלאות והערות מילוליות, דוחות ותרשימים, חשבונות חשמל ומים. הגענו בערך לכ-400 עמודי הדפסה ומפלס הדיו עמד בערך על 75-80% תכולה.


עוברים לעלויות: מחיר מומלץ לדיו לכמות של 10,000 דף 429 ₪ ומחיר מומלץ לדיו לכמות של 40,000 דף 1,290 ₪. בהתחשב בעלויות הדפסה פר דף, בממוצע 3-4 אגורות להדפסת דף בודד בכיסוי 5%, אין ספק שמדובר בעלויות זולות מאוד שגם הוכיחו עצמן ברגע האמת.

אבקת דיו במדפסת הלייזר שמקובעת לנייר באמצעות התכתה על ידי גוף חימום (Fuser).
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply