חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מדפסת Epson L565
מותג: Epson
סוג הפלט: צבעוני
מאפייני רשת: WiFi
רזולוציה מקסימלית: 5760x1440 DPI
הדפסה דו צדדית: לא
פקס: כולל
סורק: כולל
יעודים מיוחדים: ללא
ציון WiseBuy
7.8
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Elsa 28.01.19
מנדי 14.11.18
אין שם 08.05.18
אמיר 05.08.17
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מדפסת Epson L565

לירן עבדי | 30.03.2016
הטוב
  • מהירות הדפסה מרשימה
  • חסכונית מאוד
  • שקטה יחסית
  • אלחוטית
הרע
  • הדפסה בצבע מאכזבת
  • סורק איטי להחריד
  • החלפת דיו מסורבלת ומלכלכת
בשורה התחתונה

ה-L565 היא מדפסת 1--in4 טיפוסית: נכשלת בהדפסות צבע ולמרבה הצער גם סורקת בקצב איטי מאוד, אך בזכות החיסכון בדיו, מהירות ההדפסה המעולה והקישורית האלחוטית שהיא מציעה, המדפסת תשתלב ברוב המשרדים הקטנים והבתים מאוכלסי הסטודנטים בעלי הדרישות הממוצעות.

הקדמה

מדפסת ה-L565 מבית Epson מיועדת למשרד וכוללת את הפונקציות הנדרשות בהתאם: סריקה, פקס ומכונת צילום. לצד אפשרות לחיבור אלחוטי והבטחה להדפסה יומיומית בעלות נמוכה, המדפסת מועמדת כפתרון אידיאלי למשתמשים עם דרישות מתקדמות.

איכות ההדפסה

(45% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

המדפסת תומכת ברזולוציית הדפסה מקסימלית של dpi 1440X5760. הדפסה בשחור לבן בהחלט אינה מהאיכותיות שפגשנו. במבט מקרוב ניתן לזהות בטקסט המון חלקים "ריקים" בין אותיות שפוספסו או לחלופין, חריגות של יותר מדי דיו באותיות אחרות. זה לא שמדובר במסמך לא קריא, אם כי מפתיע לראות כי דווקא בסוג הדפסה פשוט שכזה, המדפסת לא מצליחה להפיק מסמך שהוא לא פחות ממושלם, בקשה די לגיטימית בהתחשב בייעודה המקורי. הדיו שעל הנייר התגלה כמתייבש במהרה ולא נמרח לרגע, גם כשאתגרנו אותו לא פעם וניסינו בכוח למרוח עם האצבע את הטקסט השחור.

Epson L565

ההדפסה בצבע אכזבה אותנו מאוד. נכון שלא מדובר במדפסת פוטו שאמורה לספק תמונות עוצרות נשימה, ואפילו היינו סולחים על העתקי צבע בינוניים, אבל קווים לבנים שהופיעו בכל תמונת צבע? זה כבר היה לנו יותר מדי. תופעת הלוואי הגסה הופיעה בכל תמונה, קטנה כגדולה, וכיערה כל שקיעה מהפנטת וכל יער שופע. גם הצבעים לא נאמנים למקור וכוללים גוונים מעטים פי כמה מהמקור.

מדפסת פוטו פועלת בטכנולוגיית אידוי צבע ( Dye SublimationאוThermal Dye ). בטכנולוגיה זו הצבע מהמדפסת עובר לנייר דרך רצועה מיוחדת ויוצר ציפוי מיוחד שמקנה לתמונה מראה מבריק ועמידות גבוהה וממושכת. המדפסת מתאימה להדפסת תמונות, בין היתר הודות ליכולתה להדפיס את כל אחד מצבעי הבסיס ב-256 גוונים שונים. כתוצאה מכך, ברזולוציה של 300dpi בלבד היא מפיקה תמונה באיכות הדומה לרזולוציה של 4800x1200dpi של מדפסת הזרקת דיו רגילה. בנוסף, בטכנולוגיה זו המעבר בין הצבעים חלק יותר והתוצאה היא תמונה איכותית ונקייה בדומה לאיכות מעבדה.   מדפסות פוטו בדרך כלל קומפקטיות וקלות משקל וחלקן ניידות ומצוידות בסוללות ובחיבורים אלחוטיים. בנוסף, מדפסות פוטו כוללות חלק או את כל התכונות הבאות: חיבור PictBridge ישיר למצלמה, חריצים לכרטיסי זיכרון, מסך LCD לצפייה בתמונות ופונקציות לעיבוד תמונה.

מהירות ההדפסה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

קליטת הוראות מהמחשב מתבצעת במהירות מרשימה: תוך שניה מצליחה המדפסת לקבל את הפקודה ועוד כמה שניות בודדות להפיק מסמך שחור לבן. תמונות גדולות או מסמכים מרובי עמודים לוקחים מעט יותר זמן להיכנס כפקודה במדפסת, כמקובל.

Epson L565

היצרן מבטיח קצב הדפסה של 33 דפי טיוטה בשחור לבן ו-15 בצבע, בדקה. במציאות המדפסת התנהגה קצת שונה: כמעט 27 עמודי שחור הצליחה המדפסת להפיק באותו זמן קצוב וגם עמודי הצבע עמדו על קצב של 12-13 עמודים, כמובן תחת איכות טיוטה שאינה איכותית במיוחד, אך אמורה לספק את עובד המשרד הטיפוסי. הדפסת עמוד בודד מלא בטקסט שחור יצא בזמן טוב של כ-12 שניות, מרגע שניתנה הפקודה במחשב ועד הפקת המסמך במדפסת. מאחר והדפסת דופלקס (דו צדדית) מתאפשרת רק בצורה ידנית, מהירות ההדפסה זהה מן הסתם להדפסת שני עמודים בודדים.

יעילות וצריכת דיו

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-L565 מפיקה מסמכים באמצעות מערכת של ארבעה מכלי דיו לפי המודל המוכר CMYK (ציאן [כחול], מג'נטה, צהוב, שחור). בניגוד למדפסות דיו אחרות, בהן נהוג להחליף מחסנית ריקה במלאה, במקרה זה יש למלא את תכולת התא הריק בדיו, באמצעות בקבוקון ייעודי המגיע בשני נפחים: 70 מ"ל לכל צבע (לפי היצרן, מכילים כ-6,500 עמודים) ו-140 מ"ל לשחור (לפי היצרן, מכיל כ-12,000 עמודים). נמנענו מלכרות יערות בכדי לבחון את היכולות האמיתיות של הדיו, אם כי לאחר כ-120 עמודי הדפסה בשחור ועוד 35 עמודי הדפסה בצבע, אחוזי הדיו ירדו באופן ששכנע אותנו שאכן מדובר במדפסת חסכונית במיוחד, מאפיין חשוב למשרד המבצע עבודות הדפסות רבות. דגם מוקדם יותר של המדפסת המשתמש באותם מכלים הניב עבורנו יותר מ-2,000 עמודים לפני שבקבוקון דיו שחור אחד נגמר.

נוחות השימוש

(20% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

רוחב המדפסת בערך חצי מטר, כאשר כמעט חמישית ממנה הוא תא מיכל הדיו, שאמנם נשלף, אך מחובר באמצעות צינוריות פלסטיק ליחידת המדפסת. פרט לצורך מילוי הדיו, לא ברור מה ההיגיון בתא נשלף אם אין אופציה מלכתחילה לנתק אותו מגוף המדפסת.

החלפת הצבע במדפסת היא מהמסורבלות והמלכלכות שפגשנו. גם אם ניחנתם בידי זהב רגישות ובעדינות של יהלומנים, אין סיכוי שלא להתלכלך. פתיחת הפקק, אם לא תבוצע ברגישות יתרה, תשפריץ עליכם טיפות דיו. ואין מדובר בצבע שיורד במהרה: גם אחרי קרצופים רבים סירב צבע הדיו לרדת מעור הידיים, ולרגע מחסניות הדיו מפלסטיק נראו הפתרון הכי אלגנטי ונקי שיש.

Epson L565

מסך המונוכרום המלבני בגודל 2.2 אינץ' (רוחב 5.6 ס"מ) די בסיסי וכולל תפריט נגלל המכיל את הדרישות הפופולריות: העתקה, סריקה, פקס, הגדרת Wi-Fi, הגדרות והעברה למצב חיסכון. קיימת תמיכה בעברית. משקל המדפסת, העומד על 6.2 ק"ג, מעט נמוך ממתחרותיה באותה קטגוריה. קיבולת המגירה הייעודית יכולה להכיל עד 100 עמודים, כיאה לדרישות משרדיות, ומבחינת סוגי דפים, ה-L565 יודעת להתמודד עם גודלA4  ומטה כך שניתן להדפיס על מעטפות, אך לא יותר מדף סטנדרטי. המדפסת שקטה ביחס למדפסות משרדיות אחרות שעברו תחת ידינו: אמנם כל יושבי החדר בה היא ממוקמת שמעו אותה פועלת, אך הרעשים לא גלשו לחדר הסמוך.

ה-L565 מציעה קישוריות נדיבה ומעבר לכבל ה-USB הבסיסי, ניתן גם לחבר כבל רשת (Ethernet) המאפשר הדפסה מכל מחשב המחובר לאותה הרשת וכן חיבור Wi-Fi, המבוסס על הרשת האלחוטית כמובן. היתרון בשיטת חיבור האחרונה מתבטא בהדפסת מסמכים מכל מכשיר חכם; טאבלט/סלולר/לפטופ, שאינם מחוברים פיזית למדפסת. שתי השיטות עבדו והתגלו כפתרון שחסך זמן יקר. ניתן גם להדפיס דרך שירותי הענן Epson Connect, Air Print, Google Cloud Print המחייבים רישום מיוחד.

הסורק, שמסוגל לסרוק באיכות 1200dpi לא אכזב אך גם לא הבריק במיוחד: מסמכי שחור לבן נסרקו בבירור מספק אך תמונות מלאות צבע נטו לקבל גוון כהה יותר. גם משך הסריקה לא מחמיא בלשון המעטה: למסמך נפוץ בגודל A4 לוקח למעלה מדקה וחצי (!) להיסרק (נבדק באיכות 300dpi). מדובר בטרחה של ממש כשרצינו לסרוק מסמך בן 12 עמודים. נחסוך לכם את החישוב, הפעולה לקחה יותר מדי זמן מהמקובל. הפקס מצדו עבד כנדרש, ושליחת וקבלת מסמכים בשחור ובצע התנהלה כרגיל.

הפידר (מזין אוטומטי) מסוגל להכיל עד 30 עמודים, ובאמצעותו ניתן לשכפל מסמכים, לפקסס ואף לסרוק אותם, תכונה שלא מופיעה במדפסות רבות ומתגלה כאן כיתרון משמעותי בעבודת סריקה גדולה. גם כאן נתקלנו בסריקה איטית להחריד, שאמנם בוצעה כהלכה, אך לקחה מעבר לזמן הממוצע מהמצופה ממדפסת משרדית, שפעולה זו היא אחת מייעודיה הבסיסיים. בהעתקת מסמכים בפידר נחשפנו לתקלה שחזרה לא פעם: הוא נוטה לתקוע עמודים (paper jam) פעמים רבות ומשום מה, התופעה מתרחשת רק לאחר מספר עמודים ולא מיד בעמוד הראשון. נדגיש כי הבעיה לא התחרשה בכל הדפסה, אם כי שכיחותה הייתה גבוהה מהמצופה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply