חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Apple iPhone XS Max 64GB אפל
מותג: Apple
גודל מסך: 6.5 אינטש
מערכת הפעלה: iOS
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: SIM אחד, eSIM
שנת הכרזה: 2018
מבנה המכשיר: רגיל
סדרה: iPhone XS Max
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
erez 14.08.19
lior 07.08.19
גבריאל 30.12.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Apple iPhone XS Max 64GB אפל

אלי כהן | 07.05.2019
הטוב
  • עיצוב פרימיום
  • צג OLED מדהים
  • יכולות צילום מתקדמות
  • ביצועים מהשורה הראשונה
הרע
  • טעינה איטית
  • מחיר יקר להחריד
  • מבנה מגושם ולא נוח לאחיזה
  • ממשק שאינו מותאם למסך הגדול
בשורה התחתונה
אפל יודעת לייצר סמארטפונים והיא עושה את זה היטב. ה-iPhone XS Max מכיל את כל מה שאפשר לקוות לו בסמארטפון: מסך OLED איכותי, מבנה פלדה וזכוכית יוקרתי, ביצועים מעולים ומצלמות טובות, אפילו חיי הסוללה לא רעים. אם אתם מחובבי מערכת ההפעלה של אפל ורוצים לשדרג ממכשירי אייפון קודמים, והמחיר, שגבוה באופן לא מפתיע במיוחד, לא מפריע לכם - ה-iPhone XS Max יכול להיות בחירה מצויינת עבורכם.
הקדמה

סדרת האייפונים של אפל זכתה לשדרוג מרענן בספטמבר של השנה שעברה, כאשר בפעם הראשונה הציגה היצרנית אייפון עם מסך בגודל העולה על 6 אינץ', זהו כמובן ה-iPhone XS Max. המכשיר התלווה לאחיו הקטן בסדרה, האייפון 10S, ולמעשה מהווה בהעתק כמעט מוחלט שלו מלבד 2 הבדלים טכניים משמעותיים: מסך גדול יותר וחיי סוללה משופרים. 




אז האם המכשיר החדש והגדול מתמיד, שמציע מפרט כמעט זהה לאחיו הקטן בסדרה, מצליח לעמוד מאחורי המחיר הגבוה מתמיד - שמתחיל מכ-5,200 או 4,500 שקלים לגרסת הבסיס בייבוא רשמי או מקביל, בהתאמה? לקחנו את האייפון 10S מקס של אפל לסקירה מעמיקה.

תודה ל-iDigital שסיפקו לנו את ה-IPhone XS Max לסקירה.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

האייפון 10S מקס הוא מכשיר פרימיום עם תג מחיר גבוה במיוחד, ובזמן שאנו מסוגלים להתמודד בצורה לא רעה גם עם סמארטפונים שמספקים חווית שימוש סטנדרטית בכל הנוגע לאודיו - כאן הציפיות שלנו גבוהות מתמיד. לשמחתנו, המכשיר מצליח לעמוד בעבודתו בזירת האודיו בצורה איתנה במיוחד.


iPhone XS Max - מעולה ויקר


הוא מגיע עם זוג רמקולים - הראשי משולב בחלקו התחתון, סמוך לכניסת ה-Lightning, והמשני משולב כחלק אינטגרלי מאפרכסת השיחות. השניים עובדים יחד בסינרגיה מצויינת, ומצליחים להפיק סאונד בעוצמה מרשימה וגבוהה במיוחד, עם עומק, באסים מספקים ואיזון בין הצדדים. חווית הסטריאו הייתה טובה, כאשר המכשיר הצליח להעביר תחושת סראונד לא רעה בכלל. גם בעוצמות המקסימליות המכשיר לא איכזב והסאונד שהוא הפיק לא הפך למתכתי או צורם, אלא נשאר איכותי כמצופה. נכון, איכות האודיו היא לא כזו שמתקבלת מרמקול איכותי במיוחד, אך היא בהחלט מהטובות ביותר בשוק הסלולר.


אפרכסת השיחות עושה עבודה מעולה עם עוצמת אודיו גבוהה, ואיכות טובה במיוחד גם כן. ה-iPhone XS Max, כמו קודמיו ויתר אחיו בסדרה, מגיע ללא שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות, והפעם אפילו בלי מתאם - כך שאם תרצו להמשיך ולהשתמש באוזניות החוטיות שלכם תדרשו לרכוש מתאם בעלות שנעה סביב 50 שקלים

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-iPhone XS Max של אפל ממשיך את קווי העיצוב של אייפון 10 ו-10S. הוא מגיע במבנה סנדוויץ' המורכב משתי יריעות זכוכית מחוסמת המגנות על חלקו הקדמי והאחורי, וביניהן מפרידה מסגרת עשויה פלדת אל-חלד. קווי העיצוב הראשיים של האייפון נעימים למראה, ועיצוב הפרימיום שלו לא רק נראה כך על הנייר, אלא גם מרגיש כך בשימוש השוטף.


מסגרת הפלדה מרגישה יוקרתית, ובחזית נמצא מסך עצום בגודל של 6.5 אינץ' עם שוליים דקים וסימטריים. את סימטריות המכשיר קוטע החריץ שבולט בחזית, ובו משולב מערך זיהוי הפנים Face ID. המסך הגדול מוביל למימדים לא קטנים במיוחד: 157.5 מ"מ אורך, 77.4 מ"מ רוחב ועובי של 7.7 מ"מ.


iPhone XS Max - מעולה ויקר


המימדים הגדולים הפכו את ה-iPhone XS Max לכזה שאינו נוח במיוחד לשימוש. יד אחת כמובן שלא תספיק לשימוש השוטף בו ואם בכל זאת תנסו, תתקלו לא רק בחוסר נוחות אלא גם בסכנת שהוא יחליק מידיכם. המשקל, שעומד על 208 גרם, אינו מוסיף לחווית האחיזה.


מסך המכשיר הינו מסוג OLED, בגודל 6.5 אינץ' וברזולוצייה של 2688X1242 פיקסלים עם יחס צפייה של 19.5:9, צפיפות פיקסלים של כ-458 פיקסלים לאינץ' ותמיכה בטכנולוגיות HDR10 ו-Dolby Vision. כמו כן, המכשיר תומך בטכנולוגיית 3D Touch ובטכנולוגיית True Tone כשחיישן המגע מתרענן בקצב של 120 הרץ, אך התצוגה עצמה פועלת בקצב רענון סטנדרטי.


אף על פי שלא מדובר במסך בעל הרזולוציה הגבוהה ביותר שראינו, אין כל ספק שמדובר באחד המסכים הטובים, המדוייקים והאיכותיים ביותר בשוק. כל תוכן שזרקנו על הצג הופיע נראה מרהיב. צפייה בסרטים הייתה חוויה מהנה במיוחד, גלילה בין התמונות שצילמנו הייתה מצויינת וגם קריאת טקסטים וגלישה בדפדפן המובנה הוצגו בחדות מרהיבה וכזו שמתגברת על רבים ממסכי הסמארטפונים בשוק המובייל. 


iPhone XS Max - מעולה ויקר


בחריץ שבחלקו הקדמי של המכשיר משלבת אפל מערך זיהוי פנים ביומטרי בטכנולוגיית Face ID, המסוגל לבצע סריקת 3D מדוייקת של פני המשתמש ולאפשר את פתיחת הנעילה במבט מהיר. בפועל, זיהוי הפנים עובד בצורה זהה ליתר דגמי החברה - הזיהוי היה מדוייק מאוד כך שאם, לדוגמה, לא תסתכלו על המכשיר - פתיחת מסך הנעילה לא תתבצע.


גם בלילה, עם משקפיים או בלי, באור יום או בחושך מוחלט, בתאורת פנים או ללא תאורה - פעל מערך זיהוי הפנים באופן מרשים במיוחד. עם זאת, מפעם לפעם נתקלנו בבעיות זיהוי שדרשנו מאיתנו להקיש את הקוד, וכן בחלק מן הזוויות לא הצלחנו לפתוח את הנעילה עד אשר התקרבנו באופן לא נוח למסך (לדוגמה - כאשר הסמאטרפון מונח על השולחן).


בכל הנוגע למפרטו הטכני של המכשיר, ה-iPhone XS Max מכיל מפרט זהה לאייפון 10S. הוא כולל את מערכת השבבים Apple A12 Bionic המיוצרת בתהליך 7nm וכוללת 6 ליבות עיבוד ו-4 ליבות גרפיות (CPU ו-GPU, בהתאמה), מגיע עם 4GB RAM ומכיל יחידה נוספת לצורך ביצועי בינה מלאכותית.


iPhone XS Max - מעולה ויקר


מערכת השבבים העוצמתית, בשילוב עם ממשק המשתמש ומערכת ההפעלה iOS 12, עשו עבודה פשוט מדהימה. כל פעולה שרצינו לבצע, בוצעה במהירות וביעילות. החל ממעבר בין אפליקציות שהתבצע ללא גמגום או השהייה, גלישה באינטרנט, בפייסבוק או באינסטגרם שהתרחשו ללא רבב וכלה בגיימינג - כל פעולה ביצע האייפון 10S מקס באופן מעורר השראה. בצורה שאינה רק מהירה, אלא גם חלקה להפליא במרבית המקרים. 


עם זאת, לא הכל ורוד בזירת מערכת ההפעלה. מדובר באייפון עם מסך בגודל של 6.5 אינץ' - הגדול ביותר עבור היצרנית איי פעם, ועדיין המסך הגדול פשוט אינו מנוצל כראוי. אף על פי שחווית המולטי-טאסקינג שופרה להפליא בכל סדרת האייפדים של אפל, גם עם ה-iPad Mini שמגיע עם מסך בגודל לא רחוק של 7.9 אינץ', עם מכשירי האייפון בכלל וה-10S מקס בפרט, החוויה הייתה מתסכלת. 


iPhone XS Max - מעולה ויקר


לא ניתן להריץ שתי אפליקציות במקביל (אף על פי שיש לא מעט מקום לכך), מסכי הבית נראים כאילו נמתחו לצורך התאמת אייקוני האפליקציות למסך הגדול ובסופו של יום נראה כי לא הושקעה מחשבה רבה בניצול מיטבי של שטח הפנים העצום עימו מגיע המכשיר. אנו בהחלט מקווים שאפל תדאג לשפר את חווית המשתמש על המסך הגדול כבר עם ההכרזה על iOS 13 בחודש יוני הקרוב. 

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בדומה לאחיו הקטן, האייפון 10S, גם ה-iPhone XS Max מגיע לשוק עם מערך צילום ראשי כפול שכולל זוג חיישנים ברזולוציית 12 מגה פיקסל. הראשי מביניהם עם מפתח צמצם של f/1.8, מייצב תמונה אופטי (OIS) ומנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי (PDAF). חיישן ה-12 מגה פיקסל המשני מגיע עם עדשת טלפוטו, מפתח צמצם של f/2.4, מייצב תמונה אופטי, PDAF ואפשרות לביצוע זום אופטי של עד פי 2. 


iPhone XS Max - מעולה ויקר


iPhone XS Max - מעולה ויקר


iPhone XS Max - מעולה ויקר


iPhone XS Max - מעולה ויקר


יכולות הצילום של האייפון 10S מקס זהים באופן מוחלט לאחיו הקטן. בתנאי תאורה טובים, ובייחוד בצילומי יום-חוץ, הצלחנו להפיק תוצאות צילום לא פחות מצויינות. האובייקטים המצולמים חדים להפליא, הצבעים מדוייקים ומציאותיים ובאותה העת עזים ונעימים למראה, הטווח הדינמי רחב למדי וכמות הפרטים שהצליחו עדשות המצלמה לקלוט הייתה מספקת בהחלט.


המצלמה המשנית, זו שמאפשרת ביצוע זום אופטי של עד פי 2 הייתה קצת פחות איכותית, אך עדין הצלחנו להפיק גם כאן תוצאות צילום טובות מאוד. בכל הנוגע לצילום פורטרט, האייפון 10S מקס מצליח לעשות עבודה טובה, עם יכולות זיהוי אובייקט לא רעות ופוקוס ניתן לשינוי גם לאחר הצילום מאפליקציית התמונות.


iPhone XS Max - מעולה ויקר


iPhone XS Max - מעולה ויקר


iPhone XS Max - מעולה ויקר


iPhone XS Max - מעולה ויקר


צילום הווידאו במכשיר האייפון 10S מקס ממשיך להיות מהטובים ביותר בשוק הסלולר, עם מייצב אופטי הזמין בשתי העדשות ואפשרות לצילום וידאו ברזולוציית של עד 4K UHD בקצב של 60 פריימים לשנייה וצילום הילוך איטי בקצב של 240 פריימים לשניה וברזולוציית Full HD. תוצאות הצילום היו טובות למדי, עם פוקוס מדוייק, ייצוב לא רע וצבעים מדוייקים. 


בזירת הצילום הקדמי ישנה מצלמת 7 מגה פיקסל שראינו באייפון 10 המקורי. תוצאות הצילום היו די טובות, אך בעיקר בתנאי תאורה טובים. בצילומי פנים ובצילום לילי התוצאות היו מעט יותר מאכזבות, אך גם כאן לא מדובר בתוצאות רעות כלל - אך אלו לא תוצאות מצויינות והן עומדות בקו אחד מול אייפון 10R ו-10S.

תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אחת מנקודות התורפה הקשות ביותר שהיו במכשירי האייפון, כבר מימיו הראשונים ב-2007, היו חיי הסוללה. עם השקת סדרת האייפונים האחרונה, אפל ביצעה מקצה שיפורים שאמנם לא הופך את מכשיריה לכאלו עם חיי סוללה מהטובים שראינו, אך אלו בהחלט מספקים. ה-iPhone XS Max מציע למשתמשיו סוללה בקיבולת של 3,174mAh עם תמיכה בטכנולוגיית טעינה מהירה בהספק של 18 וואט והבטחה לחיי סוללה משופרים בהשוואה לדור הקודם.


iPhone XS Max - מעולה ויקר


אף על פי שבאופן ראשוני נשמע לנו כי סוללה בקיבות של 3,174mAh עבור סמארטפון עם מסך בגודל של 6.5 אינץ' עשויה שלא להספיק, ה-iPhone XS Max בהחלט מצליח לספק חיי סוללה לא רעים. לכל אורך תקופת השימוש שלנו במכשיר, עברנו עימו את כל ימי העבודה ללא כל בעיה.


גם בימים שהחלו ב-07:00 והסתיימו בשעה 23:00 לא נדרשנו לטעון את המכשיר במהלך היום. השימוש השוטף שלנו כלל - שיחות אודיו מרובות, גלישה באינטרנט, בפייסבוק ובאינסטגרם, מיילים, ווטסאפ וניווט באמצעות Waze. לכל אורך תקופת השימוש, עמד זמן המסך על קרוב ל-5 שעות, בצירוף שיחות טלפון בהן המסך כבוי. מדובר בחיי סוללה מעט פחות טובים מאלו של ה-iPhone XR שבדקנו. 




האכזבה המשמעותית שלנו מגיעה בכל הנוגע לזמן הטעינה. ה-iPhone XS Max תומך בטעינה אלחוטית בהספק של עד 7.5 וואט ובטעינה קווית מהירה בהספק של עד 18 וואט. אך באפל החליטו לא לכלול באריזה את השנאי הדרוש לכך, אלא שנאי 5 וואט שאינו תומך בטעינה מהירה המגיע עם מכשירי הסדרה כבר כמה שנים טובות. התוצאה מחרידה: טעינה מלאה, מ-0 ל-100 אחוז תמשך כ-3 וחצי שעות. כן כן, שמעתם נכון - 3 וחצי שעות עד לטעינה מלאה.


ללא ספק מדובר באבסורד, על אחת כמה וכמה כאשר עלות הסמארטפון היא לא פחות מ-5,200 שקלים. חלק ניכר מהסמארטפונים שעלותם לא חוצה את רף ה-1,500 מגיעים עם מטען מהיר ישירות באריזה, ואילו עבור מכשיר שמחירו כה גבוה אנו נדרשים לרכוש את המטען התואם בעלות שנעה סביב 300 שקלים. 

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-iPhone XS Max של אפל מגיע לשוק עם מבנה ועיצוב זהים ל-10S הסטנדרטי. הוא עשוי מבנה סנדוויץ' זכוכית מסוג שאינו ידוע (ככל הנראה Gorilla Glass 6), ומסגרתו עשויה פלדת אל-חלד. אף על פי שמסגרת הפלדה מספקת תחושת פרימיום יוקרתית, נראה שהיא מצליחה לצבור שריטות בקצב מהיר למדי. 


iPhone XS Max - מעולה ויקר


בכל הנוגע למים ואבק, תומך המכשיר בתקן IP68, שמשמעותו עמידות בפני מים עד לעומק של 2 מטר למשך 30 דקות רציפות, וכן עמידות מפני חדירת חלקיקי אבק. מימדיו העצומים של האייפון 10S מקס, בשילוב עם מבנה זכוכית מלא, הופכים את המכשיר לכזה שבהחלט מומלץ בחום לרכוש עבורו הגנה - בין אם כיסוי, מגן מסך או שילוב בין השניים. 


תודה ל-iDigital שסיפקו לנו את ה-IPhone XS Max לסקירה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply