חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Apple Airpods אפל
יצרן: Apple
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
תאריך כניסה לאתר: 1/2017
מולטיפוינט: ללא
גרסת Bluetooth: 5.0
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 768 ₪
חוות דעת גולשים
Kfir 26.06.19
פריז 04.09.21
Kosta 11.05.19
nevo 28.03.19
Eyal 02.02.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Apple Airpods אפל

שחר שושן | 07.10.2018
הטוב
  • קלות משקל
  • לא אוטמות מהסביבה
  • אין שמיעה עצמית של נשימה או דריכה
  • נוחות לאורך זמן
  • מיקרופון מצוין
הרע
  • אין סינון רעשי אקטיבי או פסיבי
  • אין בקרה בחיבור למכשיר אנדרואיד
בשורה התחתונה
ה-Air Pods של אפל הן הראשונות מסוגן ודווקא כחלוצות התחום מצליחות לגבור על הרבה מאוד מתחרות. אז נכון, אין להן את הסאונד הטוב ביותר בתחום, אין להן את הבאסים הכי עשירים ואת הגבוהים הכי חדים, אבל הן נוחות לשימוש לאורך זמן, לא מכאיבות באוזן ומהנות ביותר. תוסיפו לזה ניהול שיחות
מצוין וצפייה בווידאו ללא עיכובים ותגיעו למסקנה שלמרות שעברו שנתיים, הן עדיין מעולות.
הקדמה

ה-AirPods של אפל הן האוזניות שהתחילו את הכל. קטגוריה שלא הייתה קיימת עד כה, הפכה בין רגע לדבר החם ביותר בשוק. כעת שנתיים לאחר שהמוצר ראה אור לראשונה, בדקנו האם הוא עומד במבחן הזמן ומצליח להיות חדשני באחת הקטגוריות המעניינות בשוק. אלו הן אוזניות True Wireless - כלומר אין כל חוטים בין האוזניות כשכל האלקטרוניקה מאוחסנת בכל אוזניה בנפרד והן מקושרות ביניהן דרך בלוטות'. המכשיר מגיע עם נרתיק ייעודי שדרכו טוענים אותן כשהנרתיק עצמו נטען דרך כבל לייטניינג רגיל של אפל.




תודה לרשת iDigital על השאלת האוזניות לסקירה.


איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אחד הדברים שמייד שמנו לב אליהם זה שאלו לא אוזניות המיועדות לאודיופילים. איכות הסאונד באייר פודס טובה אך היא לא הטובה ביותר בקטגוריה. בכך הבאסים נוכחים ואפילו מוצלחים, אך כן הרגשנו שדווקא בתחום הגבוה, האוזניות סובלות מחוסר הפרדה ושם קיבלנו סאונד שהרגיש כאילו רוחב הפס של תקשורת הבלוטות' לא היה מספיק רחב. 


Apple AirPods: עדיין מצליחות להיות מצוינות


אחד הסעיפים שמבדילים את האיירפודס במיוחד משאר המתחרים בשוק זה שהן שומרות על אטימה מינימלית מהסביבה. זה אומר שכשאתם משתמשים בהן, אתם עדיין יכולים לשמוע את הסביבה ואתם לא שומעים את עצמכם נושמים או הולכים - משהו שחווינו לא מעט באוזניות אחרות.


עוד אהבנו את העובדה שהן מספקות את מקסימום הבאסים במיקום הרפוי שלהן באוזן ולא דורשות שתתחבו אותן עמוק כך שהן חוסמות את חלל האוזן. במקרים כאלה, כל תזוזה מבטלת את עומק הצליל אך לא כך הדבר באייפודס.


כן נציין שבשימוש שהוא לא מוזיקה או שיחות טלפון, הן הראו את המגבלות שלהן. בכך השתמשנו בהן לצפות בסרט דרך ה-Apple TV שלו חיבור בלוטות' מובנה. הסאונד היה סביר עד שהאקשן התחיל ואז הווליום במקור היה כה גבוה, כך שכשגם כשהנמכנו, האייר פודס הגיעו למצב שבו הסאונד מתעוות. אחרי שעתיים של סרט כבר הרגשנו כאב באוזן כי הבנו שהווליום שנדרשנו להגיע אליו כדי לשמוע את הקולות היה גבוה מדי אז קחו את זה בחשבון. עם זאת, נציין שהרגשנו שאחרי כעשרים דקות האזנה מפסיקים להרגיש שיש אוזניות באוזניים ושומעים רק את המוזיקה וזה אחד ההבדלים המשמעותיים שהרגשנו לעומת אוזניות אחריות בקטגוריה הזאת.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

על כל אוזנייה ישנו חיישן שניתן להקיש באזורו על האוזנייה פעמיים כדי להשמיע ולעצור מוזיקה, להפעיל את סירי או לא לבצע דבר. היות ומדובר בחיישן מגע, קל מאוד לפספס אותו והיות וכל הקשה צריכה להיות כפולה, מצאנו את עצמנו שוב ושוב חובטים באוזן עד שמשהו קורה. 


תהליך הצימוד של האיירפודס למכשירים של אפל ולמכשירי אנדרואיד שונה במקצת. במכשירי אייפון כל מה שדרוש זה לפתוח את קייס הטעינה ליד האייפון והוא כבר יזהה שהן נמצאות ליד ויאפשר להתחבר אליהן דרך לחיצה אחת על כפתור הצימוד בחלקו האחורי. באנדרואיד התהליך זהה למעט תצוגת הסוללה. למעשה אם יש לכם אנדרואיד, אין לכם כל אפשרות לראות את מצב הסוללה, אלא אם תשתמשו באפליקציה צד ג' שראינו אחת כזאת בדיוק והיא הייתה עם פרסומות. אז מה נשאר? אפשר לפענח את מצב הסוללה דרך הנורה המובנית בנרתיק הטעינה.


Apple AirPods: עדיין מצליחות להיות מצוינות


אפל ידועה בהעדפה הבוטה שלה כלפי לקוחות שמשתמשים במוצרים נוספים של החברה, כלומר כאלו שיש להם את האקוסיסטם של החברה. בכך אופציות רבות כלל אינן קיימות אם אתם לא משתמשים במכשירי החברה, למשל לא ניתן לשנות את תפקוד ההקשה הכפולה על כל אוזניה כך שהגדרות ברירת המחדל נשארות במקומן, כלומר עצירה והשמעת מוזיקה בלבד. כמו כן, לא ניתן להגדיר את פרופיל המיקרופון או את שם האוזניות. זה אומר שמשתמשי אנדרואיד שבוחרים דווקא את המכשיר הזה מקבלים תמורה מוגבלת ודיי מתסכלת.


אין כאן ביטול רעשים מכל סוג, לא אקטיבי ולא פאסיבי. זה אומר שאם אתם יוצאים לריצה ברחוב תוכלו לשמוע את הסביבה שזה יופי לבטיחות, אבל זה גם אומר שאם אתם בתור בקופת חולים אתם תשמעו את הסביבה ושם זו סיטואציה שאולי תעדיפו קצת יותר אטימה. אחד הדברים החיוביים בחוסר האטימה זה היעדר תופעת הלוואי שבה אתם שומעים את עצמכם נושמים או את העקבים פוגעים בקרקע - דבר שנשמע בתוך הראש כמו חבטות באס עמומות. כל התופעות האלה אינן קיימות כאן שזה ייתרון משמעותי למי שרוצה להשתמש באוזניות תוך כדי תנועה.


Apple AirPods: עדיין מצליחות להיות מצוינות


בשונה משאר אוזניות ה-True Wireless שפגשנו, כאן כל המנגנון מסודר אנכית באוזן כך שהן כמעט ואינן בולטות לצדדים. אז מצד אחד אתם נראים כאילו יש לכם מברשת שיניים חשמלית באוזניים, אך מצד שני אתם יכולים לשכב על הצד תוך כדי האזנה וזה משהו שאף אוזניה שהכרנו לא מסוגלת לספק, לפחות לא ברמה הזאת.


כן חווינו ניתוקים באוזניה הימינית, וזאת בעודנו נייחים במיוחד, בוהים במסך המחשב מבלי לזוז. הניתוקים האלה לא חזור על עצמם אבל הם עדיין התרחשו ללא הסבר אך הם היו נדירים למדי.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

אפל מציינת שהאוזניות יחזיקו 5 שעות של מוזיקה ולטעמנו הטענה הזו קרובה למדי, 4 וחצי שעות הצלחנו לסחוט מהן שזה יפה מאוד. הטעינה מתבצעת דרך קייס הטעינה הייעודי שנטען בעצמו דרך כבל לייטנינג המגיע עם המכשיר. הסוללה המובנית בקייס אמורה להספיק לעוד 19 - 20 שעות של מוזיקה, כלומר כמעט 5 מחזורי טעינה מלאים. על פי החברה 15 דקות טעינה מספיקות לכשלוש שעות האזנה. אנחנו נתקלנו בבעיה לטעון את נרתיק הטעינה דרך המחשב. בכך הוא היה מחובר במשך לילה שלם ולא נטען כלל. כשחיברנו אותו למטען קיר הוא נטען במלואו תוך כשעתיים.




רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply