חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
משחק הרכבה Jimu Robot
סוג: רובוט
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - משחק הרכבה Jimu Robot

שחר שושן | 07.03.2017
הטוב
  • אפליקציה אינטראקטיבית
  • הוראות מפורטות וברורות
  • אפשרויות תכנות מגוונות
הרע
  • ערכה דלה בחלקים
  • כמות אי זוגית של חלקי מפתח
  • מחייב שימוש באפליקציה לתפעול
בשורה התחתונה

הג'ימו רובוט היא ערכה מוצלחת ויש הרבה מה ללמוד ממנה על עולם הרובוטיקה. הערכה מיועדת לגילאי 8 ומעלה והיא לא מסובכת לשימוש ומסוגלת לפתח את המחשבה, בעיקר בהקשר של חשיבה צורנית ופתירת בעיות.

נהנינו מאוד לשחק בערכה אבל תוך זמן קצר ההנאה הפכה לתסכול בגלל האפשרויות המוגבלות שבערכה הזאת. האם היא שווה את מחירה? היא זולה בחצי מהמתחרים אך לא מתקדמת כמוהם.

הקדמה

בשנת 1986 לגו הוציאה לשוק את הערכה הראשונה שאפשר לשלוט בה דרך מחשב, ומ-2013 גם דרך אפליקציה בטלפון, ומאז כל מיני יצרנים מנסים להתחרות עם מערכות משלהם, אחת מהן היא UBTech Robotics עם ה-Jimu Robot - זוהי ערכה מודולרית של חלקים שאפשר להרכיב בכל מיני צורות, כשהיא מגיעה עם שבעה מנועים ואפליקציה לאנדרואיד או אייפון שדרכה שולטים במנועים. את המודלים המוכנים מראש אפשר ללמוד איך להרכיב דרך האפליקציה, או לאלתר מה שרוצים.

הערכה נמכרת ברשת באג שהשאילה לנו את המכשיר לבדיקה.




הוראות ואפשרויות הרכבה

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המערכת הזאת בנויה מעיצוב מקורי של חלקים יחד עם עיצוב שנראה איך נאמר, מושאל מלגו. חצי מהחלקים המגיעים בערכה מתלבשים אחד על השני באמצעות מערכת של מסילה ופין רחב שנתפס במקומו עם הפעלת לחץ. זו המערכת הייעודית שלהם והיא עובדת היטב. יש גמישות טובה באפשרויות ההרכבה של אותם חלקים, שזה מצוין ליצירתיות. בנוסף יש כאן מערכת שמי שאי פעם נגע בלגו טכני יזהה מיד והיא זאת של המוטות עם החורים המובנים בהם והפינים שנכנסים לתוך החורים ונתפסים.

Jimu Robot

אל המערכת נלווית אפליקצייה יעודית המגיעה עם הוראות להרכבה של ארבעה דגמים כשלכל אחד מהם תכונות מעניינות משלו. ההוראות מעולות ומוצגות על מודל תלת ממדי של כל הרכיבים. וזה אומר שאם אתם לא בדיוק מבינים איך חלק אחד מתחבר לחלק השני, אפשר לסובב את המודל בתצוגה לכל הכיוונים ואף להגדיל אותו. בכל פעם שאתם נעים קדימה בהוראות יש אנימציה קצרה שמראה איך לחבר את החלק ולמה צריך לשים לב.

דרך האפליקציה ניתן לשלוט ביצירה שלכם, כשהדגמים המוכנים מראש מגיעים עם סט פקודות מובנה כך שאפשר ליהנות ישר מהקופסה. בין הפקודות הקיימות הן למשל ללכת קדימה או אחורה, או למשל לרקוד.  פונקציה אחרת מאפשרת לארגן מחדש את אותן פקודות בצורה גרפית כך שיראו כמו בקרים של שלט רחוק סטנדרטי. זה נותן רק לרגע את האשליה שהרובוט הזה הוא כמו צעצוע על שלט רחוק אבל בפועל אלו אותן פקודות מובנות מאורגנות אחרת. מה הבעיה עם זה אתם שואלים? ובכן, אם תלחצו על הכפתור שמניע את הרובוט קדימה, הוא יזוז את כמות הצעדים המתוכנתת מראש של אותו פקודת הליכה שמובנית בו, וגם אם ממש תרצו, להחזיק את הכפתור לא יגרום לו לנוע קדימה ברצף.

Jimu Robot

אם תרצו לתכנת באופן פשוט את הרובוט שלכם, תוכלו לעשות זאת דרך תפריט ייעודי שמאפשר להקליט את התנועות של המנוע - שזה למה זה כל כך חשוב שמדובר במנוע דיגיטלי. הוא מדווח ליחידה את מיקומו כל הזמן וזה מאפשר להחזיר אותו לנקודה מסוימת בלחיצת כפתור.

ההקלטה של התנועות עובדת היטב אבל לפעמים קצת מפספסת או לחילופין, תנועה שנראית לנו טבעית והגיונית בזמן ההקלטה, לא יכולה להתבצע בפועל בגלל חוקי הפיזיקה. לחילופין, אפשר לתכנת כל מנוע בנפרד ידנית דרך אותו תפריט גרפי, כשניתן להגדיר לכמה מעלות כל מנוע צריך להגיע, לבד או יחד עם מנועים אחרים, וכמה זמן זה ייקח לו - בין 80 מילישניות ל-400. 100 מילישניות זו שנייה אחת.

הממשק שדרכו מתכנתים בצורה הזאת לא מוצלח במיוחד, קשה מאוד לבטל פקודה ששמתם בטעות וקל עוד יותר לשייך מנוע לקבוצת פקודות לא נכונה ואז צריך למחוק את כל הקבוצה ולהתחיל מהתחלה. למי שממש רוצה להיכנס לעובי הקורה, יש כאן אפשרות לתכנות גרפי ברמה אחת מתחת לממש לכתוב קוד. בכך, אתם לוקחים פונקציות ופקודות ומסדרים אותן יחד כדי ליצור סט הוראות מדויקות למכשיר. שפת התכנות הזו אינה חדשה או מקורית, והיא מאוד מקובלת בקהילת המייקרים שאינם מעורים בשפות תכנות.

Jimu Robot

כל אחד משבעת המנועים הכלולים בערכה יכול לנוע 118 מעלות. לא כל כך הבנו למה לא 180 מעלות כמו כל מנוע סרוו דיגיטלי אחר אבל המשכנו הלאה. כל המנועים כאן דיגיטליים, וזה חשוב שהם דיגיטליים כי זה אומר שהאפליקציה יודעת בדיוק באיזה מצב נמצא המנוע בכל שלב, כלומר בכמה מעלות הוא, וזה מאפשר לשלוט בו במדויק.  את המנועים מחברים ליחידה המרכזית או בשרשור אחד אל השני, שזו אופציה מצוינת שכן ככה, לא צריך להעביר כבלים ארוכים אל היחידה המרכזית שמכילה את משדר הבלוטות' והסוללה.

על היחידה המרכזית יש 6 יציאות למנועים ועוד אחת יוצאת דופן שלא הצלחנו לפענח מה ייעודה.


הסוללה נטענת דרך מטען קיר מצורף המתחבר אל היחידה המרכזית כך שאין צורך לפרק את הסוללה ממקומה כדי לטעון את המכשיר.

קיבולת הסוללה היא 1200 מיליאמפר ולא הצלחנו ממש לאמוד כמה זמן היא מחזיקה שכן לא מדובר במכשיר שמשתמשים בו ברצף, אך כן נוכל לומר שלא נתקלנו במצב שבו נתקענו בלי סוללה.

מודולריות ואפשרויות משחק חוזר

(60% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ואחרי שסיימתם להרכיב את המודל שכתוב בהוראות ונהניתם, עכשיו הגיע הזמן לפרק אותו לבנות משהו שלכם, וזה איפה שמצאנו את התסכול האמיתי.

פעם אחר פעם נתקלנו במצב שבו חסר לנו חלק אחד כדי להשלים את הרעיון. החלקים המרכזיים כאן מגיעים בכמות אי זוגית. יש שבעה מנועים או שלושה מחלק שמחבר זכר לזכר או נקבה לנקבה. אלו חלקים חשובים כדי להצליח לבנות דברים וזה קצת מרגיש כאילו זה בכוונה כדי שנצטרך לקנות עוד ערכה כדי שיהיו לנו מספיק חלקים.

Jimu Robot

למה זוגי זה חשוב? ביקשנו לבנות רגליים, יש שני רגליים ושבעה מנועים, הבנתם את המתמטיקה? אז נכון, אפשר לבנות עם שישה מנועים, אבל המטרה היא לבנות רגל שזזה כמו רגל אמיתית, לא רגל רובוט קשיחה. וכדי לעשות את זה צריך להניע אותה על הרבה צירים.

הבעיה בערכה הזאת היא האפשרויות המוגבלות שלה. ולמרות שזה נראה כאילו מגיע עם הערכה הרבה חלקים, רוב מה שמקבלים הם חלקי עיצוב, כל מיני חיפויים לשלד ולא כלים אמיתיים שאפשר לעבוד איתם. העניין הזה הוא לא בטעות, שכן האפשרות לתת לרובוט מראה מסוגנן תקרוץ לרבים, אך היינו שמחים אם זה לא היה על חשבון השימושיות.

שימושיות כמו יצירת תנועה אופקית ממנוע סיבובי. בכך, אם תרצו לבנות לרובוט יד מכנית שנפתחת ונסגרת, אתם צריכים שני מנועים שיפתחו ויסגרו ואין מספיק כאלה כדי לבנות גם זרוע גמישה שתחזיק את המנגנון, או גלגלי שיניים, או בוכנה כלשהי שתדחוף ותמשוך את המנגנון. כל אלה לא נמצאים בערכה הזאת, ואפילו בערכה המפוארת יותר שעולה יותר מכפול.

Jimu Robot

מחיר הערכה ברשת באג שגם מייבאת אותו זה 899 שקל שזה כמו המחיר באמזון בתוספת מע"מ אז למרות שהסכום נשמע גבוה, באג לא עושים פה קופה על אף אחד.

אם נשווה את הערכה ללגו מיינדסטורמס EV3 החדש, הערכה הבסיסית עולה 340 דולר או 1500 שקל עם מע"מ והיא מגיעה עם שלושה מנועים אבל גם עם שלט רחוק, חיבור וויפיי חיישן מגע, חיישן צבע וחיישן אינפרה אדום וגם הוא נשלט מאפליקציה.

אבל, וזה אבל אחד ענקי, לגו היא מערכת מודולרית שאפשר למצוא עבורה חלקים בשפע, חדשים או משומשים וכל חלק שלה מתאים לכל חלק אחר. אבל זה עדיין כמעט כפול במחיר וכהורה שרוצה את זה לעצמו, כן? לאו דווקא לילד שלי כשיהיה בגיל המתאים, 1500 או 900 שקל על מה שהוא בתכל'ס צעצוע, מתקדם ככל שיהיה, זה משהו שקשה להצדיק אז זה כבר תלוי בכם.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply